resveratrol supplement

Natuurlijke maagzuurremmers: Beste 5 opties!

Ben je opzoek naar natuurlijke maagzuurremmers? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen!

Niets kan een gezellig en heerlijk etentje sneller verpesten dan een ongemakkelijk geval van brandend maagzuur. Terwijl de meeste mensen zoeken naar vrij verkrijgbare medicijnen of voorgeschreven medicijnen om het ongemak veroorzaakt door brandend maagzuur te verminderen, bieden deze vaak slechts tijdelijke verlichting, en chronisch gebruik van deze medicijnen kan op de lange termijn tot andere gezondheidsproblemen leiden.

Dit is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke alternatieve van medicijnen. Zo zijn ook steeds meer mensen opzoek naar natuurlijke maagzuurremmers. Dit is een veilige benadering, vooral als je regelmatig last hebt van brandend maagzuur.

Lees gauw verder om de beste natuurlijke maagzuurremmers te ontdekken!

Beste natuurlijke maagzuurremmers: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke maagzuurremmers en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, veiligheid, prijzen en beoordelingen.

Alle opties in deze lijst zijn natuurlijk en veilig te gebruiken. Ze zijn allen een geweldig alternatief op medicijnen op recept. Je kunt er meerdere proberen om te kijken welke het beste voor je werkt, maar ga ze niet door elkaar nemen. Houd je ook aan de aanbevolen dosering.

Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om de beste natuurlijke maagzuurremmers voor jou te ontdekken!

1. A.Vogel Boldocynara Tabletten

A.Vogel Boldocynara Tabletten

Als je last hebt van brandend maagzuur dan is dit een geweldig natuurlijk supplement om te nemen. A.Vogel is een hoogwaardig merk op het gebied van natuurlijke supplement.

A.Vogel Boldocynara Tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum ter ondersteuning van je spijsvertering en bij darmklachten. Het helpt bij de meest voorkomende spijsverteringsklachten zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel, een opgeblazen buik, winderigheid en brandend maagzuur.

Deze tabletten bestaan uitsluitend uit plantaardige, ecologisch geteelde ingrediënten. Hierdoor zijn ze compleet veilig om te nemen en een geweldig alternatief voor medicijnen op recept.

De aanbevolen dosering is 2 keer per dag 1 tablet. Deze dien je in te nemen na de maaltijd met wat water.

2. Iberogast Druppels

Iberogast Druppels

Iberogast is een natuurlijk én zeer effectief geneesmiddel bij maag- en darmklachten. Het werkt geweldig tegen brandend maagzuur, maar ook tegen andere darm- en maagklachten. Het geneesmiddel bestaat uit een unieke combinatie van negen geneeskrachtige kruiden: Bittere Scheefbloem (Iberis Amara), Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat het transport van eten en drinken door je maag en darmen normaliseert. Het verlicht effectief maagklachten en darmklachten, zoals maagkramp, darmkramp, vol gevoel, misselijkheid, maagpijn en/of maagzuur en prikkelbare maag en darmen.

Iberogast druppels:

 • Natuurlijk en bewezen effectief
 • Voor meerdere maag- en darmklachten
 • Bij maagkrampen, darmkrampen, opgeblazen gevoel, misselijkheid, maagpijn en maagzuur
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Deze natuurlijke maagzuurremmer is geschikt voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar. De geadviseerde dosering is 20 druppels driemaal daags, welke je voor of tijdens de maaltijden met wat vloeistof dient in te nemen.

3. Luvos Heilaarde Inwendig Microfijn

natuurlijke maagzuurremmers

Een andere geweldige natuurlijke maagzuurremmer is Luvos Heilaarde. Dit is een supplement wat je als poeder inneemt ter ondersteuning van de darmreiniging.

Dit supplement kan cholesterol, vetten en schadelijke stoffen als een spons uit de voeding binden en uitscheiden. Dit bijzondere bindvermogen van Luvos Heilaarde wordt door een speciaal, zorgvuldig maal- en zeefprocédé met ultrasone techniek bereikt.

Dit supplement is vanwege het bijzondere bindvermogen ook zeer geschikt ter ondersteuning van de darmreiniging, ontgifting en ontslakking. Maag-darmklachten, in combinatie met winderigheid, druk op de maag, een vol gevoel en brandend maagzuur worden ook effectief verlicht.

Met de zachte kracht van de natuur ontlast Luvos Heilaarde Microfijn de stofwisseling en helpt daarbij de maag en darm weer in het natuurlijke evenwicht te brengen.

Als je brandend maagzuur wilt verlichten dan wordt het aangeraden om tweemaal daags 1 tot 2 volle theelepels in te nemen. Je kunt de poeder roeren door een vloeistof. Bij ergere klachten kun je driemaal deze dosering innemen.

4. Probiotica

Orthica Orthiflor Original Probiotica

Probiotica zijn levende micro-organismen die bedoeld zijn om gezondheidsvoordelen te hebben wanneer ze worden geconsumeerd. Het zijn als het ware ‘vriendelijke bacteriën’, die de ‘slechte bacteriën’ in je darmen overtreffen en helpen bij de spijsvertering.

Probiotica kunnen zeer effectief zijn in het verlichten van brandend maagzuur. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals yoghurt en ander gefermenteerd voedsel, maar ook in voedingssupplementen.

5. Now Foods Betaine HCL

natuurlijke maagzuurremmers

NOW Betaïne HCl Capsules bevat de enzymen betaïne en pepsine (of peptase). Deze komen van nature voor in ons lichaam, maar ook in planten en dieren. In voeding zijn enzymen vooral te vinden in vers (onbewerkt) voedsel, zoals verse sla en rauwe groente. Bij een dagelijks gebruik van 1.500 mg betaïne draagt het bij aan een normaal metabolisme van homocysteïne.

Het is een gericht en toegankelijk alternatief op maagzuurremmers. Het supplement ondersteunt de natuurlijke balans in de maag en draagt er daarnaast zorg voor dat ons gehele spijsverteringgestel optimaal kan functioneren.

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 vegicap voor het eten innemen.

Andere natuurlijke manieren om brandend maagzuur te verlichten

Naast het nemen van natuurlijke maagzuurremmers zijn er nog wat andere natuurlijke dingen die je kunt doen om brandend maagzuur te verlichten. Hier volgen de beste manieren:

1. Baking soda

Een bekende natuurlijke maagzuurremmer is baking soda. Baking soda is goedkoop en volledig natuurlijk. Los eenvoudig een theelepel zuiveringszout op in een kopje water. Het zuiveringszout helpt zuur te neutraliseren. Let op: Zuiveringszout bevat natrium, raadpleeg je arts als je een natriumarm dieet volgt.

2. Aloë-sap

Aloë-sap wordt in de meeste supermarkten verkocht. Net zoals aloë vera wordt gebruikt om zonnebrand van de huid te verzachten, kan aloë-sap irritatie door zure oprispingen helpen verzachten. Als je last hebt van brandend maagzuur, is het een goed idee om er een gewoonte van te maken om voor de maaltijd een half kopje aloë-sap te drinken om je maag en slokdarm te kalmeren.

3. Suikervrije kauwgom

Speeksel helpt zuur te verdunnen, dus het verhogen van de hoeveelheid speeksel die je na een maaltijd produceert, is een geweldige manier om zuurproductie te voorkomen. Probeer 30 minuten op een stuk kauwgom te kauwen om brandend maagzuur te verminderen.

4. Appelciderazijn

Appelciderazijn kan bij veel dingen helpen en zo ook bij brandend maagzuur. Meng 3 theelepels appelciderazijn in een kopje water en drink het op voor elke maaltijd of voor het slapengaan. Wees wel gewaarschuwd, het zal niet lekker samen.

5. Eet een banaan

Dit is een hele makkelijke tip en het kan effectief zijn. Bananen bevatten namelijk natuurlijke maagzuurremmers. Begin elke dag met het eten van een banaan om brandend maagzuur tegen te gaan.

6. Rust en ontspanning

Alle bovengenoemde dingen zijn om in te nemen, maar er is meer wat je kunt doen om brandend maagzuur te verlichten. Een daarvan is zorgen voor rust en ontspanning.

Stress is een bekende trigger voor indigestie, dus als je je de laatste tijd onder druk hebt gevoeld, zou dit een van de eerste dingen moeten zijn die je aanpakt. Bekijk hier de beste manieren om stress te verlichten.

7. Let op met eten

Langzamer eten kan ook helpen om brandend maagzuur te voorkomen en hetzelfde geldt voor kleinere porties eten. Het vermijden van voedingsmiddelen waarvan je weet dat ze indigestie kunnen veroorzaken is ook een belangrijke tip. Voedingsmiddelen die brandend maagzuur kunnen veroorzaken zijn meestal vet of gekruid voedsel, cafeïne, chocolade of koolzuurhoudende dranken, om er maar een paar te noemen. Het weglaten van deze uit je dieet kan het probleem helemaal wegnemen.

8. Stop met roken

We weten nu allemaal wel dat roken slecht voor de algehele gezondheid is. Als je een roker bent en nog een reden nodig hebt om te stoppen, dan is brandend maagzuur er ook een. Als je hebt gemerkt dat je brandend maagzuur ergers is geworden en je een roker bent, zal het roken je slokdarm verergeren en alles pijn doen. Dit is een goed moment om te stoppen.

Veelgestelde vragen over brandend maagzuur en natuurlijke maagzuurremmers

Hopelijk heb je bij deze de beste natuurlijke maagzuurremmers voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe werken natuurlijke maagzuurremmers?

Zoals bij elk vrij verkrijgbaar geneesmiddel of supplement, doen verschillende producten verschillende dingen. Terwijl de meeste zich richten op het in evenwicht brengen van de zuurniveaus in je maag, richten anderen zich ook op andere vervelende klachten, zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid.

Sommige mensen gebruiken maagzuurremmers als preventie na een grote maaltijd, of als ze iets hebben gegeten dat eerder symptomen van indigestie heeft veroorzaakt. Anderen nemen een maagzuurremmer voordat ze naar bed gaan, als dit het moment is waarop de symptomen gewoonlijk toeslaan.

– Zijn natuurlijke maagzuurremmers veilig?

 

Sommige veelvoorkomende natuurlijke maagzuurremmers, zoals gember, melk, kamille en aloë vera, worden over het algemeen als veilig beschouwd wanneer ze in redelijke hoeveelheden worden gebruikt. Ze hebben echter ook mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen, dus het is raadzaam om voorzichtig te zijn en indien nodig professioneel advies in te winnen.

– Wanneer moet ik naar een dokter gaan?

Als je frequente of ernstige aanvallen van indigestie of brandend maagzuur krijgt, kan dit een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. Als dit het geval is kun je dus beter even naar je huisarts gaan om dit te laten onderzoeken.

In deze situatie is het namelijk het beste om het probleem niet te maskeren door maagzuurremmers te nemen. Praat zo snel mogelijk met een arts om je symptomen uit te leggen. Zij kunnen je helpen bij het uitsluiten of diagnosticeren van een probleem dat je brandend maagzuur zou kunnen veroorzaken.

– Hoe ontstaat brandend maagzuur?

Brandend maagzuur treedt op wanneer de sluitspier aan het onderste uiteinde van je slokdarm niet werkt zoals het hoort, waardoor maagzuur een back-up in je slokdarm kan krijgen. Dit kan brandend maagzuur en andere tekenen en symptomen veroorzaken. Frequente of constante brandend maagzuur kan leiden tot gastro-oesofageale refluxziekte.

– Wat is de oorzaak van brandend maagzuur?

De meest voorkomende oorzaak is voedsel dat zuur is of veel vet bevat, zoals citrusvruchten, chocola etc. Pittig voedsel of grote maaltijden kunnen ook de oorzaak zijn van brandend maagzuur. Andere bronnen van brandend maagzuur zijn aspirine of ibuprofen, evenals sommige kalmerende middelen en bloeddrukmedicatie.

– Wat zijn de symptomen van brandend maagzuur?

 
 1. Een brandend gevoel in de borststreek: Dit is vaak het meest kenmerkende symptoom van brandend maagzuur. Het wordt beschreven als een pijnlijk, brandend gevoel dat zich uitstrekt van de maag naar de borst.

 2. Zure oprispingen: Dit houdt in dat het maagzuur terugvloeit in de slokdarm en de mond, wat een zure of bittere smaak in de mond kan veroorzaken.

 3. Zure reflux: Dit is het gevoel van zuur dat omhoog komt in de keel en soms gepaard gaat met een zure of bittere smaak, hoesten of een zere keel.

 4. Pijn op de borst: Hoewel het meestal geen pijn op de borst veroorzaakt zoals bij een hartaanval, kan brandend maagzuur ongemak of pijn op de borst veroorzaken.

 5. Moeite met slikken: Soms kan brandend maagzuur gepaard gaan met een gevoel van een brok in de keel of moeite met slikken.

 6. Opgeblazen gevoel en een gevoel van volheid: Brandend maagzuur kan ook gepaard gaan met een opgeblazen gevoel, een gevoel van volheid na het eten en een opgezwollen gevoel in de buik.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen met brandend maagzuur alle symptomen ervaart. De ernst en frequentie van de symptomen kunnen ook variëren van persoon tot persoon.

– Kan ik mijn dieet aanpassen om brandend maagzuur te verminderen?

 
 1. Vermijd voedingsmiddelen die brandend maagzuur kunnen veroorzaken: Dit kan variëren van persoon tot persoon, maar voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, tomaten, vetrijk voedsel, gekruid voedsel, knoflook, ui, pepermunt, cafeïne, alcohol en chocolade worden vaak geassocieerd met het veroorzaken van brandend maagzuur. Probeer te achterhalen welke specifieke voedingsmiddelen bij jou brandend maagzuur veroorzaken en vermijd ze indien mogelijk.

 2. Beperk de portiegrootte: Het eten van grote maaltijden kan de druk op de maag verhogen, waardoor het risico op brandend maagzuur toeneemt. Probeer kleinere, frequentere maaltijden te eten om de druk op de maag te verminderen.

 3. Eet langzaam en kauw goed: Door langzaam te eten en goed te kauwen, help je de spijsvertering en voorkom je overmatige druk op de maag.

 4. Vermijd eten vlak voor het slapengaan: Probeer minstens twee uur voor het slapengaan niet meer te eten, zodat je maag de tijd heeft om voedsel te verteren voordat je gaat liggen.

 5. Verhoog de inname van vezelrijk voedsel: Vezelrijk voedsel, zoals volle granen, fruit, groenten en peulvruchten, kan helpen bij een gezonde spijsvertering en het verminderen van brandend maagzuur.

 6. Drink voldoende water: Voldoende hydratatie is belangrijk voor een goede spijsvertering. Drink regelmatig water gedurende de dag.

Het is belangrijk op te merken dat de reactie op voeding kan variëren van persoon tot persoon. Het kan nuttig zijn om een voedingsdagboek bij te houden om patronen te identificeren tussen je dieet en brandend maagzuur. Als je merkt dat je regelmatig last hebt van brandend maagzuur, is het altijd raadzaam om naast het nemen van natuurlijke maagzuurrremmers of gewone maagzuurremmers een zorgverlener te raadplegen voor een grondige evaluatie en advies op maat.

– Hoe lang duurt brandend maagzuur?

In milde gevallen kan brandend maagzuur snel verdwijnen, vooral als het wordt veroorzaakt door tijdelijke factoren zoals het eten van bepaald voedsel of het hebben van een maaltijd die te groot of te vet is. Het nemen van maatregelen zoals het veranderen van je houding, het drinken van water, het vermijden van triggerende voedingsmiddelen of het nemen van maagzuurremmers kan helpen om de symptomen snel te verlichten.

Als brandend maagzuur echter regelmatig voorkomt of chronisch is, kan het langer aanhouden en mogelijk wijzen op een onderliggende aandoening zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) of een maagzweer. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om een zorgverlener te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *