Natuurlijke cholesterolverlagers

Natuurlijke cholesterolverlagers: Beste 5 opties! 

Ben je opzoek naar natuurlijke cholesterolverlagers? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen!

Er zijn veel cholesterolverlagende supplementen op de markt, maar de meeste zijn niet natuurlijk. Steeds meer mensen kiezen echter tegenwoordig voor natuurlijke supplementen, zodat ze precies weten wat ze in hun lichaam stoppen en zodat ze mogelijk schadelijke chemicaliën vermijden.

Gelukkig zijn er ook wat natuurlijke cholesterolverlagers, welke een beter alternatief zijn. Het is echter wel verstandig om op te  letten, want niet elke natuurlijke cholesterolverlager is van dezelfde kwaliteit. Sommige zijn zelfs helemaal niet effectief.

Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd naar de beste natuurlijke cholesterolverlagers. Hier zijn 5 toppers uitgekomen, waarmee jij op een gezonde manier je cholesterol effectief kunt verlagen.

Lees gauw verder om de beste natuurlijke cholesterolverlager voor jou te ontdekken!

Natuurlijke cholesterolverlagers – Beste 5 opties

We zijn opzoek gegaan naar natuurijke cholesterolverlagers en daar is en top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we alleen de beste natuurlijke cholesterolverlagers opgenomen. We hebben gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en prijzen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan de beste natuurlijke cholesterolverlager voor jou uit!

Je kunt natuurlijk ook verschillende cholesterolverlagers uitproberen om te kijken wel het beste voor jou werkt. Let wel op dat je ze niet door elkaar gaat nemen en dat je je houdt aan de dosering die de fabrikant aanbeveelt.

1. Arkosterol cholesterol

Arkosterol cholesterol

Als je opzoek bent naar de beste cholesterolverlagers, dan is dit absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan. Arkopharma Arkosterol Capsules is een natuurlijke product dat bestaat uit de bestanddelen Policosanol, Rode Gist Rijst en Monacoline K. Policosanol wordt geëxtraheerd uit suikerriet en Monacoline K wordt gewonnen uit gefermenteerde rijstkorrels.

Statines zijn de meest voorgeschreven cholesterolverlagers die in de afgelopen decennia zeer effectief zijn gebleken. Toch zijn er steeds meer gebruikers die klagen over ongewenste neveneffecten zoals spierpijn, spierzwakte, geheugenverlies, darmklachten,
hoofdpijn, slapeloosheid en het verlies van gevoel in handen en voeten.

Arkosterol is een geweldig natuurlijk alternatief voor synthetische cholesterolverlagende medicijnen (statines). Door het gebruik van Arkosterol kan binnen 6 weken een verlaging van cholesterolgehalte met maar liefst 30% worden bereikt. Elke dagdosering van 2 capsules bevat 545 mg Rode Gist Rijst, 10 mg Monacoline K en 16 mg Suikerrietextract van 90% Policosanolen.

2. All Natural Hart, Bloedvaten Cholesterol Capsules

All Natural Hart, Bloedvaten Cholesterol Capsules

Deze natuurlijke cholesterolverlager van All Natural, bevat een combinatie van onder andere monacolin K, olijfblad, thiamine en vitamine C. Monacolin K is goed voor de cholesterolspiegel en thiamine is goed het hart. Ook bevat dit voedingssupplement olijfblad voor het behoud van een normale bloeddruk en vitamine C ter ondersteuning van de bloedvaten.

Dit voedingssupplement is geweldig voor je hart, bloedvaten en cholesterol. Je dient er 1 capsule per dag van te pakken, tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.

3. A.Vogel Allisan Knoflookdragees

A.Vogel Allisan Knoflookdragees

Als je opzoek bent naar een natuurlijke cholesterolverlager dan is dit supplement van A.Vogel ook zeker wat voor jou. A.Vogel is een geweldig merk in de natuurlijke supplementen en medicijnen wereld en ze hebben ook een geweldig cholesterol supplement ontworpen.

Allisan Knoflookdragees is een kruidenpreparaat op basis van knoflook dat goed is voor hart en bloedvaten en de cholesterolspiegel. Voor een energiek en vitaal leven is een gezond hart en gezonde bloedsomloop erg belangrijk. Daarom is het van belang je hart en bloedvaten in goede conditie te houden. Daarnaast veroorzaakt dit supplement door een speciale samenstelling geen onaangename lichaamsgeur en adem, die je misschien van knoflook gewend bent.

Het wordt aangeraden om ’s morgens en ’s avonds 1 dragee voor de maaltijd met wat water in te nemen.

4. Purasana Konjak Capsules

Purasana Konjak Capsules is een volledig natuurlijk voedingssupplement op basis van konjak(wortel). Konjak is een plant dat van nature voorkomt in de warme streken China, Japen en Indonesië. Glucomannan is een wateroplosbare voedingsvezel die wordt gewonnen uit de wortels van de Aziatische konjac plant. Het draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed vanaf 4 gram per dag.

Het supplement werkt cholesterol verlagend en zorgt ervoor dat je dus gezonder leeft. Naast dit supplement wordt het uiteraard aangeraden om zo gezond mogelijk te eten om je cholesterol op pijl te houden.

Je mag maximaal 5 capsules per dag. Bij voorkeur dien je deze in te nemen na een maaltijd met een glas water.

5. A.Vogel Hart en Bloedvaten Druppels

Het merk A.Vogel ben je al eerder tegengekomen in deze lijst. Dit merk heeft nog een geweldig natuurlijk cholesterolverlagend supplement op de markt gebracht.

Dit is een kruidenpreparaat op basis van Viscum Album dat goed is voor het hart en de bloedvaten en de cholesterolspiegel ondersteunt. Het zorgt  voor het behoud van een normale cholesterolspiegel in het bloed en werkt cholesterol verlagend.

Het wordt aanbevolen om 3 keer daags 10 tot 20 druppels met water in te nemen, bij voorkeur niet samen met voedsel. Dit supplement mag langdurig gebruikt worden.

Andere natuurlijke manieren om cholesterol te verlagen

Naast het nemen van natuurlijke cholesterolverlagers, zijn er nog andere natuurlijke manieren om je cholesterol effectief te verlagen. Hier hebben we de beste manieren op een rijtje gezet:

– Eet de juiste voedingsmiddelen

Het is heel belangrijk om gezond te eten wanneer je je cholesterol wilt verlagen, dus beginnen met het eten van gezonde voedingsmiddel is een must.

Het is niet perse nodig om een ​​cholesterolarm dieet te volgen om binnen het gezonde LDL-cholesterolbereik te blijven. Door simpelweg een paar porties voedsel per dag in je dieet op te nemen die het cholesterol verlagen, kun je het cholesterolgehalte en de triglyceriden helpen verlagen om de gezondheid van je hart te optimaliseren.

Hier volgen de beste voedingsmiddelen om cholesterol te verlagen:

1. Olijfolie

Geladen met hart-gezonde onverzadigde vetten, is aangetoond dat extra vierge olijfolie het slechte LDL-cholesterolgehalte verlaagt om de gezondheid van het hart te verbeteren.

2. Groenten

Dat groenten gezond zijn dat wist je waarschijnlijk al. Ze bevatten ontzettend veel vitamines, mineralen en vezels om de gezondheid van het hart te ondersteunen, maar weinig calorieën bevatten. Het is dan ook niet verrassend dat onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van meer groenten is gekoppeld aan een lager LDL-cholesterolgehalte bij zowel mannen als vrouwen.

3. Noten

Noten zijn ook ontzettend voedzaam en gezond. Ze bevatten veel gezonde vetten en zijn rijk aan vezels. Hierdoor zijn ze een geweldig voedingssupplement zijn als je op zoek bent naar een manier om je cholesterol te verlagen.

4. Zaden

Net zoals noten zijn zaden ook geweldige voedingsmiddelen om op te nemen in je dieet als je je cholesterol wilt verlagen. Het is aangetoond dat voedzame zaadvariëteiten zoals lijnzaad zowel het totale als het LDL-cholesterolgehalte verlagen om je hart gezond te houden.

5. Kurkuma

Dankzij de aanwezigheid van een krachtige stof genaamd curcumine, is aangetoond dat kurkuma het totaal- en LDL-cholesterol in het bloed verlaagt. Daarnaast is Kurkuma nog voor heel veel andere dingen geweldig.

6. Zalm

Vette vis zoals zalm zit boordevol heilzame omega-3-vetzuren, die kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen en ontstekingen te verlichten om de gezondheid van het hart te verbeteren.

7. Knoflook

Knoflook is ook een geweldig cholesterolverlagend voedingsmiddel. Het kan het cholesterol effectief verlagen en zo het risico op hartaandoeningen verkleinen.

8. Bonen en peulvruchten

Het toevoegen van wat bonen en peulvruchten aan je dieet kan een grote impact hebben op de gezondheid van het hart. Een dieet dat rijk is aan peulvruchten, zoals linzen, bonen en erwten, houdt verband houdt met een lager cholesterolgehalte in het bloed.

9. okra

Deze populaire plant bevat veel vezels, kalium en antioxidanten en kan een betere gezondheid van het hart helpen bevorderen. Okra-extract is in staat om de cholesterol- en bloedsuikerspiegel bij zwaarlijvige effectief te verlagen.

10. Zoete Aardappelen

Als je ooit zoete aardappelen op hebt dan weet je waarschijnlijk hoe lekker deze knol is. Zoete aardappelen bevatten verschillende gezondheidsbevorderende eiwitten en verbindingen waarvan is aangetoond dat ze cholesterol verlagen.

11. Groene thee

Groene thee, rijk aan antioxidanten en catechines, is een van de gezondste dranken die je aan je routine kunt toevoegen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het drinken van groene thee het totale en LDL-cholesterol kan verlagen.

12. Dadelpruim

Het opnemen van een paar porties van deze voedzame citrusvrucht in je dagelijkse voeding kan een grote invloed hebben op de gezondheid van het hart.

13. Avocado’s

Avocado’s zijn een van de meest gezonde voedingsmiddelen die er zijn. Ze bevatten veel vezels, kalium en gezonde vetten, die allemaal kunnen helpen om het cholesterol onder controle te houden. Van avocado’s is niet alleen aangetoond dat ze het goede HDL-cholesterol verhogen, maar ze kunnen ook het totale en slechte LDL-cholesterol verlagen.

14. Glutenvrije volkoren granen

Volle granen zijn in verband gebracht met lagere cholesterolwaarden en een betere gezondheid van het hart.  Maar omdat gluten zeer ontstekingsremmend kunnen zijn, is het het beste om in plaats daarvan te kiezen voor glutenvrije volle granen, zoals boekweit, quinoa en bruine rijst.

cholesterolverlagend voedsel

– Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Zorgen dat je de juiste voedingsmiddelen eet, is een grote stap in de goede richting, maar je moet er dan ook voor zorgen dat je bepaalde voedingsmiddelen juist vermijd. Het opruimen van je dieet is een van de meest effectieve manieren om je LDL-waarden te verlagen en de gezondheid van uw hart te verbeteren. Maar er is geen reden om voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte helemaal uit uw dieet te verwijderen; in feite is er cholesterol in eieren, rood vlees, zuivelproducten en andere voedingsmiddelen die met mate kunnen worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet.

Hier volgen de belangrijkst voedingsmiddelen om te verminderen als je je cholesterol wilt verlagen:

1. Suiker en geraffineerde koolhydraten

Toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten uit bewerkte voedingsmiddelen kunnen je cholesterolverhouding verstoren door het goede cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

2. Alcohol

Hoewel een glas rode wijn per dag gunstig kan zijn voor de gezondheid van het hart, kan zwaar drinken nadelige effecten hebben op het cholesterolgehalte. Houd alcoholconsumptie met mate door vast te houden aan 1-2 porties per dag om de gezondheid van het hart te helpen optimaliseren.

3. Cafeïne

Veel mensen houden van een kop koffie in de ochtend, maar overdrijf het niet. Als je te veel cafeïnehoudende dranken zoals koffie, frisdrank of energiedranken drinkt, kan dit voor sommige mensen een verhoging van het cholesterolgehalte veroorzaken. Beperk daarom koffie en thee tot 1-2 kopjes per dag om het cholesterol onder controle te houden.

4. Transvetten

Transvetten, die vaak worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen en voorverpakte bakkerijproducten, kunnen het LDL-cholesterol verhogen, het HDL-cholesterol verlagen en het risico op coronaire hartziekten vergroten. Het is het beste om deze ongezonde vetten helemaal uit je dieet te schrappen door je inname van bewerkte voedingsmiddelen te minimaliseren.

Veelgestelde vragen over cholesterol

Hopelijk heb je bij deze de beste natuurlijke cholesterolverlagers voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over cholesterol, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is cholesterol?

Cholesterol is een van nature voorkomende stof die door de lever wordt gemaakt en door het lichaam nodig is voor de goede werking van cellen, zenuwen en hormonen. Het is als het ware een type vet dat in je bloed wordt aangetroffen. Je kunt ook cholesterol krijgen van het voedsel dat je eet. Vlees, vis, eieren, boter, kaas en melk bevatten allemaal cholesterol. Fruit, groenten en granen (zoals havermout) bevatten geen cholesterol.

– Wat zijn de verschillende typen cholesterol?

Houd er rekening mee dat niet alle cholesterol gelijk wordt aangemaakt. LDL-cholesterol, ook bekend als “slechte cholesterol”, is de vorm die zich op de slagaderwanden kan ophopen en je risico op hartaandoeningen kan verhogen. HDL-cholesterol, aan de andere kant, wordt vaak “goede cholesterol” genoemd omdat het door de bloedbaan reist en schadelijke cholesterol uit de slagaders verwijdert om de gezondheid van het hart te helpen verbeteren.

– Wat zijn de gevaren van hoog cholesterol?

Hoewel je lichaam cholesterol nodig heeft, kan overtollig cholesterol zich ophopen en een vette plaque vormen op de wanden van de slagaders, waardoor de bloedstroom naar vitale delen van het lichaam wordt verminderd. Als dit zich op de lange termijn blijft opbouwen, kan dit het risico op een hartaanval of beroerte aanzienlijk verhogen.

– Hoe kan je cholesterol te hoog worden?

Terwijl cholesterol normaal gesproken in balans wordt gehouden, kan een ongezond voedingspatroon met veel gehydrogeneerde vetten en geraffineerde koolhydraten dit delicate evenwicht verstoren, wat leidt tot een verhoogd cholesterolgehalte. Deze onbalans komt tot uiting in verhoogde LDL (slechte cholesterol) en lage HDL (goede cholesterol), wat het risico op een hartaanval of beroerte verhoogt. Andere oorzaken kunnen lichamelijke inactiviteit, diabetes, stress en hypothyreoïdie zijn.

– Zijn natuurlijke cholesterolverlagers voldoende?

Nee helaas niet. Hoewel het een zeer effectieve methoden is om het cholesterolgehalte te verlagen, moet je er rekening mee houden dat ze moeten worden gecombineerd met andere gezonde gewoonten om hun effectiviteit te maximaliseren. De cholesterolverlagende effecten van een gezond voedingspatroon kunnen bijvoorbeeld worden versterkt in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en een vast slaapschema.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *