Make up kwasten: Welke gebruik je waarvoor?

Make up kwasten zijn essentieel voor het bereiken van een flawless make up look. Door de uitgebreide selectie make up brushes die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het lastig zijn om precies te weten welke kwast je nu voor welk deel van je gezicht / make up moet gebruiken. Door deze enorme verschillen in keuzes en prijsklassen, kan het zelfs voor een expert overweldigend zijn.

Er zullen vast verschillende vragen in je opkomen: Welke make up kwast moet ik waarvoor gebruiken? Hoeveel make up kwasten heb ik nodig en welke make up kwasten zijn het beste? En is het echt nodig om ze te gebruiken? Op deze vragen word in dit artikel antwoord gegeven. Om alvast even op de laatste vraag terug te komen: Natuurlijk is het gebruik van je vinger als applicator ook een manier om foundation aan te brengen, maar als je wilt afstuderen van amateur naar professional in de make up wereld, moet je jezelf bewapenen met de juiste kennis. Weten hoe je make upkwasten moet gebruiken, zorgt voor de precisie en controle die je nodig hebt om een ​​breed scala aan looks te creëeren.

Het onderzoeken van alle soorten make up brushes alleen al is een hele uitdaging. Daarom vind je in dit artikel alleen de meest populaire, meest gebruikte, handige en veelzijdige kwasten. Lees gauw verder om meer te leren over de verschillende soorten make up kwasten en hun toepassingen!

Welke makeup kwasten gebruik je waarvoor?

1. Foundation kwast

foundationkwast

De foundation kwast is een platte kwast met stevige haartjes. De primaire functie van een foundationkwast is om het soepel en gemakkelijk aanbrengen van je foundation op je huid. Het gebruik van een kwast van goede kwaliteit maakt een enorm verschil. Kiezen voor een verkeerde borstel kan ervoor zorgen dat je er cakeachtig en als een make up doos uitziet. Met een hoogwaardige foundationborstel kun je de foundation soepel uitsmeren, zodat je het product in de huid kunt polijsten, waardoor het de meest natuurlijke uitstraling krijgt. Een goede kwaliteit foundation kwast voorkomt ook dat de kwast de foundation opneemt, waardoor je geld bespaart omdat de kwast je make up niet opzuigt.

Om make up aan te brengen met een foundationkwast, breng je de kwast in gelijkmatige bewegingen over je gezicht. Zorg ervoor dat de make up goed wordt gemengd en dat er geen harde lijnen achterblijven. Het is vaak gemakkelijker om in het midden te beginnen en naar buiten toe te werken.

Shop hier foundation kwasten

2. Concealer kwast

concealerkwast

Een concealerkwast is een kwast met krote, stevige haren. De kwast is ontworpen voor het aanbrengen van concealer op moeilijk bereikbare plekjes, zoals in je ooghoeken. Dit lukt perfect met deze kwast doordat de haren in een puntje zijn afgesneden! Een concealerkwast is perfect voor spotcorrectie. Concealerkwasten worden gebruikt om oneffenheden en wallen te egaliseren.

Shop hier concealer kwasten

3. Poeder kwast

poederkwast

Een poederkwast is over het algemeen een dikke borstel met volledige vezels – synthetisch of natuurlijk – die de veelzijdigheid heeft om een ​​groot aantal schoonheidsbehandelingen uit te voeren. Deze veelgebruikte make up kwast (je vindt er nauwelijks een make-up set zonder) is een belangrijk hulpmiddel om in je make up collectie te hebben.

Om een ​​poederkwast te gebruiken, dompelt je de kwast in het poedervormige product (geschikt voor zowel geperste als losse poeders) en draai je rondjes of vegende bewegingen totdat je een gelijkmatige dekking krijgt. Pro-tip: het is gemakkelijker om in het midden van je gezicht te beginnen en naar buiten toe te werken.

Van alle soorten make-upkwasten zijn poederkwasten zeer geschikt voor het toevoegen van kleur zoals blush wanneer u een natuurlijker, minder gepigmenteerd resultaat wilt.

Shop hier poeder kwasten

4. Blush kwast

blush kwast

De blush brush is een kwast die, zoals de naam je al doet vermoeden, wordt gebruikt om blush mee aan te brengen. Een blushkwast lijkt veel op een poederkwast. Het is een super zachte kwast met veel haren zodat de blush perfect aangebracht kan worden. Naast blush kun je met deze kwast eventueel ook bronzer en highlighter aanbrengen.

Om de pop look te vermijden, kun je de blush het beste naar buiten verspreiden terwijl je de appels op je wangen aanbrengt. Begin met lichte druk en test de pigmentatie op je pols of de rug van je hand. Het is veel gemakkelijker om kleur op te bouwen dan om het weg te vegen nadat het al is aangebracht.

Shop hier blush kwasten

5. Bronzer kwast

bronzer kwast

Zoek een bronzer kwast met lange, donzige haren en een koepelvorm om je poederpigmenten gelijkmatig te verspreiden. Hoe luchtiger het is, hoe minder product het opneemt (wat ideaal is als je alleen een beetje kleur wilt). Bronzer-, blush- en poederborstels zijn vergelijkbaar genoeg dat je alle 3 de kwasten in principe voor alle 3 de make up opties kunt gebruiken. Maar… wie heeft de tijd om ze tussen elke stap schoon te maken (en durf je er niet aan te denken om slechts één borstel te gebruiken en niet schoon te maken) .

Shop hier bronzer kwasten

6. Contour kwast

Contouren is een ding dat zeker niet zonder kwast gedaan kan worden. En als het je al lukt, zie je er waarschijnlijk uit als een sculptuur van klei. Een contourkwast heeft stevigere haren dan een blushkwast en een meer gehoekte punt. Het is speciaal ontworpen om je te helpen bij het richten op de gebieden die je wilt contouren en vormen. De contourkwast helpt je om gedefinieerde jukbeenderen en een mooie gezichtsstructuur te verkrijgen.

Contouren is een vaardigheid die elke schoonheidsliefhebber zou moeten kennen, maar een die oefening vereist om te perfectioneren. In het ergste geval zie je donkere, niet-gemengde strepen over je gezicht. Dit wil natuurlijk niemand! De eerste stap voor flawless contouren is investeren in een goede kwaliteit contourkwast. Het is belangrijk om gebogen borstels te gebruiken in plaats van platte borstels, omdat je hiermee de natuurlijke rondingen van je gezicht kunt volgen.

Er zijn verschillende soorten contour kwasten. De ene gebruik je voor een subtiel effect, de ander voor een super sharp contour. En dan zijn er ook nog verschillende kwasten voor crème- en poeder producten.

Shop hier contour kwasten

Voordat je begint met jezelf contouren, lees hier de top 10 meest gemaakte fouten bij het contouren van je gezicht!

7. Highlighter kwast

highligher kwast

Er zijn twee soorten highlighter kwasten. De ‘’gewone’’ kwast en de ‘’waaier’’ kwast. De waaier is voor veel mensen een favoriet om highlighter aan te brengen. De brede vorm en dunne haartjes zorgen namelijk voor een heel natuurlijk effect.

Shop hier highlighter kwasten

8. Beauty blender

beauty blender

Een beauty blender kan worden gebruikt in plaats van bepaalde kwasten. Een beauty blender kun je gebruiken om natte en droge foundation, blush, highlighter en concealer aan te brengen. Het is een liefhebber van veel YouTube-beautysterren. De Beauty Blender en andere soortgelijke make-upsponzen zijn niet voor niets favoriet: ze zijn een geweldige manier om een ​​groot aantal producten aan te brengen. Je kunt het gebruiken als primerapplicator voor een egale, stevige basis. U kunt het zelfs gebruiken voor het aanbrengen van zonnebrandcrème of actuele crèmes. Natuurlijk gebruiken make up liefhebbers het meestal om foundation aan te brengen en blush, bronzer en highlighter te mengen.

Om de beauty blender met vloeibare foundation te gebruiken, maak je de spons eerst een beetje nat onder de kraan. Druk vervolgens op de spons om extra water te verwijderen. Water zorgt ervoor dat de spons geen make up opneemt. Dep de spons nu voorzichtig in het make-upproduct dat je gebruikt en breng wat aan op de pols of rug van je hand voor een dekkingstest. Breng het product vervolgens met zachte deppende bewegingen aan op je gezicht. Gebruik voor kleinere gebieden de punt van de Beauty Blender voor detailwerk.

Als je droog poeder gebruikt, dep je de spons direct in het product. Gebruik hetzelfde proces als voor vloeibare foundation.

Shop hier beauty blenders

9. Wenkbrauw kwast

wenkbrauw kwastje

Een paar goed gedefinieerde wenkbrauwen kunnen je uiterlijk verbeteren en je helpen direct een esthetisch aantrekkelijke look te krijgen. Ook omlijsten gedefinieerde wenkbrauwen je ogen en benadrukken ze je beste eigenschappen. Een schuine liner brush, ook wel bekend als de angled brow brush, wordt gebruikt om wenkbrauwvuller aan te brengen. Een wenkbrauwborstel of een spoolieborstel wordt gebruikt om wenkbrauwen te temmen en vorm te geven nadat ze zijn opgevuld.

Shop hier wenkbrauw kwasten

10. Oogschaduw kwast

Een oogschaduw kwast is een kleine, meestal stompe borstel die bedoeld is om oogschaduw over het ooglid en het bovenste ooggebied te vegen. Dit is ook een geweldig hulpmiddel om te gebruiken voor oogschaduwprimer. Dompel het penseel eenvoudig in de oogschaduw, tik het overtollige product af en breng het aan op de oogleden. Voor een meer gepigmenteerd effect kun je de kwast in water dompelen.

Koop hier oogschaduw kwasten

Make up kwasten Q&A

Maken make up kwasten echt een verschil?

Ja zeker! Het hebben van een make up kwast voor bijna elke stap van je make up routine kan zeker een enorm verschil maken in het uiterlijk van je make up. Het gebruik van het juiste soort penseel, kan de manier waarop je je make up aanbrengt veranderen en je een perfecte finish geven.

Hoe moet je je make up kwasten bewaren / opbergen

Gooi je make upborstels niet los in je make up tas. Niet alleen kan de bovenkant worden verpletterd en vervormd, maar er kunnen ook veel bacteriën en ziektekiemen in terecht komen. Bewaar je kwasten daarom georganiseerd en schoon op. Geef ze en speciaal plekje, waar ze niet in aanraking komen met losse make up.

Hoe vaak moet je je make up kwasten wassen?

De gouden regel voor het wassen van make up kwasten is één keer per week. Als je echter een week overslaat, is dat ook geen probleem. Was ze minstens een keer per maand. Wanneer je vieze make up kwasten gebruikt kan dit ervoor zorgen dat je acne en andere vervelende huidreacties oploopt. Bovendien betekent de opeenhoping van kleur op je kwasten dat de tint die je op je gezicht wilt aanbrengen, mogelijk niet is wat je daadwerkelijk krijgt. Regelmatig schoonmaken betekent een schoon, gezond gezicht en mooie make up.

Hoe moet je je make up kwasten wassen en drogen?

Het is belangrijk om je make up kwasten regelmatig schoon te maken. Dit kun je door met een milde shampoo, zoals bijvoorbeeld een babyshampoo. Zorg ervoor dat het woord “zachtaardig” duidelijk op het etiket is gedrukt om agressieve chemicaliën te vermijden die de lijm kunnen losmaken die de borstelharen op hun plaats houdt.

Schrob de ingezeepte kwasten zachtjes in de palm van je hand en spoel ze daarna grondig af tot de waterstroom helder is. Leg ze vervolgens plat op wat keukenpapier of een handdoek om ze een nacht te laten drogen. Test voor gebruik nog even goed of de kwast 100% droog is, bij grote kwasten kan het namelijk wat langer duren voordat deze helemaal droog zijn.

Wanneer moet je nieuwe make up kwasten kopen?

Het is lastig om hier een uitspraak over te doen. Hier is namelijk geen vaste tijd voor. Sommige borstelharen zijn zachter dan andere en zullen eerder afvlakken. Het is dus per kwast verschillend. Hoewel je misschien gehecht bent aan een makeupkwast die je al jaren hebt, is het misschien toch tijd om deze weg te gooien. Als je merkt dat je make up kwast anders ruikt, loslaat of plat geworden is, is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *