nepwimpers schoonmaken

Nepwimpers schoonmaken op de juiste manier

Vraag jij je af hoe jij je nepwimpers moet schoonmaken op de juiste manier? Dan zijn we hier om je dat te vertellen!

Als je merkt dat je nog slechter bent in het schoonmaken van je valse wimpers dan het wassen van je make-upborstels, is het hoog tijd om veranderingen door te voeren. Je prachtige ogen verdienen immers beter dan die broze, klonterige en onherkenbare stukjes nepwimpers die rondslingeren in je make-uptasje. Maar dat betekent niet dat je meteen nieuwe wimpers moet kopen. Met een goede reiniging kun je je schoonheden wellicht weer in topvorm krijgen. Het schoonmaken van nepwimpers is van groot belang.

Lees verder om te ontdekken hoe je je nepwimpers op de juiste manier kunt reinigen!

Kan ik nepwimpers hergebruiken?

Ja, je kunt niet alleen nepwimpers hergebruiken, maar het is ook zeker aan te raden, vooral als je meer dan 15 euro uitgeeft aan een enkel paar. Voordat je echter je wimpers opnieuw gaat gebruiken, is het belangrijk om de tijd te nemen om ze op de juiste manier te verwijderen, schoon te maken en op te bergen. Op deze manier kun je er optimaal van genieten zonder je ogen te irriteren of infecties te veroorzaken. Het is de moeite waard om voorzichtig om te gaan met je nepwimpers om ze in goede staat te houden en herhaaldelijk te kunnen gebruiken.

Moet je nepwimpers schoonmaken?

Het is absoluut noodzakelijk om nepwimpers schoon te maken. Als je dit niet doet, loop je het risico op onaangename gevolgen. Bacteriën kunnen zich ophopen op de wimpers en ooginfecties veroorzaken. Bovendien kunnen resten van lijm of oude make-up zich ook op de wimpers ophopen, wat huidirritatie en beschadiging van de nepwimpers kan veroorzaken. Dus ja, het is absoluut essentieel om nepwimpers volledig schoon te maken!

Hoe verwijder je gelijmde wimpers?

Om gelijmde wimpers op de juiste manier te verwijderen, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen. Het is essentieel om niet gehaast of ruw te werk te gaan, om te voorkomen dat je je eigen wimpers beschadigt.

Begin bij de binnenhoek van je oog en til voorzichtig de wimperband op met behulp van je vinger. Zorg ervoor dat je de individuele nepwimpers niet uittrekt, aangezien dit je eigen wimperharen kan beschadigen.

Wanneer je de wimperband stevig genoeg hebt vastgepakt (nogmaals, vermijd het vastpakken van de haren), trek je de strip voorzichtig weg van de wimperlijn en beweeg naar de buitenste hoek om deze te verwijderen. Het is belangrijk om geduldig en voorzichtig te zijn tijdens dit proces om schade te voorkomen.

Onthoud dat het op een zachte en gecontroleerde manier verwijderen van gelijmde wimpers helpt om ze te behouden voor toekomstig gebruik.

Hoe maak je je wimpers goed schoon?

Het maakt niet uit wat voor soort wimpers je gebruikt, je moet ze tussen elk gebruik desinfecteren. Om het je extra gemakkelijk te maken, zijn hier de vier producten die je nodig hebt, samen met de vijf eenvoudige stappen om je wimpers te reinigen:

wimperborsteltjes
katoene makeup pads
pincet tweezerman

1. Veeg ze af. Een normaal wattenschijfje werkt, maar om te voorkomen dat kleine wattenwolletjes aan de wimpers blijven plakken, kun je het beste herbruikbare wattenschijfjes proberen. Doordrenk het katoenen wattenschijfje in olievrije oogmake-up remover en wrijf het zachtjes aan beide kanten op de wimpers en vervolgens op de plakstrip totdat er geen make-up of residu meer op zit.

2. Verwijder de oude lijm. Zodra de oude lijm zacht is geworden, kun je deze met een pincet voorzichtig van de wimperband verwijderen.

3. Desinfecteren. Nadat de make-up en wimperlijm zijn verwijderd, week je een nieuw watje in ontsmettingsalcohol en veeg je het over de wimpers en plakstrip om het te desinfecteren.

4. Laat ze door de lucht drogen. Terwijl de wimpers nat zijn, kun je ze indien nodig opnieuw in vorm brengen (meer hierover hieronder), en vervolgens volledig laten drogen voordat je ze opbergt. Deze stap is erg belangrijk om te voorkomen dat bacteriën of schimmels op de wimpers groeien.

5. Bewaar ze op een koele, droge plaats. Verpest je harde werk niet en gooi ze niet in je make-uptasje of stoffige la. Bewaar ze in een schoon hoesje of bakje voor wimpers, zoals bijvoorbeeld degene waarin ze zijn binnengekomen.

Waar kan ik mijn nepwimpers in laten weken?

Wie had gedacht dat het inweken van je nepwimpers zo’n onderwerp van discussie kon zijn?! Terwijl sommige mensen uit ervaring hebben geleerd dat het inweken van wimpers hun vorm en krul kan verstoren, beweren anderen dat het juist de beste manier is om je wimpers een volledige make-over te geven.

Als je graag de grenzen wilt opzoeken en wilt experimenteren met het inweken van je wimpers, vul dan een kleine kom met warm water vermengd met enkele druppels milde afwasmiddel, micellair water of zelfs make-upborstelreiniger. Laat je nepwimpers voorzichtig weken in deze oplossing. Als je liever geen volledige onderdompeling wilt, kun je ook twee wattenschijfjes bevochtigen met micellair water, deze om de wimperstrip heen plaatsen en even laten intrekken. Beide methoden helpen om opgedroogde lijm en make-up te verzachten en los te maken, zodat je gemakkelijk vuil kunt verwijderen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle wimpers hetzelfde reageren op het inweken, dus het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en experimenteren om te zien wat het beste werkt voor jouw nepwimpers.

Hoe kan ik mijn gebogen wimpers herstellen?

Als je hebt besloten om je wimpers te laten weken en je je zorgen maakt omdat ze hun oorspronkelijke vorm lijken te hebben verloren, maak je dan geen zorgen – er is nog hoop om ze opnieuw vorm te geven zolang ze nog nat en buigzaam zijn. Nadat je ze hebt geweekt, plaats je de wimperstrip langs de lengte van je middelvinger, zodat de ronding van de wimpers zich om je vinger wikkelt. Knijp vervolgens stevig met je middelvinger en wijsvinger om de band goed vast te pakken. Met je andere hand borstel je voorzichtig door de wimperharen met een wimperborsteltje om de gekrulde vorm te stimuleren. Zodra de haren zijn gekamd, kun je de wimperband terug om de oorspronkelijke vorm van je oog leggen en in het originele doosje bewaren, zodat de gebogen curve van de wimpers behouden blijft.

Hoevaak moet ik mijn nepwimpers schoonmaken?

Hoe lang gaan nepwimpers mee?

De levensduur van nepwimpers is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de wimpers zelf en hoe goed je voor ze zorgt. Hoewel het hebben van hoogwaardige wimpers kan helpen, speelt het onderhoud na gebruik een cruciale rol. Zelfs voordelige wimpers kunnen lang meegaan als je ze na elk gebruik grondig reinigt. Over het algemeen wordt aanbevolen om nepwimpers te vervangen na ongeveer vijf tot acht keer dragen om optimale hygiëne en prestaties te behouden.

Is het tijd om je oude lashes te vervangen? Bekijk dan hier verschillende nepwimpers om aan te schaffen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *