Moringa poeder: Alle geweldige voordelen!

Moringa oleifera is een plant die vaak de drumstickboom, de wonderboom, de benolieboom, de mierikswortelboom of de levensboom wordt genoemd. De boom komt oorspronkelijk uit India en Nepal, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in Afrika, Latijnds-Amerika en Azië. Moringa poeder wordt gemaakt van de bladeren van de moringa boom. Moringa wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Het heeft ook schimmelwerende, antivirale, antidepressieve en ontstekingsremmende eigenschappen.

Moringa heeft een groene, aardse smaak, vergelijkbaar met spinazie of matcha groene thee. Je kunt het gemakkelijk mengen met eten of drinken voor een boost aan voedingsstoffen. Lees verder om alle voordelen en toepassingen van moringa poeder te ontdekken!

Moringa poeder voordelen

Moringa heeft ontzettend veel voordelen en gebruik ervan varieert van gezondheid en schoonheid tot het helpen voorkomen en genezen van ziekten. Hier volgen de belangrijkste voordelen van dit geweldige superfood. Bereid je maar voor, want de lijst met voordelen is eindeloos!

1. Het zit boordevol vitamines en mineralen.

Dat moringa poeder gezond is is niet te ontkennen. Het zit boordevol vitamines en mineralen. Moringabladeren steken uit als een superfood omdat een kopje gehakte bladeren wordt beschouwd als een goede bron van ijzer, calcium, vitamine C, vitamine B6 en riboflavine en opmerkelijk is in hoeveelheden kalium, vitamine A, vitamine E en magnesium. In feite zijn de bladeren meer geconcentreerd in vitamine C dan sinaasappels. Dat betekent dat moringa kan bijdragen aan alles, van een beter zicht en immuniteit tot gezondheid van de botten en een stralende huid. Het bevat ook extreem weinig vetten en bevat geen schadelijk cholesterol.

2. Het is een bron van plantaardig eiwit.

Of je nu vegetariër bent of gewoon minder vlees wilt eten, het is niet altijd gemakkelijk om handige plantaardige eiwitten te vinden. Natuurlijk zijn er linzen en tempeh, maar soms wil je gewoon een snelle oplossing om over je kwark of smoothies te strooien of toe te voegen aan soep. Dat is waar moringa poeder van pas komt. Moringa poeder is gemaakt van de geplette bladeren en zit boordevol eiwitten, maar liefst 3 gram eiwit per eetlepel. Ze hebben zelfs een voorsprong op peulvruchten omdat ze alle essentiële aminozuren bevatten die nodig zijn voor spierherstel en energieproductie , en stemmingsregulatie.

3. Het kan de spiergroei bevorderen.

Moringa oleifera bladeren bevatten bijna 25% eiwit, wat ongewoon hoog is voor een plant. Het bevat ook essentiële aminozuren waardoor het een complete eiwitbron is die de groei en het behoud van spiermassa ondersteunt. Het hoge eiwitgehalte van moringa maakt het vooral gunstig voor veganisten en vegetariërs die moeite hebben om aan voldoende eiwit te komen.

Probeer het in een smoothie te mengen voor een boost na of vóór je training, of strooi gewoon wat moringa poeder over je groenten voor een makkelijke manier om je eiwitinname te verhogen!

4. Het kan vermoeidheid verminderen.

Veel mensen voelen zich de hele dag door moe en vermoeid. Dit is verleden tijd wanneer je moringa poeder in je dieet gaat opnemen!

Een enkele portie moringa poeder (10 g of 2-3 theelepels) levert:

 • IJzer: 32,2% van je dagelijkse behoefte
 • Vitamine A: 18,9% van je dagelijkse behoefte

IJzer is essentieel voor het verminderen van vermoeidheid in het lichaam, en vitamine A ondersteunt het metabolisme van ijzer en zorgt voor een grotere opname. Het toevoegen van moringa aan je dagelijkse routine is een effectieve, natuurlijke manier om vermoeidheid te voorkomen.

Het rijke ijzergehalte van moringa poeder maakt het ook ideaal voor veganisten, vegetariërs en mensen die aan bloedarmoede lijden.

5. Het kan je seksleven verbeteren.

Stress kan je seksleven onder druk zetten. Het kan hormoonspiegels verwerpen, cortisol verhogen en dopamine verlagen om het libido te verlagen. Het is aangetoond dat moringa niet alleen de cortisolspiegel verlaagt, maar het kan ook van nature de testosteronniveaus verhogen, een bekende voorstander van seksdrift.

6. Het kan helpen bij afvallen.

Kan moringa afvallen stimuleren? Ja zeker! Er zijn aanwijzingen dat moringa poeder effectief kan zijn bij het verminderen en beheersen van de gewichtstoename. Het hoge vitamine B-gehalte helpt bij een soepele en efficiënte spijsvertering en kan het lichaam helpen bij het omzetten van voedsel in energie, in plaats van het op te slaan als vet.

Moringa kan hierdoor:

 • gewichtstoename verminderen
 • helpen het lichaam vetten om te zetten in energie
 • helpen om cholesterol en bloeddruk te verlagen
 • ontstekingen voorkomen
 • vermoeidheid verminderen en het energieniveau verbeteren

7. Het kan helpen hormonen in evenwicht te brengen.

De menopauze kan de hormonen van vrouwen in de war brengen – en ervoor zorgen dat ze zich niet goed voelen, maar moringa kan gelukkig helpen. Het zal zorgen voor een vermindering van oxidatieve stress en een verbetering van nuchtere bloedglucose en verhoogde hemoglobine niveaus, wat meer evenwichtige hormonen zou kunnen betekenen. Moringa is ook in verband gebracht met een verbeterde gezondheid van de schildklier, die hormonen regelt die verband houden met energie, slaap en spijsvertering.

8. Het zou de lever kunnen beschermen.

Je lever kun je zien als het ontgiftingsmiddel van het lichaam. Het filtert het bloed, ontgift chemicaliën en metaboliseert vet – en moringa kan helpen om het beter te laten werken. Ten eerste bevat moringa hoge concentraties polyfenolen om oxidatie in de lever om te keren, en voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat moringa consumptie leverfibrose vermindert en beschermt tegen leverschade. Moringa kan de lever ook beschermen tegen schade veroorzaakt door antituberculaire medicijnen en kan het herstelproces versnellen.

9. Het kan de gezondheid van het oog verbeteren.

Moringa bevat eigenschappen die het gezichtsvermogen verbeteren dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten. Moringa kan de verwijding van retinale vaten stoppen, de verdikking van capillaire membranen voorkomen en retinale disfunctie remmen.

10. Het kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen.

Vrije radicalen worden gecreëerd door zaken als vervuiling, gefrituurd voedsel en blootstelling aan de zon. Ze beschadigen je cellen door ze van een elektron te beroven, wat oxidatieve stress, celbeschadiging en vroegtijdige veroudering veroorzaakt. Het tegengif: antioxidanten, zoals de flavonoïden, polyfenolen en ascorbinezuur in moringa. Van een dieet dat rijk is aan antioxidanten is aangetoond dat het voortijdige rimpels voorkomt en mogelijk ervoor zorgt dat je langer leeft.

11. Het kan ontstekingen verminderen.

Maak plaats kurkuma, er is een nieuwe ontstekingsbestrijder in town! Van Moringa is aangetoond dat het de ontsteking in cellen significant verlaagt. Moringa bevat niet alleen ontstekingsverlagende polyfenolen en isothiocyanaten, maar vermindert ook ontstekingen door ontstekingsenzymen en eiwitten in het lichaam te onderdrukken. Dit is positief nieuws voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

12. Het kan bacteriële ziekten bestrijden.

Vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen kunnen moringa-extracten infecties bestrijden die worden veroorzaakt door Salmonella, Rhizopus en E. coli.

13. Het helpt de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Pieken in insuline en bloedsuikerspiegels kunnen stemmingswisselingen en verlangen naar suiker veroorzaken en zelfs leiden tot de ontwikkeling van diabetes type 2 en obesitas. Ook hier kan moringa helpen. Het bladpoeder is effectief in het verlagen van lipiden- en glucosespiegels en het reguleren van oxidatieve stress.

14. Helpt botten gezonder maken.

Moringa bevat ook calcium en fosfor, die helpen de botten gezond en sterk te houden. Samen met zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan moringa-extract helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en kan het ook beschadigde botten genezen.

15. Het kan de spijsvertering verbeteren en maagklachten behandelen.

Moringa bladpoeder bevat ongeveer 30% vezels, waarvan het meeste onoplosbaar is, iets dat je niet alleen nodig hebt voor de spijsvertering, maar dat ook het risico op ziekte kan verminderen. Moringa is een natuurlijk antibioticum en antibacterieel en kan de groei van verschillende pathogenen helpen remmen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Moringa poeder kan ook helpen bij de behandeling van sommige maagaandoeningen, zoals constipatie, gastritis en colitis ulcerosa. De antibiotische en antibacteriële eigenschappen van moringa kunnen de groei van verschillende pathogenen helpen remmen, en het hoge vitamine B-gehalte helpt bij de spijsvertering.

16. Het beschermt en voedt je huid.

Moringa zit boordevol vitamines die de huid liefhebben, waaronder Vitamine A en vitamine E. Vitamine A is essentieel voor een gezonde, stralende huid en vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve stress en helpt de tekenen van veroudering te bestrijden.

Moringa heeft ook een van de hoogste antioxidantgehaltes van welk voedsel dan ook. Met een ORAC-waarde van 157.000 heeft het 6x de antioxidanten van gojibessen en vergelijkbare niveaus als matcha poeder. Antioxidanten zijn essentieel voor het beschermen, herstellen en voorkomen van celbeschadiging, waardoor het verouderingsproces van de huid op de lange termijn wordt geminimaliseerd. Ze helpen oxidatieve stress en de effecten van vrije radicalen tegen te gaan. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die collageen beschadigen en een droge huid, fijne lijntjes, rimpels en vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Je kunt jezelf als het ware van binnenuit mooi eten, maar je kunt ook moringa olie direct op je huid aanbrengen. Moringa zaadolie is evengoed gunstig voor het beschermen van het haar tegen vrije radicalen en houdt het schoon en gezond. Moringa bevat ook eiwitten, wat betekent dat het nuttig is om huidcellen te beschermen tegen beschadiging. Het bevat ook hydraterende en ontgiftende elementen, die ook de huid en het haar een boost geven. Het kan succesvol zijn bij het genezen van huidinfecties en zweren.

Lees hier alles over de voordelen van moringa olie voor de huid.

17. Helpt stress verminderen.

Uit onderzoeken is gebleken dan de bladeren van de moringaboom een ​​krachtig, natuurlijk adaptogeen zijn. Adaptogenen zijn kruiden of planten die het lichaam beschermen tegen de giftige effecten van stress. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde en helpen stress te verminderen en de aandacht en het uithoudingsvermogen te verbeteren bij vermoeidheid. Studies tonen aan dat adaptogenen niet alleen het lichaam helpen om met stress om te gaan, maar ook de algemene gezondheid en prestaties kunnen verbeteren.

18. Het kan de gezondheid van de hersenen ondersteunen.

Naar schatting heeft een op de acht mensen ouder dan 65 jaar de ziekte van Alzheimer. Moringa-blad bevat veel vitamine C en E, die de oxidatieve stress bestrijden die gepaard gaat met de ziekte van Alzheimer. Moringa is ook in verband gebracht met een toename van dopamine en serotonine (“gelukkige hormonen”), en met meer onderzoek zou het in de toekomst mogelijk kunnen worden gebruikt om depressie te behandelen.

19. Het kan mogelijk kanker voorkomen en behandelen.

Moringa extracten bevatten eigenschappen die de ontwikkeling van kanker kunnen helpen voorkomen. Het bevat ook niazimicine, een stof die de ontwikkeling van kankercellen onderdrukt.

20. Kan diabetes helpen behandelen.

Recente wetenschappelijke studies, die doorgaans worden gebruikt in traditionele medicijnen, hebben bevestigd dat moringa een succesvolle manier is om diabetes te behandelen en dat het bewezen is dat het de bloedglucosespiegel verlaagt. Bovendien heeft verder onderzoek aangetoond dat degenen die een dieet volgen dat rijk is aan plantaardige eiwitten, hun risico op diabetes type 2 kunnen verminderen.

Moringa poeder kopen

Moringa wordt over de hele wereld steeds populairder en meer verkocht omdat gezondheidsliefhebbers de vele voordelen ervan ontdekken. Let er echter op dat niet alle moringa van dezelfde kwaliteit is. Het is belangrijk om een ​​biologisch gecertificeerd moringa merk te gebruiken om ervoor te zorgen dat het poeder vrij is van schadelijke stoffen. Hieronder volgen een aantal moringa poeders van de beste kwaliteit.

moringa poeder
100% natuurlijke vegan Moringa poeder - €18,40
moringa biologisch
Biologische Moringa poeder - €16,90
biologische moringa poeder
Bio moringa oleifera poeder €27,66

Bijwerkingen van moringa poeder

Moringa kan onveilig zijn voor zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven vanwege de chemicaliën die mogelijk in de wortel, schors of bloemen van de plant worden aangetroffen. Het wordt dan ook niet aangeraden voor zwangere vrouwen om moringa poeder te consumeren.

Verder dan dat is moringa poeder 100% veilig en natuurlijk gezond. zelfs in grotere doses kan het geen kwaad. Moringa kan wel een laxerende bijwerking hebben als het in extreem grote hoeveelheden wordt ingenomen. Ook kan het in dit geval maagklachten veroorzaken. Begin daarom altijd met een kleine dosis van een halve tot 1 eetlepel per dag. Met deze hoeveelheid zul je van alle voordelen kunnen profiteren.

Hoe moringa poeder te gebruiken

Het poeder is gemaakt van gedroogde en gemalen moringabladeren en heeft een milde en een licht aardse smaak, dus het werkt goed met veel verschillende recepten. Moringa poeder is gemakkelijk toe te voegen aan je favoriete recepten. Hier volgen wat voorbeelden:

 • Voeg het toe aan je smoothie
 • Voeg het toe aan je kwark of yoghurt
 • Strooi wat over je açai bowl 
 • Strooi het over je lunch of andere maaltijden, zoals in hummus, guacamole, soepen, salades, avocadotoost etc.
 • Je kunt het mee bakken in bijvoorbeeld bananen brood of courgette brood.
 • Maak een moringa thee. Dit hoef je niet met de poeder te doen er zijn veel moringa theeën op de markt. Koop hier moringa thee!

1 thought on “Moringa poeder: Alle geweldige voordelen!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *