mindset veranderen

Mindset veranderen: 7 effectieve manieren!

Wil jij je mindset veranderen? Dan leren we je in deze blog hoe je dat kunt doen!

Hier verkennen we de kracht van de mindset en ontdekken we hoe een simpele verandering in ons denken ons leven ingrijpend kan transformeren. Ben je ooit gefrustreerd geraakt door beperkende overtuigingen die je tegenhouden om je volledige potentieel te bereiken? Wil je leren hoe je je eigen innerlijke dialoog kunt herprogrammeren om obstakels te overwinnen en successen te behalen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In dit blog delen we inspirerende inzichten, praktische tips en boeiende verhalen om je te helpen jouw mindset te veranderen en een leven te leiden waar je van droomt. Ga met ons mee op deze reis van transformatie en ontdek hoe je jouw mindset kunt omarmen en een wereld van mogelijkheden kunt openen!

Wat is mindset precies?

Voordat we ingaan op hoe je je mindset kunt veranderen is het eerst belangrijk om duidelijk te maken wat mindset precies is. In eenvoudige bewoordingen is mindset een manier van denken; het is de verzameling ideeën, gedachten en overtuigingen. Je mindset bepaald hoe je de wereld en jezelf ziet en begrijpt. Het beïnvloedt hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt ​​in een bepaalde situatie.

Volgens Carol Dweck, een erkende onderzoekster op het gebied van de mind en auteur van het boek Mindset: “The New Psychology of Success”, bestaan er 2 soorten mindsets: een vaste mindset en een groei mindset.

Iemand met een groeimindset gelooft dat je alles kan bereiken door te leren, te oefenen en door te zetten. Een groeimindset leert van fouten en feedback. Je kunt altijd een manier vinden om de uitdaging op te lossen en je levensdoelen te bereiken met een groeimindset.

Als je een persoon bent met een vaste mindset, geloof je dat we worden geboren met onze talenten en capaciteiten; als je iets niet kunt en geen vaardigheid hebt, dan is er geen ruimte voor verandering.

Daarnaast is er ook nog verschil tussen een positieve en negatieve mindset. Daarnaast kan het zijn dat je een postieve mindset hebt en een groeimindset, maar toch bepaalde dingen niet willen lukken, bijvoorbeeld financieël. Hiervoor kun je specifiek aan je ‘money mindset’ werken. Mindset heeft velen aspecten en er zijn veel dingen die je kunt doen om je mindset positief te veranderen in het algemeen of specifiek voor een bepaald doel. Lees gauw verder voor 7 manieren om dit te doen!

Mindset veranderen? Doe deze 7 dingen:

1. Verander de manier hoe je tegen jezelf praat

Zelfpraat is een ontzettend belangrijk onderwerp. De gesprekken die je met jezelf hebt, zijn een directe weerspiegeling van je mindset. Helaas praten heel veel mensen op een negatieve manier tegen zichzelf. Ze halen zichzelf naar beneden en zien alleen de negatieve punten. Negatieve zelfpraat kan echter meer aanrichten dan dat je zou denken.

Als je tegen jezelf zegt: “Ik ben niet goed genoeg om mijn dromen te verwezenlijken”, zullen je gedachten je realiteit creëren en je denkwijze zal je ervan weerhouden het leven te leiden dat je wilt. 

Een ander voorbeeld: Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, maar je jezelf blijft vertellen “Ik eet alles wat los en vast zit”, “het gaat me toch nooit lukken” “Ik kan niet van chocola afblijven”, zal het je waarschijnlijk ook niet lukken. Het verhaal wat je jezelf elke keer weer verteld wordt je realiteit. Als je daarentegen positief en vol vertrouwen tegen jezelf praat, is de kans velen malen groter dat je je doelen behaalt. 

Om je manier van denken te verbeteren, moet je je negatieve zelfpraat veranderen in positieve zelfpraat. Het klinkt misschien cliché of te simpel om een groot verschil te kunnen maken, maar tegen jezelf zeggen “Ik kan dit” of “Ik heb dit”, werkt echt. Wees lief voor jezelf, complimenteer jezelf en heb vertrouwen in jezelf.

2. Verander je manier van praten in het algemeen

Nadat je je innerlijke dialoog en het verhaal dat je jezelf elke dag vertelt hebt veranderd, wordt het tijd om je manier van praten met andere mensen te veranderen. Haal jezelf niet naar beneden als je met andere mensen praat. Als andere mensen je complimenteren, bedank ze dan, en ga er niet tegen in, of zeg geen dingen zoals “Oh dat stelt niets voor” etc.

Vermijd ook zinnen als “Ik ben altijd zo” of “Ik doe dit altijd” om een ​​groeimindset aan te moedigen. Maak er verder een gewoonte van om te praten over de dingen die goed gaan in je leven in plaats van te klagen en te praten over je problemen. Dit zal een mentaliteit van overvloed aanmoedigen in plaats van angst en gebrek.

3. Bepaal de mindset die je nodig hebt en doe alsof

Doen alsof is een hele goede manier om je mindset en je externe wereld te veranderen. Kies een doel dat je wilt bereiken en stel jezelf de vraag: “Welke mindset heb ik nodig om dit doel te bereiken?” en “Welke denkwijze hebben mensen die succesvol zijn / waren in dit doel?”.

Gezonde en fitte mensen kunnen bijvoorbeeld de mentaliteit delen: “Ik vind het heerlijk om goed voor mijn lichaam te zorgen, het te voeden met gezonde voedingsmiddelen en elke dag te sporten”. Als het jouw doel is om gezond en fit te zijn, doe dan alsof je al de mindset van een gezond en fit persoon hebt. Op deze manier luis je in feite je hersenen erin om een ​​nieuwe denkwijze aan te nemen en deze te versterken met actie.

4. Leer en bestudeer en pas vervolgens toe

Lees boeken van professionals op het gebied van de mind om hun denkwijze te begrijpen en over te nemen. Lees boeken over hoe de geest en het brein werken. Leer van mindset-experts via online cursussen, evenementen en coaching. Hoe meer je te weten komen over de werking van de mind, hoe gemakkelijker het wordt om aanpassingen aan je mindset te maken.

5. Omring jezelf met mensen die passen bij jouw gewenste mindset

Het is ontzettend belangrijk om je met de juiste mensen te omringen. Je wordt het gemiddelde van de 5 mensen waarmee je je omringt. Wil je je geld- en succesmindset verbeteren? Begin dan meer om te gaan met mensen die zeer succesvol zijn en op elk moment een overvloed aan geld lijken te hebben. Het is makkelijker om een ​​nieuwe mindset aan te nemen als je ziet dat het al werkt voor andere mensen. Leer hoe ze denken en pas hun dagelijkse gewoonten aan op hun manier van denken.

6. Creëer nieuwe gewoontes om je mindset veranderingen te ondersteunen

Integreer krachtige gewoonten in je dag die je manier van denken helpen veranderen en je mindset upgraden. Als je de switch maakt van een ‘vaste’ naar een ‘groei’-mentaliteit, plan dan tijd in om elke dag je lessen en prestaties te noteren. Wees meer mindful, geniet van het huidige moment en vier je successen. Plan eventueel tijd in om te mediteren en / of yoga oefeningen te doen. Het is algemeen bekend dat deze technieken je geest kalmeren en verruimen.

7. Kom uit je comfortzone

Je comfortzone: De plek waar niks gebeurt.. In de comfortzone is alles bekend, veilig en vertrouwd. Het is, zoals de naam je al doet vermoeden, comfortabel. Je weet precies wat je moet doen. Je hebt het al eens eerder gedaan, dus je voelt je vredig, zeker en vol vertrouwen. Dat klinkt mooi, maar de keerzijde is dat er weinig nieuws te ontdekken valt. Je leert niets nieuws en je wordt niet uitgedaagd. Op deze manier stop je je groei en vooruitgang. Je zult je gaan vervelen en misschien het gevoel hebben dat er meer in het leven moet zijn dan dit.

Als je jezelf in situaties plaatst die je uitdagen, heb je geen andere keuze dan de gelegenheid aan te grijpen en je mindset te verbeteren. Het wordt een noodzaak om te overleven. Dus stel jezelf de vraag: “In welke situaties kan ik mezelf plaatsen waardoor ik op een hogere mindset moet opereren?”. Kortom, het idee is om je omgeving te ontwerpen om je hersenen te trainen!

Hulp bij het veranderen van je mindset

Je mindset veranderen klinkt vaak simpeler dan het daadwerkelijk is. Het is gemakkelijk om terug te vallen in oude patronen. Wil jij serieus aan je mindset gaan werken, zodat je je mooiste leven kunt leven? Dat is een hele goede beslissing! Het eBoek “Word de beste versie van jezelf” kan je hierbij helpen.

Het boek is gericht op het verbeteren van je mindset en het staat boordevol onderwerpen die zijn gebaseerd op de denkwijze van succesvolle mensen. In dit boek krijg je alle handvatten die je nodig hebt om verschillende aspecten van je leven aan te passen en zo de beste versie van jezelf te worden.

mindset boek

In dit boek ga je ontdekken:

  • Hoe je een positieve mindset krijgt
  • Hoe je anders kunt gaan denken
  • Hoe je jouw communicatie kunt verbeteren
  • Hoe je beter beslissingen kunt maken
  • Hoe jij straks de beste versie van jezelf kunt worden!
  • Hoe jij uiteindelijk jouw mooiste leven kunt leven

Als je dit eBoek aanschaft, krijg je daarnaast nu tijdelijk 3 gratis bonus eBoeken:

  • Bonus 1: 22 Tips voor geluk t.w.v. € 17,95
  • Bonus 2: 20 mindset life hacks t.w.v. € 14,95
  • Bonus 3: 150 goede inspiratievragen voor inzicht in jezelf t.w.v. € 12,95

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *