Keto pillen: Werken ze écht en zijn ze veilig?

Het ketogene dieet is tegenwoordig enorm populariteit en dat is niet voor niets. Ook keto supplementen zoals keto pillen, poeders enz. worden steeds populairder. Door “keto” te gebruiken, kunt je het opgeslagen vet van je lichaam aanboren – tot 100.000 calorieën aan direct beschikbare energie – waardoor je tijdens de training langer en harder kunt pushen zonder constant bij te tanken. 

Dit heeft natuurlijk een prijs: je moet bijna alle koolhydraten uit je dieet verwijderen en van vetten leven – ze zouden 70 tot 80 procent moeten uitmaken van wat je eet – de overige procenten zijn eiwitten. Het kan drie tot zes weken duren voordat de metabolische verschuiving naar volledige vetverbrandingsmodus is gemaakt.

Dat kan even duren, dus heeft de markt gereageerd met een kortere weg: ketogene supplementen. Ze zijn verkrijgbaar in keto pillen, poeders, capsules, kauwsnacks, maaltijdvervangers enz. Ze beweren dat ze je helpen onmiddellijk meer vet te verbranden, kilo’s kwijt te raken en beter te presteren. Lees verder om alles te ontdekken over keto pilen!

Wat is het keto dieet?

Als je op dit artikel bent belandt, en benieuwd bent naar de werking van keto pillen, dan weet je waarschijnlijk al wat het keto dieet is. Voor degene die nog helemaal nieuw zijn met het keto dieet, volgt hier een korte beschrijving van wat het keto dieet inhoudt.

0Het keto dieet is een zeer koolhydraatarm, vetrijk dieet. Het is in veel opzichten vergelijkbaar met andere koolhydraatarme diëten.

Hoewel je veel minder koolhydraten eet tijdens een keto dieet, behoudt je een matige eiwitconsumptie en kunt je je inname van vet verhogen. De vermindering van de inname van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd, waarin vet uit je dieet en uit je lichaam wordt verbrand voor energie.

Het keto dieet heeft dus alles te maken met een radicale verandering in de manier waarop je je lichaam van brandstof voorziet. Het volgen van het vetrijke, koolhydraatarme dieet brengt je lichaam in ketose, een voedingstoestand die wordt gekenmerkt door hogere niveaus van ketonlichamen in de bloedbaan. Iedereen die nieuw is met het dieet, vindt het misschien moeilijk om de voedselbeperkingen consequent te volgen en wil misschien hun reis naar ketose versnellen.

Dit is waar exogene ketonsupplementen, ook wel ‘keto pillen’ genoemd, van pas komen. Voor degenen die het ketogene dieet gebruiken om af te vallen, kunnen ze klinken als een aantrekkelijke kortere weg – maar werken ze?

Wat zijn keto pillen?

Keto pillen zijn een soort dieetpil die je lichaam in een staat van ketose kunnen brengen om snel gewicht te verliezen. Ketose is een metabolisch proces waarbij je lichaam vet verbrandt in plaats van glucose voor energie. Aangenomen wordt dat dit de reden is waarom mensen die het ketogene dieet volgen zo snel afvallen. Mensen die het ketogene dieet volgen, bereiken echter ketose door het eten van koolhydraatarm, vetrijk voedsel.

Maar werken keto pillen echt? Kunnen ze je lichaam in een ketogene toestand brengen en je zo helpen af ​​te vallen?

Werken keto pillen echt?

Ja keto pillen werken, maar niet op de magische manier dat je nu misschien denkt. Ja, het nemen van keto supplementen met synthetische ketonen kan het lichaam binnen enkele minuten in ketose brengen en een paar uur duren. Maar dat betekent niet dat je ineens 100kg kan tillen of kilometers kunt rennen zonder te stoppen.

En wat betreft de gewichtsverliesgaranties van de supplementen, laat je hier ook niet door gek maken. Het idee van vetverbranding lijkt de effecten van een ketogeen dieet te combineren met de effecten van ketonen zelf. Met andere woorden, de beste manier om de vetverbrandende voordelen van een ketogeen dieet te krijgen, is door je ook aan het dieet te houden. Als je een ketonenpil of een poedervormige shake drinkt en doorgaat met eten wat je maar wilt, wordt je niet op magische wijze slank. Maar als je al een keto dieet volgt, kunnen keto pillen je proces zeker versnellen!

Conclusie: Wanneer je alleen keto pillen neemt en voor de rest geen keto dieet volgt en eet wat je wil, zullen ze waarschijnlijk niet werken. Als je echter al het keto dieet volgt, of gaat volgen, en je neemt keto supplementen als extra, kunnen ze wel degelijk werken en je sneller resultaten geven.

Keto pillen kopen

Niet alle keto dieetpillen zijn gelijk gemaakt. Hoewel sommige keto supplementen geweldig werken, doen andere meer kwaad dan goed. Wij zijn opzoek gegaan naar de beste keto pillen die je gezondheid niet aantasten. Hieronder volgen de beste keto pillen die echt werken om je lichaam te helpen in een staat van ketose te brengen. 
 
Via Natura Raspberry Ketones Capsules - €25,65
Vaud break afslankpillen
Vaud break afslankpillen - €30,-
raspberry ketone burner
Natusor Raspberry Ketone Burner+ - €17,95

Wat is een ketose

Ketose is een proces dat plaatsvindt wanneer je lichaam niet genoeg koolhydraten heeft om te verbranden voor energie. In plaats daarvan verbrandt het vet en maakt het ketonen, die het als brandstof kan gebruiken.

Na ongeveer 4 dagen van een extreem koolhydraatarm dieet, produceert het lichaam meer ketozuren of ketonen in het bloed dan normaal. Dat komt omdat vetcellen naar de lever worden gestuurd, waar ze worden omgezet in ketonen die je lichaam vervolgens gebruikt voor energie.

Het idee achter keto pillen is precies hetzelfde: het gehalte aan ketonen in het bloed verhogen. Maar in plaats van koolhydraten te verwijderen, bevatten keto pillen een belangrijk ingrediënt: triglyceriden met middellange ketens (MCT). MCT’s zijn een soort verzadigd vet dat voorkomt in kokos- en palmolie.

Wanneer je MCT’s consumeert terwijl je je koolhydraatbeperking op een keto dieet beperkt, breekt je lever ze af in ketonen. Zo kunnen MCT’s de ketonen in je bloed verhogen. En omdat MCT’s een kortere vetzuurketen hebben dan de meeste andere verzadigde en onverzadigde vetten, breekt het lichaam ze sneller af.

Let er wel op dat alleen het nemen van keto pillen, niet zo krachtig is als het volgen van een keto dieet. Wanneer je de twee combineert zul je de beste resultaten zien. Een ketogeen dieet doet meer dan alleen de ketonproductie stimuleren. Ketogene diëten verlagen ook de circulerende insuline en vaak glucose, wat aantoonbaar meer voordelen kan hebben dan de ketonen zelf.

Nadelen keto pillen

Kunnen keto pillen gevaarlijk zijn?

Wanneer je keto pillen van een betrouwbare aanbieder neemt en hier zorgvuldig mee om gaat zijn keto pillen niet gevaarlijk. Zoals bij elke soort pil of poeder, is het nooit een goed idee om teveel te nemen. Hou de geadviseerde dosis aan en neem nooit meer dan aangeraden wordt.

Hoewel keto pillen niet ‘gevaarlijk’ zijn, kan te veel consumeren gepaard gaan met enkele bijwerkingen, zoals:

 • Verstoring van de elektrolytenbalans door het teveel aan natrium in ketonzouten.
 • Zeer hoge bloedspiegels van ketonen kunnen giftig zijn door acidose te induceren en het zuurstofbindende vermogen te veranderen.
 • Kan waterretentie veroorzaken (mogelijk door glycogeensparende effecten).

Als je keto pillen gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen, zoals bloedsuikerverlagende geneesmiddelen, kun je het beste je arts raadplegen om onnodige en ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Wat moet je eten als je het keto dieet volgt?

Zoals eerder benoemd werken keto pillen het beste als je ook een keto dieet volgt. Daarom zal hier wat meer informatie over gegeven worden in de rest van dit artikel. 

Het keto dieet heeft alles te maken met het verhogen van calorieën uit vet en niet uit koolhydraten. Dat betekent dat je een restrictieve, ketovriendelijke voedsellijst volgt.

Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen die je kunt eten als je het keto dieet volgt:

 • Oliën (zoals olijfolie, avocado-olie en kokosolie)
 • Avocado
 • Vis (vooral vette vis zoals zalm en sardines)
 • Boter
 • Kaas
 • Eieren
 • Roomkaas
 • Kokos (ongezoet)
 • Noten (amandelen, macadamia) en zaden (chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten)
 • Niet-zetmeelrijke groenten, waaronder courgette, asperges, komkommer, broccoli, bloemkool en paprika
 • Groene bladgroenten (romaine, spinazie, boerenkool, collards)
 • Vlees (kip, rundvlees, varkensvlees, lam)

Keto dieet kookboeken

Wil je het keto dieet uitproberen? Of vol je het keto dieet al en wil je lekkere en gezonde recepten ontdekken? Dan is het aanschaffen van een keto kookboek een must! 

Hier volgen een aantal van de beste keto dieetboeken, je kunt de boeken aanschaffen door erop te klikken:

Wat zijn de voordelen van het keto dieet?

1. Afvallen

Dit is de nummer 1 reden waarom mensen beginnen met het keto dieet en het nemen van keto pillen.
Het ketogene dieet kan op verschillende manieren helpen bij het bevorderen van gewichtsverlies, waaronder het stimuleren van het metabolisme en het verminderen van de eetlust.

Ketogene diëten bestaan ​​uit voedingsmiddelen die een persoon vullen en die hongerstimulerende hormonen kunnen verminderen. Om deze redenen kan het volgen van een keto dieet de eetlust verminderen en gewichtsverlies bevorderen.

2. Verbetert acne

Acne heeft verschillende oorzaken en kan bij sommige mensen verband houden met voeding en bloedsuikerspiegel. Het eten van een dieet met veel bewerkte en geraffineerde koolhydraten kan de balans van darmbacteriën veranderen en ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel aanzienlijk stijgt en daalt, wat beide een nadelige invloed kan hebben op de gezondheid van de huid. Omdat het keto dieet juist het tegenovergestelde is kan het de huid verbeteren.

3. Kan het risico op bepaalde vormen van kanker verminderen

Onderzoekers hebben de effecten van het ketogene dieet onderzocht bij het helpen voorkomen of zelfs behandelen van bepaalde kankers. Een studie wees uit dat het ketogene dieet een veilige en geschikte aanvullende behandeling kan zijn om naast chemotherapie en bestralingstherapie te gebruiken bij mensen met bepaalde vormen van kanker. Dit komt omdat het meer oxidatieve stress in kankercellen zou veroorzaken dan in normale cellen, waardoor ze zouden afsterven. Onderzoeken zijn echter wel beperkt op dit gebied.

4. Kan de gezondheid van het hart verbeteren

Wanneer een persoon het ketogene dieet volgt, is het belangrijk dat hij gezonde voeding kiest. Er zijn aanwijzingen dat het eten van gezonde vetten, zoals avocado’s in plaats van minder gezonde vetten, zoals varkensvleesschillen, de gezondheid van het hart kan helpen verbeteren door cholesterol te verlagen.

Een hoog cholesterolgehalte kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Het verlagende effect van een keto dieet op het cholesterol kan daarom het risico op hartcomplicaties verminderen.

5. Vermindert mogelijk aanvallen

De verhouding tussen vet, eiwit en koolhydraten in een keto dieet verandert de manier waarop het lichaam energie gebruikt, wat resulteert in ketose. Ketose is een metabolisch proces waarbij het lichaam ketonlichamen als brandstof gebruikt.

Ketose kan aanvallen bij mensen met epilepsie verminderen – vooral degenen die niet op andere behandelmethoden hebben gereageerd. Er is meer onderzoek nodig naar hoe effectief dit is, hoewel het het meeste effect lijkt te hebben op kinderen met epileptische aanvallen.

Wat zijn de mogelijke gezondheidsrisico’s die verband houden met het keto dieet?

De voordelen van het dieet zijn indrukwekkend, maar er zijn een paar mogelijke nadelen. Een daarvan is dat het moeilijk is om je eraan te houden. Het dieet is vrij moeilijk te volgen omdat het een complete verschuiving is van wat je gewend bent. Als je minder koolhydraten binnenkrijgt, kun je je ook hongeriger voelen dan normaal – een gevoel dat kan aanhouden tot je er al een aantal weken mee bezig bent.

Het komt ook vaak voor dat mensen die met het dieet beginnen, griepachtige symptomen krijgen, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Deze bijwerking komt zo vaak voor dat er een naam voor is: de keto griep. Je verliest in het begin veel water, wat kan leiden tot uitdroging. Dit kan de symptomen van de keto-griep verergeren. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en elektrolyten op te laden via elektrolyttabletten. Koop hier elektrolyttabletten.

Andere mogelijke risico’s zijn nierstenen, verschillende vitamine- en mineralentekorten, verminderde botmineraaldichtheid en gastro-intestinale klachten. Dit is waarom: wanneer je bepaalde voedselgroepen elimineert (zoals fruit, peulvruchten en volle granen) en andere ernstig beperkt (zoals veel groenten), is het niet ongebruikelijk om voedingstekorten te ervaren. Een gebrek aan vezels kan bijvoorbeeld de kans vergroten dat je last krijgt van constipatie.

Om enkele van deze risico’s te vermijden, moet het dieet goed worden gepland om ervoor te zorgen dat je al je voedingsbodems bereikt. Helaas maakt een restrictief dieet deze planning een uitdaging, vooral als je niet samenwerkt met een geregistreerde diëtist met kennis van keto.

Mensen die het keto dieet zouden moeten vermijden

Ondanks beweringen dat het keto dieet de bepaalde groepen kan helpen, zeggen experts dat het plan voor hen riskant kan zijn. Ook kunnen keto pillen gevaarlijk zijn voor deze mensen. De volgende groepen moeten uitkijken:

 • Mensen met diabetes type 1: Deze personen zijn afhankelijk van insuline en een keto dieet kan hun bloedsuikerspiegel tot gevaarlijke niveaus verlagen.
 • Mensen met een geschiedenis van eetstoornissen: Als je een strikt dieet volgt dat voedselgroepen elimineert, kan dit een terugval veroorzaken als je in het verleden een eetstoornis hebt gehad.
 • Mensen bij wie de galblaas is verwijderd: Een galblaas bevat gal, wat helpt bij de vertering van vet. Zonder dit orgaan voel je je niet op je best wanneer je een vetrijk dieet volgt.
 • Mensen met een schildklieraandoening: Een keto dieet kan de niveaus van schildklierhormonen onderdrukken. Dat betekent dat het dieet wordt aangeprezen als een behandeling voor hyperthyreoïdie; niettemin is de aanpak controversieel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *