John Frieda Violet Crush review

John Frieda Violet Crush review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een John Frieda Violet Crush review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Paarse shampoo / zilvershampoo is de laatste jaren ontzettend populair geworden onder blondines, en dat is niet voor niets. Met slechts één of een paar simpele wasbeurten wordt jouw koperachtige / gele haar getransformeerd naar een prachtige koele / asblonde kleur. 

Dit soort shampoo’s zijn zeer gemakkelijk in gebruiken kunnen een groot en positief verschil maken voor je haar en daardoor je gehele look. 

Als je opzoek bent naar de beste zilvershampoo, dan kan John Frieda je daaraan helpen. Dit merk heeft de Violet Crush lijn opgericht, bestaande uit twee paarse shampoo’s, een conditioner en een haarmasker. Alle producten zijn bedoeld om je haar te verzorgen en de gele tinten uit je haar te neutraliseren. 

Ik heb de producten zelf uitgeprobeerd en onderzoek gedaan via internet, om deze John Frieda Violet Crush review te kunnen schrijven. Verderop in het artikel ontdek je mijn bevindingen, plus ik vertel je meer over elk product en bespreek een aantal van de meest gestelde vragen.

Lees gauw verder voor een uitgebreide John Frieda Violet Crush review!

John Frieda Violet Crush review: Over de lijn

Voor degenen onder ons met blond haar: We weten hoe moeilijk het is om koperachtige / gele tinten op afstand te houden. Ook al gaan we af en toe naar de kapper om ons haar een upgrade te geven, het is niet genoeg om onze pigmenten dagelijks te onderhouden. 

Maar maak je geen zorgen, er is namelijk een hele makkelijke manier om thuis de prachtige koele en frisse blonde haarkleur van je dromen te krijgen! Als je opzoek bent naar die koele, as kleur blond, dan is de John Frieda Violet Crush-lijn is hier om koperachtige / gele tonen te verpletteren!

Het is wetenschap, paars is het tegenovergestelde van geel op het kleurenwiel, waardoor het het perfecte wapen is om te vechten tegen koperkleurige tinten. De John Frieda lijn bestaat uit verschillende hoogwaardige producten die je kunnen helpen bij het elimineren van die gele gloed in ja haar. We gaan zometeen dieper in op de verschillende producten van deze lijn en wat ze voor je kunnen betekenen.

John Frieda Violet Crush review: De producten

De Violet Crush lijn van john Frieda bestaat uit 4 producten: 2 shampoo’s, een conditioner en een haarmasker. We gaan deze producten hieronder uitlichten en je een korte samenvatting geven van wat het product precies doet voor je haar.

– John Frieda Violet Crush Shampoo Purple

John Frieda Violet Crush Shampoo Purple

De John Frieda Shampoo Violet Crush Purple Shampoo neutraliseert rossige en gele tonen in het haar. Het resultaat is vernieuwd blond haar dat er salon fris uitziet. De baanbrekende ‘Kleur Corrigerende Technologie’ revitaliseert en balanceert jouw blonde haar in slechts 3 toepassingen. De shampoo neutraliseert geleidelijk de ongewenste gele tonen en geeft je haar die koele blonde tint waar je naar verlangt.

De Optische Verheldering Technologie UV absorbeert licht en geeft een witblauwe gloed af zodat gekleurde blonde haartonen helderder lijken. Deze shampoo is geschikt voor alle varianten van grijs haar, blond geverfd haar of haar met blonde highlights.

– John Frieda Violet Crush Shampoo Intense Purple

Wil je wat intenser gaan en al na één wasbeurt een groot verschil zien? Dan is de John Frieda Violet Crush Intense Purple Shampoo de beste keuze voor jou. Deze paarse shampoo neutraliseert de ongewenste gele gloed en geeft je haar een platinum cool blonde tint, al na één wasbeurt. De formule met gecrushte paarse en blauwe pigmenten transformeert zelfs de meest hardnekkige gele en oranje tonen naar koeler en helderder blond.

Je dient de shampoo zachtjes in nat haar te masseren, te laten schuimen en goed uit te spoelen. Voor intensere resultaten en om hardnekkige koperkleur te bestrijden, laat je de shampoo 2-3 minuten op het haar zitten. Gebruik dagelijks tot het gewenste kleurresultaat is bereikt. Je kunt de shampoo verder blijven gebruiken tijdens je wasbeurten om de kleur te blijven behouden. Voor het beste resultaat, volg je met de Violet Crush Purple Conditioner.

– John Frieda Violet Crush Conditioner

John Frieda Violet Crush Conditioner

Een wasbeurt is natuurlijk niet compleet zonder een conditioner te hebben gebruikt. Na de Violet crush shampoo, of je nu voor de gewone of de intense optie gaat, dien je te volgen met deze conditioner, voor de mooiste resultaten en om je haar mooi zacht en verzorgd te houden.

Ook deze conditioner neutraliseert rossige en gele tonen, voor mooi koel blond haar. De baanbrekende Kleur Corrigerende Technologie revitaliseert en balanceert jouw blonde haar in slechts 3 toepassingen, terwijl de conditionerende middelen zachtheid vernieuwen voor en essentiële hydratatie.

John Frieda Violet Crush Purple Toning Haarmasker

john frieda violet crush

Als je je haar optimaal wilt verzorgen, dan kun je niet zonder een haarmasker. Het John Frieda Violet Crush Purple Toning Haarmasker is een geweldig product om ongeveer één keer per week op je haar aan te brengen. 

Ook dit masker neutraliseert de ongewenste gele gloed en geeft je haar een platinum cool blonde tint, al na één wasbeurt. De formule met gecrushte paarse en blauwe pigmenten transformeert zelfs de meest hardnekkige gele en oranje tonen naar koeler en helderder blond.

Breng na het wassen een ruime hoeveelheid Purple Toning Masker gelijkmatig aan op nat haar en kam goed door. Laat 1-3 minuten inwerken, spoel het daarna goed uit. Gebruik het masker wekelijks of totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Voor beste resultaat gebruike je het masker natuurlijk in combinatie met Violet crush shampoo en conditioner.

John Frieda Violet Crush review: Mijn mening

Om een eerlijke John Frieda Violet Crush review te kunnen schrijven heb ik de producten natuurlijk zelf uitgeprobeerd. Ik ben zelf een natuurlijke blondine, maar doe al jaren highlights in mijn haar om het blond te houden. Ik heb al eerder een zilvershampoo van een ander merk uitgeprobeerd maar was daar niet heel tevreden over, want ik zag geen duidelijke resultaten. Ik was dus erg benieuwd wat de Violet Crush lijn van John Frieda voor mij kon betekenen.

John Frieda Violet Crush Purple Shampoo & Conditioner review:

Ik heb de producten getest over een periode van een maand. Ik ben begonnen met het testen van de purple shampoo (voordat ik de intense purple ging uitproberen) in combinatie met de conditioner.

Ik wilde mijn as blonde kleur langzaam opbouwen en had gelezen dat die 3 wasbeurten zou duren met deze shampoo. Ik merkte echter na de eerste wasbeurt al wat verschil, maar nog niet zo heel veel. Na 3 keer gebruik zal ik een heel groot verschil, in positieve zin. Mijn haar was echt getransformeerd naar een prachtige koele as blonde kleur, precies het soort waar ik naar opzoek was!

Ik wilde de kleur eigenlijk graag behouden omdat ik het zoveel mooier vond, maar ik wilde ook nog de intense purple shampoo uittesten, dus ik ben na de 3 wasbeurten weer overgestapt op een andere ‘normale shampoo’. De kleur bleef ondanks dat nog best lang mooi, maar na een paar weken was mijn haar weer zoals voorheen, dus kon ik de andere producten uitproberen.

John Frieda Violet Crush Intense Purple Shampoo review:

Over de Intense Purple shampoo wordt gezegd dat je na één wasbeurt al verschil ziet, en dat kan ik 100% beamen! Waar de gewone purple shampoo er 3 keer over doet om de gewenste kleur te krijgen, doet de intense purple er 1 keer over. Als je dus snel die mooi koelblonde look wilt krijgen, dan raad ik je deze shampoo, in combinatie met de conditioner aan. Ik ben deze bovendien ook blijven gebruike. Ik was mijn haar één tot twee keer in de week met deze shampoo en gebruik vervolgens de conditioner en soms het masker.

John Frieda Violet Crush Purple Toning Haarmasker review:

Uiteraard heb ik ook het haarmasker van deze lijn uitgeprobeerd. Ik ben een groot fan van haarmaskers in het algemeen, omdat ze je haar echt diep hydrateren en verzorgen en omdat mijn haar er altijd gezonder en mooier uitziet na een haarmasker. Over het Violet Crush shampoo kan ik ook niet anders zeggen. Naast dat het ook zorgt voor een prachtige kleur en het elimineren van alle gele tonen in je haar, maakt het je haar ook steviger, gezonder en stralender.

Al met al ben ik super blij met de Violet Crush lijn van John Frieda, en ik wil nooit iets anders meer!

review john frieda violet crush

John Frieda Violet Crush review: Veelgestelde vragen

Hopelijk weet je nu meer over de producten uit de Violet Crush lijn en heb je besloten om de producten zelf uit te proberen. Hieronder volgen een aantal van de meestgestelde vragen met antwoorden over de Violet Crush lijn. 

– Ik ben van nature blond, kan ik John Frieda Violet Crush gebruiken?

Ja zeker! John Frieda Violet Crush kan worden gebruikt op natuurlijk blond om natuurlijke tinten koeler, asier en helderder te maken. Veel mensen die hun haar blond verven gebruiken hierbij in combinatie een paarse shampoo.

– Ik heb mijn haar blond geverfd / blonde highlights, kan ik John Frieda Violet Crush gebruiken?

Ja iedereen met blond haar of lichte highlights kan de Violet Crush lijn van John Frieda gebruiken, omdat het speciaal is ontwikkelt voor blondines, of je nu natuurlijk blond bent of je haar blond geverfd hebt. Het werkt voor beide gevallen even goed.

– Wat doet paarse shampoo voor mijn blonde haar?

Paarse shampoos helpen ongewenst geel te neutraliseren uit het haar. Voor blondines die op zoek zijn naar meer neutrale, koelere of grauwere tinten, kunnen paarse shampoos helpen om de warmere tinten die na verloop van tijd in blond haar verschijnen te compenseren. De John Frieda Violet Crush-collectie bevat een intensieve paarse shampoo met geplette violette pigmenten die ongewenste koperkleur in slechts 1 wasbeurt uitschakelt, evenals een paarse conditioner die is ontworpen om vocht aan te vullen en het haar te hydrateren.

– Wanneer kan ik de Violet Crush producten het beste toevoegen aan je haarroutine?

Zelfs als je het niet ziet, begint gekleurd en gehighlight/getint haar vanaf de eerste wasbeurt de kleurpigmenten te verliezen die tijdens het salonbezoek zijn aangebracht. Om ervoor te zorgen dat blond haar er altijd fris uitziet, is het het beste om Violet Crush Purple Shampoo te gebruiken vanaf de eerste wasbeurt na een salonkleuring. Gebruik indien nodig Violet Crush Intense Purple Shampoo voor wekelijks onderhoud en kleurcorrectie, of voor een koelere look.

Als je natuurlijk blond haar hebt, dan kun je de Violet Crush lijn gebruiken als je merkt dat het er wat gelig uitziet en wanneer je graag meer naar as blond wilt gaan.

– Zal John Frieda Violet Crush Purple Shampoo mijn haar paars kleuren?

Als je nog nooit een paarse shampoo hebt gebruikt, dan is het misschien even schrikken als je de inhoud van de fles ziet, maar je hoeft je totaal geen zorgen te maken. John Frieda Violet Crush Purple Shampoo is ontworpen om je haar een gelijkmatige tint te geven. Het zal je har niet paars maken, enkel prachtig as blond.

Bij herhaald gebruik, langdurig laten inwerken of op beschadigd, poreus haar kunnen na gebruik as- of paarse tinten zichtbaar worden. Deze tonen zijn tijdelijk. Om dit te verwijderen, was je je haar gewoon met een zuiverende shampoo en er is niets meer aan de hand. Herhaal indien nodig totdat alle ongewenste kleur uit het haar is verwijderd.

– Kunnen brunettes ook paarse shampoo gebruiken?

Brunettes die hun haar lichter maken door middel van highlighting, balayage en ombre, kunnen paarse shampoos gebruiken om ongewenste kopertinten tegen te gaan. Het kan ook worden gebruikt op met kleur behandelde brunettes die hun rijke brunette zien veranderen in een koperachtig warme, egale kleur. 

John Frieda Violet Crush Intense Shampoo is speciaal ontwikkeld om de hardnekkige gele en oranje tinten te bestrijden die kunnen voorkomen bij opgelichte blondines en bij brunettes die opgelicht zijn tot blond. Voor donkere tinten kan het nodig zijn om het langer op tijd in te laten of meerdere keren te gebruiken om het gewenste niveau van toning te bereiken. Voor donkere brunetttes is het echter beter om een blauwe shampoo te kiezen.

– Wat is het verschil tussen paarse shampoo en blauwe shampoo?

Paarse shampoo is ontworpen om koperachtige, warme tinten in blond haar te verwijderen, terwijl een blauwe shampoo is ontworpen voor brunettes. Paarse shampoo gebruikt paarse pigmenten om gele, koperachtige tinten tegen te gaan, terwijl blauwe shampoo blauwe pigmenten gebruikt om warmoranje pigmenten in donkerbruin haar tegen te gaan.

– Krijgt mijn haar zijn oorspronkelijke kleur terug als ik stop met het gebruik van de Violet Crush Purple Shampoo?

Ja, deze paarse shampoo behandelt het oppervlak van je haar. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je haar nooit meer zijn oorspronkelijk kleur terug krijgt (mocht je dit willen). Stoppen met het gebruik en terugkeren naar een normale dagelijkse shampoo en conditioner zal uiteindelijk de effecten van de paarse shampoo doen vervagen.

– Droogt John Frieda Violet Crush Purple Shampoo het haar uit?

John Frieda Violet Crush Shampoo droogt het haar zeker niet uit. De formule is ontworpen om vocht in het haar aan te vullen en de soepelheid te herstellen, waardoor een normale balans en hydratatie wordt bereikt. Door de conditioner erbij te gebruiken en af en toe het masker, verzorg je je haar op de best mogelijke manier.

– Zijn de producten uit de Violet Crush lijn sulfaatvrij?

Ja zeker, John Frieda Violet Crush is geformuleerd zonder parabenen of SLES/SLS-sulfaten en zorgt voor gezond getextureerd, zijdeachtig haar.

– Hoe lang moet ik de paarse shampoo laten inwerken?

Tenzij je wit of grijs haar hebt, moet je de paarse shampoo niet langer dan 15 minuten per keer laten zitten. Als je de shampoo al minder dan 15 minuten laat intrekken en je merkt een paarse tint, probeer het product dan nog korter te laten intrekken.

– Kan ik de shampoo elke dag gebruiken?

Hoe vaak je de paarse shampoo gebruikt, is helemaal aan jou. Je kunt het dagelijks gebruiken of het verwisselen in plaats van je standaard shampoo wanneer je het gevoel hebt dat je kleur een beetje koperachtig begint te worden of een snelle opfrisbeurt nodig hebt. Gebruik het net zoals je elke andere shampoo zou gebruiken – ja, zo simpel is het.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *