nepwimpers schoonmaken

Nepwimpers schoonmaken op de juiste manier

Als je nog slechter bent in het schoonmaken van je valse wimpers dan met het wassen van je make-upborstels, weet je al wat ik ga zeggen: het is tijd om wat veranderingen aan te brengen. Je prachtige ogen verdienen beter dan die knapperige, klonterige, onherkenbare stroken nepwimpers die in je make-uptasje rond slingeren. Dit betekend niet dat je meteen nieuwe wimpers moet gaan kopen – met een goede reiniging kun je je beauties misschien wel weer in vorm krijgen. Nepwimpers schoonmaken is super belangrijk. Lees verder om erachter te komen hoe je je nepwimpers op de juiste manier reinigt.

Kan ik nepwimpers hergebruiken?

Je kunt het niet alleen, maar je zou het ook absoluut moeten doen als je meer dan 15 euro uitgeeft aan een enkel paar. Voordat je je wimpers echter opnieuw gebruikt, moet je de tijd nemen om ze op de juiste manier te verwijderen, schoon te maken en op te bergen, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken (zonder je ogen te irriteren of te infecteren).

Moet je nepwimpers schoonmaken?

Laat ik het zo zeggen: als je ze niet schoonmaakt, loop je het risico op behoorlijk gruwelijke gevolgen. Bacteriën kunnen zich op de wimpers ophopen en ooginfecties veroorzaken, terwijl overgebleven lijm of oude make-upresten zich ook op de wimpers kunnen verzamelen en huidirritatie en breuk van de nepwimpers kunnen veroorzaken. Dus ja. Je moet nepwimpers 100% zeker schoonmaken!

Hoe verwijder je gelijmde wimpers?

De eerste stap om ze meteen schoon te maken, is door ze op de juiste manier te verwijderen. Het maakt niet uit of je aan het eind van de nacht te moe (of aangeschoten) bent; trek de nepwimpers niet agressief van je eigen wimpers af. Je kunt niet alleen de individuele neppe wimpers uit de band trekken, maar je loopt ook het risico om je eigen wimperharen eruit te trekken.

Begin in plaats daarvan vanuit de binnenhoek van je oog en til de wimperband voorzichtig op met je vinger. Zodra je het voldoende hebt opgetild om de band stevig vast te pakken (nogmaals, niet de haren), trek je de strip voorzichtig weg van de wimperlijn en naar de buitenste hoek om het te verwijderen.

Hoe maak je je wimpers goed schoon?

Het maakt niet uit wat voor soort wimpers je gebruikt, je moet ze tussen elk gebruik desinfecteren. Om het je extra gemakkelijk te maken, zijn hier de vier producten die je nodig hebt, samen met de vijf eenvoudige stappen om je wimpers te reinigen:

wimperborsteltjes
katoene makeup pads
pincet tweezerman

1. Veeg ze af. Een normaal wattenschijfje werkt, maar om te voorkomen dat kleine wattenwolletjes aan de wimpers blijven plakken, kun je het beste herbruikbare wattenschijfjes proberen. Doordrenk het katoenen wattenschijfje in olievrije oogmake-up remover en wrijf het zachtjes aan beide kanten op de wimpers en vervolgens op de plakstrip totdat er geen make-up of residu meer op zit.

2. Verwijder de oude lijm. Zodra de oude lijm zacht is geworden, kun je deze met een pincet voorzichtig van de wimperband verwijderen.

3. Desinfecteren. Nadat de make-up en wimperlijm zijn verwijderd, week je een nieuw watje in ontsmettingsalcohol en veeg je het over de wimpers en plakstrip om het te desinfecteren.

4. Laat ze door de lucht drogen. Terwijl de wimpers nat zijn, kun je ze indien nodig opnieuw in vorm brengen (meer hierover hieronder), en vervolgens volledig laten drogen voordat je ze opbergt. Deze stap is erg belangrijk om te voorkomen dat bacteriën of schimmels op de wimpers groeien.

5. Bewaar ze op een koele, droge plaats. Verpest je harde werk niet en gooi ze niet in je make-uptasje of stoffige la. Bewaar ze in een schoon hoesje of bakje voor wimpers, zoals bijvoorbeeld degene waarin ze zijn binnengekomen.

Waar kan ik mijn nepwimpers in laten weken?

Wie wist dat het weken van je wimpers zo controversieel kon zijn?! Terwijl sommigen met vallen en opstaan ​​hebben geleerd dat het weken van de wimpers hun vorm en kromming verstoort, beweren anderen dat dit de beste manier is om je lashes volledig nieuw leven in te blazen.

Als je graag op het randje wilt leven en je wilt proberen om die van jou te laten weken, giet dan warm water gemengd met een paar druppels zachte afwasmiddel, micellair water of zelfs make-upborstelreiniger in een kleine kom. Als je ze liever niet weekt, giet dan een beetje micellair water over twee wattenschijfjes en druk de wimperstrip ertussen en laat het even intrekken. Beide inweekmethoden werken om opgedroogde lijm en make-up te verzachten en los te maken, zodat je het vuil gemakkelijk kunt verwijderen.

Hoe kan ik mijn gebogen wimpers herstellen?

Als je hebt besloten je wimpers te laten weken en je bent gestrest omdat ze schijnbaar hun vorm hebben verloren, maak je dan geen zorgen – je kunt ze opnieuw vormgeven zolang ze nog nat en buigzaam zijn. Nadat je ze hebt geweekt, leg je de strip langs de lengte van je middelvinger zodat de ronding van de wimpers om je vinger wikkelt, en knijp je de band tussen je middelvinger en wijsvinger om hem stevig vast te pakken. Borstel met je andere hand door de haren met een wimper borsteltje en stimuleer de gekrulde vorm van de wimpers. Als de haren eenmaal zijn doorgekamd, wikkel je de band om de oogvorm in het originele doosje om de gebogen buiging van de wimperband na te bootsen.

Hoe lang gaan nepwimpers mee?

Ja, het hebben van een goede kwaliteit wimpers helpt, maar dit hangt vooral af van hoe je voor ze zorgt nadat je ze hebt gedragen. Zelfs goedkope wimpers kunnen een behoorlijke levensduur hebben als je ze tussen elk gebruik goed schoonmaakt. Over het algemeen wordt aangeraden nepwimpers na elke vijf tot acht keer dragen te vervangen. 

Is het tijd om je oude lashes te vervangen? Bekijk dan hier verschillende nepwimpers om aan te schaffen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *