Natuurlijk alternatief voor simvastatine

Natuurlijk alternatief voor simvastatine: Top 3!

Ben je opzoek naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen.

Er zijn verschillende reden om opzoek te gaan naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine. Sommige mensen verdragen statines niet goed en moeten daarom een ander medicijn gebruiken om hun cholesterol onder controle te houden. In andere situaties willen mensen misschien hun cholesterolgehalte onder controle houden met natuurlijke remedies. Weer andere mensen ervaren veel bijwerkingen van simvastatine.

Wat de reden ook is dat je wilt overstappen naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine, we zijn hier om je te helpen! Er zijn ontzettend veel onderzoeken gedaan naar mogelijke natuurlijke alternatieven voor simvastatine, en er zijn een aantal ingrediënten en supplementen die bewezen effectieve resultaten hebben op het verlagen van cholesterol.

We hebeen verschillende onderzoeken en klanten ervaringen gelezen en zijn zo uitgekomen op 3 natuurlijke alternatieven voor simvastatine. Lees gauw verder om ze te ontdekken!

Wat is simvastatine ?

Simvastatine is een medicijn wat gebruikt wordt om cholesterol te verlagen. Statines zijn de eerste keuze voor artsen wanneer het gaat om het verlagen van cholesterol. Meestal wordt gestart met het voorschrijven van simvastatine. Als hiermee het cholesterol niet genoeg daalt, dan kan de arts een andere statine voorschrijven. Bijvoorbeeld atorvastatine of rosuvastatine.

Waarom zou ik opzoek gaan naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine?

Simvastatine verlaagt effectief cholesterol en andere bloedvetten in je bloed, maar toch proberen steeds meer mensen een natuurlijk alternatief voor simvastatine te vinden, aangezien een grote groep mensen statines niet kunnen verdragen.

Ook mensen die steeds meer willen overstappen naar een natuurlijke levensstijl, kiezen liever voor natuurlijke alternatieven op medicijnen. Veel natuurlijke alternatieven werken namelijk erg goed en kunnen vervelende bijwerkingen voorkomen.

Dat brengt ons bij het volgende punt, waarom mensen opzoek gaan naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine: de bijwerkingen. Simvastatine kan wat vervelende bijwerkingen hebben, waar mensen liever niet mee willen dealen.

Natuurlijke alternatief voor simvastatine: Top 3

We zijn opzoek gegaan naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, veiligheid en effectiviteit.

1. Rode gist rijst extract

rode gist rijst

Rodegistrijstextract is een traditioneel Chinees cholesterolverlagend middel. Experts hebben ondervonden dat extract van rode gistrijst het LDL-cholesterol effectief verlaagt.

Rode gistrijst is het product van gist (Monascus purpureus) geteeld op witte rijst. Het poedervormige gist-rijstmengsel is een hoofdbestanddeel van de voeding in Azië en is gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Rode gistrijst is ook verkrijgbaar als oraal supplement.

Rodegistrijstextract bevat monacolinen, zoals monacoline K. Deze stof remt dezelfde enzymen die statines als doelwit hebben, het hydroxymethylglutaryl-co-enzym A (HMG CoA)-reductase. Het kan daarom hetzelfde effect hebben als simvastatine.

2. Niacine

Niacine is een ander voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt om cholesterol te verbeteren. Het is een geweldig natuurlijk alternatief voor simvastatine. Het is vitamine B3, dus je kunt dit product ook zonder recept vinden. Het effect is echter beperkt tot het verhogen van het HDL-cholesterol.

Artsen schrijven niacine meestal voor in combinatie met statinegeneesmiddelen. Bij mensen met diabetes of mensen met een gemengd hoog cholesterolgehalte kan niacine de cardiovasculaire risico’s helpen in evenwicht te brengen. Dit effect is meer uitgesproken wanneer mensen niacine en een statine samen gebruiken.

3. Omega-3 vetzuren

Omega-3-vetzuren zijn onverzadigde vetten die mensen kunnen vinden in voedingsmiddelen, zoals vis, lijnzaad, noten en in voedingssupplementen, zoals visolie. De drie belangrijkste omega-3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Sommige mensen gebruiken visolie om hun cholesterol te helpen verbeteren. Deze supplementen ondergaan niet dezelfde wettelijke evaluaties voor werkzaamheid, veiligheid en zuiverheid als geneesmiddelen op recept, maar veel experts prijzen het als een goed natuurijk alternatief voor simvastatine.

Natuurlijke cholesterolverlagers

Veelgestelde vragen over simvastatine en cholesterol

Hopelijk heb je bij deze het beste natuurlijke alternatief voor simvastatine gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over simvastatine, natuurlijke opties of cholesterol dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je mogelijk verder helpen.

Wat is belangrijk om op te letten bij het kiezen van een natuurlijke alternatief voor simvastatine?

Zoals je hierboven ziet heeft het medicijn redelijk heftige bijwerkingen, waardoor het niet gek is dat steeds meer mensen opzoek gaan naar een natuurlijk alternatief voor simvastatine. Als je gaat voor een natuurlijk alternatief moet je echter wel goed opletten.

Statines zijn een klasse medicijnen die worden gebruikt om het totale cholesterol, lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) of slechte cholesterol en triglyceriden te verlagen. Ze verhogen ook high-density lipoproteïne (HDL), of goede cholesterol. Een natuurlijk alternatief voor simvastatine moet  vergelijkbare effecten op cholesterol hebben, dus het is belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen.

Wij hebben dit onderzoek al voor je gedaan en hebben een aantal geweldige natuurlijke alternatieven voor simvastatine gevonden, zoals je hierboven kunt terug zien.

Wat zijn de bijwerkingen van simvastatine?

Behalve het gewenste effect, het verlagen van het cholesterol, kan dit medicijn ook wat vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. Hier volgen de belangrijkste bijwerkingen:

 • Spierpijn, gewrichtspijn, spierzwakte, spierkramp en spierscheuring.
 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, verstopping, winderig, misselijkheid, zuurbranden of diarree.
  Hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, lusteloosheid
 • Geheugenproblemen.
 • Huiduitslag en jeuk.
 • Haaruitval
 • Tintelend gevoel in je benen en armen.
 • Psychische klachten, zoals depressie en angst 
 • Leverontsteking en ontsteking van de alvleesklier.
 • Bloedafwijkingen. De symptomen hiervan zijn onverklaarbare blauwe plekken, extreme moeheid en/of koorts en keelpijn.
 • Overgevoeligheid

Zijn er ook voedingsmiddelen die het cholesterol kunnen verlagen?

Ja die zijn er zeker. Sommige voedingsmiddelen hebben een positief effect op het cholesterolgehalte. Waaronder:

 • Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels en plantaardige fytosterolen, zoals peulvruchten, avocado’s, broccoli en ander fruit en groenten
 • Volkoren granen, waaronder havermout, quinoa en gerst
 • Omega3-rijke voedingsmiddelen, zoals vette vis zoals zalm en tonijn, maar ook noten zoals walnoten en amandelen
 • Sojaproducten zoals sojamelk, tofu en edamame

Waarom is een te hoog cholesterol gehalte gevaarlijk?

Wanneer je een te hoog cholesterol gehalte hebt, kan dit erg gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om naar manieren te zoeken om je cholesterol te verlagen. 

Met een hoog cholesterolgehalte kun je vetophopingen in je bloedvaten ontwikkelen. Uiteindelijk groeien deze ophopingen, waardoor het moeilijk wordt om voldoende bloed door je bloedvaten te laten stromen. Soms kunnen die ophopingen ook plotseling breken en een stolsel vormen dat een hartaanval of beroerte veroorzaakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *