Metabolisme verhogen: Tips die écht werken!

Dus je wilt je metabolisme verhogen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je metabolisme is het proces dat je lichaam gebruikt om energie uit voedsel te halen en te verbranden. Je vertrouwt op je metabolisme om te ademen, denken, verteren, bloed te laten circuleren, warm te blijven in de kou en koel te blijven in de hitte.

Het verhogen van je metabolisme helpt je om meer calorieën te verbranden en zo je gewichtsverlies te verhogen. Helaas zijn er meer mythes over het stimuleren van het metabolisme dan dat er tactieken zijn die werken.

Als je je afvraagt ​​hoe je nou echt je metabolisme kunt verhogen / versnellen ben je hier aan het juiste adres. Ontdek de 14 beste, snelle en gemakkelijke tips om je vetverbrandende oven aan te zetten om je te helpen je doelstellingen voor gewichtsverlies veel sneller te bereiken.

Wat is metabolisme?

Metabolisme is een term die alle chemische reacties in je lichaam beschrijft. Deze chemische reacties zorgen ervoor dat je lichaam blijft functioneren.

Het woord metabolisme wordt echter vaak door elkaar gebruikt met de stofwisseling, of het aantal calorieën dat je verbrandt. Dit komt omdat hoe hoger je metabolisme is, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe gemakkelijker het is om af te vallen en slank af ​​te blijven. Een hoog metabolisme kan je ook energie en een beter gevoel geven.

Met de volgende 14 tips en manieren kun je eenvoudig je metabolisme verhogen!

Metabolisme verhogen – 14 tips

1. Eet genoeg

Als je minder wilt wegen, moet je toch minder eten? Nou dit klopt niet helemaal. Als je niet genoeg calorieën eet, kan het ervoor zorgen dat je lichaam spiermassa verliest, waardoor je metabolisme afneemt. Bovendien, als je te weinig caloriën binnenkrijgt, vertraagt ​​je lichaam de snelheid waarmee het calorieën verbrandt om de brandstof te besparen die het heeft.

In een poging om snel en merkbaar gewicht te verliezen, geloven veel mensen ten onrechte dat het eten van zo min mogelijk calorieën de beste oplossing is. Dit kan niet alleen leiden tot tal van tekorten omdat het lichaam in het algemeen minder voedsel krijgt, maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben op het gewichtsverlies. In plaats van calorieën als een gek te verminderen, kun je de onderstaande eenvoudige dieet- en oefentips gebruiken die je kunnen helpen snel en veilig af te slanken zonder je metabolisme te verpesten.

2. Eet veel eiwitten bij elke maaltijd

Het eten van voedsel kan je stofwisseling gedurende enkele uren verhogen. Dit wordt het thermische effect van voedsel (TEF) genoemd. Het wordt veroorzaakt door de extra calorieën die nodig zijn om de voedingsstoffen in je maaltijd te verteren, te absorberen en te verwerken.

Eiwit zorgt voor de grootste stijging van TEF. Het verhoogt je stofwisseling met 15–30%, vergeleken met 5–10% voor koolhydraten en 0–3% voor vetten.

Het is ook aangetoond dat het eten van proteïne je helpt een voller gevoel te krijgen, waardoor je te veel eten voorkomt.

Het eten van meer eiwitten kan ook de daling van de stofwisseling verminderen die vaak gepaard gaat met het verliezen van vet. Dit komt doordat het spierverlies vermindert, wat een veel voorkomende bijwerking is van een dieet.

3. Doe een intensieve training

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) omvat snelle en zeer intense uitbarstingen van activiteit. Intervaltraining is de beste manier om kilo’s kwijt te raken je metabolisme te verhogen en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Het kan je helpen meer vet te verbranden door je stofwisseling te verhogen, zelfs nadat je training is afgelopen. Aangenomen wordt dat dit effect groter is voor HIIT dan voor andere soorten training. Bovendien is aangetoond dat HIIT je helpen vet te verbranden.

4. Gebruik gewichten tijdens het trainen

Spier is metabolisch actiever dan vet, en het opbouwen van spieren kan helpen je metabolisme te verhogen. Dit betekent dat je elke dag meer calorieën verbrandt, zelfs in rust. Gewichtheffen helpt je ook om spieren te behouden en de afname van het metabolisme te bestrijden die kan optreden tijdens gewichtsverlies.

Je kunt hier online gewichten vinden om in je home workout op te nemen.

5. Drink meer (koud) water

Mensen die water drinken in plaats van suikerhoudende dranken, zijn succesvoller in het verliezen van gewicht. Dit komt omdat suikerhoudende dranken calorieën bevatten, dus als je ze vervangt door water, wordt je calorie inname automatisch verminderd. Klinkt logisch, niet waar? Maar er is nog een reden om water te drinken. Het drinken van water kan namelijk ook je metabolisme tijdelijk versnellen.

Dit calorieverbrandende effect kan zelfs nog groter zijn als je koud water drinkt, omdat je lichaam energie gebruikt om het op lichaamstemperatuur te brengen. Veel water drinken kan je ook helpen een wat voller gevoel te krijgen, waardoor je minder zult eten.

6. Sta meer

Te veel zitten is slecht voor je gezondheid. Je hebt het gezegde ‘zitten is het nieuwe roken’ vast wel eens voorbij horen komen. Dit komt deels doordat langdurig zitten minder calorieën verbrandt en kan leiden tot gewichtstoename. In vergelijking met zitten, kan een middag staan ​​op het werk 174 calorieën extra verbranden.

Als je een bureaubaan hebt, probeer dan even op te staan ​​om de tijd die je zittend doorbrengt te onderbreken. Je kunt ook investeren in een sta bureau.

Je kunt sta-bureausets en -opstellingen online vinden.

7. Drink groene thee of oolong thee

Van groene thee en oolongthee is aangetoond dat ze het metabolisme met 4–5% verhogen. Deze theeën helpen een deel van het vet dat in je lichaam is opgeslagen om te zetten in vrije vetzuren, waardoor de vetverbranding met 10–17% kan toenemen.

Omdat ze weinig calorieën bevatten, kan het drinken van deze theeën goed zijn voor zowel gewichtsverlies als gewichtsbehoud. Er wordt gedacht dat hun metabolisme stimulerende eigenschappen kunnen helpen het gevreesde gewichtsverliesplateau te voorkomen dat optreedt als gevolg van een afname van het metabolisme.

Je kunt groene thee en oolongthee online vinden.

8. Supplementen

Sommige supplementen kunnen je ook helpen met metabolisme versnellen / verhogen. Let wel altijd goed op, veel supplementen doen niet wat ze beloven. Zorg altijd dat je ze bij een betrouwbare aanbieder koopt. Hieronder volgen een aantal betrouwbare en effectieve metabolisme supplementen.

Naturecan Active Kool Capsules -
Naturecan Active Kool Capsules - €19,95
Trikatu capsules 100% biologisch - €23,50
B12 Actief Zuigtabletten
B12 Actief Zuigtabletten - €18,90

9. Zorg voor een goede nachtrust

Slaapgebrek is gekoppeld aan een grote toename van het risico op obesitas. Dit kan gedeeltelijk worden veroorzaakt door de negatieve effecten van slaapgebrek op de stofwisseling.

Slaapgebrek is ook in verband gebracht met verhoogde bloedsuikerspiegels en insulineresistentie, die beide verband houden met een hoger risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Er is ook aangetoond dat het het hongerhormoon ghreline stimuleert en het volheidshormoon leptine verlaagt. Dit zou kunnen verklaren waarom veel mensen die slaapgebrek hebben honger hebben en moeite hebben om af te vallen.

10. Eet gekruid voedsel

Pepers bevatten capsaïcine, een stof die je metabolisme kan stimuleren. Veel mensen kunnen deze kruiden echter niet verdragen in de doses die nodig zijn om een ​​significant effect te hebben.

Alleen kunnen de effecten van het toevoegen van kruiden aan je eten vrij klein zijn. Het kan echter wel tot een voordeel leiden in combinatie met andere metabolismestimulerende strategieën.

11. Drink koffie

Studies hebben aangetoond dat de cafeïne in koffie het metabolisme met 3–11% kan stimuleren. Net als groene thee bevordert het ook de vetverbranding. De effecten van koffie op het metabolisme en de vetverbranding kunnen ook bijdragen aan succesvol gewichtsverlies en onderhoud. Sla hier alleen niet in door, te veel koffie is natuurlijk ook niet gezond.

12. Vervang kookvetten door kokosolie

In tegenstelling tot andere verzadigde vetten, bevat kokosolie relatief veel vetten met een middellange keten. Vetten met een middellange keten kunnen je metabolisme meer verhogen dan de vetten met een lange keten die in voedingsmiddelen zoals boter worden aangetroffen.

Je kunt kokosolie online vinden.

13. Kies volle granen

Het kost je lichaam extra inspanning om hele granen af ​​te breken dan meer verfijnde en bewerkte granen, zoals het meel dat gewoonlijk wordt gebruikt om brood en pasta te maken. Je kunt helpen je stofwisseling op peil te houden door voedsel te consumeren dat het lichaam harder moet verteren.

De favoriete voedingsmiddelen die het metabolisme stimuleren, zijn volle granen die ook rijk zijn aan vezels. Hier volgen wat voorbeelden:

  • bruine rijst
  • Havermout
  • Quinoa
  • Gekiemd graanbrood

14. Verminder stress

Stress kan ervoor zorgen dat het lichaam voedsel langzamer metaboliseert. Om het nog erger te maken, is het voedsel waar we naar hunkeren als we gestrest zijn, meestal vet en vol suiker. Onderzoekers zeggen dat de combinatie van hoge eetlust en een door stress geïnduceerde stofwisseling in slakkengang kan resulteren in een aanzienlijke gewichtstoename. Om je metabolisme te verhogen, bestrijdt je stress met lachen. Door simpelweg te lachen zal de hoeveelheid stresshormonen afnemen.

Metabolisme verhogen – de beste boeken

Er zijn mensen die alles eten wat los en vast zit, maar toch niet idk worden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die altijd maar op dieet zijn, maar al lijken aan te komen door alleen maar naar eten te kijken. Als dit het geval is bij jou, zul je misschien ook merken dat traditionele diëten vaak niet zullen werken. Dit komt omdat je dan lijdt aan een traag metabolisme.

Als je je metabolisme gaat verhogen / versnellen / verbeteren, zul je wel kunnen afvallen terwijl je nog gewoon kan eten zonder honger te hoeven lijden. De resultaten bij meer dan 60.000 mensen heeft bevestigd dat een verbetering van het metabolisme de enige werkzame oplossing is.

Frank Suarez, de schrijver van dit boek, heeft al meer dan 45.000 cliënten geholpen af te vallen door het metabolisme te verhogen. In dit boek leert hij je, hoe je je metabolisme kunt verbeteren en daardoor van je overgewicht kunt afkomen.

Dit boek leert je om eten voor jou te laten werken! In dit boek leer je hoe je veel kunt eten en toch kunt afvallen. Voedsel is niet je vijand, maar je bondgenoot in de strijd tegen de kilos. Juist door te eten kun je je metabolisme aanwakkeren en zo vet verbranden. Hoe doe je dat? Niet door calorieën of grammen vet en suikers te tellen, maar door de verschillende voedingsgroepen af te wisselen. In dit boek ontdek je precies hoe je dit kunt doen.

Dit is misschien niet je eerste dieet, maar het wordt wel je laatste! Haylie Pomroy, de schrijfster van dit boek, heeft vier afslankcentra in de Verenigde Staten en helpt ontzettend veel mensen succesvol met afvallen door het metabolisme verhogen.

Dit kookboek gemaakt door Haylie Pomroys, de schrijfster van het boek hierboven: Het Metabolismedieet. In dit kookboek worden de basisprincipes herhaalt. Het legt je uit hoe je je metabolisme kunt stimuleren om sneller en meer vet te verbranden. Bij dit dieet hoef je geen calorieën te tellen, sterker nog, mag je geen calorieën tellen, maar verbrand je vet door te eten. Door verschillende voedingsgroepen af te wisselen treedt er geen gewenning op in je metabolisme en werkt het op topsnelheid. Dit kookboek bevat meer dan 200 heerlijke en gezonde recepten voor elke fase van het eetplan.

Voordelen:

  • Snel resultaat: 10 kilo in 1 maand
  • Veel afwisseling, glutenvrij en met vegetarische opties
  • Op maat van een druk leven: snelle recepten die je in grote hoeveelheden kunt maken en invriezen
  • Geen calorieën tellen
  • Meer dan 200 recepten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *