boeken over edelstenen

Kristallen kopen: Alles over de spirituele krachten!

Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk onlangs geïntroduceerd in de wereld van kristallen! Wil je kristallen kopen die het beste bij jou passen? Dan is het handig om er wat meer informatie over te hebben.

Het voor het eerst gebruiken van kristallen kan zowel opwindend als verwarrend zijn.  Als je nieuw bent in de wereld van spiritualiteit en kristallen, kan je gemakkelijk overweldigd raken. Er zijn kleine kristallen, grote kristallen, kristallen om op te laden en alle kristallen hebben andere krachten. 

Met al deze keuzes is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen en voor welke kristal / kristallen je het beste kunt gaan. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vind je alles wat je moet weten over kristallen voor beginners. Na het lezen van dit artikel kun je hopelijk de beste kristallen kopen voor jou!

Wat is kristalgenezing?

Kristalgenezing is een soort alternatieve therapie waarbij edelstenen en kristallen worden gebruikt om balans in het leven en de geest van een individu te brengen. Van kristallen wordt gezegd dat ze “een stabiel en onveranderlijk energiepatroon hebben, elk met een unieke frequentie en een uniek energieveld, of resonantie”, waardoor ze speciale eigenschappen krijgen. Verschillenede kristallen en edelstenen hebben verschillende eigenschappen.

De voordelen van kristallen

De genezende voordelen van kristallen omringen voornamelijk gebieden van mentaal welzijn; inclusief gevoelens van verhoogde rust, focus en positiviteit, evenals verbeterde immuniteit en pijnverlichting. Van individuele kristallen is ook bekend dat ze hun eigen speciale energieën hebben die op verschillende gebieden van je leven zijn afgestemd, waarbij hun vorm en kleur – evenals hun type – hun invloed beïnvloeden. Er zijn vele kristallen met vele verschillende voordelen. Hieronder bespreken we de meest populaire kristallen.

De 10 meest populaire kristallen

Hieronder bespreken we kort 10 van de meest populaire kristallen ooit. Je kunt de kristallen aanschaffen door op de afbeeldingen of op de buttons eronder te klikken. Er komen dan veel verschillende opties tevoorschijn, waardoor je precies degene kunt kiezen die je het meeste aanspreekt.

Veel plezier met kristallen kopen!

1. Amethist

Als je helemaal into de wet van aantrekkingskracht en manifesteren bent dan is de Amethist de juiste keus voor jou. Amethist is een opvallende paarse kristallen steen die dromen, doelen en verlangens manifesteert. Door de kruin, het derde oog en de keelchakra’s te activeren, creëert Amethyst een drietal doelgerichte, vertrouwenwekkende, harmonieuze superkrachten.

Ook heeft de amethist helende krachten en wordt het gebruikt om stress en verdriet te verlichten, negativiteit te verwijderen en verdriet te verzachten. Het gebruik van de steen kan vaak een symbool en een bron van ondersteuning zijn, maar ook helpen om je geest te concentreren en het effect van hoofdpijn te verminderen, waardoor meditatie gemakkelijker wordt. Hierdoor is de amethist ook een van de beste kristallen voor meditatie.

2. Jade

We kunnen allemaal wel wat meer geluk gebruiken in ons leven, en dat is wat jade zo populair maakt: het is een draagbare geluksbrenger. Jade zou overvloed en welvaart brengen in de materiële wereld en in de sociale sfeer.
Ook zuivert jade het lichaam en wordt het al eeuwenlang gebruikt als genezingsmiddel. Door het zowel fysiek op je lichaam te gebruiken – bijvoorbeeld in de vorm van een jade gezichtsroller – of als onderdeel van een meditatieve oefening, wordt er gezegd dat het het lichaam van gifstoffen helpt verwijderen door het filtersysteem te stimuleren.

3. Rozenkwarts

Wil je kristallen kopen die je helpen liefde te manifesteren? Of het nu gaat om je soulmate, of meer zelfliefde, rozenkwarts is degene om voor te gaan! Met rozenkwarts ontvang je niets dan liefde. Dit opvallende roze kristal opent een directe lijn met je hart om liefde in al zijn wonderbaarlijke vormen te versterken. 

Voor wie gevoelens van onvoorwaardelijke liefde zoekt, zowel voor anderen als voor zichzelf, is rozenkwarts een bekend en populair kristal. Men ziet dat het negativiteit vervangt door liefdevolle energieën, mensen openstelt voor zelfvergeving en vertrouwen, terwijl het bovendien wordt gebruikt om de vruchtbaarheid te helpen vergroten en de liefde van je leven aan te trekken. Ook zal het je helpen banden en relaties te versterken.

4. Heldere kwarts / bergkristal

Het meest populaire genezende kristal is helder kwarts, en terecht. Een adere naam voor de heldere kwarts is bergkristal. De doorschijnendheid van helder kwarts maakt het een bemiddelaar tussen het fysieke en metafysische. In feite wordt het de “Geeststeen” genoemd omdat het fungeert als een venster, waar licht binnenkomt van de externe krachten van de zon, maan en sterren om je atmosfeer te verlichten. Gebruik Bergkristal tijdens gebed, meditatie en het instellen van intenties om je doelen en verlangens te versterken.

Een bergkristal kan ook helpen je meer duidelijkheid en inzichten te geven over bepaalde situaties. Ze zullen de waarheden om je heen meer tevoorschijn halen, waardoor jij dingen kunt zien zoals ze echt zijn.

5. Turkoois

Een van de helderste en oudste stenen op aarde is de turkoois. Geliefd bij sjamanen, royalty’s, indianen en stijliconen – turkoois heeft zichzelf bewezen als meer dan alleen een decoratief kristal. Turkoois wordt gebruikt om te beschermen tegen omringende verontreinigende stoffen of externe invloeden, door je immuunsysteem te versterken, en het is bedoeld om ontstekingsremmende en ontgiftende effecten te hebben, waardoor het vooral aantrekkelijk is voor mensen die in steden werken. Het kan ook stemmingswisselingen stabiliseren door ook de chakra’s op één lijn te brengen, wat betekent dat het een populair kristal is om angsten en uitputting in moeilijke situaties te kalmeren.

6. Citrien

Wil je kristallen kopen die financiële groei bevorderen en wil je een geld magneet worden? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om geluk te wensen door te mediteren met citrien. Dit goud / geelkleurige kristal kan namelijk rijkdom en geluk stimuleren. Citrien is ook ideaal voor ondernemers met zijn kracht om de hersenen te stimuleren, het gevoel van eigenwaarde, creativiteit en motivatie te vergroten. Omdat het een krachtige hersenstimulator kan zijn wordt het ook wel de ‘hersensteen’ genoemd.

Het vermogen om negatieve energie om te zetten in positieve, maakt het ook tot een beschermende steen. Citrien opent de hogere geest om vreugde in iemands leven te accepteren, woede en negatieve gevoelens, diepgewortelde angsten en destructieve neigingen los te laten.

7. Maansteen

Een maansteen is ook een bijzondere steen. Men denkt dat maansteen de energie van de maan oogst, die de passieve en ontspannende energie van yin belichaamt. Evenzo wordt aangenomen dat deze steen een positief welzijn bevordert en je intuïtie verbetert.

Van alle helende kristallen is maansteen subtiel verweven met vrouwelijkheid. Door de kracht van de maan te benutten, nodigt maansteen uit tot balans, harmonie en intuïtie. Deze genezende eigenschappen zijn echter niet exclusief voor vrouwen, aangezien maansteen de koninklijke steen was van de oude Indiase goden en godinnen.

8. Seleniet

Voel je je voortdurend uitgeput? Het is misschien tijd voor een aura reiniging. Seleniet is het beste kristal om het auraveld om ons heen te verjongen. Het kristal verwijdert zogenaamd de opgebouwde slechte vibes van de dag en omhult je in een meer vredige stroom van energie. Gebruik seleniet als een toverstaf om je lichaam om alle energetische obstakels te verwijderen die het bereiken van innerlijke rust in de weg staan. Let op: seleniet lost op in water, dus bewaar dit kristal op een droge plaats.

9. Tijgeroog

Als je wilt groeien en je rijkdom wilt behouden, dan is tijgeroog wat je nodig hebt. Het verhoogt je bewustzijn en creëert begrip. Het kan ook een geweldige steen zijn om je te kalmeren als je gestrest bent. Investeer in een tijgeroog als je een Steenbok bent en geef jezelf een combinatie van kracht, helderheid en moed. Bovendien is het bekend dat deze steen geluk brengt aan iedereen die hem bezit. Het minimaliseert ook stress, bevordert rijkdom en geeft je meer zelfvertrouwen.

10. Lapis Lazuli

Lapis lazuli is ongetwijfeld het beste kristal om op je bureau te bewaren. Het blauwe kristal stimuleert een vrije stroom van ideeën onder collega’s. Het moedigt ook duidelijkheid en directheid aan, wat vooral nuttig is tijdens Mercurius retrograde, een astrologische overgang die drie keer per jaar plaatsvindt en die berucht is omdat het communicatiestoringen veroorzaakt.

Hoe kies je de juiste kristallen uit?

De eerste en belangrijkste les die je moet leren is vertrouwen in jezelf. Vertrouw erop dat je weet welk kristal geschikt is voor jouw geest, en vertrouw op je verbinding ermee. Raak niet verstrikt in het zoeken naar antwoorden buiten. Het antwoord op wat je wilt en nodig hebt, komt van binnenuit.

Ga naar een kristallen winkel binnen en kijk rond, en kijk dan waar je toe aangetrokken bent. “Je lichaam zal reageren op een kristal door zicht of gevoel. Je zult de neiging hebben om het aan te raken en vast te houden. Als je naar een groep kristallen kijkt, is degene die je aandacht trekt de juiste vibratiematch voor jou. Dus of je nu een steen nodig hebt die kalmeert, geluk brengt, liefdesverdriet geneest of iets heel anders, het juiste kristal zal je vinden. Simpel gezegd, vertrouw op je gevoel. Dit kan ook werken met het uitzoeken van een kristal online. Kijk goed naar de verschillende kristallen en voel tot welke jij het meeste aangetrokken wordt. Mocht je een speciaal kristal willen kopen vanwegen de krachten, kan dat natuurlijk ook. Hierboven heb je een korte omschrijving van de belangrijkste kristallen gelezen, en als als een specifiek kristal je het meeste aanspreek moet je natuurlijk voor dat kristal gaan.

Nog een opmerking: doe het langzaam. Je kunt je verzameling later altijd uitbreiden. Je kunt het beste met één kristal beginnen. Gebruik het een week en merk op welke veranderingen er in je leven of gedrag plaatsvinden. De verschillen zijn misschien subtiel maar positief. Daarna kun je teruggaan voor meer (met dezelfde methode als hierboven). Zodra je deze ervaring hebt, zul je verslaafd raken!

Hoe je je kristallen reinigt

Het reinigen van kristallen is erg belangrijk en moet dus zeker benadrukt worden in dit artikel. Als je je kristallen nooit reinigt, raakt hun energie uiteindelijk overbelast en zwak. Hier zijn enkele eenvoudige methoden voor het reinigen van kristallen:

Witte salie – Om de energie van het kristal te zuiveren, dompel je het eenvoudig onder in de rook van salie/ Voer regelmatig kristalreiniging uit, of wanneer je kristal begint te voelen alsof het niet meer met dezelfde energie trilt als het ooit deed. Lees hier alles over witte salie en de reinigende effecten.

Zon- of maanlicht – Je kunt ook kristalreiniging doen door je kristal minstens 4 uur in het licht van de zon of de maan te laten staan.

Begraaf ze in de aarde – Begraaf je stenen tot wel 24 uur in de aarde, of zelfs de aarde van een potplant. Vergeet niet iets achter te laten, zodat je kunt onthouden waar je deze hebt geplaatst!

Kwarts of selenietkristal — Kwarts en seleniet zijn twee van de beste kristallen voor beginners, omdat ze allebei reinigende kristallen zijn. Reinigingskristallen zijn krachtige reinigers die niet hoeven te worden opgeladen. Omdat hun energie helder en versterkt blijft, kun je ze gebruiken om je andere kristallen op te laden en te reinigen. Plaats een steen op je reinigende kristal om zijn energie te zuiveren en te versterken.

Hoe gebruik je kristallen?

Kristallen kopen is één ding, maar dan wordt het tijd om ze te gebruiken. Als je eenmaal een een kristal of een collectie hebt, kun je je kristallen als volgt gebruiken.

1. Houd een kristal vast tijdens meditatie

Een van de eenvoudigste en meest populaire manieren om verbinding te maken met kristallen is door middel van meditatie. Begin door je kristal in een of beide handen vast te houden terwijl je je ogen sluit en je op je ademhaling concentreert. Je voelt misschien dat je lichaam dieper in de aarde wegzakt, waardoor een aardend effect ontstaat. Misschien voel je een lichtheid om je heen. Of misschien voel je niet meteen iets. Dit is allemaal prima. Soms resoneren bepaalde kristallen niet. Elk kristal zal anders aanvoelen, dus wees geduldig en blijf experimenteren.

2. Neem een ‘maanbad’.

Alle hierboven genoemde kristallen kunnen in het bad worden gebruikt, behalve seleniet, dat in water oplosbaar is. Plaats onder een volle maan een of meer kristallen in je bad en manifesteer al je verlangens – droom groots!

3. Maak een kristal grid

Aangenomen wordt dat het rangschikken van een groep kristallen in een heilig geometrisch raster helpt om hun kracht te vergroten. Je kunt dit niet zomaar doen, zonder dat je weet wat je precies doet. Als je geïnteresseerd bent in het maken van een kristal grid, wordt het aangeraden om je hier even goed in te verdiepen. Het boek van Judy Hall “The Ultimate Guide to Crystal Grids” kan je hier bij helpen. Dit boek leert je stap voor stap alles wat belangrijk is en alles wat je moet weten. Let op: dit boek is wel in het Engels. Koop het boek hier!

4. Draag de hele dag een kristal bij je

Hoe meer contact je hebt met een kristal, hoe bewuster je bent van zijn energie. Daarom is het slim om een kristal bij je te dragen in je zak of tas en het eruit te trekken wanneer je jezelf wilt centreren of je aandacht weer wilt richten op de intentie waar je naartoe werkt. Je kunt ook sierraden dragen met bepaalde kristallen, op deze manier heb je ook altijd kristallen bij je.

5. Plaats kristallen op je lichaam.

Kristallen op je lichaam aanbrengen heeft een heel ander effect dan ze simpelweg vast te houden. Als je bezig bent met het helen van een specifiek chakra, kies dan een steen die overeenkomt met dat chakra en plaats die waar dat chakra in het lichaam leeft. Dit dient om de energie rond dat chakra te roeren en de emoties naar boven te halen die je nodig hebt om te genezen. Lees hier alles over de verschillende chakra’s.

6. Gebruik kristallen tijdens yoga

Door kristallen op je yogamat te houden, creëer je een rustige ruimte om te oefenen. Je kunt tijdens savasana zelfs kristallen op je lichaam plaatsen om een diepere staat van meditatie aan te moedigen.

7. Breng positieve energie in je interieur

Kristallen zijn lange tijd een cruciaal onderdeel geweest van yoga- en meditatiestudio’s, maar sinds kort zijn ze ook in verschillende huisdecoratiemagazines verschenen. En niet voor niets! Grotere kristallen, hoewel prijzig, zorgen voor adembenemende statement stukken die werken om de energie van een ruimte te verschuiven. Als je niet bereid bent om een grotere steen te kopen, kunnen clusters van kleine kristallen ook positieve energie brengen in elke kamer in je huis.

8. Voeg kristallen toe aan je altaar

Door kristallen toe te voegen aan je thuisaltaar, krijg je een mooie boost van aardse energie. Een kristallen punt met één scherpe rand kan ook helpen om de intenties die je in je ruimte instelt te vergroten. Schrijf je intentie op een vel papier en leg je kristal of kristallen hierop.

9. Draag ze als sieraden

Je kunt ook een mooi sieraad kopen, zoals een ketting, armband of oorbellen, met een kristal erin. Op deze manier draag je deze ook vaak bij je.

oorbellen rozenkwarts
Rozenkwarts oorbellen - €22,95
ketting kristallen
Kristallen kettingen - €14,99
ring turkoois
Turkoois ring - €27,90

Hoe je je intenties kunt instellen met kristallen

Een intentie is het uitgangspunt van elke droom. Het is de creatieve kracht die aan al onze behoeften voldoet, of het nu gaat om geld, relaties, spiritueel ontwaken of liefde. Alles wat er in het universum gebeurt, begint met intentie. Of je nu besluit om een verjaardagscadeau te kopen, je vingers te wiebelen of een vriend te bellen, het begint allemaal met een intentie.

De intenties die je voor je kristal instelt, kunnen gericht zijn op alles wat je in je leven wilt manifesteren, inclusief creativiteit, liefde, overvloed, spiritualiteit, bescherming, transformatie, balans, chakra opening, mentale helderheid, reinigende energie, passie en nog veel meer.

Intenties instellen met kristallen klinkt als een lastige oefening, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk. Het gaat erom in contact te komen met je ware spirituele behoeften en die hernieuwde toewijding aan jezelf te herdenken. Als je tijd investeert in het stellen van intenties met kristallen, investeer je echt in je toekomst. Reserveer 10 minuten om je intentie te bepalen en glashelder te worden over wat je wilt. Het instellen van de kristalintentie begint wanneer je een rustige plek vindt om te zitten en na te denken. Houd dan je kristal in je hand om synchroon te lopen met zijn energie. Visualiseer je intentie. Als je er klaar voor bent, zeg dan je intentie drie keer hardop. Herhaal je kristalintenties zo vaak als nodig is om je energie gericht te houden op je doelen. Plaats het kristal op je heilige altaar, of ergens waar het gemakkelijk kan worden gezien als een herinnering aan waar je naartoe werkt.

De juiste kristallen kopen

Hierboven stond een heleboel informatie over kristallen kopen voor beginners. Koop de kristallen die je het meeste aanspreken. Als je vervolgens aan de slag gaat met zelfs maar een paar van deze technieken, dan zul je goed op weg zijn om je kristalbeoefening onder de knie te krijgen.

Voor meer informatie over helende kristallen, is het ook slim ook boeken hierover te lezen. In boeken kun je meer uitgebreide informatie over verschillende soorten edelstenen vinden, waardoor je misschien beter zult weten welke kristallen te kopen.

Bekijk hier boeken over helende kristallen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *