natuurlijk glijmiddel

Natuurlijk glijmiddel: Top 5 beste opties!

Ben je opzoek naar een natuurlijk glijmiddel? Dan hebben we hier 5 van de beste natuurlijke glijmiddelen voor je op een rijtje gezet!

Het is duidelijk dat glijmiddel voor velen een ware verandering kan betekenen als het gaat om intieme momenten. Met een wereldwijde populariteit en veelvuldig gebruik lijkt het logisch te denken dat glijmiddelen veilig zijn voor intiem gebruik. Echter, dit is niet altijd het geval.

Hoewel de meeste glijmiddelen op water- of siliconenbasis zijn en de delicate pH-balans van de vagina niet verstoren, worden soms diverse ingrediënten toegevoegd om geuren, warmte-effecten en smaken te creëren. Ironisch genoeg kunnen juist deze ingrediënten soms meer schade dan goed doen door de huid te irriteren. Als dit bekend terrein voor jou is, is een natuurlijk alternatief misschien wel de oplossing.

Natuurlijke glijmiddelen bestaan uit 100% natuurlijke bestanddelen, zonder toegevoegde geurstoffen of potentiële irriterende elementen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor personen met een gevoelige huid.

Lees gauw verder om het beste natuurlijke glijmiddel voor jou te ontdekken!

Beste natuurlijke glijmiddel: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste natuurlijke glijmiddel en daar is deze top 5 uit ontstaan. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan het beste natuurlijke glijmiddel voor jou uit!

1. Durex Glijmiddel Natural – Extra Sensitive 

Als je opzoek bent naar natuurlijk glijmiddel, kan het populaire en hoogwaardige merk Durex je verder helpen.

Ze hebben een van de meest vooraanstaande natuurlijke glijmiddelen op de markt geïntroduceerd, namelijk het Durex Naturals Extra Sensitive glijmiddel. Dit glijmiddel is ontworpen met een volledig natuurlijke en hydraterende formule.

Durex Naturals Extra Sensitive glijmiddel is samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten en is ontwikkeld om intieme momenten nog aangenamer te maken. De lichte waterbasis formule is vrij van toegevoegde geurstoffen en kleurstoffen, is pH-vriendelijk en werkt zachtjes samen met je lichaam. Het biedt hydratatie en kalmering, zelfs voor de meest gevoelige huid, dankzij het natuurlijke aloë vera-extract.

Dit glijmiddel verhoogt het comfort en de zachtheid, met respect voor de pH-balans van je lichaam. Bovendien is de gel compatibel met Durex latex condooms en seksspeeltjes. Je kunt erop vertrouwen dat je bestelling altijd discreet wordt verzonden.

2. BIOglide Natuurlijk en Biologisch Glijmiddel 

BIOglide Neutral biedt een natuurlijke oplossing als glijmiddel op waterbasis. Zoals te verwachten is bij een natuurlijk glijmiddel, bestaat de formule uit uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten. Dit veganistische glijmiddel is vrij van synthetische geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Dankzij de oplosbaarheid in water kan het gemakkelijk worden afgespoeld.

Bovendien is dit glijmiddel moeiteloos uit kleding en beddengoed te verwijderen zonder vlekken achter te laten. De gel is bovendien CO2-neutraal en veilig te gebruiken in combinatie met condooms en alle soorten seksspeeltjes.

3. Loovara Ole Ole Aloë Glijmiddel 

Het Loovara glijmiddel met aloë vera is speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid en voor een uiterst zachte seksuele ervaring. Het bestaat uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is geoptimaliseerd voor een geschikte pH-waarde. Hierdoor is het product vriendelijk voor de huid en bevordert het een gezonde pH-balans.

Dit natuurlijke glijmiddel heeft dermatologische tests doorstaan en is zowel geur- als smaakloos. Bovendien is het glijmiddel veilig te gebruiken met condooms en kan het gemakkelijk worden weggespoeld.

4. Yes WB™ organisch, natuurlijk glijmiddel op waterbasis

Een ander geweldig natuurlijk glijmiddel is het Yes WB™ glijmiddel op waterbasis. Deze sensuele gel heeft de kracht om plezier toe te voegen en je intieme leven te verbeteren. Of je het nu voor of tijdens de seks gebruikt, dit glijmiddel belooft een verhoogde ervaring. In tegenstelling tot veel andere glijmiddelen die glycerine bevatten, is Yes WB™ gebaseerd op water. Bovendien is dit product samengesteld uit volledig natuurlijke en biologische ingrediënten.

Met een 100% natuurlijke en biologische formule is dit glijmiddel ideaal om wrijving en intieme droogheid te verminderen. Het heeft een kalmerend effect op gevoelige en allergische huidtypen, waardoor het geschikt is voor iedereen. Dit product versterkt sensaties en gevoeligheid, en het kan veilig worden gebruikt in combinatie met condooms en seksspeeltjes.

Niet alleen is dit natuurlijke glijmiddel geurloos, smaakloos en niet plakkerig, het wordt ook aanbevolen door gynaecologen als een betrouwbare keuze voor intieme verzorging.

5. Skyn Natuurlijke Harmonie Glijmiddel

Skyn zet zich in voor het seksuele welzijn van vrouwen met hun nieuwste product: het Skyn Natural Harmony glijmiddel. Dit glijmiddel is speciaal ontwikkeld met aandacht voor de vaginale gezondheid. De pH-waarde is afgestemd op de natuurlijke balans van vaginale slijmvliezen. Het bevat een natuurlijk bevochtigingsmiddel genaamd de Hydramolecule, dat eindelijk harmonie brengt tussen het vrouwelijk lichaam en seksuele glijmiddelen.

Deze gel is gebaseerd op hyaluronzuur en staat bekend om zijn milde en zachte werking. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt en verschillende voordelen biedt, waaronder het behoud van huidelasticiteit en hydratatie. Hoewel de exacte samenstelling geheim blijft, is bekend dat de formule niet plakkerig is en vrij van geuren en conserveringsmiddelen. Dit glijmiddel zorgt voor een perfect zachte huid en draagt bij aan een comfortabele ervaring.

Waarop te letten bij het kiezen van een natuurlijk glijmiddel

Wanneer je opzoek bent naar een natuurlijk glijmiddel, dan zijn er een aantal factoren om goed in gedachten te houden. Hier volgen een aantal van de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een keuze voor het beste natuurlijke glijmiddel:

– Ingrediënten

Het is van cruciaal belang om grondig te letten op de ingrediëntenlijst van elk natuurlijk glijmiddel dat je overweegt. Het doel is om ervoor te zorgen dat het glijmiddel inderdaad samengesteld is uit 100% natuurlijke ingrediënten. Hierbij is het belangrijk om synthetische toevoegingen zoals parabenen, glycerine, propyleenglycol en kunstmatige geurstoffen te vermijden. Door de lijst zorgvuldig door te nemen, kun je er zeker van zijn dat je een product kiest dat in lijn is met je streven naar natuurlijke en veilige opties.

– pH-waarde

Een ander aandachtspunt is de pH-waarde van het glijmiddel. De intieme delen van het lichaam hebben van nature een specifieke pH-waarde, en het is essentieel om een glijmiddel te selecteren dat deze pH-balans respecteert. Hierdoor worden potentiële irritaties en verstoringen van de vaginale flora voorkomen. Door te kiezen voor een glijmiddel met een overeenkomstige pH-waarde, draag je bij aan een gezonde omgeving voor je intieme gebied.

– Huidgevoeligheid

Als je gevoelig bent voor huidirritaties, is het aan te raden om specifiek te zoeken naar glijmiddelen die zijn geformuleerd voor de gevoelige huid. Dergelijke producten worden vaak dermatologisch getest en bevatten geen irriterende stoffen die je huid negatief kunnen beïnvloeden. Door te kiezen voor een glijmiddel dat vriendelijk is voor de gevoelige huid, kun je genieten van intieme momenten zonder ongewenste bijwerkingen.

– Allergieën

Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën die je hebt voor specifieke ingrediënten. Voordat je een natuurlijk glijmiddel kiest, controleer je de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat het product geen stoffen bevat waarop je allergisch reageert. Voor personen met allergieën kan het verstandig zijn om te zoeken naar glijmiddelen die zijn geformuleerd om allergische reacties te minimaliseren.

– Oplosbaarheid

Om te voorkomen dat je glijmiddel ongewenste vlekken achterlaat op kleding of beddengoed, is het verstandig om een glijmiddel op waterbasis te kiezen. Glijmiddelen op waterbasis hebben de eigenschap dat ze gemakkelijk oplossen in water, wat het opruimen na gebruik veel eenvoudiger maakt. Hierdoor kun je je richten op het genieten van intieme momenten zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele resten of vlekken.

– Condoomcompatibiliteit

Als je regelmatig condooms gebruikt als onderdeel van je intieme activiteiten, is het essentieel om een glijmiddel te kiezen dat veilig is in combinatie met latex of polyurethaan condooms. Sommige oliën en ingrediënten kunnen de integriteit van condooms aantasten, waardoor ze minder effectief worden als bescherming tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Door een glijmiddel te selecteren dat compatibel is met condooms, zorg je voor een veilige en zorgeloze ervaring.

– Geur en smaak

Als geur en smaak belangrijk zijn voor je, zoek dan naar glijmiddelen die natuurlijke aroma’s gebruiken en vrij zijn van kunstmatige geurstoffen. Op deze manier kun je genieten van sensuele ervaringen zonder afgeleid te worden door onaangename geuren of smaken.

– Gemak van gebruik

Het gemak van gebruik is ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een glijmiddel. Kies een glijmiddel dat gemakkelijk aan te brengen is en niet plakkerig wordt tijdens het gebruik. Dit draagt bij aan een soepele en comfortabele ervaring zonder onhandigheden.

– Duurzaamheid

Het is de moeite waard om na te denken over de duurzaamheid van het glijmiddel. Sommige natuurlijke glijmiddelen kunnen de neiging hebben om snel op te drogen tijdens gebruik, wat mogelijk kan leiden tot irritatie of ongemak. Het is raadzaam om te kiezen voor een glijmiddel dat langdurige smering biedt, zodat je ongestoord van je intieme momenten kunt genieten.

– Gynaecologische aanbevelingen

Als je twijfels hebt, overleg dan met een gynaecoloog voordat je een nieuw glijmiddel uitprobeert, vooral als je vatbaar bent voor infecties of gevoeligheden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *