speciale oogcrème

Is een speciale oogcrème echt nodig?

De eerste tekenen van veroudering worden vaak zichtbaar rond de ogen. Een goede huidverzorging voor dit gebied is onmisbaar. Als het op huidverzorging aankomt, zijn de meest basale stappen die iemand kan doen (afgezien van het wassen van je gezicht) hydrateren en zonnebrandcrème aanbrengen. Maar dan zijn er natuurlijk een heleboel specifieke producten die bedoeld zijn om al onze huidproblemen aan te pakken. Een van die producten is oogcrème. Ontdek in dit artikel waarom een speciale oogcrème echt nodig is en welke producten het beste zijn!

Heb je een aparte oogcrème nodig?

Het korte antwoord is ja. Hoewel de huid rond de ogen nog steeds huid is, heeft het een aantal andere zorgen die een beetje anders zijn dan andere delen van het lichaam, voornamelijk dat het een stuk gevoeliger en delicater is. De zorgen die men misschien rond de ogen zou willen aanpakken, zoals donkere kringen, zijn niet noodzakelijk hetzelfde als wat men zou willen aanpakken op de rest van het gezicht.

Het belangrijkste doel van een oogcrème, afgezien van het verhelderen van de ogen en het verminderen van fijne lijntjes, is om dezelfde ingrediënten af ​​te geven die je zou gebruiken op de andere delen van het gezicht, maar in doses die zacht genoeg zijn om geen irritatie te veroorzaken in dit kwetsbare deel van het gezicht.

Wat is het verschil tussen een oogcrème en een gewone vochtinbrengende crème?

Oogcrèmes kunnen worden geformuleerd met enkele van dezelfde actieve ingrediënten als vochtinbrengende crèmes, of zelfs met bepaalde antiverouderingsproducten zoals retinolcrèmes, maar ze zijn gemaakt met lagere doses of zijn niet zo krachtig. (Dat is enigszins ironisch, aangezien oogcrèmes vaak meer kosten dan gezichtscrèmes). De reden is dat de dunne huid rond de ogen beter wordt geabsorbeerd dan de dikkere huid op andere delen van het gezicht, en overdrijven op dit gebied met iets te sterks kan irritatie veroorzaken.

oogcrème

Kortom, oogcrèmes zijn gewoon speciaal samengestelde vochtinbrengende crèmes die bedoeld zijn om op een specifiek deel van de huid te worden gebruikt.

Waar moet je op letten in een oogcrème?

Bij het zoeken naar een oogcrème is de veiligste optie om iets te kiezen dat geurvrij en hypoallergeen is. Ga niet voor een crème waar een sterke geur aan zit, erop wijzend dat geurende producten irritatie of allergische reacties kunnen veroorzaken rond het gevoelige gebied rond de ogen.

Enkele belangrijke ingrediënten om naar te zoeken in een oogcrème zijn cafeïne, hyaluronzuur en peptide. Cafeïne helpt wallen onder de ogen te verkleinen door de bloedvaten te vernauwen en ontstekingen te verminderen. Terwijl peptiden de productie van collageen stimuleren, waardoor je huid voller en jeugdiger wordt.

Omdat de huid rond je ogen zeer weinig actieve olieklieren heeft, zijn hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, squalaan en ceramiden essentieel voor het aanzuigen en verzegelen van het vocht.

Voor anti-aging voordelen, kies een oogcrème die retinol of een retinolderivaat bevat in een vochtinbrengende basis – zoek naar ceramiden, dimethicon, glycerine en oliën in de ingrediëntenlijst.

Zijn gewone gezichtcrèmes te gebruiken als oogcrème?

Als de vochtinbrengende crème die je op je hele gezicht gebruikt, gewoon is gemaakt om de huid te hydrateren en de vochtbarrière te beschermen, is het prima om rond de ogen te gebruiken. Dat wil niet zeggen dat het de beste resultaten geeft. Voor de beste resultaten in dit gebied wordt echt een speciale oogcrème aangeraden. Wanneer je acneproducten of antiverouderingscrèmes gaat gebruiken, is het helemaal verstandig de oogcontour te vermijden, omdat die producten irriterend kunnen zijn.

Andersom kun je beter ook geen oogcrème voor je hele gezicht gebruiken, omdat je hele gezicht veel hogere sterktes van de medicatie en actieve ingrediënten kan verdragen. De kans is groter dat je betere resultaten krijgt als je iets met een hogere potentie gebruikt.

Waarom moet je investeren in een oogcrème?

De huid rond de ogen is dunner en vertoont sneller tekenen van veroudering dan andere delen van het gezicht. Deze dunheid maakt de huid kwetsbaarder en vatbaarder voor allergische reacties dan andere delen van je gezicht.  Dit is de reden waarom de tere huid rond je ogen een extra dosis nodig heeft, die een gewone gezichtsbevochtiger misschien niet kan leveren.

Bovendien krijgt de huid rond je ogen ook een veel grotere training. Elke keer dat je je ogen beweegt, of je nu boos kijkt, glimlacht of ze verbreedt van verbazing, gebruik je spieren rond je ogen. Na verloop van tijd leiden factoren zoals droogheid en verlies van collageen en elasticiteit tot de vorming van kleine rimpels in de buurt van je ogen, ook wel bekend als ‘kraaienpootjes’. Roken en blootstelling aan de schadelijke ultraviolette straling van de zon kunnen ook bijdragen aan rimpelvorming.

Door een oogcrème op te nemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine kan het verschijnen van deze rimpels worden verminderd en kunnen andere huidproblemen zoals uitdroging, wallen, donkere kringen en pigmentvlekken worden aangepakt.

Dus op de vraag: Is een speciale oogcrème echt nodig? Is het antwoord, ja, wanneer je het gebied rondom je ogen optimaal wilt verzorgen en fijne lijntjes en wallen wilt tegen gaan, is een speciale oogcrème echt nodig.

Wanneer moet je oogcrème gaan gebruiken en hoe vaak?

Dermatologen zijn het erover eens dat oogcrème een vast onderdeel zou moeten zijn van elke huidverzorgingsroutine. Lees hier wat de juiste volgorde van je huidverzorgingsroutine is!

Je huid is een orgaan en heeft onderhoud nodig en het is nooit te vroeg voor onderhoud. Oogcrème kun je vanaf je tienerjaren al gaan gebruiken. hoe eerder je er een gaat gebruiken, hoe beter. De beste tijd om een oogcrème te gebruiken is voordat je denkt dat je er een nodig hebt. Het is gemakkelijker om tekenen van veroudering te voorkomen dan om ze te corrigeren.

Als het gaat om het gebruik van oogcrèmes speciaal voor het tegengaan van veroudering, wordt het aangeraden elke dag oogcrème te gebruiken. Je wordt elke dag ouder, dus je zou elke dag tegen veroudering moeten gaan. Er moet iets aan boord zijn om dat gebied op zijn minst te beschermen tegen de dagelijkse schade door vrije radicalen. Het wordt zelfs aangeraden om twee keer per dag een oogcrème aan te brengen voor een optimaal resultaat.

De beste oogcrèmes voor elk huidtype

Of je nu fijne lijntjes wilt aanpakken, donkere kringen wilt behandelen of wallen wilt verminderen, met deze oogcrèmes zit je goed:

Clinique Oogcrème – All About Eyes Rich 

Prijs: €39,-

Deze oogcrème is 100% parfumvrij en geschikt voor alle huidtypes. De crème helpt de zichtbaarheid van donkere kringen, zwellingen en fijne lijntjes zichtbaar te verminderen. Dankzij de krachtige ingrediënten van antioxidanten en anti-irritanten kalmeert, verzacht en beschermt het de huid optimaal. Daarnaast boost het de natuurlijke collageen productie en beschermt het de vochtbarrière van de huid tegen vrije radicalen.

Biodermal oogcrème – Anti Age

Prijs: €21,89

Deze anti age oogcrème bevat een unieke mix van natuurlijke oliën welke zorgen voor een intens voedende werking. Door de hydraterende en beschermende werking van canola-olie en spireazaadolie wordt je zuid zacht en ziet het er stralend uit. De olie is verrijkt met Vitamine E en co-enzym Q10 ter bescherming tegen externe invloeden. Hiermee behoud je een prachtige jonge uitstraling. De biodermal oogcrème is gezicht voor alle huidtypen en leeftijden. De crème is dermatologisch getest & pH huidneutraal.

Olaz oogcrème – Total effects 7in1

Prijs: €11,99

Deze oogcrème zorgt voor een gezondere, jonger uitziende huid rondom de ogen. De crème zorgt voor een alles-in-één-behandeling, voor 7 huidvoordelen rondom de ogen:

  1. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpeltjes.
  2. Geeft de huid een zonnige gloed.
  3. Egaliseert zichtbaar de huidtint.
  4. Vermindert de zichtbaarheid van donkere vlekjes.
  5. Verzacht en egaliseert de huidstructuur.
  6. Helpt de huid gehydrateerd te blijven.
  7. Kleiner uitziende poriën.

Clarins oogcrème – Contour des yeux gel 

Prijs: €27,59

Deze oogcrème zorgt ervoor dat wallen minder gezwollen zijn, donkere kringen worden vervaagd en dat je een stralendere blik hebt. De gel voor de oogcontour is ultra-licht, zeer fris, niet-vettig en vermindert donkere kringen zichtbaar voor een stralende en uitgeruste blik. De formule is verrijkt met ontzwellende plantenextracten, bevat cafeïne en draagt bij aan het bestrijden van tekenen van vermoeidheid. Deze verzorging is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige ogen.

1 thought on “Is een speciale oogcrème echt nodig?”

  1. Niet verwacht dat aparte oogcreme echt zou werken, maar ik die duidelijk verschil in mn wallen!😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *