haar groei vitamine

Laten haar vitamines je haren sneller groeien?

Haar vitamines: Vitamines voor je haren die ervoor zorgen dat ze sneller groeien. Je vraagt je vast af, “werken haar vitamines echt?” Het antwoord hierop is ja! De juiste haar vitamines laten je haren langer groeien. Daarnaast worden je haren sterker, gezonder en voller. Lees verder om erachter te komen wat het precies doet voor je haar en wat de beste haar vitamines zijn.

Hoe werken haar vitamines?

Haarvitamines vernieuwen je haar van binnenuit. Ze zitten vol met een mix van “haarvriendelijke” ingrediënten, zoals biotine; foliumzuur; vitamine D, A, C en E. Na een paar maanden gebruik zal je haar er langer, gezonder, glanzender en sterker uit moeten zien en kan de olieproductie van je hoofdhuid versnellen of vertragen, afhankelijk van welk merk en type je probeert.

Welke vitamines zijn goed voor je haar?

Deskundigen zeggen dat vrij verkrijgbare vitamines voor haargroei en -dikte vaak B-complexe vitamines, ijzer, eiwitten en vitamine D bevatten. Te weinig inname van deze vitamines zijn geassocieerd met haaruitval. Zoals bij elk supplement, moet je rekening houden met de RDA (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van elk ingrediënt. Dit is vooral belangrijk als je vitamines gebruikt die ijzer of vitamine A bevatten, die beide nadelige bijwerkingen kunnen veroorzaken als ze te veel worden ingenomen.

Hoe lang duurt het voordat vitamines voor haargroei werken?

Haarvitaminen kunnen hun beweringen waarmaken om je lange, volle lokken te geven, maar je moet  geen resultaten na één nachtje slapen verwachten. Zoals we allemaal weten, kost het tijd om haar te laten groeien. Je zult vrij snel merken dat je haren sterker zijn en dat ze er gezonder uitzien. Hoe lang het duurt voordat je haren sneller gaan groeien verschilt per persoon, maar over het algemeen wordt aangeraden om haar vitamines voor minimaal 3 maanden te nemen voor de beste resultaten.

Wat zijn de beste haar vitamines?

Wil je je haar laten groeien, maar weet je niet goed voor welke haarvitamines je het beste kunt gaan? Hier volgen 3 hele goede haar vitamines voor het groeien van je haar, met natuurlijke ingrediënten en goede beoordelingen!

Sweet Bunny Hair Vitamin

Prijs: €23,45

Deze haarvitamines zijn zachte, heerlijke kauwbare gummies die het haar verzorgen van binnenuit. De vegetarische vitaminen zijn op smaak gebracht met natuurlijke bessen voor een zoete, natuurlijke smaak. Het resultaat is mooi lang, gezond en glanzend haar!

Biotine is één van de belangrijkste ingrediënten van deze hair vitamins. Biotine wordt gebruikt om de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid te stimuleren, die nodig zijn om groei in de hoofdhuid te bevorderen.

Gummies voor Haar, Huid & Nagels

Prijs: €17,99

Het eten van deze vegetarische gummies is een gemakkelijke en heerlijke manier om voor je uiterlijk te zorgen. Deze gummies zitten bomvol met nuttige vitamines en mineralen, waaronder Biotine, B-vitaminen en zink, om je haar, huid én nagels optimaal te ondersteunen.

Sugar Bear Hair Vitamins

Prijs: €29,95

SugarBearHair Vitamins zijn zachte vegetarische snoepjes met een zoete bessensmaak. De ingrediënten in deze gummies halen het maximale uit je haar. Het zorgt voor langer en sterker haar en het helpt haar beschadiging, haaruitval en breuk tegen te gaan

De belangrijke ingrediënten  in deze snoepjes zijn biotine, foliumzuur en vitamine D. Eet simpelweg twee overheerlijke snoepjes per dag en jouw haar krijgt de juiste vitaminen binnen die het nodig heeft om te groeien. De meeste gebruikers merken ook een verbetering van de huid en nagels.

De gummies bevatten geen hormonen, zodat alleen de haargroei op de hoofdhuid gestimuleerd wordt. Gezichts- en lichaamshaar wordt niet beïnvloed.

Zitten er bijwerkingen aan het nemen van haarvitamines?

Dit ligt eraan welke haarvitamines je neemt. Met één van de drie vitamines voor haargroei die hierboven beschreven zijn, zul je geen nadelige bijwerkingen ondervinden. Een voordelige bijwerking kan zijn dat je huid er beter uit gaat zien en dat je nagels sterker worden.

12 eenvoudige manieren om je haar sneller te laten groeien

tips voor langer haar

Naast het nemen van haarvitamines zijn er nog andere manieren om je haar sneller te laten groeien. Bekijk deze pro-tips om je in de juiste richting te wijzen:

1. Ga regelmatig naar de kapper

Het klink misschien raar, maar als je lang haar wilt dat echt gezond is, moet je het regelmatig knippen. Door alles wat wij tegenwoordig doen met ons haar en alle invloeden van buitenaf slijten onze haarpunten. Hoewel het knippen van je haar, je haar niet direct sneller laat groeien, worden gespleten haarpunten verwijderd. Deze zorgen ervoor dat je haren breken. Immers, een gespleten uiteinde dat breekt, kan ertoe leiden dat je haar lengte verliest – om nog maar te zwijgen over verloren glans, volume en gladheid.

Het wordt aangeraden regelmatig je haar te knippen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je haar er gezonder en voller uitziet. Ten tweede kunnen je haarpunten niet verder naar boven toe slijten wanneer je deze optijd knipt. Hoe eerder je erbij bent hoe minder je er dus af hoeft te knippen.

Om de hoeveel weken je het beste je haar kunt knippen is lastig te zeggen, dit verschilt per persoon. Wanneer je sterk haar hebt en je je haar weinig stijlt (denk aan föhnen, verven en stylen) wordt aangeraden het om de 10 weken te knippen. Wanneer je breekbaar of gevoelig haar hebt, wordt aangeraden het om de 6 tot 8 weken te knippen. Ook wanneer je het dagelijks stijlt en vaak verft kun je het beste dit aantal weken aanhouden.

2. Pas op met blonderen

Zo chic als platina blond haar er ook uit ziet, blonderen is absoluut niet goed voor je haar. Blonderen is het bleken van de haarpigmenten. Door middel van blonderen worden de kleurpigmenten uit je haar gehaald, waardoor je haar dus lichter wordt. Het is beter om je haren te verven in plaats van te blonderen. Hoe minder chemische behandelingen, hoe beter je haar groeit.

3. Verdeel de natuurlijke oliën van je haar

Met ongeborsteld haar naar bed gaan is misschien verleidelijk als je moe bent, maar je haar een paar snelle bewegingen geven kan goed zijn voor de gezondheid. Gebruik vanaf de hoofdhuid een boar bristle brush om de oliën van je hoofdhuid gelijkmatig over je haar te verdelen, zodat het van nature gehydrateerd blijft. Bonus: deze eenvoudige stap elke nacht helpt de bloedsomloop te vergroten, waardoor je hoofdhuid gezonder wordt.

4. Eet het juiste voedsel

Het hebben van lang en sterk haar hangt niet alleen af van de producten die je op je haar aanbrengt; het hangt ook af van wat je in je lichaam stopt. Om de haargroei te bevorderen, moet je het haar van binnenuit voeden. Probeer je eiwitinname te verhogen met voedsel zoals vis, bonen en noten en vlees

Als je geen vleesliefhebber bent, moet je er toch naar streven om een eiwitrijk dieet te volgen. Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, evenals vitamine A, C en E, mineralen zoals zink en ijzer en omega-3-vetzuren kunnen bijdragen aan gezonder haar. Indien je niet genoeg eiwit binnen krijg, probeer dan eventueel whey eiwitpoeder. 

5. Let op met stijlingsapparaten

Kijk uit met apparaten zoals de föhn, stijltang en krultang. Als je warmte moet gebruiken, wordt aangeraden de temperatuur te verlagen en altijd een heat protection spray te gebruiken, anders loop je het risico je haar te beschadigen, wat leidt tot breuk en kroezen.

6. Was niet dagelijks je haar

Het is niet goed om je haar te vaak te wassen. Een paar keer per week je haren wassen is meer dan voldoende. Wanneer je elke dag je haar wast verwijder je de natuurlijke oliën van je hoofdhuid. Die oliën vormen een beschermlaag voor je hoofdhuid en het hydrateert je huid en haren. Hierdoor heb je een grote kans dat je hoofdhuid droog en schilferig wordt. Ook kan je haar kwetsbaarder worden en eerder breken wanneer je het dagelijks wast. Door je haar twee tot drie keer per week met shampoo te wassen, kunnen de natuurlijke oliën je haar binnendringen, waardoor het zichzelf kan hydrateren en herstellen.

7. Was je haar uit met koud water

Een super hete douche is niet alleen slecht voor je huid, het is ook ruw voor je haar. Verlaag de watertemperatuur tijdens het uitspoelen van je haar. Je haar bestaat uit schubben. Iedere haar wordt als het ware omhuld door een laagje overlappende cellen. Deze schubben zitten er om je haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wanneer koud water je haar raakt, sluiten deze schubben, zodat er niks naar binnen kan dringen. Het gevolg hiervan is dat je haar ná een douchebeurt gaat glanzen. Op het moment dat de schubben sluiten, worden de voedende ingrediënten uit je shampoo opgenomen in je haar. Gebruik dus eerst warm water, doe daarna de shampoo in je haar en was vervolgens uit met koud water.

8. Wees voorzichtig met het borstelen van nat haar

Wanneer je haar nat is, is het extra vatbaar om te breken. Het wordt daarom aangeraden om je haren pas te borstelen als ze al voor 80% droog zijn. Wil je toch je haren meteen borstelen na het douche, om klitten en knopen te voorkomen, zorg dan dat je een zachte borstel gebruikt. Het gebruik van een Tangle Teezer of Wet Brush is zacht voor je haar en zorgt dat het niet zo snel breekt. Begin voorzichtig met borstelen vanaf de punten en werk geleidelijk omhoog.

9. Gebruik minoxidil

Het actieve ingrediënt, minoxidil, is door de FDA goedgekeurd en het is bewezen dat het haaruitval tegen gaat en haargroei bevordert bij regelmatig gebruik.

10. Doe geen trendy ‘reinigingen’

Dieetbedrijven proberen je misschien ervan te overtuigen dat een “reiniging” van je lichaam je leven zal veranderen, maar dit wordt sterk afgeraden. Met reinigen wordt bedoeld dat je amper wat eet en bijvoorbeeld alleen water met een citroentje drinkt om je lichaam te detoxen. Reinigen is echter vreselijk slecht voor je haar omdat je je lichaam geen voedingsstoffen meer geeft. Na een week te hebben gereinigd, merk je een tragere haargroei en mattere lokken.

11. Slaap op een zijden kussensloop

Beter haar krijgen tijdens je slaap is mogelijk – alles wat je moet doen je kussensloop omwisselen. Zijde is beter voor het haar, het helpt klitten en breuken te voorkomen. Hoe minder je haar breekt, hoe langer het zal zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *