natuurlijke bloeddrukverlagers

Natuurlijke bloeddrukverlagers: Top 3 beste opties!

Ben je opzoek naar de beste natuurlijke bloeddrukverlagers? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je van je dokter te horen hebt gekregen dat je een hoge bloeddruk hebt, dan moet je opzoek gaan naar manieren om deze omlaag te krijgen. Je kunt bepaalde medicijnen nemen, maar steeds meer mensen gaan liever over op natuurlijke manieren om de bloeddruk om laag te krijgen.

Naast een aantal levensstijl veranderingen zoals het verminderen van stress, het verliezen van wat gewicht, het meer bewegen etc, zijn er ook een aantal natuurlijke bloeddrukverlagers die zeer effectief zijn in het verlagen van de bloeddruk op een natuurlijke manier.

Niet elke natuurlijke bloeddrukverlager is echter van dezelfde kwaliteit. Sommige natuurlijke supplementen op de markt doen zelfs helemaal niet wat ze beloven. Het is daarom verstandig om van te voren wat onderzoek te doen. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste bloeddrukverlagers met bewezen positieve effecten op de bloeddruk. Hier zijn 3 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste natuurlijke bloeddrukverlagers te ontdekken!

Natuurlijke bloeddrukverlagers – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke bloeddrukverlagers en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, beoordelingen en prijzen.

Alle opties in deze lijst zijn 100% natuurlijk en 100% veilige. Ze zijn ook alle 3 bewezen op het effectief verlagen van de bloeddruk. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, lees eventueel de extra informatie en kies op basis daarvan de beste natuurlijke bloeddrukverlagers voor jou uit!

1. Golden Naturals Bloeddruk Support

Golden Naturals Bloeddruk Support

Naast een goed en gevarieerd eetpatroon en voldoende beweging, kan een voedingssupplement helpen bij het behoud van een normale bloeddruk. Een van de beste natuurlijke bloeddrukverlagers is absoluut dit supplement van Golden Naturals.

Golden Naturals Bloeddruk Support Tabletten dragen bij aan het behoud van een normale bloeddruk, naast een gezond eetpatroon en genoeg beweging. Het toegevoegde druivenpitextract (gestandaardiseerd op 95% OPC) is goed voor de bloeddruk. Daarnaast zijn de nieren van belang om de bloeddruk goed te houden. Daarom is aan dit supplement een peterselie-extract toegevoegd om ondersteuning aan de nierfunctie te geven. Aan dit supplement is tevens het mineraal zink toegevoegd, welke helpt bij stress en spanning.

Bovendien bestaat dit kruidenpreparaat, met toegevoegde kruiden(extracten) zoals maretak, meidoorn, passiebloem, rozewortel en guldenroede, voor 100% uit natuurlijke bestanddelen.

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 tablet met water innemen. Dit supplement is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

2. Lifestyle Caps Tarwekiem Olie

Tarwekiem Olie

Als je opzoek bent naar natuurlijke bloeddrukverlagers, dan heb je misschien al eens van tarwekiemolie gehoord. Van tarwekiemolie is bekend dat het de bloeddruk verlaagd.

Tarwekiemolie is waarschijnlijk een van de beste heilzame oliën die de natuur te bieden heeft. Het wordt met een koude pers methode alleen uit biologische gekiemde tarwekorrels geëxtraheerd. Dit proces maakt een antioxidant en vitamine E rijke natuurlijke olie die soms kan worden gebruikt om het haar te voeden, veroudering te verminderen, meerdere huidaandoeningen te behandelen, het cholesterolgehalte te verlagen en je te helpen een meer evenwichtig lichaam te behouden.

De tarwekiemolie, die bekend staat om zijn meervoudige “schade beperkende” eigenschappen, kan een perfecte natuurlijke remedie zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een 100% biologische manier om hun actieve levensstijl aan te vullen met een van de beste oliën die de natuur te bieden heeft.

3. Rabenhorst Sap

Rabenhorst sap

Naast de twee bovengenoemde supplementen is er ook een drank die je bloeddruk effectief kan verlagen, namelijk Rabenhorst Sap.

Rabenhorst Sap is een bieten-multivruchtensap met kalium en natuurlijke vitamine C. Het sap bestaat voor ongeveer de helft uit bietensap en voor de rest uit sap of pulp van verschillende fruitsoorten, namelijk van rode druiven, sinaasappel, bananen, frambozen, acerola, passievruchten en citroen.

Het van nature aanwezige kalium in druiven, bananen en rode biet draagt bij tot het in stand houden van een normale bloeddruk. Een hoeveelheid van 200 ml van dit sap dekt de dagelijkse referentie-inname van kalium voor 20% en van vitamine C voor 50%.

Dit sap is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. De fles na openen in de koelkast bewaren en binnen 5 dagen consumeren.

Andere natuurlijke manieren om bloeddruk te verlagen

Met de bovenstaande natuurlijke bloeddrukverlagers kun je effectief je bloeddruk verlagen op een natuurlijke manier, maar er zijn meerdere natuurlijke manieren om je bloeddruk te verlagen. Naast het nemen van deze supplementen of deze drank is het belangrijk om veranderingen je levensstijl te maken.

Levensstijl speelt een hele belangrijke rol bij de behandeling van je hoge bloeddruk. Als je je bloeddruk met een gezonde levensstijl onder controle houdt, kunt u de noodzaak van medicatie vermijden, uitstellen of verminderen.

Hier volgen de belangrijkste veranderingen die jein je levensstijl kunt maken om je bloeddruk te verlagen en laag te houden:

1. Zorg voor gewichtsverlies indien dit nodig is

De bloeddruk stijgt vaak naarmate het gewicht toeneemt. Overgewicht kan ook leiden tot een verstoorde ademhaling terwijl je slaapt (slaapapneu), waardoor je bloeddruk verder stijgt. Als je dus overgewicht hebt dan is de kans groot dat je een hoge bloeddruk hebt en dat dit de oorzaak daarvan is. Om je bloeddruk omlaag te krijgen, is het in dit geval dan ook belangrijk om af te vallen.

Gewichtsverlies is zelfs een van de meest effectieve veranderingen in levensstijl om de bloeddruk onder controle te houden. Zelfs een kleine hoeveelheid gewicht verliezen als je te zwaar bent, kan je bloeddruk helpen verlagen. Over het algemeen kunt je je bloeddruk met ongeveer 1 millimeter kwik (mm Hg) verlagen met elke kilogram gewicht die je verliest.

2. Zorg voor genoeg beweging

Beweging is erg belangrijk voor je gezondheid, dat weet je waarschijnlijk al. Zo is het ook goed om je bloeddruk te verlagen. Regelmatige lichamelijke activiteit – zoals ongeveer 30 minuten per dag – kan je bloeddruk met ongeveer 5 tot 8 mm Hg verlagen als je een hoge bloeddruk hebt. Het is wel belangrijk om hierbij consistent te zijn, want als je stopt met sporten, kan je bloeddruk weer stijgen.

Je hoeft je hiervoor niet helemaal uit te leven in de sportschool. Je kunt ook een half uurtje per dag gaan wandelen of te gaan fietsen. Zelfs het huis even intensief schoonmaken is een goede vorm van beweging, waarbij je twee vliegen in één klap hebt!

3. Eet gezond

Gezond eten kan je algehele gezondheid in grote mate verbeteren en het kan ook helpen bij het verlagen van je bloeddruk. Het eten van een dieet dat rijk is aan volle granen, fruit, groenten en magere zuivelproducten en het verminderen op verzadigd vet en cholesterol kan je bloeddruk tot 11 mm Hg verlagen als je een hoge bloeddruk hebt.

Het is misschien niet gemakkelijk om je eetgewoonten te veranderen, maar het is wel erg belangrijk. Het kan slim zijn om een eetdagboek bij te houden, zodat je meer inzicht krijg in wat je per dag eet. Het zal een verrassend licht schijnen op je ware eetgewoonten en je dingen laten inzien.

4. Stop met roken

Indien je momenteel rookt, stop hier dan zo snel mogelijk mee. Het is namelijk zo dat elke sigaret die je rookt, je bloeddruk verhoogt gedurende vele minuten nadat je klaar bent. Als je stopt met roken, wordt je bloeddruk weer normaal.

Stoppen met roken kan sowieso je risico op hartaandoeningen verminderen en je algehele gezondheid verbeteren. Mensen die stoppen met roken leven mogelijk ook langer dan mensen die hun hele leven lang roken.

5. Drink niet te veel alcohol

Als je af en toe met mate drinkt is dit niet zo erg en zal dit niet veel doen voor je bloeddruk, als je echter teveel alcohol drinkt kan dit wel problematisch zijn.

Het drinken van meer dan matige hoeveelheden alcohol kan de bloeddruk zelfs met verschillende punten verhogen. Het kan ook de effectiviteit van bloeddrukmedicatie verminderen. Let dus op met alcohol

6. Verminder cafeïne

De rol die cafeïne speelt bij de bloeddruk staat nog steeds ter discussie. Cafeïne kan de bloeddruk verhogen tot 10 mm Hg bij mensen die het zelden consumeren. Maar mensen die regelmatig koffie drinken, ervaren mogelijk weinig of geen effect op hun bloeddruk.

Hoewel de langetermijneffecten van cafeïne op de bloeddruk niet duidelijk zijn, is het mogelijk dat de bloeddruk enigszins stijgt.

Om te zien of cafeïne jouw bloeddruk verhoogt, kun je een testje doen. Controleer je bloeddruk binnen 30 minuten na het drinken van een cafeïnehoudende drank. Als je bloeddruk met 5 tot 10 mm Hg stijgt, kun je gevoelig zijn voor de bloeddrukverhogende effecten van cafeïne. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je minder cafeïne gaat drinken.

7. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk stress hebt

Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar stress is ontzettend slecht voor onze gezondheid en voor onze bloeddruk. Chronische stress kan bijdragen aan hoge bloeddruk. Incidentele stress kan ook bijdragen aan hoge bloeddruk als je op stress reageert door ongezond voedsel te eten, alcohol te drinken of te roken.

Er zijn verschillende manieren om stress te verlichten, waaronder mediteren, yoga, mindfulness etc. Bekijk hier een lijst met alle manieren om stress te verminderen.

natuurlijke bloeddrukverlagerss

Veelgestelde vragen over natuurlijke bloeddrukverlagers

Hopelijk heb je bij deze de beste natuurlijke bloeddrukverlager voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben over natuurlijke bloeddrukverlagers of over je bloeddruk in het algemeen dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Zijn natuurlijke bloeddrukverlagers effectief?

Niet elke natuurlijke bloeddrukverlager is vandezelfde kwaliteit en is even effectief. Daarom is het belangrijk dat je opzoek gaat naar de beste bloeddrukverlagers, die ook echt iets doen. Het belangrijkste om naar te kijken zijn de ingrediënten, zoek naar ingrediënten waarvan het ook echt bekend en bewezen is dat ze de bloeddruk kunnen verlagen. Als dit het geval is in het supplement wat je voor ogen hebt, dan zit je goed.

– Zijn natuurlijke bloeddrukverlagers veilig?

Ja de meeste bloeddrukverlagers zijn veilig. Het is echter wel belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar natuurlijke bloeddrukverlagers aanschaft en inneemt. Controleer altijd het etiket om te kijken of het supplement wel echt uit volledig natuurlijke ingrediënten bestaat. Als dit het geval is dan is het supplement vaak 100% veilig. De 3 opties die wij in onze lijst hebben opgenomen zijn ook volledig veilig in gebruik

– Is het slim om af en toe je bloeddruk te laten testen?

Ja dat is het zeker. Van de hoogte van je bloeddruk merk je meestal niets. Daarom is het goed als je regelmatig je bloeddruk laat controleren of zelf meet. Zeker naarmate je ouder wordt, omdat bloedvaten dan stugger en minder elastisch worden. Je kunt ook zelf je bloeddruk meten thuis, wanneer je een bloeddrukmeter voor thuis aanschaft. Bekijk hier een lijst met de beste bloeddrukmeters.

– Wat zijn de gevaren van een hoge bloeddruk?

Als je bloeddruk te hoog is, belast dit je bloedvaten, hart en andere organen, zoals de hersenen, nieren en ogen extra. Aanhoudende hoge bloeddruk kan je risico op een aantal ernstige en mogelijk levensbedreigende gezondheidsproblemen verhogen, zoals onder andere hartaandoeningen.

– Wat is de belangrijkste oorzaak van hoge bloeddruk?

Veelvoorkomende factoren die kunnen leiden tot hoge bloeddruk zijn: Een dieet met veel zout, vet en/of cholesterol. Chronische aandoeningen zoals nier- en hormoonproblemen, diabetes en hoog cholesterol. Familiegeschiedenis, vooral als je ouders of andere naaste familieleden een hoge bloeddruk hebben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *