Mindfulness boeken: De top 10 voor innerlijke rust!

Mindfulness is de afgelopen tijd enorm in populariteit gestegen, geholpen door het groeiende aantal bedrijven, beroemdheden en auteurs die de alledaagse voordelen prijzen. Zo heeft zelfs Google een bedrijfsinitiatief voor mindfulness opgezet dat de productiviteit van zijn werknemers heeft verhoogd en tegelijkertijd stress en angstgevoelens heeft verlaagd. Ook is er een overvloed aan podcast en youtubers die zweren dat mindfulness hun leven heeft veranderd. Verder zijn er ontzettend veel mindfulness boeken en mindfulness trainingen beschikbaar op de markt.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook nog veel mensen die mindfulness nog steeds geen eerlijke kans hebben gegeven. Het kan een intimiderend onderwerp zijn om in te duiken, vooral voor degenen die nog steeds geloven dat je als een boeddhistische monnik moet denken om het echt “te begrijpen”. Echer is niets minder waar, mindfulness denken en leven is voor letterlijk iedereen van grote waarden en kan het leven van ieder mens positief veranderen. De boekenlijst hieronder licht de top 10 mindfulness boeken uit. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring met mindfulness hebt maakt niet uit, de boeken zijn voor iedereen een aanrader.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is, eenvoudig gezegd, bewustzijn van het huidige moment. Leven in het hier en nu. Dat klinkt heel eenvoudig, maar als we naar onze geest / mind beginnen te kijken, ontdekken we dat een groot deel van onze tijd wordt gevangen in automatisch denken aan het verleden en de toekomst. Mindfulness is een training in hoe we terug kunnen komen naar wat hier is en wat aanwezig is. Het is dus een natuurlijk vermogen dat we allemaal hebben. Er zijn verschillende mindfulness cursussen, boeken en oefeningen die we kunnen gebruiken om dit vermogen te trainen en te versterken.

Er is wetenschappelijk bewijs om het idee te ondersteunen dat het beoefenen van mindfulness gunstige effecten heeft op de geestelijke gezondheid. Er is veel zeer goed bewijs over mindfulness, met name over het vermogen tot veerkracht bij depressie en angst, en rond het verminderen van stress. Mindfulness traint ons vermogen om ons op één ding tegelijk te kunnen concentreren. Het helpt ons ook veel met onze reactiviteit: het stelt ons in staat om niet door onze emoties getriggerd te worden tot automatische reactiepatronen, maar juist om rustiger en verstandiger te kunnen reageren in dagelijkse situaties.

Top 10 mindfulness boeken

Hieronder vindt je een top 10 mindfulness boeken om de geest van een beginner in mindfulness te brengen en deze uit te breiden naar de vele verschillende aspecten die je kunt vinden. Sommige hiervan zijn strikt gerelateerd aan meditatie en mindfulness, andere richten zich op enkele tertiaire aspecten van een mindful leven. Hoe dan ook, het zijn allemaal fantastische boeken die voor iedereen interessant zijn nadat ze mindfulness hebben ontdekt en graag meer willen leren.

1. Mindfulness voor beginners – Jon Kabat-Zinn

In het boek ‘Mindfulness voor beginners’ beschrijft Jon Kabat-Zinn de essentie van mindfulness. Als je nog maar weinig tot niets weet van mindfulness is dit een perfect boek om mee te beginnen. In vijf delen – beginnen, volhouden, verdiepen, rijpen en oefenen – komen de cruciale aspecten van mindfulness aan bod en leer je hoe mindfulness een gunstig effect kan hebben op je welbevinden en je gezondheid.

Mindfulness voor beginners is hét basisboek voor mindfulness waarmee je direct aan de slag kunt. Het boek is echter niet alleen maar interessant voor beginners. Wie al thuis is in de mindfulnessmeditatie kan dit boek lezen en herlezen als blijvende bron van inspiratie en overdenking. Mindfulness voor beginners bevat vijf geleide meditaties uit Kabat-Zinns wereldberoemde mindfulnessprogramma. Je kunt deze meditaties oefenen met behulp van de bestanden die je kunt downloaden bij het boek.

De schrijver, Jon Kabat-Zinn, is een van de meest gezaghebbende auteurs op het gebied van mindfulness. Hij ontwikkelde het achtweekse mindfulnessprogramma waar mindfulnesstrainers over de hele wereld mee werken.

Bestel het boek ‘Mindfulness voor beginners’ hier!

2. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

‘Is het de wereld die het druk heeft, of zijn het mijn gedachten?’

De wereld beweegt snel, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen. Deze bestverkochte mindfulness-gids zal je ogen openen en je leven veranderen in positieve zin. Het boek heeft meer dan drie miljoen exemplaren verkocht in Korea, waar het 41 weken lang een best-seller was en meerdere prijzen voor beste boek van het jaar ontving. De schrijver, Haemin Sunim, is een gerenommeerde boeddhistische meditatieleraar geboren in Korea en opgeleid in de Verenigde Staten. Hij verlicht een pad naar innerlijke vrede en balans te midden van de overweldigende eisen van het dagelijks leven.

Het boek geeft je wegwijzers voor welzijn en geluk. Relaties, liefde en spiritualiteit wordt hier allemaal in meegenomen. Haemin Sunim benadrukt het belang van het smeden van een diepere band met anderen en vergevingsgezind zijn voor onszelf. Dit boek is één van de meest populaire boeken op dit gebied en een absolute must-read!

Koop het boek ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ hier!

3. De kracht van het NU – Eckhart Tolle

In de lijst met de beste mindfulness boeken mag Eckhart Tolle natuurlijk niet ontbreken. De boodschap van Eckhart Tolle is simpel: leven in het nu is het meest ware pad naar geluk en verlichting. En hoewel deze boodschap misschien niet verbluffend origineel of fris lijkt, maken Tolle’s duidelijke schrijfwijze, enthousiasme en ondersteunende stem dit een uitstekende handleiding voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd wat “leven in het nu” precies betekent.

De schrijver leert je dat tijd een illusie is. Er is geen verleden en er is geen toekomst, want ooit was het verleden het nu en wanneer je in de toekomst bent is dat ook het nu. Er is alleen het nu.

Tolle is in de eerste plaats een leraar van wereldklasse, die ingewikkelde concepten in concrete taal kan uitleggen. Wat nog belangrijker is, is dat lezers in een hoofdstuk van het lezen van dit boek de wereld al vanuit een ander perspectief zien. Ze zijn zich meer bewust van hoe gedachten en emoties hun vermogen om in oprechte vrede en geluk te leven in de weg staan.

Tolle verpakt veel informatie en inspirerende ideeën in The Power of Now / De Kracht van het Nu. (Onderwerpen zijn onder meer de bron van Chi, verlichte relaties, creatief gebruik van de geest, vergankelijkheid en de levenscyclus.) Gelukkig heeft hij markeringen toegevoegd die de “pauzetijd” symboliseren. Dit is het moment waarop lezers het boek moeten sluiten en nadenken over wat ze zojuist hebben gelezen.

Dit boek is vooral een top boek voor mensen die al wat meer van mindfulness afweten. Wannneer je nog weinig tot niets van mindfulness afweet, kun je beter eerst het boek ‘mindfulness voor beginners’ lezen, voordat je in het diepe gegooid wordt.

Koop het boek ‘De kracht van het NU’ hier!

5. Mindfulness – Mark Williams

Het boek ‘mindfulness’ van Mark Williams legt uit hoe gedachten en gevoelens werken en hoe mindfulness daar een gunstige invloed op kan hebben. Met hulp van een reeks eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk zelf kunt inpassen in je dagelijks leven, leer je hoe je jezelf stap voor stap kunt bevrijden van stress, angst, vermoeidheid en somberheid. Het programma is gebaseerd op Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT), waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk bewezen is.

Iedereen maakt in zijn leven wel moeilijke perioden mee, en het is naïef en onjuist om te denken dat je die kunt voorkomen. Maar het is wel mogelijk om een alternatief te ervaren voor de onophoudelijke strijd waarmee een groot deel van ons hectische alledaagse leven doortrokken is. Als je rustiger in je hoofd wordt en positief leert denken ben je al een heel eind. Dit boek vertelt hoe je voldoening en innerlijke rust kunt vinden.

Koop het boek ‘Mindfulness’ hier!

6. Mindfulness en bevrijding van depressie – Mark Williams John D. Teasdale

Dit boek is echt een must read voor iedereen die lijdt aan depressie en die daar vanaf wil komen. Door middel van mindfulness leer je snel van je depressie af te komen. Het is een nuttige gids om weer emotioneel evenwicht te bereiken.

Je kent het misschien wel, dat wanhopige gevoel dat je niets goed kut doen, mislukt bent, niets voorstelt en dat het leven geen zin heeft. Ben je ooit depressief geweest, of ben je het nu? Dit is ontzettend zwaar. Het goede nieuws is dat er waarschijnlijk helemaal niets mis is met je. Misschien doe je wel bepaalde dingen verkeerd en dat is wat dit boek je laat inzien.

Het boek mindfulness en bevrijding van depressie legt de verborgen psychische mechanismen van depressie bloot, laat zien hoe je weerbaarder kunt worden bij de tegenslagen van het leven en helpt tot wanhoop leidende denkpatronen te doorbreken. Het bevat een bewezen werkend, effectief en gemakkelijk toepasbaar zelfhulpprogramma om terugkerende chronische ongelukkigheid te verminderen.

Indien je het gevoe hebt dat je aan depressie lijdt, of dit zelfs zeker weet, dan kan dit boek je helpen door middel van meer mindful te worden!

Koop het boek ‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ hier!

7. De monnik die zijn Ferrari verkocht

Met meer dan vier miljoen verkochte exemplaren in eenenvijftig talen, lanceerde The Monk Who Sold His Ferrari, of in het Nederlands ‘De monnik die zijn Ferrari verkocht’ een bestseller-serie. Dit boek verdient dan ook dubbel en dwars een plaats in de top 10 mindfulness boeken. Het boek helpt mensen uit alle lagen van de bevolking om met veel meer succes, geluk en betekenis te leven in deze tijden van dramatische onzekerheid.

Het boek verteld het verhaal van Julian Mantle, een succesvolle maar misleide advocaat wiens fysieke en emotionele ineenstorting hem ertoe aanzet om zijn leven onder ogen te zien. Hij besluit radicaal te breken met zijn luxe maar oppervlakkige bestaan en waagt zich op een buitengewone odyssee naar een eeuwenoude cultuur in de Himalaya. Daar vindt hij een krachtig systeem dat de mens in staat stelt om de potentie van geest, lichaam en ziel ten volle te ontplooien en intenser, gelukkiger en harmonieuzer te leven.

Dit boek is echt een briljante mix van tijdloze wijsheid en geavanceerde succesprincipes. Het wijst je stap voor stap de weg naar een leven met meer evenwicht, moed vreugde en innerlijke rijkdom.

Koop het boek ‘De monnik die zijn Ferrari verkocht’ hier!

8. Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. In dit boek wordt dan ook de ‘mindgym’ besproken, de sportschool voor je geest/mind, in plaats van de standaard sportschool om je lichaam te trainen.

Wouter de Jong, de schrijver van dit boek, laat je zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij de vele mooie anekdotes, inspirerende citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid in dit boek aan bod:

* Hoe je met meer aandacht kunt leven
* Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is
* Je relatie met vrienden en collega’s te versterken
* Te willen wat je hebt
* Van je piekerdrift af te komen
* Positieve emoties langer vast te houden
* Meer gedaan te krijgen in minder tijd
* De edele kunst van het falen

Bestel het boek ‘Mindgym, sportschool voor je geest’ hier!

9. Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

‘When you care for yourself first, the world begins to find you worthy of care.’

Niemand is perfect, maar dat mag ons niet weerhouden van liefde – voor de wereld, voor elkaar of zelfs voor onszelf. In deze prachtig geïllustreerde gids geeft de boeddhistische leraar Haemin Sunim (wiens naam ‘spontane wijsheid’ betekent) voorbeelden uit zijn eigen leven en zijn jarenlange hulp bij anderen om ons kennis te laten maken met de kunst van zelfzorg. Wanneer we onszelf behandelen met mededogen, empathie en vergeving, leren we anderen op dezelfde manier te behandelen, waardoor we:

– op een dieper niveau met mensen in contact kunnen komen
– terug kunnen komen na mislukking
– om kunnen gaan met ons gekwetst of depressief voelen
– aandachtiger kunnen luisteren
– onszelf duidelijker kunnen uiten
– de moed hebben om na te streven wat ons echt gelukkig maakt, zodat we ons compleet in onszelf kunnen voelen.

Met meer dan vijfendertig kleurenillustraties zal dit boek zowel je ogen als je hart aanspreken en je troost, aanmoediging en wijsheid bieden, zodat je kunt leren van jezelf, je leven en iedereen hierin.

Koop het boek ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ hier!

10. Master your mindset – Michael Pilarczyk

Dit is misschien wel één van de meest populaire boeken van Nederland als het gaat over je mind / je gedachten. Michael Pilarczyk, de schrijver van dit boek, leert je hoe belangrijk je gedachten zijn en wat ze allemaal wel niet voor elkaar kunnen krijgen, wanneer jij hier de master over bent. Het boek gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.

Michael Pilarczyk schreef op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over zingeving, bewustzijn en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

De hoofdvraag in dit boek is ‘hoe ziet jouw mooiste leven eruit.’ Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Dit boek gaat over de belangrijkste levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht?

Master Your Mindset bevat een vragenlijst over zelfinzicht en een beschrijving van Michaels twaalfstappenstrategie naar het leven van je mooiste leven.

Koop het boek ‘Master your mindset’ hier!

Online mindfulness cursus

Ben je vastberaden om alles over mindfulness te leren? Dan kan een online mindfulness training je hier het beste bij helpen. Naast het leven van een (of meerdere) van de geweldige mindfulness boeken hierboven is een minfulness cursus enorm effectief om het master te worden. 

Mindfulness voor het dagelijkse leven: van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig

In deze mindfulness cursus ontdek je hoe je in een paar minuten per dag, je gedachten leert beschouwen als je beste vriend, in plaats van je grootste vijand. De cursus leert je oefeningen en principes waardoor je weer stressvrij zult zijn en met volle teugen kunt genieten van het leven.

De mindfulness cursus bevat praktische oefeningen, video’s en audiobestanden om je brein weer in topconditie te brengen. Het is een hele toegankelijke cursus, perfect voor elke beginner en voor mensen die al een tijdje met mindfulness bezig zijn, maar graag nog wat begeleiding en handvaten krijgen.

De cursus duurt 8 weken en bestaat uit alle informatie en oefeningen die je nodig hebt om je te helpen om van chaos en stress, naar rust, balans en geluk te gaan. 

In deze mindfulness training ontdek je hoe je:

 • Mindfulness kunt toepassen in het dagelijkse leven
 • Jezelf gelukkiger kunt voelen
 • Je relaxter en minder gestresst kunt voelen op elk gewenst moment
 • Alle Mindfulness oefeningen kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt
 • Een betere focus krijgt en creatiever wordt door Mindfulness
 • Beter en bewuster kunt ademen
 • Beter kunt slapen en zonder zorgen naar bed kunt gaan
 • Meer kunt genieten van dit moment (het hier en nu – het enige moment waar je zeker van bent)
 • Jouw eigen gedachten energie slurpen en wat je hier tegen kunt doen

Prijs van de online mindfulness cursus

De normale prijs van deze cursus is €188,-. Met de speciale introductieactie in dit artikel ontvang jij het volledige programma echter voor €47,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Je krijgt dan direct toegang tot de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven plus alle bonussen. Je hebt voor altijd en overal toegang tot deze cursus, zodat je hem helemaal op je eigen tempo kunt volgen.

Wat zit allemaal inbegrepen bij deze mindfulness cursus?

 • De volledige online cursus ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’ (waarde €87)
 • Mindfulness video’s (Waarde €27)
 • Mindfulness audio bestanden (Waarde €47)
 • Praktische tips om een gewoonte te maken van mindfulness
 • Bonus: De extra mini-cursus ‘Mindfulness op het werk’ (Waarde €27)

Met de niet-goed-geld-terug-garantie loop je geen risico. Je kunt de mindfulness cursus voor 30 dagen uitproberen. Als je toch niet helemaal tevreden bent, wordt je geld direct terug gestort, zonder moeilijke vragen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *