Onderbewustzijn programmeren: Compelete gids!

Leef je het leven dat je altijd al wilde hebben? Of juist het tegenovergestelde? Wat als je wist dat je je eigen leven kunt creëeren met het gebruik van je mind, specifiek gezegd met je onderbewustzijn? Ja het is echt mogelijk, je onderbewustzijn programmeren om je leven positief te verandernen en je dromen uit te laten komen.

De meesten van ons hebben een vaag idee van wat we denken dat we verdienen. Als het leven afwijkt van dat pad dat we er stilletjes voor hebben uitgezet, raken we vaak gefrustreerd en van streek. “Waarom gebeurt dit?” vragen we ons af. Deze onvrede kan krachtig zijn; het kan ons aanzetten tot verandering.

Maar ontevredenheid kan ook de andere kant opgaan. Velen van ons keren uiteindelijk onze frustratie en boosheid op onszelf, waardoor elk potentieel succes wordt gesaboteerd. We beginnen te denken dat we beter verdienen, en misschien werken we een paar dagen wat harder, maar in plaats van actie te ondernemen en te streven naar blijvende verandering, vallen we meteen terug naar waar we denken dat we thuishoren – in onze carrières, onze financiën, onze relaties, onze gezondheid, ons algemeen gevoel van welzijn.

Wat als je actieve controle over je mind / geest zou nemen en je focus zou verleggen om van je leven een meesterwerk te maken? Wat als je je onderbewustzijn herprogrammeert om een ​​leven te ontwerpen dat je voldoening, vreugde en passie geeft?

Je geest is de sleutel tot succes en je hebt de kracht om te leren hoe je je onderbewustzijn kunt herprogrammeren. Als je het leven wilt leiden dat je wenst, dan is het daar NU de tijd voor. Wil jij je onderbewustzijn programmeren en je dromen laten uitkomen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees gauw verder om precies te ontdekken hoe je dit kunt doen!

Onderbewustzijn programmeren

Je onderbewustzijn heeft een enorme macht om je levenservaringen te beheersen – van het soort voedsel dat je eet tot de acties die je elke dag onderneemt, het inkomen dat je verdient en zelfs hoe je reageert op stressvolle situaties. Elk stukje ervan wordt geleid door je onderbewuste overtuigingen en interpretaties.

Kortom, je onderbewustzijn is als de automatische pilootfunctie in een vliegtuig. Het is voorgeprogrammeerd om een ​​specifieke route te volgen en je kunt niet van die route afwijken, tenzij je de richting die erin is geprogrammeerd verandert. In dit atikel leer je je onderbewustzijn programmeren. Wanneer je dit op de juiste manier doet, zal je leven veranderen in positieve zin. Het is het beste cadeau wat je jezelf kan geven.

Wat is het onderbewustzijn?

Het ‘onderbewustzijn’ is het deel van je geest / mind dat onder je normale niveau van waakbewustzijn opereert. Op dit moment gebruik je voornamelijk je bewuste geest om deze woorden te lezen en de betekenis ervan te absorberen, maar onder die mentale focus is je onderbewustzijn druk bezig achter de schermen, informatie op te nemen of af te wijzen op basis van een bestaande perceptie die je hebt van de wereld om je heen.

Deze bestaande perceptie begon zich te vormen toen je een baby was. Bij elke ervaring neemt je onderbewustzijn informatie in als een spons. Het verwierp niets toen je jong was, omdat je geen reeds bestaande overtuigingen had die in tegenspraak waren met wat het zag. Het accepteerde gewoon dat alle informatie die je tijdens je vroege kinderjaren ontving, waar was.

Je kunt waarschijnlijk zien waarom dit later in het leven een probleem wordt. Elke keer dat iemand je dom, waardeloos, lui of erger nog noemde, zag je onderbewustzijn deze informatie als waarheid. Mogelijk heb je ook berichten ontvangen over je potentieel in het leven of de beperkingen waarmee je te maken krijgt op basis van je fysieke capaciteiten, huidskleur, geslacht of economische status.

Tegen de tijd dat je 7 of 8 jaar oud was, had je al een solide geloofsbasis, gebaseerd op al die programmering van mensen in je leven, televisieshows die je keek en andere omgevingsinvloeden.

Wanneer je ouder wordt (na de leeftijd van 7 jaar) gaat je bewustzijn een steeds grotere rol spelen. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar meer alles gelooft en dat niet zomaar alles meer je onderbewustzijn kan bereiken. Dit heeft voor-en nadelen. Vaak houdt je onderbewustzijn namelijk ‘negatieve’ overtuigingen vast, die je kunnen belemmeren in je leven. In dit artikel leer je je onderbewustzijn programmeren of misschien beter gezegd, je onderbewustzijn herprogrammeren, zodat je alles kunt worden/zijn wat je maar wilt! Zo kun je bijvoorbeeld zelfverzekerder worden, bepaalde fobiën en angsten overwinnen etc. Alles is mogelijk wanneer je onderbewustzijn programmeren als vanzelfsprekend wordt!

Wat is nou precies het verschil tussen je bewustzijn en onderbewustzijn?

De mind is een van de meest fascinerende en krachtige aspecten van onszelf. Het is sterker dan elke supercomputer die we ooit hebben gemaakt en kan praktisch een oneindige hoeveelheid informatie opslaan.

Hoe we toegang krijgen tot al die informatie komt voort uit de niveaus van de geest. Er zijn er in totaal drie, maar hier zal de focus liggen op de relatie tussen ons bewustzijn en onderbewustzijn. Om ze toch even alle 3 te benoemen volgen hier kleine beschrijvingen van de 3 niveaus:

Bewustezijn: Zoals de naam al zegt, tref je hier alles aan wat bewust is. Je bent je in het hier en nu bewust van wat er gebeurt en wat je in jezelf ervaart. Alles wat je niet nodig hebt of wat te bedreigend is, zakt naar je onderbewustzijn.

Onderbewustzijn: Hier is alle informatie opgeslagen die ooit bewust waren: kennis, gedachten en ervaringen. Het onderbewuste handelt door middel van automatisch aangeleerde of onbewust geworden processen. We oefenen bewust geen invloed uit op deze processen. Door dromen, spontane herinneringen, meditatie of therapie kunnen deze ervaringen, kennis, gedachten en onderbewuste processen weer deel uit gaan maken van ons bewustzijn.

Onbewustzijn: Hier zijn alle evaringen, kennis en (veelal lichamelijke) processen opgeslagen, die nooit bewust zijn geweest. Zonder dat je dit bewust weet, stuurt je onbewuste allerlei automatische (veelal lichamelijke, zoals hartslag, immuunsysteem, bloeddruk en spijsvertering) processen aan. Onze wil heeft hier dus geen invloed op.

Dit artikel gaat over het onderbewust zijn, want dat is waar alle ‘magie’ ligt. Het onderbewustzijn is wat onze automatische bewegingen elke dag stuurt. Herinner je je de eerste keer dat je probeerde te fietsen? Bij de meeste ging dit niet goed. Maar een aantal jaar later fiets je elke dag naar je school of werk. Het verschil is dat je onderbewustzijn alle informatie heeft opgeslagen die je nodig hebt om te fietsen en je bewustzijn aandacht laat schenken aan de andere dingen, zoals verkeerslichten en je omgeving. In je onderbewustzijn verschuilen ook veel negatieve beelden over jezelf, bijvoorbeeld het beeld dat je onzeker bent. Ook verschuilen hier fobiën en angsten, zoals angst voor spinnen, bang in liften etc. Gelukkig is je onderbewustzijn programmeren heel goed mogelijk en waarschijnlijk minder moeilijk dan je zou denken. Lees verder om alle technieken om dit te doen te ontdekken!

Welke invloed hebben je ‘oude’ programmering nu op je?

Nu je volwassen bent, denk je misschien dat je de kwetsende of onware berichten die je in je vroege leven hebt geabsorbeerd, gewoon kunt negeren, maar zo eenvoudig is het niet.

Onthoud dat al deze informatie wordt opgeslagen onder je niveau van bewust bewustzijn. De enige keer dat je je ervan bewust wordt, is wanneer het je vooruitgang bij het creëren van een evenwichtig, succesvol en productief leven beperkt.

Heb je ooit geprobeerd een doel te bereiken en jezelf hierbij elke keer gesaboteerd? Gek, nietwaar? Het is belangrijk om te weten dat je niet defect bent of gedoemd bent te mislukken, wat je ook doet. Het is waarschijnlijker dat je een aantal oude geprogrammeerde berichten hebt die in strijd zijn met de nieuwe voorwaarden die je wilt creëren.

Dit is geweldig nieuws, want het betekent dat je zo ongeveer alles kunt bereiken als je eerst de tijd neemt om je onderbewustzijn te herprogrammeren!

onderbewustzijn programmeren

Het onderbewustzijn programmeren gaat nog steeds door

Voordat we ontdekken hoe je je onderbewustzijn kunt herprogrammeren, is het belangrijk om te weten dat, de programmering nog steeds door gaat tot op de dag van vandaag en altijd door zal gaan (alleen heb je hier na het leren van de technieken straks invloed op).

Met elke ervaring die je hebt, trek je bepaalde conclusies en sla je de berichten op die je toekomstige acties zullen sturen. Wat voor soort bericht zou er bijvoorbeeld worden opgeslagen als je werd afgewezen door iemand om wie je gaf? Nou, je onderbewustzijn zou meteen je herinneringen opzoeken en andere voorbeelden van afwijzing vinden – zoals die keer dat je beste vriend je dumpte om met de meer populaire kinderen om te gaan. Hierdoor komt het tot de conclusie dat je op de een of andere manier onwaardig bent of onbemind en het verdient om afgewezen te worden.

Nu het interessante, als je een ervaring hebt die in strijd is met een reeds gevestigde overtuiging, zal je onderbewustzijn het ofwel verwerpen of het opnieuw formuleren zodat het aansluit bij je bestaande kijk op de werkelijkheid.

Hier is een voorbeeld, stel dat je de onderliggende overtuiging hebt dat je onaantrekkelijk bent, en dat een aantrekkelijk persoon interesse toont om je beter te leren kennen. Het eerste dat je waarschijnlijk gaat denken, is dat het een grap of een wrede prank moet zijn. Je zult niet geloven dat deze persoon je aantrekkelijk zou kunnen vinden, omdat je al gelooft dat je onaantrekkelijk bent.

Onder de oppervlakte van je bewustzijn schreeuwt je onderbewustzijn: “Echt niet! Deze persoon is veel te aantrekkelijk om in mij geïnteresseerd te zijn, iets klopt hier niet … ” Dan wijs je die persoon af voordat ze jou kunnen afwijzen, of doe je iets anders om een goede relatie te saboteren.

Hetzelfde gebeurt als je moeite hebt om je doelen te bereiken. Uiteindelijk begin je te geloven dat je niet in staat bent tot succes, dus verwacht je een mislukking en doe je dat keer op keer.

Je kunt je waarschijnlijk veel andere situaties voorstellen waarin je onderbewustzijn je beperkt, maar het goede nieuws is dat je onderbewustzijn programmeren heel eenvoudig is als je weet hoe!

Het onderbewustzijn programmeren / herprogrammeren – Alle technieken

Yes! Nu begint het leuke gedeelte van dit artikel. Je weet nu wat je onderbewustzijn is en wat het allemaal doet/kan. Nu ga je je onderbewustzijn programmeren.

Er zijn veel verschillende manieren om de beperkende of schadelijke berichten die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen, te overschrijven. Ook kun je nieuwe positieve berichten direct naar je onderbewustzijn communiceren met de technieken die hieronder beschreven zijn.

Je kunt met al deze strategieën tegelijk werken, maar het is veel effectiever als je slechts een of twee methoden kiest om te beginnen. Je wilt ze je volledige aandacht geven in plaats van rond te springen en je inspanningen af ​​te zwakken. Onthoud dat je in de loop van de tijd altijd aanvullende technieken kunt toepassen en kunt kijken welke het beste voor jou werken.

1. Omgevingsinvloeden

Heb je ooit nagedacht over het effect van je omgeving heeft op je onderbewustzijn? Dit is namelijk een heel groot effect. Onthoud dat je onderbewustzijn constant informatie opneemt en conclusies trekt en overtuigingen vormt op basis van die informatie.

Als je dagelijkse omgeving gevuld is met negativiteit, stel je dan eens voor wat voor soort berichten in je geest worden opgenomen.

Je eerste actie is dan ook om de negativiteit waaraan je vanaf dit moment wordt blootgesteld strikt te beperken. Kijk niet naar het nieuws, tenzij het absoluut noodzakelijk is, en breng niet te veel tijd door met ‘giftige/negatieve’ mensen. Zoek in plaats daarvan positieve informatie om te lezen en te bekijken, en breng de meeste tijd door met positieve, succesvolle mensen.

Na verloop van tijd zul je ontdekken dat er meer bemoedigende boodschappen in je geest worden opgenomen, wat de manier waarop je jezelf en je potentieel ziet, drastisch zal veranderen.

2. Visualisatie

Visualiseren is een hele krachtige manier om je onderbewustzijn te bereiken en te herprogrammeren. Je onderbewustzijn reageert namelijk goed op plaatjes. Visualisatie is daarom een geweldige manier om je geest te programmeren met positieve, krachtige beelden.

Probeer 10–15 minuten per dag te besteden aan het visualiseren van positieve scènes waarin jij en jouw levenservaringen voorkomen. Je kunt dit doen door middel van een meditatie. Op youtube kun je veel ‘visualisatie meditaties’ vinden. Indien je goed Engels kunt, kun je ook zoeken op visualisation mediation. Je zult dan waarschijnlijk uit meer opties kunnen kiezen.

Je kunt het ook gewoon zelf doen, door op een rustige plaats te gaan zitten, je ogen te sluiten en te visualiseren over je gewenste doelen. Het is het beste om je ogen hiervoor te sluiten, omdat je je op die manier afsluit van de buitenwereld en dieper in jezelf gaat.

Visualisatie is gebaseerd op vertrouwen hebben in de uitkomst. Niet hopen dat het gewenste resultaat waar zal zijn, maar geloven dat het al waar is.

Hier zijn enkele dingen die je misschien wilt visualiseren:

 • Je droom huis
 • Je droom baan
 • Goede relaties
 • Exotische vakanties
 • Jezelf, maar dan hoe je wilt zijn (zelfverzekerder, vrijer, gelukkiger)
 • Al het andere dat je in je leven wilt betrekken

Zorg ervoor dat je je visualisatie zo levendig mogelijk maakt:

 • Wat draag je?
 • Hoe voel je je?
 • Hoe handel je?
 • Wat zeg je?
 • Wat ben je aan het doen?

Als je dit consequent doet, zul je uiteindelijk de negatieve afbeeldingen opnieuw tekenen die zijn opgeslagen op basis van je ervaringen, angsten, zorgen en twijfels uit het verleden.

Om de kracht van visualisatie nog verder te vergroten, moet je sterke, positieve emoties uitstralen terwijl je je deze prachtige dingen in je hoofd voorstelt. Laat gevoelens van vreugde, dankbaarheid, liefde en gemoedsrust door je heen stromen alsof je deze ervaringen echt meemaakt. Je onderbewustzijn zal de berichten absorberen alsof ze echt zijn! Je onderbewustzijn kent namelijk geen verschil tussen gedachten die echt waar zijn en gedachten die (nog) niet echt waar zijn.

Dit is de ware schoonheid van visualisatie – de kracht om beperkende berichten te omzeilen en je te concentreren op aangename beelden, die allemaal rechtstreeks in je onderbewustzijn worden opgenomen om later opnieuw te worden afgespeeld.

3. Affirmaties

Affirmaties zijn een andere effectieve manier om positieve berichten in je onderbewustzijn te installeren. Ze werken het beste als je een paar eenvoudige regels volgt: Verwoord ze positief, in de tegenwoordige tijd. Zeg ‘Ik ben zelfverzekerd en succesvol’ in plaats van ‘Ik zal zelfverzekerd en succesvol zijn’, want focussen op een toekomstige toestand is geen berekening met je onderbewustzijn – het kent alleen dit moment. Gebruik ook positieve uitspraken. Zeggen “Ik ben geen mislukking” wordt berekend als “Ik ben een mislukking”, aangezien je onderbewustzijn geen negatieven kan verwerken.

Roep de bijbehorende gevoelens op. Zeggen “Ik ben rijk” terwijl je je arm voelt, stuurt alleen maar tegenstrijdige berichten naar je onderbewustzijn. Welke woorden je op dat moment ook zegt, probeer de bijbehorende emoties te voelen, want dan zal je onderbewustzijn het eerder geloven.

Herhaal, herhaal, herhaal. Affirmaties werken niet als je ze maar een of twee keer zegt. Herhaal ze meerdere keren per dag voor het beste resultaat.

Lees hier nog meer informatie over affirmaties!

Voorbeelden van positieve affirmaties:

 1. Ik ben helemaal gezond en vitaal.
 2. Ik creëer een veilige plek voor mezelf, waar ik ook ben.
 3. Ik geef mezelf toestemming om te doen wat goed voor me is.
 4. Ik heb er vertrouwen in dat ik …
 5. Ik ben trots op mezelf als ik …
 6. Ik geef mezelf de ruimte om te groeien en te leren.
 7. Ik sta mezelf toe te zijn wie ik ben zonder oordeel.
 8. Ik ben een magneet voor geld. Welvaart wordt naar mij toe getrokken.
 9. Ik trek constant kansen aan die meer geld opleveren.
 10. Ik gebruik geld om mijn leven en dat van anderen te verbeteren.
 11. Ik luister naar mijn intuïtie en vertrouw op mijn innerlijke gids.
 12. Ik geef mezelf de zorg en aandacht die ik verdien.
 13. Ik ben meer geliefd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.
 14. Ik maak plaats voor een geweldige partner in mijn leven!
 15. Door mijn drive en ambitie kan ik mijn doelen bereiken.
 16. Ik deel mijn talenten met de wereld door ….
 17. Ik vertrouw erop dat ik op de goede weg ben.
 18. Mijn hoofd zit vol briljante ideeën.
 19. Ik stop mijn energie in dingen die voor mij belangrijk zijn.
 20. Ik vertrouw erop dat ik de juiste beslissing neem.
 21. Ik kom elke dag dichter bij mijn ware zelf.
 22. Ik ben dankbaar dat er mensen in mijn leven zijn die …
 23. Ik leer elke dag waardevolle lessen van mezelf.

4. Brain Entrainment Binaural Beats

Een andere populaire methode is het gebruik van audio-opnamen die opzettelijk de frequentie van je hersengolven veranderen. Dit worden ‘brain entertainment binaural beats’ genoemd. Het klinkt misschien als iets uit een sciencefictionfilm, maar de berichten van mensen die deze audioprogramma’s hebben geprobeerd, zijn overweldigend positief.

Je hersengolven vallen in een bepaalde frequentie, afhankelijk van wat je op een bepaald moment doet:

 • Gamma als je je bezighoudt met bepaalde motorische functies.
 • Beta als je volledig bij bewustzijn bent en actief aan het concentreren bent.
 • Alpha als je ontspannen bent.
 • Theta als je slaperig bent of licht slaapt.
 • Delta als je in diepe slaap bent.

“Binaural beats” zijn het resultaat wanneer twee tonen op verschillende frequenties worden gespeeld, waardoor je hersengolven een ander patroon volgen. Als je bijvoorbeeld wilt overschakelen van gestrest naar ontspannen, luistert je naar een audio die de alfa toestand activeert.

Deze audioprogramma’s kunnen je helpen je onderbewustzijn te herprogrammeren door: Het creëren van een meer ontvankelijke ruimte voor het installeren van positieve berichten. Onderzoek heeft aangetoond dat je onderbewustzijn ontvankelijker is voor nieuwe informatie wanneer je heel ontspannen bent, zoals in de alfa- of theta-staten.

Het gebruik van audioprogramma’s voor het sturen van de hersenen in combinatie met affirmaties of visualisatie kan een krachtige combinatie zijn, omdat je onderbewustzijn zijn afweer laat vallen, zodat het gemakkelijk elke boodschap kan absorberen die je wilt programmeren.

Gewoon ontspannen en focussen op positieve beelden!

5. Hypnose

Hypnose kan op vrijwel dezelfde manier effectief zijn als binaural beats, behalve zonder het gebruik van hersengolven-veranderende frequenties. In plaats daarvan brengt de hypnotiseur je geleidelijk in een meer ontspannen en ontvankelijke staat en geeft hij bekrachtigende, positieve boodschappen af aan je onderbewustzijn.

Zelfhypnose is een andere populaire optie – je gebruikt gewoon vooraf opgenomen audioprogramma’s in plaats van een live hypnosesessie. Je kunt zelfs je eigen zelfhypnose opname opnemen, zodat je je eigen stem positieve affirmaties hoort herhalen terwijl je in een ontspannen toestand bent. Je neemt de affirmaties hierdoor nog sneller op, omdat ze niet langs je bewustzijn gaan, maar meteen in je onderbewustzijn worden geplant.

Hoe weet je of het onderwustzijn programmeren heeft gewerkt?

Een van de meest uitdagende aspecten van het herprogrammeren van je onderbewustzijn is dat je niet naar binnen kunt gluren om te zien hoe het eraan toe gaat en om te kijken wat je nog moet veranderen.

In plaats daarvan moet je een sterk gevoel van zelfbewustzijn ontwikkelen, zodat je zelf-saboterend gedrag kunt opvangen voordat het uit de hand loopt.

Toch zijn er nog enkele duidelijke tekenen van vooruitgang die je wellicht zult herkennen:

 • Je begint je sterker, zelfverzekerder en gelukkiger te voelen.
 • Je dromen en doelen lijken niet meer overweldigend – gewoon spannend.
 • Je merkt dat je meer bereid bent om risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan.
 • Je voelt een dieper gevoel van innerlijke rust, alsof innerlijke conflicten oplossen.
 • Je trekt meer kansen aan om uit te breiden en te groeien op elk gebied van je leven.

In het kort, je zult weten wanneer er veranderingen plaatsvinden in je onderbewustzijn, omdat je een verschuiving zult opmerken in zowel je innerlijke als uiterlijke wereld. Het bewijs is meestal niet te ontkennen!

Hoe lang duurt het om je onderbewustzijn te herprogrammeren?

Hier is geen vast antwoord op te geven. Dit is per persoon verschillend en dit ligt eraan hoe goed je de technieken uitvoert en herhaalt. Het is belangrijk om dit herprogrammeringsproces de tijd te geven om te werken. Verwacht geen onmiddellijke veranderingen – af en toe kan dat gebeuren, maar meestal kost het wat tijd. Wees zeer consistent met de methoden die je kiest om meer positieve berichten in je onderbewustzijn te installeren. Zodra deze transformaties duidelijk worden, voelt je je gemotiveerd om vooruit te blijven gaan, maar totdat dat gebeurt, blijf consistent! Blijf doorgaan en weet dat deze veranderingen levenslang, krachtig en het wachten waard zijn zullen zijn.

Meer leren over het onderbewustzijn

Er valt zoveel te vertellen en te leren over het onderbewust zijn en de magie die je in handen hebt al je dit begrijpt. In dit artikel heb je geleerd hoe je je onderbewust zijn kunt programmeren, maar dit is slechts één klein gedeelte van wat je allemaal kunt met je onderbewust zijn. Het is onmogelijk om dat allemaal in dit artikel te plaatsen want dan zou het meer dan 10 meter lang zijn!

Als je meer te weten wilt komen over het onderbewust zijn en hoe het je kan helpen je droomleven te creëeren, wordt het aangeraden om hier boeken over te lezen. Hieronder volgen wat van de beste boeken over het onderbewustzijn die je in positieve zin zullen veranderen:

Denk eens na over de volgende vragen: Waarom vinden we een liedje dat al weken op nummer 1 staat in de hitlijsten leuker dan een liedje dat we voor het eerst horen? Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van beslissingen? En hadden Mozart en Einstein een beter functionerend bewustzijn dan wij, of was het hun onbewuste dat hen tot genieën maakte?

We plaatsen het bewustzijn op een voetstuk, zien het als dat wat ons slim maakt en denken dat het ons onderscheidt van dieren. We denken dat het ons rationeel en verstandig maakt, dat het de baas is in ons brein en dat het ons gedrag stuurt. Ons onbewuste daarentegen zien we als ondergeschikt. Het is niet meer dan een hulpje van het bewustzijn. Dit boek laat je inzien dat deze denkwijze helemaal verkeerd is!

Het laat je zien dat het juist het onbewuste of het onderbewustzijn is dat allesbepalend is. Ons onbewuste stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn) ons denken, ons gedrag en onze gevoelens. De schrijver van dit boek weet op heldere wijze duidelijk te maken hoe het menselijk gedrag werkt.

Dit boek is een praktische handleiding voor het afstemmen van ons onderbewustzijn op persoonlijk geluk en zakelijk succes. Het gaat over de kracht van onze gedachten, de macht van het onderbewustzijn en de verbinding met het universum.

De boeken van deze schrijver, Barbel Mohr, zijn wereldwijde bestsellers. Haar ideeen over ‘bestellen bij het universum’ en ‘de wet van aantrekkingskracht’worden in dit boek verder uitgewerkt en onderbouwd, vooral over de enorm grote rol die ons onderbewustzijn hierbij speelt. Negentig procent van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn! Het is de link met het universum. De conclusie hieruit is dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons leven en als we ons onderbewustzijn op de juiste manier programmeren, kunnen leven zoals we willen. We kunnen alles hebben waarvan we dromen. We zijn zelf verantwoordelijk voor onze successen maar ook voor onze mislukkingen, doordat ons onderbewustzijn daarop is afgestemd.

Aan de hand van de vele sprekende en humoristische voorbeelden wordt in dit boek duidelijk gemaakt dat succes op elk terrein afhankelijk is van onze onbewuste gedachten en overtuigingen. Negatieve overtuigingen kunnen dan ook veel leed en verdriet veroorzaken.

Dit boek biedt een praktische methode waarmee we deze innerlijke automatismen en opgedrongen overtuigingen kunnen veranderen, zodat we ons onderbewustzijn in de gewenste richting kunnen herprogrammeren. De tips en technieken uit dit boek over het onderbewustzijn programmeren sluiten hier perfect bij aan.

De technieken zoals mediteren, visualiseren en affirmaties die in dit artikel kort besproken zijn, worden in dit boek nog meer duidelijk gemaakt en uitgelicht. Door middel van deze technieken kun je een keuze op maat maken van hoe je precies wilt leven. Als je dit eenmaal onder de knie hebt gaat er een wereld voor je open!

Dit boek gaat over de kracht in jezelf, en dan met name de kracht van je onderbewustzijn. Als je dit artikel hebt gelezen weet je al hoe krachtig je onderbewust zijn is en in dit boek wordt hier nog dieper op ingegaan. Met de praktische tips uit dit boek krijg je grip op je onderbewustzijn, maak je optimaal gebruik van gedachtekracht en ligt geluk binnen handbereik.

Dr. Joseph Murphy, de schrijver van dit boek, laat zien hoe je onderbewustzijn je gedrag stuurt. Ook leert hij je je onderbewustzijn programmeren, zodat jij een gelukkiger en meer voldaan leven kunt leiden. De kracht in jezelf gaat uit van positief denken en bewijst dat iedereen in staat is om een gelukkig leven te leiden.

Belangrijke thema’s die behandeld worden, zijn: rijkdom, gezondheid, carrière, relaties, vrijheid en genezing van verslavingen. Dankzij de praktische tips krijg je grip op je onderbewustzijn, maak je optimaal gebruik van gedachtekracht en ligt geluk binnen handbereik. Voor iedereen die zijn leven wilt beteren of simpelweg meer uit het leven wilt halen is dit boek een must read!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *