klankschaal kopen

Klankschaal kopen: 10 beste opties!

Wil jij de beste klankschaal kopen? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Klankschalen worden al duizenden jaren gebruikt door monniken en volgelingen van boeddhistische meditatiepraktijken om de focus te vergroten, sereniteit te brengen en meditaties te verbeteren.

De rustgevende geluiden van Tibetaanse klankschalen hebben het vermogen om ons zenuwstelsel te ontspannen, stress en angst te verminderen en het spirituele welzijn te verbeteren door onze hersengolven naar hogere bewustzijnsniveaus te activeren.

Tegenwoordig worden klankschalen gebruikt voor meditatie, yoga, ontstressen en zelfs om patiënten te helpen te ontspannen. Ondanks het moderne gebruik, wordt de geluidsgenezingstechniek al eeuwenlang door veel culturen gebruikt als een manier om een ​​meditatieve staat op te roepen en diepe ontspanning te brengen.

Hoewel er weinig onderzoek is gedaan naar de reden waarom klankschalen werken, wordt aangenomen dat het geluid in combinatie met de trillingen van de klankschaal de geest en het zenuwstelsel kan helpen kalmeren, waardoor een grotere spirituele verbinding ontstaat.

Of je nu een informele yogi, meditatieliefhebber of yogaleraar bent, klankschalen zijn krachtige hulpmiddelen om je spirituele verbinding te versterken en de kwaliteit van je beoefening te verdiepen. Bovendien zijn het ook nog eens echte eye catchers in je interieur.

Lees gauw verder om de beste klankschaal voor jou te ontdekken!

Beste klankschaal kopen: Top 10 opties!

Als je een klankschaal wilt kopen, dan kun je hieronder onze favorieten zien. We zijn opzoek gegaan naar de beste klankschaal en daar is een top 10 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 10 hebben we gekeken naar de kwaliteit, duurzaamheid, verschillende klanken, prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben klankschalen van verschillende groottes opgenomen in onze lijst. Zo hebben we hele kleintjes van rond de 10 cm, maar ook grotere opties van wel 30 cm. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste klankschaal voor jou uit!

1. Tibetaanse Klankschaal Set – 8cm

Tibetaanse Klankschaal Set

Wil je een kleine klankschaal kopen met een prachtig geluid? Dan is dit misschien wel de beste klankschaal voor jou. Met de prachtige klanken van deze Tibetaanse klankschaal breng je jezelf helemaal tot rust. 

De diepe, lang aanhoudende tonen van deze klankschaal helpen je om je hoofd leeg te maken. De trillingen van de muziek zorgen ervoor dat je geest tot rust komt, maar kunnen ook lichamelijk helpen. Zo zorgen de trillingen voor diepe ontspanning, waarbij je spieren en gewrichten goed loskomen.

De klankschaal heeft een diameter van 8 centimeter en wordt geleverd met een aanstrijkhout en kussen waar de schaal mooi op rust. Het kussen is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals blauw, rood en zwart. Gebruik de schaal door met het aanstrijkhout over de rand te wrijven. Hierdoor ontstaan er lange tonen die voor ontspannende trillingen zorgen. Je kunt ook op de zijkant van de schaal tikken voor hogere tonen.

2. Klankschaal OMPMH – 11cm

Klankschaal OMPMH

Als je opzoek bent naar een prachtige klankschaal met een gegraveerde binnen- en buitenkant, dan is dit misschien wel de beste klankschaal voor jou. Deze mooie gegraveerde klankschaal met Om Mani PAd Me Hum heeft een zuivere klank met veel boventonen.

Zowel de buiten- als de binnenkant zijn rijkelijk versierd en het is een machinaal vervaardigde klankschaal van koper, zink, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn)

De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. Het geluid wat deze klankschaal produceert is prachtig en zeer rustgevend.

3. Slaaploos Klankschaal set met aanstrijkhout – 12cm

Klankschaal set met aanstrijkhout

De Slaaploos klankschaal is een simpele maar zeer mooie klankschaal met prachtige klanten. Deze redelijk kleine klankschaal heeft een gewicht tussen de 250 en 300 gram. Dit gewicht fluctueert van schaal tot schaal, doordat de klankschalen met de hand gestemd worden op een unieke klank. De klankschalen worden gemaakt in West-Bengalen, India.

De klankschaal wordt geleverd met een bijpassend aanstrijkhout. De het aanstrijkhout zelf is gemaakt van bewerkt hout met een rood lederen afwerking voor een ronde klank en bescherming van de klankschaal set. Het formaat of de vorm van het aanstrijkhout kan verschillen, want ook deze zijn handgemaakt.

Omdat elke klankschaal en aanstrijkhout zijn unieke eigenschappen heeft worden de klankschalen en aanstrijkhouten gematcht op klank. Door verschillende aanstrijkhouten per klankschaal te testen word de best resonerende match gebundeld.

4. Originele Tibetaanse Klankschaal – 13cm

Grote Originele Tibetaanse Klankschaal

Als je opzoek bent naar de beste klankschaal, dan is deze tibetaanse klankschaal set ook een geweldige keuze. De klankschaal is 13 cm lang en wordt geleverd met een aanstrijkhoutje, decoratief ringkussen en een prachtige geschenkdoos van Lokta-papier, handgemaakt in Nepal

Deze klankschaal produceert een rustgevend, ontspannend, langdurig geluid. Wanneer je met de hamer over de rand gaat, klinkt er een diepe toon. Je kunt deze klankschaal voor diverse toepassingen gebruiken, zoals voor yoga, meditatie, ontspanning, massage, wellness, healing, klankschaal-massage, mindfulness, school, kleuterscholen, decoratie etc.

Solide Tibetaanse chakra-klankschalen zijn gemakkelijk te bespelen vanwege hun hoge gewicht.

5. Klankschaal Geschenktset Handgemaakt – 19cm

Klankschaal Geschenkset Handgemaakt

Deze prachtige klankschaal van 19cm, wordt geleverd in een mooie geschenkset. De handgemaakte klankschaal wordt geleverd met aanstrijkhout en met een geborduurd klankschalenkussentje. Het geluid dat deze klankschaal produceert is ontzettend mooi en langdurig.

De leverancier is veel bezig met sociale verantwoordelijkheid. Bij de organisatie in Kathmandu, Nepal zijn hoofdzakelijk kansarme vrouwen aan het werk. Zij krijgen hiervoor een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. Ze hebben veel respect voor dieren en de natuur. De producten worden ook allemaal met de hand gemaakt.

6. Klankschaal Nada Yoga – 10.5 t/m 28cm

De klankschaal Nada Yoga is ook een prachtige klankschaal van hoge kwaliteit. Deze klankschaal is in veel verschillende groottes te bestellen, zodat je precies het formaat kunt kopen waar je naar opzoek was. Of je nu wilt gaan voor een kleine of grote klankschaal, ze produceren allemaal een prachtig geluid.

Nada Yoga betekent ‘eenheid door klank’. Dit is de oeroude spirituele kunst en wetenschap van innerlijke transformatie met behulp van geluid en klank. Meditatie op klank is een universele weg naar zelfverwerkelijking die voor iedereen toegankelijk is en kan worden toegepast door mensen van elke religie of spirituele oriëntatie.

7. Klankschaal Shanti Goudkleurig – 11 t/m 29cm

Wil je en prachtige klankschaal kopen? Dan is deze mooie goudkleurige optie een geweldige keuze. Ook dit is een klankschaal die in meerdere formaten te bestellen is. De Shanti klankschaal is een zeer uniek exemplaar met een prachtig geluid en een mooi uiterlijk. Zoals je ziet heeft deze een prachtige goude kleur en is de binnenkant glanzend. 

Het is een oorspronkelijke, handgehamerde klankschaal uit Nepal met een wijd uitlopende vorm en een zeer bijzondere, langdurige klank. Deze klankschaal is een echte aanvulling in elk interieur en voor iedereen die van mooie klanken houdt.

8. Klankschaal Samadhi – 21cm t/m 30cm

klankschaal kopen

De kwalitatief hoogwaardige Samadhi klankschaal kun je ook verschillende formaten bestellen. Het is een oorspronkelijke, handgehamerde klankschaal met een wijde laag uitlopende vorm. Heeft een zeer bijzondere, langdurige klank met mooie boventonen. De wand van de schaal is relatief dun. 

Net zoals bij de andere handgemaakte klankschalen is de genoemde diameter ter indicatie en kan deze iets variëren. Deze prachtige klankschaal is  van koper, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).

9. Yogi & Yogini Klankschaal OHM (gravering) – 9 t/m 30cm

Klankschaal OHM (gravering)

Klankschaal OHM van Yogi & Yogini is een authentieke klankschaal met het OHM symbool aan de binnenzijde gegraveerd. Deze prachtige klankschaal is in verschillende formaten te bestellen en is voorzien van de meest mooie en langdurige klanken.

Bovendien is de klankschaal gemaakt van zeer stevig materiaal. Het is niet alleen een geweldige aanvulling voor je sessies (of dit nu yoga, meditatie of wat dan ook is), maar het is ook een prachtige eye catcher in je interieur.

10. Kristallen klankschalen in verschillende tonen

kristallen klankschaal

Wil je een kristallen klankschaal kopen? Ook dat kan! Een kristallen klankschaal mag natuurlijk zeker niet ontbreken aan deze top 10. Zoals je ziet is dit een heel ander soort klankschaal dan de bovengenoemde klankschalen en dan hoor je ook in de klank. Kristallen klankschalen hebben ook een prachtige heldere klank en worden steeds populairder. Je kunt deze kristallen klankschaal in ontzettend veel verschillende klanten en groottes bestellen. 

Dit zijn nieuw gemaakte kristallen klankschalen van de allerhoogste kwaliteit. Deze klankschalen worden vervaardigd van zuiver kwartszand, dat verhit wordt tot ongeveer 4000 graden. Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand en daarna wordt deze massa in speciale mallen gegoten. De schalen die daaruit komen worden dan op een bepaalde toonsoort geslepen. Het formaat van de schaal bepaalt mede de toonhoogte: een kleine dunwandige schaal geeft een veel hogere toon dan die van een grote dikwandige schaal.

In het algemeen hebben hogere tonen een verkwikkend en reinigend effect, terwijl diepe tonen meer ontspannend en aardend werken. Iedereen heeft een eigen reactie op tonen, dus het effect van klankschalen kan bij de een heel anders zijn dan bij de ander. Wij adviseren om er verschillende ‘kloppers’ bij te nemen, om uit te vinden hoe de schaal ermee klinkt, bekleed met rubber, leer, vilt, wol… (Let op: gebruik bij deze kwetsbare schalen NOOIT kale houten kloppers!)

Kristallen klankschalen zijn er in 7 schalen welke de volgende tonen bevatten: C, D, E, F, G A en B (overeenkomend met de chakra’s 1 tot 7 in het menselijk lichaam). Het formaat van de schaal is de keuze van de fabrikant. Dus de grootte van een klankschaal loopt niet altijd gelijk met de toonladder, maar kan variëren met de beste grootte om een bepaalde toonhoogte weer te geven.

Wanneer twee of meer kristallen klankschalen tegelijk worden aangestreken of aangeslagen dan kunnen er prachtige harmonieuze samenklanken ontstaan, vooropgesteld dat ze zuiver op elkaar afgestemd zijn. Het lijkt alsof deze klanken om ons heen gaan, en in feite brengen ze ons hele lichaam in een harmonieuze vibratie, die ordenend en genezend kan werken. Zo kunnen de tonen van de kristallen klankschalen in een therapeutische omgeving worden toegepast om meer evenwicht en harmonie te scheppen, lichamelijk en geestelijk.

Waarop te letten wanneer je een klankschaal gaat kopen

Een klankschaal kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Je wilt natuurlijk je onderzoek doen om zeker te weten dat je de beste klankschaal voor jou koopt. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kiezen van de beste klankschaal voor jou.

– Geluid

Het belangrijkste aspect van een klankschaal is natuurlijk zijn ‘klank’ of geluid. Het geluid moet in de meeste gevallen natuurlijk kalmerend, aangenaam en zelfs emotioneel zijn. Hoe vreemd het ook mag lijken, het geluid moet krachtig genoeg zijn om je stemming of emoties snel te beïnvloeden. Het geluid verschil per klankschaal en ook per welk aanstrijkhoutje je gebruikt.

Als je online een klankschaal koopt is het natuurlijk lastig om de klank in te schatten. Je kunt wel de klanten beoordelingen lezen om al een redelijk beeld te krijgen. Als je een kristallen klankschaal koopt, dan kun je van te voren via youtube het geluid luisteren van de toon die je koopt. Kristallen klankschalen hebben namelijk altijd een bepaalde toon (A t/m G). Grotere klankschalen klinken vaak ook zwaarder en dieper dan kleinere klankschalen. Denk dus goed na over naar wat voor geluid je opzoek bent.

– Maat en gewicht

Klankschalen zijn er in verschillende maten, van kleine draagbare opties tot grotere die op de grond of op een kussen kunnen worden gezet. Ook verschillen klankschalen veel in gewicht. Vaak zijn de kleinere lichter dan de grotere, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn, het hangt ook af van het materiaal.

Bij het kiezen van een klankschaal is het belangrijk om dus eerst na te denken over hoe groot je wilt dat je klankschaal is. Zoek je een hele kleine die je gemakkelijk op je hand kunt leggen, of een wat grotere. De grotere klankschalen hebben natuurlijk ook een andere klank dan de kleinere klankschalen. Ze zijn vaak wat dieper van geluid. Het is dus maar net waar je meer van houdt. Echte klankschalen liefhebbers, verzamelen er graag meerdere, zodat ze verschillende klanken kunnen produceren.

We hebben in onze lijst klankschalen van verschillende groottes opgenomen. Sommige klankschalen zijn ook beschikbaar in verschillende groottes, waardoor je precies het formaat waar je naar opzoek was kunt aanschaffen.

– Materiaal

Klankschalen zijn van verschillende materialen gemaakt. Een klankschaal is meestal gemaakt uit een legering van 7 of meer metalen, waaronder koper, ijzer, goud, tin, zilver en lood. De verschillen in samenstelling, afmeting en wanddikte geven elke klankschaal een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

De grootste afweging om te maken is of je opzoek bent naar een metalen klankschaal of een kristallen klankschaal. We hebben als laatste optie in onze lijst ook een kristallen klankschaal toegevoegd.

– Trilling

Als je een klankschaal gaat kopen is het ook belangrijk om naar de trilling te kijken. Een goede kom moet zijn vibratie meerdere tonen kunnen vasthouden zonder snel af te nemen of te wankelen. De vibratie is een groot deel van de helende kwaliteit van een klankschaal, dus het is belangrijk om een duurzame schaal te kiezen met een stabiele en langdurige vibratie. Bij alle opties in onze lijst zit dit goed.

– Doel

Met zoveel verschillende soorten klankschalen om uit te kiezen, is het belangrijk om er een te vinden die precies bij jouw behoeften past. Een kom met lage tonen is het beste voor meditatie en yoga, terwijl sommigen geloven dat een kom met hoge tonen het beste is voor lichamelijke genezing en het stimuleren van het immuunsysteem. Bovendien is een kleine schaal ontworpen voor kleinere ruimtes en een grotere schaal is gemaakt voor een grote ruimte of studio.

– Prijs

Misschien is de prijs ook een belangrijke optie voor jou. Klankschalen kunnen zeer in prijs variëren, met kleine klankschalen al vanaf de €30,- tot grotere klankschalen die ver boven de €100,- uitkomen. Het is daarom van te voren slim om na te denken over je budget. Hoeveel wil je uitgeven aan een klankschaal? Op basis daarvan kun je de beste klankschaal kopen voor jou.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor waarnaar je kunt kijken zijn de klanten beoordelingen. Een klankschaal kopen is niet iets wat je zomaar even doet en een klein klanten onderzoek kan je verder helpen. Niet bij elke klankschaal staan klanten beoordelingen, maar bij sommige wel. Als dit het geval is, is het altijd slim om deze door te lezen. 

Reviews zijn dan wel subjectief, maar ze kunnen je een goed beeld geven over de kwaliteit van de klankschaal. Als je beoordelingen bij een klankschaal ziet staan, lees ze dan altijd even door en vergelijk ze eventueel met die van andere klankschalen die je op het oog hebt.

klankschalen kopen

Veelgestelde vragen over klankschalen

Hopelijk heb je bij deze de beste klankschaal voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je misschien verder helpen.

– Hoe gebruik je een klankschaal?

Een klankschaal kan thuis worden gebruikt voor meditatie of yoga, of om simpelweg te genieten van het specifieke geluid. De klank en vibratie is rustgevend en kan onze geest genezen en ons direct laten ontspannen en ontstressen.

Klankschalen kunnen op verschillende manieren worden gespeeld. Eén manier is door op de zijkanten of de rand van de kom te tikken met een aanstrijkhoutje, die elk verschillende tonen afgeven. Meestal heeft de rand een hogere, scherpere toon dan de zijkant. Je kunt het aanstrijkhoutje ook met net genoeg druk over de rand wrijven om hem te laten trillen en zoemen.

Het is niet eenvoudig om dat gezoem in alle schalen te creëren, en velen geloven dat de ene schaal voor de ene persoon zal spelen en niet voor de andere. Ze hebben een soort persoonlijkheden. Dunnere klankschalen kunnen moeilijker te spelen zijn dan dikkere klankschalen, maar het kan afhangen van wie er speelt.

– Kun je water in een klankschaal doen?

Ja dat kan en dat zie je best vaak. Door water in de klankschalen te plaatsen, zullen de frequentie en het geluid van de tonen veranderen. Sommige mensen doen water in hun klankschalen, want het kan de vibratie en zelfs het geluid veranderen. Andere mensen vinden het echter geen toegevoegde waarde hebben. Je kunt natuurlijk altijd experimenteren en kijken wat jij er van vindt.

Als je water in een klankschaal doet en dan vervolgens de klankschaal gaat bespelen, dan zul je ook het water zien trillen, wat een mooi aanzicht is.  Je ziet dan echt wat er gebeurd met de trillingen.

– Kan ik mijn klankschaal wassen?

Ja, het is mogelijk om een klankschaal te wassen, maar doe dit met de nodige voorzichtigheid. Zet in ieder geval absoluut geen klankschalen in vaatwassers, dit kan ze beschadigen. Veeg ze in plaats daarvan eenvoudig af met een zachte, licht vochtige doek en vermijd agressieve reinigingsmiddelen of oppervlakteactieve stoffen.

– Hoe lang moet ik een klankschaal gebruiken?

Dit hangt af van hoe en waarom je het gebruikt. Een typische meditatie- / geluidstherapiesessie kan van vijf minuten tot meer dan een uur duren. Je kunt een klankschaal gebruiken zolang je zelf wilt en zolang goed voelt.

De meeste sessies met klankschalen duren echter ongeveer 45 minuten en volgen een bepaalde volgorde als je alle chakra’s in evenwicht houdt. De schalen worden rond het lichaam geplaatst met de noot die betrekking heeft op de specifieke chakra. Ze worden dan achtereenvolgens geslagen om elk energiecentrum in evenwicht te brengen.

– Hoeveel kosten klankschalen gemiddeld?

Een Tibetaanse klankschaal kan variëren van slechts €30,- voor een goedkoop, in massa geproduceerd item tot wel €1.000,- of meer voor een unieke handgemaakte schaal gemaakt van heilige metalen. De geluidskwaliteit en het trillingsvermogen variëren sterk tussen prijspunten en verschillende bronnen. De meeste yogi’s en meditatiebeoefenaars kiezen voor klankschalen in het bereik van €40 tot €200,-, gemaakt van kwartskristal, brons of de heilige 7-metaallegering die traditioneel in Nepal wordt gebruikt.

– Werken klankschalen echt?

Klankschalen zijn een perfecte manier om een yoga- of meditatiebeoefening te beginnen door geluidstherapie te gebruiken om je geest in een rustige, vredige staat te brengen. De trillingen en tonen van deze schalen worden al millennia gebruikt in heilige praktijken. 

Ze zijn zeer effectief geweest in het kalmeren van gestresste of angstige personen, en anekdotisch bewijs meldt de mogelijkheid om chronische pijn, hoofdpijn, slapeloosheid en andere fysieke kwalen te genezen door het gebruik van klankschalen die direct op het lichaam worden geplaatst.

– Wat is een goede klankschaal om te kopen?

De beste klankschalen zijn gemaakt van hoogwaardig metaal of kristal en afkomstig van een ethisch bedrijf. Afhankelijk van je gewenste gebruik en ervaring met de schalen, kun je kiezen uit verschillende maten. De frequenties en tonen van elke maat en vorm van de klankschaal zullen dramatisch variëren.

De kwaliteit en samenstelling van het aanstrijkhoutje heeft ook een drastische invloed op het zingende geluid en de resonantie. Een goede klankschaal moet vreugdevol zijn om naar te luisteren en in je hart en geest te trillen. Het zou een rustgevend nummer moeten hebben dat je dichter bij een vredige, meditatieve staat brengt.

– Waarom zijn klankschalen zo duur?

Klankschalen variëren sterk in kwaliteit, vakmanschap, materialen en tonen. Ze zijn meestal met de hand gemaakt. Klankschalen van hoge kwaliteit zijn handgemaakt met specifieke metalen die heilig waren voor oude boeddhistische meditatiepraktijken. Deze omvatten een legering van goud, zilver, koper, ijzer, tin, lood en zink om de zon, de maan en 5 planeten te vertegenwoordigen.

Het kan een Nepalese ambachtsman vele maanden kosten om de beste klankschalen te maken, en het vereist veel zwaar handwerk met hamers en aambeelden om het perfecte eindproduct te creëren dat je in meditatiestudio’s ziet.

– Kan iedereen klankschalen gebruiken?

Een klankschaal kopen is voor de meeste mensen een goed idee, maar niet voor iedereen. Over het algemeen kan bijna iedereen een klankschaal gebruiken, maar er zijn wat uitzonderingen. Geluidstherapie met een klankschaal is niet geschikt voor mensen met ernstige of klinische psychische problemen, epilepsie of vrouwen die tussen de 1-12 weken zwanger zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *