mindset boeken

Mindset boeken: Top 10 beste opties!

Ben je opzoek naar de beste mindset boeken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel hebben we 10 van de beste mindset boeken van dit moment voor je samengesteld. Lees de korte samenvattingen door om erachter te komen welke boeken je het meeste aanspreken!

Wat is mindset?

Voordat we de mindset boeken top 10 met je delen, is het belangrijk om eerst uit te leggen wat mindset precies is. Je mindset is een reeks overtuigingen die bepalen hoe je de wereld en jezelf begrijpt. Het beïnvloedt hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt in een bepaalde situatie. 

De allerbelangrijkste factor die het succes van een persoon beïnvloedt – of het nu persoonlijk of professioneel is – is de mindset. Waar je constant aan denkt heeft een directe invloed op je gedrag, en niet andersom. Het is dus belangrijk om dit fundamentele ingrediënt goed te krijgen.

De mindset is verantwoordelijk voor het primaire onderscheid tussen degenen die slagen en degenen die dat niet doen. En als je serieus succes wilt behalen op elk gebied van je leven, moet je leren master te worden over jouw mindset.

Top 10 Mindset Boeken 

Er zijn ontzettend veel boeken over mindset op de markt, maar ze zijn niet allemaal even goed. Daarom hebben we in dit artikel een mindset boeken top 10 voor je samengesteld. Deze boekenlijst is samengesteld op basis van populariteit en beoordelingen. Kies je favoriet(en) uit en veel lees plezier!

1. Master Your Mindset

Leef je mooiste leven

Auteur: Michael Pilarczyk

Dit is misschien wel één van de meest populaire boeken in Nederland met het onderwerp mindset. Michael Pilarczyk leert je hoe belangrijk je gedachten zijn en wat ze allemaal wel niet voor elkaar kunnen krijgen, wanneer jij hier de master over bent. Het boek gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek zeer uniek en waardevol.

Pilarczyk heeft op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal geschreven over zingeving, bewustzijn en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

De hoofdvraag in dit boek is ‘hoe ziet jouw mooiste leven eruit.’ Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. 

Master Your Mindset bevat een vragenlijst over zelfinzicht en een beschrijving van Michaels twaalfstappenstrategie naar het leven van je mooiste leven.

Klik hier om het boek “Master je mindset” aan te schaffen.

2. Je bent zoals je denkt

In verbinding met de bron

Auteur: Michael Pilarczyk

Als je het boek hierboven al hebt gelezen en het (waar zeer waarschijnlijk is) geweldig vindt, dan moet je dit nieuwe boek van Michael Pilarczyk ook zeker lezen! Als iemand verstand heeft van de mind, dan is het Michael. Hij leeft zijn mooiste leven, en leert lezers in zijn boeken hetzelfde te bereiken. Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.

Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers op het gebied van mindset: ‘As A Man Thinketh’ van James Allen en ‘The Science of Getting Rich’ van Wallace D. Wattles, aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk. Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron. ‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.

Klik hier om het boek “Je bent zoals je denkt” aan te schaffen

3. De edele kunst van not giving a fuck

De tegendraadse aanpak voor een goed leven

Auteur: Mark Manson

Deze absolute bestseller van Mark Manson mag niet op je boekenkast ontbreken als je aan je mindset wilt werken. Mark Manson leert je net even wat anders dan de meeste standaard zelfhulpboeken die je leren dat je altijd maar positief moet zijn. F*ck positiviteit is wat Mark Manson zegt, soms is het leven nou eenmaal niet leuk of gaat niet alles zoals je zou willen. Dit hoort bij het leven.

Manson voert het argument aan, dat het verbeteren van ons leven niet afhangt van ons vermogen om citroenen in limonade te veranderen, maar van het leren om citroenen beter te verteren. Mensen zijn gebrekkig en beperkt – “niet iedereen kan buitengewoon zijn, er zijn winnaars en verliezers in de samenleving, en een deel ervan is niet eerlijk of jouw schuld.” Manson raadt ons aan om onze beperkingen te leren kennen en te accepteren. Zodra we onze angsten, fouten en onzekerheden omarmen, zodra we stoppen met rennen en vermijden en beginnen met het confronteren van pijnlijke waarheden, kunnen we de moed, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid en vergeving beginnen te vinden die we zoeken.

Er zijn zoveel dingen waar we een f**k om kunnen geven, dus we moeten uitzoeken welke er echt toe doen, maakt Manson duidelijk in zijn boek. Hoewel geld leuk en belangrijk is, is het beter om je zorgen te maken over wat je met je leven doet, omdat echte rijkdom te maken heeft met ervaringen. Het boek is gevuld met wijze lessen, eye openers, vermakelijke verhalen en veel humor. De edele kunst van Not Giving a F* *k is een verfrissend boek voor een generatie om hen te helpen een tevreden, geaard leven te leiden.

Klik hier om het boek “De edele kunst van not giving a fuck” aan te schaffen.

4. Leef meer, denk minder

Grip op je gedachten voor een zorgelozer leven

Auteur: Pia Callesen

Zit je momenteel niet helemaal lekker in je vel? Dan is dit boek wat voor jou! Het boek beschrijft een baanbrekende methode om uit een dip te komen. De oorzaak van een dip is vaak dat je te veel denkt. Gedachte kunnen alles erger maken en het lastig maken om uit een dip te komen. Pak de regie over de aandacht die je aan je gedachten besteedt. Wees de baas over je gedachten!

Pia Callesen, de auteur van dit boek, presenteert een beproefde, baanbrekende methode in ‘Leef meer, denk minder’ om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. Dit boek leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt.

Klik hier om het boek “Leef meer, denk minder” aan te schaffen.

5. Word de beste versie van jezelf

Auteur: Jerik van Nuenen

Let op: Dit is een eBoek, geen fysiek boek.

Dit boek is gericht op het verbeteren van je mindset en het staat boordevol onderwerpen die zijn gebaseerd op de denkwijze van succesvolle mensen. In dit boek krijg je alle handvatten die je nodig hebt om verschillende aspecten van je leven aan te passen en zo de beste versie van jezelf te worden.

In dit boek ga je ontdekken:

  • Hoe je een positieve mindset krijgt
  • Hoe je anders kunt gaan denken
  • Hoe je jouw communicatie kunt verbeteren
  • Hoe je beter beslissingen kunt maken
  • Hoe jij straks de beste versie van jezelf kunt worden!
  • Hoe jij uiteindelijk jouw mooiste leven kunt leven

Wanneer je dit eBoek aanschaft, krijg je het boek ook audiovorm, zodat je naar het boek kunt luisteren, tijdens het wandelen, sporten, poetsen etc.

Klik hier om het eBoek “Word de beste versie van jezelf!” aan te schaffen.

6. Think and Grow Rich (NL Editie)

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

Auteur: Napoleon Hill

think and grow rich boek

Think and Grow Rich is een echte old-school klassieker. Een lijst met mindset boeken zou absoluut niet compleet zijn zonder dit boek. Twintig jaar lang heeft auteur Napoleon Hill de meest succesvolle mensen van zijn tijd bestudeerd, waaronder Henry Ford en Alexander Graham Bell, en die bevindingen samen opgetekend in één keurig pakketje.

De belangrijkste conclusie? Een gefocust, brandend verlangen geeft ons de kracht om te bereiken of te verwerven wat we het meest willen in het leven. Echt alles is mogelijk wanneer je de principes en adviezen uit dit boek navolgt. 

Als je graag rijk wilt worden en op zoek bent naar inzichten over hoe je jouw droom of een specifiek doel kunt bereiken, dan is dit een klassieker waar je niet zonder kunt.

Klik hier om het boek “Think and grow rich” aan te schaffen.

7. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Rust vinden in een drukke wereld

Auteur: Haemin Sunim

Dit boek zal je kijk op de wereld veranderen. De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim (de auteur van dit boek) geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, spiritualiteit en levensdoelen. Zijn adviezen en inzichten helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. En dit is iets wat voor iedereen belangrijk is. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Deze negatieve emoties kunnen je kapot maken en je leven overnemen. Het is belangrijk om te leren hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je mild en vergevingsgezind moet zijn tegenover jezelf. Zo leef jij je beste leven.

Het boek bestaat uit prachtige, kleurrijke illustraties die fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden. Wees voorbereid op waardevolle lessen die je de rest van je leven zult meedragen. 

Klik hier om het boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” aan te schaffen.

8. Patronen doorbreken

Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

patronen doorbreken boek

Maak jij als maar weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je nog zo voorgenomen had de volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder.

Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en kunt opkomen.

Aan de hand van vele duidelijke voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt dit boek duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Klik hier om het boek “Patronen doorbreken” aan te schaffen.

9. Mindset

Verander je manier van denken om je doelen te behalen

Auteur: Carol S Dweck

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset. Wanneer je je manier van denken veranderd, kun je je doelen behalen en de weg vinden naar een succesvol leven.

Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze vaste of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

De auteur onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Klik hier om het boek “Mindset” aan te schaffen.

10. Happy Life 365

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

In het boek Happy Life 365 laat Kelly Weekers, de auteur, op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, vriendschap, gezondheid, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. 

De auteur vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Het boek staat boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk.

Klik hier om het boek “Happy life 365” aan te schaffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *