Natuurlijke behandeling schimmelinfectie vrouw

Natuurlijke behandeling schimmelinfectie vrouw

Ben jij opzoek naar een natuurlijke behandeling voor je vaginale schimmelinfectie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ongeveer drie op de vier vrouwen ervaren tijdens hun leven één of meerdere keren een vaginale schimmelinfectie. Het is dan ook een veelvoorkomende aandoening, maar dat maakt het zeker niet minder irritant.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om zo snel mogelijk van een vaginale schimmelinfectie af te komen. Hoewel er medicijnen zijn die je bij de dokter of apotheek kan halen, hechten steeds meer vrouwen waarde aan een natuurlijke behandeling tegen schimmelinfectie.

Nou is niet elke natuurlijke behandeling even effectief, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft of probeert. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste natuurlijke behandelingen tegen schimmelinfecties bij vrouwen. Hier zijn 3 natuurlijke producten uit gekomen en verschillende huismiddeltjes die effectief kunnen zijn. 

Lees gauw verder om de beste natuurlijke behandelingen voor een schimmelinfectie voor elke vrouw te ontdekken!

Beste natuurlijke behandeling schimmelinfectie vrouw

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke behandeling voor een schimmelinfectie bij een vrouw, of te wel een vaginale schimmelinfectie. Hier zijn 3 natuurlijke producten uit gekomen welke effectief helpen tegen een schimmelinfectie. Daarna geven we ook nog verschillende andere tips en huishoudelijke middeltjes die kunnen helpen bij het bestrijden van een vaginale schimmelinfectie op een natuurlijke manier.

1. URlife® Vaginale Stoombad

URlife® - Vaginale Stoombad

Heb je wel eens gehoord van een vaginaal stoombad? Zo niet, dan mis je echt wat! Het is namelijk een geweldige natuurlijke behandeling voor een schimmelinfectie bij vrouwen. Daarnaast zal het schimmelinfecties ook voorkomen en heeft het nog veel meer voordelen. Het URlife vaginaal stoombad zal jouw intieme gezondheid en vitaliteit te verbeteren!

Wat doet dit vaginale stoombad?

DIt hoogwaardig stoombad voor de vagina zorgt ervoor dat de doorbloeding van je vaginale gebied gestimuleerd wordt en jouw vagina gereinigd wordt, om intieme ongemakken te voorkomen. Het is een krachtige en rituele behandeling die jouw vagina reinigt, verstevigt en revitaliseert op een milde en effectieve wijze. Naast dat het vaginale schimmelinfecties op afstand houdt, biedt het nog veel meer voordelen, van verminderde menstruatiekrampen tot verhoogde vruchtbaarheid en meer!

Wat zit er in dit vaginale stoombad?

Dit URlife Stoombad zorgt voor een helende effect dankzij de natuurlijk kruiden. Dit stoombad bevat 100% biologisch handgemaakte kruiden die kunnen helpen bij het voorkomen of behandelen van nachtelijk zweten, geurtjes, infecties, pijn, vermoeidheid, stress, aambeien, opvliegers, vaginale droogheid, een laag libido, onregelmatige vaginale afscheiding, bacteriën, schimmels en het verhogen van de vruchtbaarheid. 

Dit vaginale stoombad biedt zowel emotionele als lichamelijke voordelen. De emotionele voordelen zijn bijvoorbeeld het energetisch reinigen van je intieme zone na seksueel contact, ontspannen van het lichaam, spieren, geest en het stimuleren van mentale rust. Het kan zelfs helpen bij het verwerken en helen van seksueel trauma.

De lichamelijke voordelen zijn breed, we hebben ze daarom hier op een rijtje gezet:
 • Zorgt voor een gezonde vaginale geur en herstelt de pH-waarde
 • Behandeld en voorkomt een vaginale schimmelinfectie
 • Verwijdert oud menstruatiebloed en kan ophopingen losweken
 • Verzacht klachten en ongemakken rondom de intieme zone
 • Verhoogt vruchtbaarheid en ondersteunt het reinigingsproces van de vagina
 • Stimuleert een betere doorbloeding, maakt de vagina strakker en nauwer
 • Voorkomt bacteriële vaginose, schimmelinfecties, geur, blaasontsteking en vaginale afscheiding
 • Helpt bij genezing van aambeien (ook door mannen te gebruiken)
  Helpt bij genezing van postpartum, miskraam, abortus, Soa’s, vleesbomen, endometriose, ontstekingen, cysten en bekkenontsteking
 • Bevordert een snellere genezing van de vagina en baarmoeder na zwangerschap, keizersnede en geboorte
 • Verlicht symptomen van menopauze en menstruatie
  Verhoogt libido, de smering en het comfort tijden seks
 • Reinigt je lichaam, geest, vagina en baarmoeder na een menstruatie, zwangerschap, miskraam of abortus en stimuleert mentale rust

2. Multi-Gyn FloraPlus Gel

Multi-Gyn FloraPlus gel is ook een geweldig product om voor te gaan als je een vaginale schimmelinfectie op een natuurlijke manier wilt behandelingen. Het is namelijk een natuurlijk product, wat weer balans aan je intieme zone zal geven. Het voorkomt ook een terugkerende schimmelinfecties. Dit product verlicht jeuk en irritatie, optimaliseert de pH waarde van de vagina en ondersteunt een gezonde vaginale flora.

Multi-Gyn FloraPlus is gebaseerd op natuurlijke ingredienten. De gel bevat naast plantaardige extracten ook prebiotischebestanddelen. Deze prebiotica zorgen ervoor dat de groei van nuttige melkzuurbacterien wordt gestimuleerd en ondersteunen een gezonde vaginale flora.

In de verpakking zitten 5 tubes. Het is de bedoeling dat je gedurende 5 opeenvolgende dagen 1 tube per dag gebruikt voor het slapengaan.Ter voorkoming van (terugkerende) vaginale schimmelproblemen om de 3 dagen voor het slapen gaan 1 tube gebruiken.

Voor het gebruik dien je de tube schudden en vervolgens haal je met een draaiende beweging het dopje van de tube af. Vervolgen breng je het uiteinde voorzichtig je vagina en knijp je de tube helemaal uit.

3. Lactacyd Wasemulsie bij Ongewenste Schimmels

Lactacyd Wasemulsie bij Ongewenste Schimmels

Het laatste natuurlijke product tegen een vaginale schimmelinfectie die we graag nog willen bespreken is de Lactacyd Wasemulsie. Dit product verzacht en ondersteunt de vaginale balans bij ongewenste schimmels. Het is een zeepvrije wasemulsie die de vaginale balans verzacht en schimmel bestrijd en voorkomt. De emulsie reinigt de vagina op zachte wijze en geeft je een fris gevoel.

De intieme wasemulsie helpt symptomen zoals jeuk, roodheid en ongemakken te kalmeren. De speciale formule is verrijkt met kalmerend Calendula-extract die een verzachtende werking op de uitwendige intieme zone heeft. Daarnaast bevat Lactacyd Wasemulsie een mild alkalische pH-waarde van 8 die helpt een te hoge zuurgraad bij ongewenste schimmels te neutraliseren.

Andere tips om een vaginale schimmelinfectie natuurlijk te bestrijden

Naast de drie geweldige producten die we hierboven uitgelicht hebben, kun je ook al het een en ander thuis proberen met middeltjes die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hieronder volgen een aantal natuurlijke huismiddeltjes om een vaginale schimmelinfectie natuurlijk te bestrijden.
 

Yoghurt

Het eten van yoghurt (onbewerkt zonder zoetstoffen) kan een goede manier zijn om een toekomstige schimmelinfectie te helpen voorkomen. Of dat het een bestaande schimmelinfectie ook kan genezen is nog niet helemaal duidelijk.

Yoghurt kan beschouwd worden als een probioticum omdat het levende bacteriën bevat, zoals Lactobacillus acidophilus. Deze bacteriën zijn essentieel voor het creëren van een gezonde omgeving in je vagina. Ze kunnen helpen bij het behandelen van een overgroei die wordt veroorzaakt door een onbalans.

Het eten van voedsel dat rijk is aan probiotica, zoals dus yoghurt, kan helpen om je darmflora weer in een gezond evenwicht te brengen, slechte bacteriën die tot ziekte leiden te doden en goede bacteriën te laten groeien.

Naast het eten van yoghurt, kun je ook wat yoghurt rond de vulva of in de vagina aanbrengen. Als het gaat irriteren verwijder het dan meteen, maar het kan het proberen waard zijn.

Appelazijn

Een andere bekende en populaire natuurlijke behandeling voor een vaginale schimmelinfectie is appelciderazijn. Appelciderazijn heeft mogelijk zowel schimmelwerende als antimicrobiële effecten. Dit betekent dat het een overmatige groei van zowel gist als bacteriën in het lichaam kan behandelen en voorkomen.

Appelciderazijn lijkt te werken door te voorkomen dat Candida zich hecht aan gladde oppervlakken. Dit kan een schimmelinfectie helpen voorkomen, omdat de gist zich niet kan binden en in de vagina kan blijven. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bewering te ondersteunen.

Je kunt het gebruiken door wat appelciderazijn aan je bad toe te voegen. Gebruik het nooit inwendig in je vagina want dat kan gaan irriteren. Je kunt ook proberen een lepel appelciderazijn in een groot glas water te mengen en dit elke ochtend op te drinken. Veel mensen vinden de smaak echter niet lekker, dus je kunt het ook in een supplement nemen. Bekijk hier een lijst met de beste appelciderazijn supplementen.

Kokosolie

Kokosolie is een vette olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de kokosnoot. De olie heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder schimmelwerende eigenschappen. Dit komt doordat het rijk is aan laurinezuur en caprylzuur.

Verschillende onderzoeken en studies suggereren dat kokosolie effectief is tegen C. Albicans, waardoor dit huismiddeltje een van de weinige is met sterk bewijs dat het echt werkt.

Om een ​​vaginale schimmelinfectie met kokosolie te behandelen, moet je pure, biologische kokosolie kopen. Je kunt de olie rechtstreeks op de vagina aanbrengen.

Etherische olie van oregano

Etherische olie van oregano staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Uit sommige onderzoeken bleek dat oregano olie zowel de groei als de activiteit van Candida albicans, het meest voorkomende type gist dat vaginale schimmelinfecties veroorzaakt, kon remmen.

Let wel op, je mag etherische oliën nooit inslikken. Ze zijn bedoeld om te worden ingeademd als onderdeel van aromatherapie of om te worden verdund met een dragerolie (zoals amandelolie of kokosolie), waarna je het plaatselijk kan aanbrengen.

Je kunt deze olie dus plaatselijk op de vagina aanbrengen, maar alleen als het sterk verdund is. Meng bijvoorbeeld 1 druppel van de olie met koksolie en breng het voorzichtig op de vagina  aan.

Tea tree olie

Tea tree olie is een andere geweldige etherische olie die wordt gebruikt om schimmels, bacteriën en virussen te doden. Net zoals met etherische oregano olie moet je voorzichtig zijn met dit product en het goed verdunnen voordat je het aanbrengt. Tea tree olie is een ongelooflijk krachtige etherische olie, dus let hier goed op.

Verdun het bijvoorbeeld met kokosolie en breng het op die manier voorzichtig op het vaginale gebied aan. Reeds bereide tea tree vaginale gel is de beste optie. Dat komt omdat hier precies de juist hoeveelheid tea tree in zit wat goed is voor het vaginale gebied. Australian Bodycare Femigel is bijvoorbeeld een geweldig product.

essential oils

Knoflook

Knoflook heeft schimmelwerende eigenschappen en is effectief gebleken bij het verminderen van gist tijdens een vaginale schimmelinfectie. Als je knoflook wilt proberen om een ​​schimmelinfectie te behandelen, voeg dan lekker wat extra knoflook toe aan je gerechten. Als je niet van knoflook houdt dan kun je het ook als supplement nemen.

Vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel al weet is vitamine C een booster voor het immuunsysteem en speelt het ook een rol bij de gezondheid van de huid. Een sterk immuunsysteem zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf weer in balans kan brengen.

Vitamine C heeft ook antimicrobiële componenten, dus je kunt het ook toevoegen aan je dieet om Candida-overgroei te behandelen. Voor een natuurlijke schimmelinfectie behandeling kun je daarom proberen de inname van vitamine C te verhogen om het vermogen van je lichaam om de schimmelinfectie te verslaan te vergroten.

Je kunt ook een vitamine C supplement nemen om er snel veel van binnen te krijgen.

Binnen 1 dag een schimmelinfectie bestrijden?

Je bent naar dit artikel gekomen voor een natuurlijke behandeling van een schimmelinfectie, maar soms als je wat haast hebt of als niets lijkt te werken, kun je toch beter overgaan op iets wat niet 100% natuurlijk is.

De bovenstaande tips en middeltjes werken in de meeste gevallen zeer goed tegen een schimmelinfectie, maar als een natuurlijke behandeling om de een of andere manier toch niet helpt, dan kun je toch gaan voor een niet-natuurlijke, maar wel zeer effectieve en snelle behandeling. Canesten Gyno heeft een zachte vaginale capsule op de markt gebracht de je binnen 1 dag van je vaginale schimmelinfectie afhelpt. 

canesten gyno vaginale schimmelinfectie behandeling

Veelgestelde vragen over een vaginale schimmelinfectie

Nu je meer afweet van natuurlijke behandelingen van een schimmelinfectie bij vrouwen, is het misschien ook handig om nog wat meer te weten over een schimmelinfectie zelf. Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen met antwoorden op een rijtje gezet.

– Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie (vaginale candidiasis) wordt veroorzaakt door een overmatige groei van een schimmel die van nature in de vagina leeft, genaamd Candida albicans.

Deze overgroei veroorzaakt irritatie, ontsteking, jeuk en pijnlijke en vaak klonterige afscheiding. De meeste vrouwen ervaren op een bepaald moment in hun leven een schimmelinfectie. 3 op 4 vrouwen heeft er ooit last van en veel vrouwen zelfs meerdere keren.

Als je twijfelt of je een schimmelinfectie hebt, neem dan contact op met je huisarts. Als je er echter zeker van bent dat je een schimmelinfectie hebt, zijn er verschillende natuurlijke producten en huismiddeltjes die verlichting kunnen bieden.

– Wat veroorzaakt een vaginale schimmelinfectie?

De belangrijkste oorzaak van een schimmelinfectie is de overmatige groei van gist op een deel van het lichaam. Er zijn veel redenen waarom je een schimmelinfectie kunt krijgen, waaronder:

 • Hormonen: Veranderingen tijdens zwangerschap, borstvoeding of menopauze kunnen de balans in je vagina veranderen.
 • Geslachtsgemeenschap: Gist kan door seksueel contact van persoon op persoon worden overgedragen. Bovendien kan geslachtsgemeenschap de bacteriële balans van je vagina veranderen.
 • Antibiotica: Deze medicijnen kunnen veel van de goede bacteriën die in je vagina leven doden en daardoor schimmels veroorzaken
 • Suikerziekte: Een toename van suiker in de slijmvliezen van je vagina kan een plek creëren waar gist kan groeien.
 • Douches, vaginale sprays en zeep: Deze producten kunnen de balans in je vagina veranderen en zo een schimmelinfectie veroorzaken
 • Een verzwakt immuunsysteem: Als je een bepaalde aandoening hebt waardoor je immuunsysteem zwak is, kan de gist ook ongecontroleerd groeien.

– Hoe kan ik een vaginale schimmelinfectie voorkomen?

Er is veel wat je kunt doen om een vaginale schimmelinfectie te voorkomen. De bovengenoemde middeltjes kunnen bijvoorbeeld helpen om een schimmelinfectie te voorkomen, maar er is meer wat je kunt doen. Hieronder volgen de beste tips:

 • Beperk de hoeveelheid suiker en bewerkte voedingsmiddelen die je consumeert. Gist gedijt op suiker.
 • Draag ruimvallend, katoenen ondergoed.
 • Breng geen langere tijd door in natte kleding of badpakken. Gist groeit in warme, vochtige omgevingen.
 • Gebruik alleen antibiotica als dat nodig is.
 • Gebruik geen vaginale douches tenzij geadviseerd door een arts en vermijd vaginale deodorantsprays en geparfumeerde vaginale lotions. Ze kunnen de balans van goede bacteriën en gisten in je vagina veranderen. Vermijd ook zeep in het intieme gebied.

– Kunnen schimmelinfecties vanzelf verdwijnen?

Een milde schimmelinfectie kan vanzelf verdwijnen, maar dit is zeldzaam. Het is altijd een goed idee om een ​​schimmelinfectie te behandelen, ook al is deze mild. Als schimmelinfecties niet goed worden behandeld, is de kans groter dat ze terugkeren.

– Hoe weet ik of het een schimmelinfectie of een blaasontsteking is?

Dit zijn twee verschillende aandoeningen met verschillende symptomen. Als je last hebt van een vaginale schimmelinfectie, kun je ongebruikelijke, over het algemeen geurloze, vaginale afscheiding hebben die er dik en melkachtig uitziet. Je kunt ook pijn of jeuk hebben in je intieme zone.

Als je een urineweginfectie / blaasontsteking hebt, kun je pijn en een branderig gevoel hebben bij het plassen, stinkende urine, evenals koorts, koude rillingen, misselijkheid en pijn in je bekken. Een blaasontsteking kun je ook natuurlijk proberen te behandelen. Bekijk hier de beste tips om een blaasontsteking natuurlijk te bestrijden.

– Wat is het verschil tussen een schimmelinfectie en bacteriële vaginose?

Bacteriële vaginose (BV) en vaginale schimmelinfecties hebben een aantal vergelijkbare symptomen, maar ook een aantal verschillende. Daarnaast hebben ze ook verschillende oorzaken en behandelingen. Beide veroorzaken een ontsteking van de vagina.

Een van de verschillen tussen een bacteriële vaginose en een schimmelinfectie is dat BV een stinkende, visachtige geur produceert, terwijl een schimmelinfectie geen vaginale geur produceert. Bovendien kan een schimmelinfectie roodheid en ontsteking van de vulva veroorzaken, terwijl BV dergelijke symptomen niet veroorzaakt.

Als je twijfelt welke van de twee je hebt, kun je dit altijd met een arts overleggen. Zij kunnen dit ook testen. Lees hier meer meer over wat een bacteriële vaginose precies is en hoe je er vanaf komt.

– Kun je een schimmelinfectie krijgen van antibiotica?

Dit kan inderdaad en dit komt ook vaak voor. Het is mogelijk om een ​​vaginale schimmelinfectie te krijgen door het gebruik van antibiotica. Dit komt doordat een gezonde vaginale microflora wordt verstoord door antibiotica, waardoor gist meer kan groeien dan normaal. We raden je daarom aan om alleen antibiotica te gebruiken als je dit ook echt nodig hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *