Libido verhogen man en vrouw: De beste tips!

Libido, geslachtsdrift, of zin in seks, varieert natuurlijk van persoon tot persoon. Een lage zin in seks hebben is niet per se een probleem, maar toch is libido verhogen vaak gewenst. Als iemand zijn libido wil stimuleren, kan hij een reeks effectieve natuurlijke methoden proberen.

Relatieproblemen, gezondheidsproblemen, angst, stress en leeftijd kunnen allemaal van invloed zijn op het libido. Hoewel een laag libido meestal niet problematisch is, kan het iemands relaties en zelfrespect beïnvloeden.

In dit artikel bekijken we enkele van de beste manieren waarop mannen en vrouwen hun libido kunnen verhogen. Lees verder voor de beste tips!

Wat is libido?

Wat is libido nou precies? Nou, libido is gewoon een andere naam voor seksueel verlangen of de zin in seks. Een verscheidenheid aan interne en externe factoren kan van invloed zijn op je libido, van je hormoonspiegels tot je medicatie en je slaapgewoonten. Het libido van iedereen is anders, maar de meeste mensen zien hun libido afnemen naarmate ze ouder worden. Veel mensen willen hun libido verhogen wanneer ze merken dat dit afneemt.

Er bestaat geen ‘normaal libido’.

Het libido van iedereen is anders en de geslachtsdrift van dezelfde persoon kan in de loop van de tijd fluctueren, afhankelijk van de omstandigheden. Dit is normaal. Er is geen universele standaard of vuistregel als het gaat om seksueel verlangen.

Een laag verlangen is alleen een probleem als je het als een probleem beschouwt of er last van hebt. Sommige mensen willen meerdere keren per dag seks en anderen willen het helemaal niet, en alle ervaringen kunnen volkomen gezond zijn.

Als je echter je gebrek aan seksueel verlangen verontrustend vindt en je een beter en meer actief seks leven wilt, is het verstandig om te kijken waarom je libido laag is. Dit kan zijn vanwege je levensstijl of relationele factoren, die kunnen variëren van problemen met communiceren met elkaar, emotionele connectie, of omgaan met bestaande conflicten, zoals vechten om geld of kinderen.

Wat de oorzaak ook is, er zijn altijd oplossingen! Lees verder voor de beste tips om je libido te stimuleren en verhogen!

Libido verhogen: 15 tips!

Zowel mannen als vrouwen kunnen hun libido verhogen met de volgende methoden:

1. Beheers angst en stress

Wanneer je veel last hebt van angst en stress kan dit je libido in grote mate beïnvloeden. Het is een veel voorkomen probleem voor seksueel functioneren en libido voor zowel mannen als vrouwen. De angst kan een gevolg zijn van stress in het leven of specfieke seksgerelateerde angst. Mensen die bijvoorbeeld een hoge werkdruk hebben of andere spanningen in hun leven kunnen zich ook vermoeid voelen en daardoor een laag seks verlangen hebben. Ook kunnen stress en angst het voor erectieproblemen zorgen bij mannen, wat ze natuurlijk kan weerhouden om seks te hebben.

Er zijn veel dingen die mensen kunnen doen om hun angst onder controle te houden en hun geestelijke gezondheid te verbeteren, waaronder:

 • zorgen voor genoeg en goede kwaliteit slaap
 • tijd maken voor een favoriete hobby
 • het eten van een voedzaam dieet
 • mediteren / ademhalingsoefeningen doen
 • regelmatig sporten
 • werken aan het verbeteren van relaties
 • praten met een therapeut

2. Neem de juiste kruiden

De volgende keer dat je besluit om te gaan zitten voor een romantisch diner, voeg je een beetje basilicum of knoflook toe aan je gerecht (zorg wel dat je je tanden poetst na het eten). De geur van basilicum stimuleert de zintuigen. Knoflook bevat een hoog gehalte aan allicine, wat de bloedstroom verhoogt.

Ginkgo biloba is een ander kruid dat volgens onderzoek is gevonden om door antidepressiva veroorzaakte seksuele disfunctie bij mannen te behandelen. Het is een extract dat is afgeleid van het blad van de Chinese ginkgoboom.

De volgende kruidengeneesmiddelen kunnen ook libido verhogen:

 • maca
 • tribulus
 • ginseng

3. Libido verhogen met suppelementen

libido pillen
Libido Strong Natuurlijke Viagra voor Mannen - €21,95
Testosteron Verhogende Gel - €39,95
libido verhoger spanish lust
Spanish Lust Libido Verhoger Mannen en Vrouwen - €16,50

4. Focus op voorspel

Voorspel is ontzettend belangrijk. Het hebben van betere seksuele ervaringen kan iemands verlangen naar seks vergroten, waardoor hun libido toeneemt. In veel gevallen kunnen mensen hun seksuele ervaringen verbeteren door meer tijd te besteden aan aanraken, kussen, het gebruik van seksspeeltjes en orale seks. Vooral voor vrouwen is voorspel erg belangrijk.

5. Eet voedsel dat libido verhoogt

Er is niet heel veel bewijs dat het eten van bepaalde voeselsoorten het libido in grote mate kan verhogen, maar experimenteren kan geen kwaad. Bananen, vijgen en avocado’s worden bijvoorbeeld beschouwd als libido stimulerende voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen bevatten ook belangrijke vitamines en mineralen die de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen kunnen verhogen en een gezond seksleven kunnen bevorderen.

Chocola is door de geschiedenis heen ook altijd al een symbool voor verlangen geweest, niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook vanwege het vermogen om libido te verhogen en seksueel genot te verbeteren. Chocolade bevordert de afgifte van de chemicaliën serotonine en fenethylamine in je lichaam. Dit kan stemmingsverhogende effecten hebben.

6. Vergroot je zelfvertrouwen

De manier waarop je over je lichaam denkt, heeft veel invloed op de manier waarop je over seks denkt. Een ongezond voedingspatroon en te weinig lichaamsbeweging kunnen ervoor zorgen dat je een slecht zelfbeeld hebt en weinig zelfvertrouwen. Deze dingen kunnen je ervan weerhouden seks te hebben en ervan te genieten.

Je kunt je gevoel van eigenwaarde en je zin in seks stimuleren door de focus te verleggen van je gebreken naar je goede eigenschappen. Je kunt je ook concentreren op het plezier dat je ervaart tijdens seks. Deze effecten kunnen zowel onzekere vrouwen als mannen met erectiestoornissen helpen.

7. Zorg voor voldoende en goede kwaliteit slaap

Mensen met een hectische levensstijl hebben niet altijd de tijd om de juiste hoeveelheid slaap te krijgen. Een goede nachtrust kan iemands algehele stemming en energieniveau verbeteren, en sommige onderzoeken koppelen ook de slaapkwaliteit aan het libido. Het te druk hebben met andere dingen maakt het ook moeilijk om tijd vrij te maken voor seks.

Lees hier de beste tips om sneller in slaap te vallen.

8. Drink niet teveel alcohol

Twee glazen wijn is er misschien al één te veel. Het drinken van een glas wijn of bier (of een ander alcoholisch drankje) kan je op je gemak stellen en je meer zin geven in seks. Te veel alcohol kan echter je prestatievermogen ruïneren door de erectiele functie te beïnvloeden. Te veel alcohol kan ook je vermogen tot orgasme belemmeren. Let er dus op dat je niet al te veel drinkt als je nog wilde plannen hebt!

9. Werk aan je relatie

Veel mensen ervaren op bepaalde momenten in een relatie een vermindering in seksueel verlangen. Ze hebben beide, of één van de twee heeft, minder zin in seks. Dit kan komen door een sleur, als je bijvoorbeeld lange tijd met iemand samen bent en het is allemaal niet meer zo spannend, of door veel ruzie. Nadat je ruzie hebt gehad met je partner, is de kans groot dat je niet in de stemming bent om seks te hebben. Voor vrouwen is het voelen van emotionele nabijheid belangrijk voor seksuele intimiteit. Dat betekent dat onopgeloste conflicten je seksuele relatie kunnen beïnvloeden.

Door te focussen op het verbeteren van de relatie, kan de seksuele drang van beide toenemen. Dit kan inhouden:

– dates inplannen
– samen leuke activiteiten doen
– oefenen met open communicatie
– tijd vrijmaken voor quality time met elkaar

10. Probeer nieuwe dingen in bed

Als je al lang samen bent, kan het zijn dat de spanning er een beetje af is en dat alles zo normaal is geworden. Dit kan de zin in seks in grote mate beïnvloeden. Als dit bij jou het geval is, kan het slim zijn om wat te gaan experimenteren. Probeer wat nieuwe dingen in bed. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van speeltjes, langer voorspel, andere locaties enz.

Zo kun jij en je partner bijvoorbeeld ook allebei een lijst maken van je wensen / seksuele fantasieën. Dingen ontdekken die je allebei wilt proberen, is een geweldige manier om je seksuele verlangen te stimuleren. Bedenk dingen die je graat nog eens zou willen doen, of waar je het meeste van geniet. Ook kun je dingen benoemen die je juist niet wilt. 

11. Beweeg genoeg

Regelmatige lichaamsbeweging kan het libido op veel manieren helpen. Zo kan beweging helpen om stress en angst te verminderen, de stemming te verbeteren, je gewicht laag te houden en bijdragen aan een betere slaap – allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de zin in seks.

Er zijn aanwijzingen dat lichamelijk fit zijn de seksuele gezondheid en prestaties bij zowel mannen als vrouwen kan verbeteren, wat op zijn beurt de zin in seks kan vergroten.

Zorg ervoor dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt. Dit hoeft niet jezelf kapot trainen in de sportschool te zijn, een wandeling, of het huis intensief schoonmaken (2 vliegen in 1 klap) telt ook. Als je het moeilijk vindt om je aan een trainingsroutine te houden, zoek dan een activiteit die je leuk vindt en wissel het soort beweging dat je doet af. Yoga en pilates kunnen je ook helpen om sterk en flexibel te worden/blijven, wat ook kan bijdragen aan seksuele prestaties.

12. Maak je kamer klaar voor romantiek

Het is gemakkelijk om er een gewoonte van te maken om je kinderen met je in bed te laten kruipen nadat ze een nare droom hebben gehad, of om knuffeltijd in te plannen met je kat of hond. Maar let op: dit zijn belangrijke stemmingsmoordenaars. Het kan even duren voordat deze gewoontes zijn doorbroken, maar door de slaapkamer weer sexy te maken, zul je meer ontspannen en klaar zijn voor romantiek. Doe bijvoorbeeld de deur op slot en brand wat kaarsen om de stemming te verhogen.

13. Verander van anticonceptie

Dit is een tip om het libido te verhogen voor vrouwen. Hormonale veranderingen eisen een grote tol van je geslachtsdrift / zin in seks. Anticonceptiepillen kunnen een van de grootste boosdoeners zijn: ze kunnen de productie van testosteron door je lichaam verminderen, en daardoor je libido verlagen. Bepaalde soorten kunnen zelfs pijn veroorzaken tijdens seks. Zelfs als je geen anticonceptie gebruikt, kan het besef van je hormonale status je helpen inzicht te krijgen in waarom je libido laag is.

14. Probeer sekstherapie

Seksueel verlangen is complex, met zowel psychologische als fysieke componenten. Zelfs als een persoon een fysieke aandoening heeft die het libido beïnvloedt, zoals diabetes, kan het verbeteren van de emotionele en psychologische reactie op seks het libido en het seksuele functioneren verbeteren.

Seks therapie is een effectieve strategie om een laag libido te verhogen. Therapie kan helpen bij het aanpakken van negatieve opvattingen over seks, zelfrespect en secundaire oorzaken van een laag libido, zoals angst en depressie. Relatiebegeleiding kan sommige mensen helpen om door factoren te werken die hun seksuele verlangen beïnvloeden. Naast gesprekstherapieën kan mindfulnesstherapie ook helpen

15. Raadpleeg een arts

Zelfs als je een natuurlijke benadering kiest om je geslachtsdrift te stimuleren, kan het toch een goed idee zijn om met je arts te praten. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van onderliggende problemen. Als je de oorzaak kent van het probleem dat je seksleven beïnvloedt, wordt het gemakkelijker om een oplossing te vinden. Je arts kan enkele strategieën voorstellen om de seksuele gezondheid te verbeteren.

Deze kunnen zijn:

 • beter communiceren met je partner
 • gezonde levensstijlkeuzes maken
 • behandeling van onderliggende medische aandoeningen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *