natuurlijke haarverf

Natuurlijke haarverf: Top 3 beste opties!

Ben je opzoek naar de natuurlijke haarverf? Dan hebben we hier de 3 beste natuurlijke haarverf opties voor je op een rijtje gezet!

Het vinden van een haarverf die volledig chemisch vrij is, lijkt bijna onmogelijk, maar dat is het niet! Er zijn een aantal volledig natuurlijke haarverf opties en een aantal opties die veel schadelijke chemische ingrediënten vermijden, maar er nog wel een paar gebruiken. In dit artikel hebben we 3 volledig natuurlijke opties uitgelicht.

Niet elke natuurlijke haarverf is van dezelfde kwaliteit, dus het is verstandig om van te voren wat onderzoek te doen. Het feit dat termen als ‘natuurlijk’ en ‘biologisch’ soms met een korreltje zout te nemen zijn, maakt het niet echt gemakkelijk.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarkleur – of het nu is omdat je zwanger bent, veganist bent of gewoon probeert een meer bewuste consument te zijn – kun je het beste op zoek gaan naar specifieke ingrediënten en weten van welke je weg moet blijven.

Om je te helpen hebben wij de hele markt afgespeurd naar de beste natuurlijke haarverf en daar zijn 3 toppers uitgekomen. Lees gauw verder om de beste natuurlijke haarverf voor jou te ontdekken!

Natuurlijke haarverf – Top 3 beste opties

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke haarverf en daar is een top 3 uitgekomen. Deze top 3 is samengesteld o.b.v. kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan de beste natuurlijke haarverf voor jou uit!

1. Khadi Haarverf 

Khadi Haarverf

Als je opzoek bent naar een volledig natuurlijke haarverf, dan is Khadi een geweldig merk om voor te gaan. Khadi Haarverf is een 100% plantaardige, vegan haarverfpoeder waarmee je je haar op een natuurlijke manier voorziet van de meeste intense en prachtige kleur.

Khadi haarverf is beschikbaar in ontzettend veel kleuren. De kleur die je op de afbeelding ziet is light brown. De kleur light Brown geeft een brons kleurige gloed aan licht tot bruin haar.

Hoe gebruik je deze natuurlijke haarverf?

Het is natuurlijke belangrijk dat je de haarverf op de juiste manier gebruik voor de beste resultaten. De inwerktijd kan variëren van 30 minuten tot 2 uur. Probeer vooraf welke inwerktijd voor jouw haar het beste is. Dit kun je doen door een klein plukje haar te gebruiken om te testen.

  • Voordat je de verf gebruikt is het belangrijk om je haren voor te bereiden. Reinig allereerst je haar met een siliconenvrije shampoo
  • Meng vervolgens de khadi haarkleur met een garde in 50 graden heet water tot het een gladde pasta geworden is.
  • Verdeel de verf gelijkmatig met een kwast in het haar: lok voor lok – van de wortels tot de lengtes.
  • Laat de natuurlijke haarverf dan tot maximaal 120 minuten inwerken. Hoe langer het in het haar blijft zitten, hoe donkerder het kleurresultaat.
  • Spoel je haar daarna gewoon uit met warm water en je bent klaar.
  • Gebruik de komend 24 tot 48 uur geen shampoo.

2. Herbatint Haarverf Gel 

Herbatint Haarverf Gel

Herbatint Haarverf Gel is een natuurlijke, permanente haarkleuring gel. De 100% grijsdekkende formule is verrijkt met 8 biologische plantenextracten, waaronder Aloë Vera, die het haar voeding en glans geven. Bovendien is de kleuring door de unieke samenstelling niet schadelijk voor het haar.

Deze haarverf gel is gemakkelijk te mengen en aan te brengen dankzij de gelconsistentie en de geurloze formule. Herbatint haarverf accentueert bovendien je haar met een gezonde glans en lichtspiegeling, in tegenstelling tot de onnatuurlijk dekkende kleur die vaak geassocieerd wordt met chemische haarverven.

De kleurgel die je op de afbeelding ziet is 10N, een prachtige platinum blonde tint voor een natuurlijke kleur en glans en een duurzaam resultaat. Dit merk heeft nog veel meer mooie kleuren, welke je allemaal kan zien als je op de button hieronder klikt.

3. Hennaplus Colour Powder

Als je opzoek bent naar een 100% biologische en natuurlijke haarkleuring voor een prachtig kleurresultaat, dan kan het merk Hennaplus je hier ook mee helpen.

Hennaplus biedt 100% natuurlijke haarkleuringen aan voor een permanente haarkleur met een intensief resultaat en maximale glans. De haarverf is geformuleerd met 100% biologische ingrediënten zonder synthetische toevoegingen. De kleur houdt circa 3 maanden aan en vervaagt geleidelijk zonder uitgroei. De henna haarverf wordt microbiologisch gereinigd om elke vorm van besmetting te voorkomen en ondergaat verschillende controles om topkwaliteit te garanderen.

Deze natuurlijke haarverf is ideaal voor fijn en dun haar en geschikt voor donkerblond tot zwart haar.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste natuurlijke haarverf

Wanneer je opzoek bent naar de beste natuurlijke haarverf dan zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen een aantal van de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een keuze: 

– Zachte ingrediënten

Als je opzoek bent naar de beste natuurlijke haarverf dan is het belangrijk om op de ingrediënten te letten. Zoek naar haarverf die gemaakt is met hydraterende oliën en plantenextracten die het haar verzorgen.

Let ook op ingrediënten om juist te vermijden. Zoek naar formules die vrij zijn van alcohol en ammoniak, en PPD. De laatste twee zijn twee van de meest voorkomende haarverfingrediënten die je huid, haar en lichaam kunnen irriteren, dus als je het ergens op de verpakking ziet staan en je een gevoelige huid hebt, leg het dan gewoon terug en zoek verder naar een zachtere formule. De drie belangrijkste chemicaliën die je wilt vermijden als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarverf, zijn ammoniak, PPD en resorcinol.

– De dekking

Als je nog steeds een beetje onduidelijk bent over het verschil tussen permanente, semi-permanente en demi-permanente haarkleurmiddelen, hier is de basis: met semi-permanente kleurstoffen, is er geen ontwikkelaar, er is geen waterstofperoxide – de kleur zit gewoon op het haaroppervlak voor ongeveer 15 wasbeurten.

Demi-permanente kleurstof wast na drie tot vier weken uit en is geweldig voor mensen die hun bestaande kleur willen versterken, zoals kastanjebruin haar rijker en glanzender maken. Geen van beide semi-, demi- of glossen is goed in het bedekken van grijstinten, dus als dat je hoofddoel is, kies dan in plaats daarvan een permanente haarverf als dit je doel is, die diep in de cortex van je haar doordringt.

– De hoeveelheid

Dit klinkt voor de hand liggend, maar bijna iedereen onderschat de dikte van hun haar. Controleer daarom de instructies van de verpakking over hoeveel verf je nodig hebt voordat je zomaar wat koopt. Als je lang en dik haar hebt, dan is het vaak nodig om twee verpakkingen te kopen. Je wilt niet achterblijven met een deel van het haar dat niet gekleurd is vanwege een gebrek aan product, dus je kunt beter te veel kopen dan te weinig.

the ordinary haarserum review

Veelgestelde vragen over natuurlijke haarverf

Hopelijk heb je bij deze de beste natuurlijke haarverf voor jou gekocht. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen. 

– Wat is een natuurlijke haarverf?

Natuurlijke haarverf wordt steeds populairder. Meer en meer consumenten stappen over naar een gedeeltelijke of volledig natuurlijke persoonlijke verzorging. Producten als natuurlijke gezichtsverzorging, natuurlijke deodorant en natuurlijke tandpasta worden steeds meer verkocht en geproduceerd. Ook voor haar komen er steeds meer natuurlijke producten, zelfs haarverf, waar normaal veel chemicaliën inzitten.

Let wel op want natuurlijke haarverf kan meerdere dingen betekenen. In sommige gevallen is een natuurlijke haarverf ook echt 100% natuurlijk, maar soms is dit niet het geval. Soms laat een bepaalde haarverf wel veel chemicalieën achterwegen, maar gebruiken ze er nog wel een aantal. Als dit is wat je zoekt dan prima, maar het is wel goed om te weten. Kijk daarom altijd goed naar de ingrediënten in een natuurlijke haarverf die je voor ogen hebt.

Afgezien van henna, heeft elke stof die de kleur van je lokken permanent transformeert waarschijnlijk synthetische ingrediënten in zijn DNA. Ze kunnen in kleinere hoeveelheden zijn dan traditionele producten – en, ja, ze bevatten geen ammoniak – maar ze zijn waarschijnlijk op een bepaald niveau nodig om de mix te laten werken.

– Wat zijn de belangrijkste ingrediënten om te vermijden in een natuurlijke haarverf?

Para-fenyleendiamine, of PPD. Dit ingrediënt heeft het potentieel om alles te veroorzaken, van een kleine huidreactie tot ernstigere ziektes. Elke keer dat je je haar kleurt, registreert je immuunsysteem een vreemd deeltje op de hoofdhuid. Meestal is er geen probleem, maar in sommige gevallen of op de lange termijn kan dit schadelijk zijn.

Ammoniak is een ander goed ingrediënt om te vermijden. Ammoniak beschadigt je haar. Doordat het je haarschubben opent, wordt je haar zwak en breekbaar. Ook verdwijnt door deze stof de zwavel uit je haar. De zwavelverbindingen zorgen voor een stevige textuur. Resorcinol is ook een belangrijke om te vermijden in een natuurlijke haarverf, het is een ingrediënt dat de schildklierfunctie kan beïnvloeden.

– Voor wie is natuurlijke haarverf interessant?

Voor iedereen die de overstap wilt maken naar een meer natuurlijke persoonlijke verzorging, is een natuurlijke haarverf geweldig. Ook voor mensen die zwanger of veganist zijn is natuurlijk haarverf een must.

– Werkt natuurlijke haarverf echt?

Ja natuurlijke haarverf werkt echt, maar je moet wel de juiste kiezen. Er zijn ook wat natuurlijke verf opties op de markt die helaas niet doen wat ze beloven. Wij hebben de hele markt afgespeurd om de beste natuurlijke verf te vinden die écht werkt, en daar zijn de 3 opties die je in onze lijst terug vindt uitgekomen.

Let wel op: aangezien natuurlijk haarverf meestal zachter is, gaan ze misschien niet zo lang mee als reguliere kleurstoffen. Plus, dramatische kleuren – denk aan donkere tinten die asblond worden – zullen niet zo snel gebeuren.

– Waar moet je op letten bij natuurlijke haarverf?

Je moet letten op hoe je je haar wast en verzorgt. Bepaalde ingrediënten in shampoos en conditioners kunnen van invloed zijn op hoe goed natuurlijke haarverf je haar hecht.

Het belangrijkste is om geen siliconenshampoo te gebruiken. Siliciumshampoos zijn zwaar en voorkomen dat de kleur in je haar trekt. Siliconen creëren ook een kunstmatige barrière rond je haarlokken en kunnen de kleurabsorptie remmen. Blijf bij natuurlijke shampoos en biologisch afbreekbare producten om het meeste uit je haarkleur te halen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *