Natuurlijk middel tegen maagpijn

Natuurlijk middel tegen maagpijn: Top 3!

Ben je opzoek naar een natuurlijk middel tegen maagpijn? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Maagpijn is ontzettend vervelend en kan verschillende klachten met zich meebrengen, zoals gas, een opgeblazen gevoel, indigestie, brandend maagzuur, misselijkheid, braken, constipatie of diarree.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf thuis kunt doen om van maagpijn af te komen. In dit artikel lichten we 3 natuurlijke middelen tegen maagpijn uit en geven we de beste tips en manieren om maagpijn snel te verlichten of zelfs te voorkomen.

Lees gauw verder om het beste natuurlijk middel tegen maagpijn voor jou te ontdekken!

Natuurlijk middel tegen maagpijn: Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke middelen tegen maagpijn en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en beoordelingen. 

Bekijk de 3 verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door en druk op de buttons voor meer informatie, inclusief de prijzen en beoordelingen. Op deze manier kun je het beste natuurlijke middel tegen maagpijn voor jou uitkiezen.

1. Iberogast Druppels

iberogast darmklachten

Als je last hebt van maagpijn, dan is Iberogast zonder twijfel een van de beste natuurlijke middelen om te nemen. Iberogast is een natuurlijk én effectief geneesmiddel bij maag- en darmklachten. Het is ook een van de meest bekende middelen tegen maagpijn en de verschillende maag- en darmklachten. Alleen op ‘de online drogist’ heeft dit middel al meer dan 140 zeer positieve klanten beoordelingen.

Het geneesmiddel bestaat uit een unieke combinatie van negen geneeskrachtige kruiden: Bittere Scheefbloem (Iberis Amara), Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat het transport van eten en drinken door uw maag en darmen normaliseert. Het verlicht zeereffectief darmklachten en maagklachten, zoals maagkramp, darmkramp, vol gevoel, misselijkheid, maagpijn en/of maagzuur en prikkelbare maag en darmen.

Dit natuurlijke middel tegen maagpijn is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Indien niet anders voorgeschreven, wordt het aangeraden om 20 druppels driemaal daags voor of tijdens de maaltijden met wat vloeistof in te nemen.

2. A.Vogel Boldocynara Tabletten

A.Vogel Boldocynara Tabletten

Een ander geweldig natuurlijk middel zijn de Boldocynara Tabletten van A.Vogel. Deze tabletten helpen bij maagpijn en bij de verschillende maag- en darmklachten. Zo kan het ook helpen bij een opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en brandend maagzuur.

Het is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum ter ondersteuning van je spijsvertering en bij darmklachten. De tabletten bestaan uitsluiten uit plantaardige, ecologisch geteelde ingrediënten.

De aanbevolen dosering is 2x daags 1 tablet na de maaltijd met wat water innemen. Doordat de tabletten volledig natuurlijk zijn, zijn ze langdurig te gebruiken indien nodig.

3. Luvos Heilaarde Inwendig Microfijn

natuurlijke maagzuurremmers

Als je maagpijn hebt dan kan Luvos Heilaarde Microfijn ook helpen. Dit natuurlijke supplement kan cholesterol, vetten en schadelijke stoffen als een spons uit de voeding binden en uitscheiden. Dit bijzondere bindvermogen van Luvos Heilaarde Microfijn wordt door een speciaal, zorgvuldig maal- en zeefprocédé met ultrasone techniek bereikt.

Luvos Heilaarde Microfijn is vanwege het bijzondere bindvermogen ook zeer geschikt ter ondersteuning van de darmreiniging, ontgifting en ontslakking. Maag-darmklachten, in combinatie met winderigheid, druk op de maag, een vol gevoel en brandend maagzuur worden hierdoor effectief verlicht.

Met de zachte kracht van de natuur ontlast dit supplement de stofwisseling en helpt daarbij de maag en darm weer in het natuurlijke evenwicht te brengen.

De aanbevolen dosering tweemaal daags 1 tot 2 volle theelepels. Neem deze tijdens de maaltijden in. Bij ergere klachten mag je driemaal deze dosering innemen.

Andere manieren om maagpijn te verlichten en te voorkomen

Naast de natuurlijke middelen tegen maagpijn die hierboven uitgelicht zijn, is er nog meer wat je zelf kan doen om maagpijn te verlichten of zelfs te voorkomen. Hieronder delen we de beste manieren om van maagpijn af te komen. 

– Neem pepermunt

Pepermunt is niet alleen verfrissend voor je adem, het is ook een geweldig natuurlijk middel tegen maagpijn. De menthol in pepermuntblaadjes wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke pijnstiller om maagproblemen te verhelpen.

Het is aangetoond dat pepermunt een kalmerend effect heeft op de maagspieren. Pepermunt heeft het vermogen om de galstroom te verbeteren, die het lichaam gebruikt voor de spijsvertering. Probeer het in een thee te drinken voor de beste resultaten. Je kunt ook op muntkauwgom kauwen of op een pepermuntsnoepje zuigen.

– Neem gember

Gember is een krachtige alleskunner, die aan veel aandoeningen verlichting kan bieden, waaronder maagpijn. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt om buikpijn te behandelen, en de wetenschap bewijst dat het echt kan helpen. Gember is een natuurlijke ontstekingsremmer en een hele krachtige ook.

Het belangrijkste ingrediënt van gember is gingerol, een sterke antioxidant die de productie van vrije radicalen en hun mogelijke schade aan het lichaam helpt verminderen; het vermindert ook misselijkheid en ongemak. Bovendien verhogen de ontstekingsremmende eigenschappen van gember de spijsverteringssappen en neutraliseren ze maagzuren.

Gember kan in verschillende vormen worden geconsumeerd – snoep, capsules of als thee – maar verse gemberwortel is het beste als je maagpijn wilt wegnemen.

– Drink kamille thee

Een ander geweldig natuurlijk middel tegen maagpijn is kamille thee. Het staat al heel lang bekend als een geweldig remedie om beter te slapen, maar wist je dat het ook een krachtige ontstekingsremmer is? Het kan helpen de maagspieren te ontspannen en de pijn van krampen en spasmen te verminderen.

Neem een lekker warm kopje kamillethee op elke gewenste tijd van de dag, om je maagpijn te verlichten. Kamillethee is een uitstekend huismiddeltje voor ongecompliceerde maagklachten omdat het, zoals we net al vermeld hebben, ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen bezit, die allemaal kunnen bijdragen aan een vermindering van buikpijn.

Kamille ontspant de spieren van het bovenste spijsverteringskanaal, waardoor de samentrekkingen die voedsel door de maag en dunne darm verplaatsen, worden verlicht; dit verlicht spasmen en buikkrampen.

kamille thee

– Appelcider azijn

Hoewel het op zichzelf niet bepaald lekker is om te proeven, kan dit huismiddeltje, wanneer het met een eetlepel word ingenomen, maagklachten helpen neutraliseren. Probeer het te mengen met een kopje water en een theelepel honing om de smaak wat te verbeteren. De zuren binnenin kunnen de vertering van zetmeel helpen verminderen en de bacteriën in de darm gezond houden.

– Blijf in beweging

Als je last hebt van maagpijn, dan is misschien het laatste wat je wilt doen bewegen. Het is echter wel belangrijk om in beweging te blijven.  Wandelen, fietsen en zachte stretchyoga met diepe ademhaling kunnen allemaal helpen bij het omgaan met buikpijn. Probeer om te beginnen voorzichtig je rug te draaien terwijl je op je voeten zit, omdat dit kan helpen bij het herbeleven van gaspijnen.

– Breng warmte aan

Om maagpijn te verlichten is het slim om warmte aan te brengen. Dit kun je doen met een warme handdoek, of beter nog met een verwarmingskussen, aangezien deze niet zal afkoelen. De warmte kan helpen de spieren te ontspannen en krampen te verlichten. Een warme douche of bad nemen met Epsom-zout kan ook helpen.

Het plaatsen van een (elektrische) kruik (bekijk hier de beste opties) of een warmtekussen (bekijk hier de beste opties) op je buik, zou een deel van de pijn moeten verlichten. Warmte verhoogt de bloedtoevoer naar het huidoppervlak, wat de perceptie van pijn die dieper in de buik komt, kan verminderen.

– Drink water

Veel water drinken is altijd goed, en al helemaal als je last hebt van maagpijn. In de loop van de dag verliezen we water door zweten, ademen en verteren. Het is van cruciaal belang om het water dat we verliezen te vervangen om uitdroging te voorkomen en het maagdarmkanaal soepel te laten werken.

Uitdroging kan een opgeblazen gevoel veroorzaken als gevolg van een verstoorde elektrolytenbalans en kan de spijsvertering stoppen en constipatie veroorzaken. Drink dus genoeg water over de dag verspreidt.

drink water voor hoofdhuid problemen

– Probeer het BRAT-dieet

Als de buikpijn aanhoudt, probeer dan vast te houden aan de basis met het “BRAT” -dieet – dat wil zeggen bananen, rijst, appelmoes en toast. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig vezels en veel binding, en geen van hen bevat zout of kruiden, die de maag meer van slag kunnen maken. Het is een geweldige manier om maagpijn, misselijkheid en diarree te helpen bestrijden.

– Wrijf de voet, met behulp van reflexologie

Er zijn duizenden zenuwen in de voeten en handen die, wanneer specifieke technieken worden toegepast, ervoor kunnen zorgen dat het hele lichaam zich ontspant en rustiger voelt.Het buikgebied komt overeen met de middelste boog van de linkervoet. Houd met behulp van een reflexologietechniek je linkervoet vast met de palm van je rechterhand, en met je linkerhand onder de bal van de voet, oefen een constante, gelijkmatige druk uit met je duim.

Gebruik vervolgens een voorwaartse, rupsachtige beweging (druk op één plek, beweeg een beetje naar voren en herhaal) om over de voet te gaan. Wissel van hand en herhaal van rechts naar links, met de duim van je rechterhand, en ga door totdat je het midden van de boog bedekt. Dit kan je maagpijn helpen verlichten.

– Eet een banaan

Bananen bevat verschillende vitamines, foliumzuur en kalium. Het kan helpen om de zuren in je maag te verminderen en je een rustgevende verlichting te geven van hyperaciditeit. Bananen kunnen ook helpen door bulk toe te voegen aan dunne ontlasting, wat diarree kan verlichten, als dit een van de symptomen van je maagpijn is.

Veelgestelde vragen over maagpijn

Hopelijk heb je hierboven het beste natuurlijke middel tegen maagpijn voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande algemene vragen met antwoorden je misschien verder helpen.

– Hoe ontstaat maagpijn?

Maagpijn kan veel verschillende oorzaken hebben en bijna iedereen heeft er wel eens last van. Soms lijkt het geen duidelijke oorzaak te hebben en op andere momenten is het misschien een logisch gevolg van bepaald voedsel of bepaald gedrag.

De belangrijkste oorzaken van maagklachten:

 • Te veel eten of snel eten
 • Alcohol
 • Fastfood
 • Pittig eten
 • Roken
 • Bepaalde medicatie zoals antibiotica, pijnstillers, enz.
 • Pathologische oorzaak – maagzweer, gastritis, hyperaciditeit, enz.
 • Stress

– Wat zijn de symptomen van maagpijn?

Deze verschillen van persoon tot persoon. Hier volgen een aantal van de meest voorkomende symptomen:

 • Volheid van de maag tijdens en na een maaltijd
 • Pijn in je buik
 • Brandend maagzuur
 • Opboeren
 • Opgeblazen gevoel in buik
 • Misselijkheid en overgeven

– Wanneer moet ik professionele hulp zoeken voor maagklachten?

Als je buikpijn aanhoudt zonder tekenen van verbetering en als het langer dan enkele dagen aanhoudt, is het tijd om professionele hulp in te roepen, aangezien dit een teken kan zijn van een ernstiger aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist.

Plotselinge en ernstige buikpijn kan de oorzaak zijn van ernstige problemen die kunnen verergeren als er niet onmiddellijk medische hulp wordt gezocht. Je moet daarom onmiddellijk je arts raadplegen, vooral als de pijn zich in een enkel gebied heeft geconcentreerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *