lippen voller laten lijken

Lippen voller laten lijken zonder fillers

Wil je je lippen voller laten lijken zonder fillers? Dan ben je hier aan het juiste adres! Sinds Kylie Jenner haar lippen heeft laten vergroten, werden dikke, volle lippen officieel de nieuwe en meest begeerde schoonheidstrend, waardoor zowat elke Instagram-influencer haar voorbeeld volgde.

Lipfillers (meestal met behulp van vulstoffen zoals Restylane en Juvéderm) is een manier om te kiezen voor diegenen die blijvende resultaten willen bereiken (nou ja, ongeveer zes tot acht maanden). Echter kunnen injectables nogal prijzig zijn, en niet iedereen houdt van naalden. 

Gelukkig kun je je lippen er ook voller uit laten zien zonder dat er naalden in je geprikt worden. Met de manieren die besproken worden in dit artikel kun je – wel slechts tijdelijk – je lippen voller laten lijken en het effect van fillers vervalsen.

Het nastreven van een volle lippen heeft ongetwijfeld geleid tot de komst van verschillende ongebruikelijke en controversiële doe-het-zelf-lip vergrotende methoden. De “cupping” -trend (ook wel “The Kylie Jenner Challenge” genoemd) die een paar jaar geleden viraal ging, werd aangeprezen als een volledig natuurlijk alternatief voor lipfillers. 

De hype werd uiteindelijk gevolgd door een hoop controverse die de bijwerkingen op de lange termijn benadrukte. Gelukkig zijn er nog andere methoden, zoals het overlinen van je lippen en het gebruiken van een ‘plump’ lipgloss. Lippen voller laten lijken zonder fillers is dus heel goed mogelijk en makkelijker dan je denkt. Lees verder om meer over alle opties voor het voller laten lijken van je lippen te lezen!

Tips voor vollere lippen

1. Scrub je lippen

Dit is stap één en het is ontzettend belangrijk. Voordat je andere hacks probeert, moet je eerst je lippen scrubben. Schilferende lippen reflecteren minder licht, wat betekent dat een droge mond ervoor kan zorgen dat je lippen er kleiner uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Om losse velletjes te verwijderen, poets je ze lichtjes met een tandenborstel. 

Dit stimuleert ook de bloedsomloop, waardoor je een roze tint zonder make-up krijgt. Als je professioneel wilt worden met je scrubspel, koop dan een hydraterende lip-scrub met suiker. Hierdoor zullen je lippen maximaal glad en zacht worden. Ja, het is weer een stap om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, maar het is het zoooo waard!

Bekijk hier verschillende lip scrubs

2. Gebruik een lip plumper

Een goede lip plumper zorgt ervoor dat je lippen er niet alleen voller uitzien, maar ook tijdelijk daadwerkelijk voller zijn!  Je hebt waarschijnlijk nog steeds flashbacks naar de old-school versies die je lippen het gevoel gaven dat ze in brand stonden. Maar geen zorgen: de nieuwere (en slimmere) formules van tegenwoordig maken je lippen voller en doen minder pijn, dus je kunt meedoen aan de trend zonder het gevoel te hebben dat een zwerm bijen je gezicht hebben aangevallen. 

Bekijk hier verschillende lip plumpers

lippen voller laten lijken

3. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Is het je ooit opgevallen dat als je je waterfles thuis vergeet, je lippen er aan het eind van de dag heel klein uitzien? Als je lichaam uitgedroogd is, verschrompelen je lippen letterlijk en worden ze kleiner. Zorg ervoor dat je veel water drinkt – wat trouwens in het algemeen gewoon een goede keuze is – om je prachtige lippen op natuurlijke wijze (en gratis) naar boven te halen.

4. Overlijn je lippen

Voordat Kylie Jenner haar lippen chirurgisch verbeterde, gebruikte ze deze truc om ze groter te laten lijken. Nu kun je niet zomaar lippenstift over je hele gezicht vegen – het moet er wel natuurlijk uit zien. De truc is om concealer aan te brengen voor je lippenstift en lipliner aanbrengt om de lijn tussen je lippen en je gezicht te vervagen.

Deze make-uptruc is een all time favoriet van beautyvloggers en het is heel gemakkelijk om zelf te doen. Breng je favoriete concealer aan op je lippen en trek met een lipliner een lijn net iets buiten je natuurlijke liplijn. Vul vanaf daar gewoon je lippen in met de bijpassende lippenstift. Deze tip is perfect voor dikkere lippen! Let er wel op dat je niet overdrijft met het overlijnen.

Shop hier lipliners

5. Highlight met lipgloss

Deze truc van twee seconden zal de aandacht op je lippen vestigen. Pak je favoriete doorzichtige lipgloss of kies een tint die bij je lippenstiftkleur past en breng een beetje glans aan op het midden van je beide lippen. Het glanzende product neemt licht op, waardoor je lippen er voller uitzien.

6. Maak het midden van je lippen wat lichter

Wil je grotere lippen? Wat je echt nodig hebt, is dimensie. Door kleur in lagen op te brengen, zien je lippen er voller uit. Hier is hoe: Breng de eerste laag lippenstift op over je hele lippen en bedek deze met een iets lichtere kleur (of zelfs een wit lipkrijt) in het midden van je lippen. Naast dat je lippen er groter uitzien, helpt het ook om je lippen egaler te maken. Als je een vollere bovenlip en een kleinere onderlip hebt (of vice versa), probeer dan alleen de lichtere tint op de kleinste lip aan te brengen.

7. Breng concealer aan rond je lippen na lippenstift

Heb je je ooit afgevraagd hoe influencers die FaceTune-perfecte lipsticklijn krijgen? Nou ja, gedeeltelijk van FaceTune, maar het is vooral te danken aan deze concealer-hack. Ja, je moet concealer voor en na je lippenstift aanbrengen. Gebruik een dun penseel en een heel klein beetje concealer om de buitenkant van je lippen te bekleden. Je lippen zullen er nu extra uitspringen.

Bekijk hier verschillende concealers

8. Sla de lippenbalsem niet over

We zijn het er vast allemaal over eens dat lippenbalsem niet zo leuk is om voor te shoppen als een nieuw oogschaduwpalet, maar het is een absoluut essentieel onderdeel van je schoonheidsroutine. Je lippen zijn delicaat, dus ze moeten van binnen en van buiten worden gehydrateerd. Drink je water (zie punt 3) en gebruik vervolgens een lippenbalsem die je lippen verzacht. Gezonde lippen zullen hun hoogste en meest volledige potentieel bereiken.

Bekijk hier verschillende lippenbalsems

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *