keto dieet boek

Beste keto dieet boeken: Top 5!

Ben je bezig met het keto dieet of wil je hieraan gaan beginnen? Goed dat je dan op dit artikel bent beland! Het keto dieet kan lastig zijn voor beginners, omdat het soms onduidelijk is wat je nou wel en niet mag eten en wat de beste en snelste weg is naar je streefgewicht. Een keto dieet boek kopen is dan ook van groot belang om je van A tot Z te leren hoe je succesvol en gezond afvalt met het keto dieet. Met een overvloed aan keto dieet boeken op de markt kan het soms lastig zijn om te bepalen welk keto dieet boek nou het beste is. In dit artikel worden de beste keto dieet boeken besproken. Lees gauw verder voor de top 3

Wat is het keto dieet?

Waarschijnlijk weet je dit al, maar voor degene die echt net beginnen en nog geen idee hebben van wat het dieet ongeveer inhoudt, volgt hier een korte uitleg voordat we ingaan op de keto dieet boeken zelf.

Een keto dieet staat bekend als een koolhydraatarm dieet, waarbij het lichaam ketonen in de lever produceert die als energie worden gebruikt. Het wordt met veel verschillende namen aangeduid – ketogeen dieet, koolhydraatarm dieet, koolhydraatarm hoog vetgehalte (LCHF), enz.

Als je iets eet dat rijk is aan koolhydraten, zal je lichaam glucose en insuline aanmaken. Glucose is het gemakkelijkste molecuul voor je lichaam om om te zetten en te gebruiken als energie, zodat het boven elke andere energiebron wordt gekozen. Insuline wordt geproduceerd om de glucose in je bloedbaan te verwerken door deze door het lichaam te brengen.

Omdat de glucose als primaire energie wordt gebruikt, zijn je vetten niet nodig en worden ze dus opgeslagen. Doorgaans zal het lichaam bij een normaal dieet met meer koolhydraten glucose gebruiken als de belangrijkste vorm van energie. Door de inname van koolhydraten te verlagen, wordt het lichaam in een toestand gebracht die bekend staat als ketose.

Ketose is een natuurlijk proces dat het lichaam initieert om ons te helpen overleven wanneer de voedselinname laag is. Tijdens deze toestand produceren we ketonen, die worden geproduceerd door de afbraak van vetten in de lever.

Het einddoel van een goed onderhouden keto dieet is om je lichaam in deze metabolische toestand te brengen. We doen dit niet door uithongering van calorieën, maar uithongering van koolhydraten.

Ons lichaam past zich ongelooflijk aan aan wat je erin stopt – als je het overlaadt met vetten en koolhydraten weghaalt, begint het ketonen te verbranden als de primaire energiebron. Optimale ketonniveaus bieden veel voordelen op het gebied van gezondheid, gewichtsverlies, fysieke en mentale prestaties.

Kort samengevat:

Door geen koolhydraten meer te eten, gaat je lichaam ketonen aanmaken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in ketose raakt, wat betekent dat je overschakelt op vetverbranding. Je brengt je vetverbranding dus in een hogere versnelling door koolhydraten te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Doordat je lichaam de suikers uit de koolhydraten niet meer kan gebruiken als voornaamste energiebron, zal het een beroep doen op vetten voor zijn energie, waardoor de kilo’s in een mum van tijd verdwijnen!

De beste keto dieet boeken

Hieronder volgen 5 van de beste keto dieet boeken van dit moment. Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan het beste keto dieet boek of de beste keto dieet boeken voor jou uit!

Keto dieet boek #1: Het complete keto-dieet kookboek

Dit populaire keto dieet boek hoort in de boekenkast van elke serieuze keto dieet volger! In dit boek vind je 60 eenvoudige keto-gerechten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Je leert in dit boek hoe het keto dieet precies werkt, hoe je op een gemakkelijke en veilige manier overschakelt naar een ketogene levensstijl en hoe het dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft, zoals een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.

De auteur van dit boek, Jane Faerber is een blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat). Ze geeft ook lezingen over gezondheid en voeding en heeft verschillende boeken geschreven, waaronder de bestsellers ‘Het ultieme low carb kookbook’ en ‘Het ultieme low carb bakboek’.

De prijs van dit keto dieet boek is €25,95.

Klik hier om het complete keto-dieet kookboek aan te schaffen

Keto dieet boek #2: Het keto-dieet

Dit keto dieet boek bevat meer dan 150 recepten en praktische informatie over de ketogene levensstijl. Martina Slajerova, oprichter van het KetoDiet-blog, geeft een complete handleiding voor het keto-dieet, gebaseerd op de meest recente onderzoeken. De informatie in dit boek is alles wat je nodig hebt om het keto dieet compleet te begrijpen en de gevarieerde en heerlijke recepten zullen het makkelijk maken om vol te houden. Je hoeft je zelf zeker niet uit te hongeren en ook niet eenzijdig of saai te eten.

De prijs van dit keto dieet boek is €22,50

Klik hier om het keto dieet boek aan te schaffen

Keto dieet boek #3: Het Keto-plan

keto kookboek

Julie Van den Kerchove, de auteur van dit boek, laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis, waar Hollywoodcelebrity’s zoals Halle Berry en Kim Kardashian hun slanke lijn aan danken. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten hoe je van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kunt maken, zodat je slanker, energieker en gezonder door het leven gaat.

Klik hier om het keto-plan aan te schaffen

Keto dieet boek #4: Keto-dieet Het 4-weken plan

Keto-dieet Het 4-weken plan

Door een aantal weken weinig koolhydraten en veel gezonde vetten te eten, raakt je lichaam in ketose. Hierbij haal je je energie uit vetten in plaats van uit suikers, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en je gewicht verliest. Veilig en blijvend overgaan op een ketogene levensstijl is niet evident. Maar dankzij Jane Faerbers nieuwste boek lukt het je in slechts 4 weken!

In dit boek vind je een zeer eenvoudig 4-wekenplan vol heerlijke, koolhydraatarme gerechten. De praktische weekmenu’s en meer dan 75 gloednieuwe keto-recepten geven je suggesties voor iedere maaltijd, zodat je je niet hoeft bezig te houden met het tellen van calorieën of koolhydraten. Bovendien geeft Jane je concrete tips om succesvol uit de startblokken te komen. Zo leer je onder meer wat de typische beginnersfouten zijn en wat je het beste wel en niet kan eten.

Jane Faerber is blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in koolhydraatarme diëten. Ze geeft ook lezingen over gezondheid en voeding en schreef meerdere bestsellers, waaronder ‘Het complete keto-dieet kookboek’, ‘Het ultieme low carb kookboek’ en ‘Het ultieme low carb bakboek’.

Klik hier om het keto-dieet 4-weken plan aan te schaffen

Keto dieet boek #5: In 8 weken slank 

Wil jij afvallen, mét een goed plan? Met deze bestseller val je snel en gemakkelijk af en eet minder koolhydraten. Het boek bestaat uit 8 gevarieerde weekmenu’s en meer dan 100 recepten.

Al meer dan 10 jaar begeleiden de Foodsisters mensen bij het eten van minder koolhydraten. Al hun praktijk ervaring hebben ze gebundeld in één compleet en praktisch boek. Met veel informatie over afvallen en 8 makkelijk te volgen weekmenu’s.

Klik hier om het boek in 8 weken slank aan te schaffen

Veelgestelde vragen over het keto-dieet

Hopelijk heb je bij deze de beste keto dieet boeken voor jou eruit kunnen pikken. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is keto-aanpassing en hoe voelt het?

De term keto-aanpassing verwijst naar de overgang van je lichaam van het verbranden van voornamelijk glucose als brandstof naar het kunnen gebruiken van ketonen die worden geproduceerd door het verbranden van lichaamsvet.

Het duurt een paar dagen of weken voordat je je absoluut op je best voelt met keto. Je moet er dus altijd even inkomen. Bij de een gaat dit sneller en gemakkelijker dan bij de ander. Je kunt in het begin symptomen van koolhydraatontwenning ervaren, maar als je eenmaal aan vet bent aangepast, zul je merken dat je niet meer zo naar koolhydraten hunkert.

– Wat is de “keto-griep” en hoe kan ik deze vermijden?

Je lichaam heeft altijd vertrouwd op glucose als primaire energiebron. Daarom, wanneer je drastisch snijdt in koolhydraten, raakt het lichaam in wezen in paniek, totdat het uiteindelijk zijn metabolisme overschakelt naar het verbranden van vet.

Deze aanpassingsperiode veroorzaakt de milde lichamelijke zwakte of gebrek aan energie die typisch is voor griep. Deze toestand is tijdelijk en de overgang kan worden vergemakkelijkt door een paar preventieve maatregelen, zoals gehydrateerd blijven en voldoende zout te nemen. De meeste mensen moeten hier even doorheen, ookal is dit niet bij iedereen het geval.

– Hoe lang duurt het om gewend te raken aan keto?

De meeste onderzoekers stellen dat keto-aanpassing tot vier weken kan duren. Hoe vastbeslotener je bent om koolhydraten te vermijden in de eerste weken van een ketogeen dieet, hoe sneller je over de drempel van je keto-aanpassing heen bent. Je kunt het ook bespoedigen door deel te nemen aan enige vorm van aanhoudende fysieke activiteit die je lichaam dwingt om zijn vetreserves aan te boren.

– Wat betekent in een staat van ketose zijn?

Als je in een staat van ketose bent, betekent dit dat je lichaam, meer specifiek je lever, hogere niveaus van ketonlichamen produceert om energie te leveren voor je hersenen, hart en spieren. Om dat te laten gebeuren, moeten koolhydraten voldoende worden beperkt en je eiwitinname op een bepaald niveau worden beperkt. Een staat van ketose kan elke dag komen en gaan, maar na verloop van tijd leer je hoe je langer ketotisch kunt blijven.

– Hoe weet ik of ik in ketose ben?

Er zijn een paar veelbetekenende tekenen dat je in ketose bent. Als je wakker wordt met een fruitige, metaalachtige smaak in je mond, ook wel keto-adem genoemd, is dit een indicatie dat je lichaam effectief ketonen aanmaakt. Je zou ook een zekere mentale scherpte kunnen ervaren wanneer het lichaam hoog op ketonen loopt.

Voor degenen die meer zeker willen weten of er sprake is van ketose, kun je thuistests gebruiken, zoals bloedonderzoek, urinetests of een blaastest om je niveau van ketose te testen.

– Wat kan me uit ketose halen en hoe kan ik er snel weer in komen?

Het is gemakkelijk om uit ketose te komen. Het gebeurt meestal onmiddellijk na de maaltijd, zelfs als ze een kleine tot middelgrote hoeveelheid koolhydraten bevatten, en kan tot een paar uur aanhouden. Dit is normaal, je lichaam zal er altijd voor kiezen om terug te keren naar glucose als deze beschikbaar is.

– Zal het dieet helpen bij het afvallen en mijn suikerspiegel verbeteren?

Twee van de belangrijkste voordelen van het ketogeen dieet is dat het mensen helpt om gewicht te verliezen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Als je medicijnen gebruikt die hypo’s kunnen veroorzaken, zoals insuline, sulfonylureumderivaten of gliniden, moet je ervoor zorgen dat je geen hypo’s krijgt. Praat met je arts die je kan adviseren over de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om het risico op het optreden van hypo’s te verminderen.

– Moet ik calorieën tellen of beperken?

Nee dit is bij het keto die niet nodig. Als je het dieet correct volgt, kan een ketogeen dieet tot verzadiging worden gegeten. Dit komt gedeeltelijk omdat het dieet gewoonlijk geen gewichtstoename bevordert, omdat het de niveaus van het vetopslaghormoon insuline verlaagt.

– Ik sport veel, kan ik nog steeds een ketogeen dieet volgen?

Veel mensen zijn bezorgd dat een ketogeen dieet geen goede match is met een energieke levensstijl. Onderzoek suggereert eigenlijk het tegenovergestelde, in die zin dat ketonen de prestaties kunnen verbeteren.

Je moet echter je trainingsintensiteit verminderen of je niet bezighouden met iets dat een hoop glucose vereist, terwijl je probeert om aan vet aangepast te worden. Doe het in deze tijd even wat rustiger aan.

– Wat is het verschil tussen een koolhydraatarm dieet en een ketogeen dieet?

Ketogene diëten zijn een iets extremere vorm van koolhydraatarme diëten. Hoewel maximaal 150 gram koolhydraten per dag als koolhydraatarm kan worden beschouwd, vereist het bereiken van een staat van ketose meestal een verlaging van de koolhydraten tot een niveau van minder dan 50 gram per dag. Een ketogeen dieet is ook een stuk hoger in vet en lager in eiwit.

– Kan ik intermitterend vasten oefenen op keto?

Ja, dat kan. Het is een zeer nuttig hulpmiddel om het ketongehalte en de vetverbranding te stimuleren. Je moet echter eerst keto-aangepast zijn voordat je het probeert. Als je diabetesmedicatie gebruikt die hypo’s kan veroorzaken, is het belangrijk om te controleren welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen voordat je intermitterend vasten toevoegt aan een ketogeen dieet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *