zelfhulpboeken

Inspirerende boeken voor vrouwen - Top 10!

Boeken over persoonlijke ontwikkeling die elke vrouw zou moeten lezen

Kunnen we echt ons leven veranderen door alleen maar een boek te lezen? Ja dat is zeker mogelijk en vele zijn je al voorgegaan! Goede boeken zijn als goede gesprekken – je kunt inzicht krijgen in je eigen leven door naar de ervaringen van een ander te luisteren. Als je een voorstander bent van levenslang leren en persoonlijke ontwikkeling, zul je genieten van deze lijst met 10 inspirerende boeken voor vrouwen. De boeken richten zich specifiek op de persoonlijke ontwikkeling voor vrouwen en bieden praktisch en no-nonsense adviezen.

Van zelfvertrouwen en zelfrespect, carrière, gezondheid, relaties en spiritualiteit, er is iets voor elke vrouw die een reis van groei en zelfondekking wil doormaken wat wils!

Het is geen schande om een ​​beetje hulp nodig te hebben, ook al komt het maar uit een boek. Maar met zoveel zelfhulpboeken op de markt tegenwoordig, is het vinden van het juiste boek voor jou en je huidige situatie niet altijd een even makkelijk. Sommige zelfhulpboeken voor vrouwen zijn te cheesy, sommige zijn te zweverig en sommige zijn te vaag. Daar is waar deze lijst met populaire en waardevolle boeken van pas komt! Deze inspirerende boeken voor vrouwen beloven om je op weg te helpen om je gelukkigste zelf te zijn.

De 10 meest populaire en inspirerende boeken voor vrouwen

Er zijn een hoop inspirerende boeken voor vrouwen op de markt. Helaas zijn deze niet allemaal van geweldige kwaliteit. Hieronder vindt je 10 boeken over zelfontwikkeling voor vrouwen, die over verschillende aspecten van het leven gaan. Of je meer wilt leren over feminisme, je carrière een boost wil geven, een eigen bedrijf wilt starten of gewoon gelukkiger in het algemeen wilt zijn, in deze lijst staat een boek voor jou!

1. Nice girls don’t get the corner office

Adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk

Nice girls don’t get the corner office is hét ultieme carrièreboek voor vrouwen. In een wereld die jou definieert vanwege je geslacht, is het beklimmen van de organisatiestructuur niet hetzelfde als bij je mannelijke collega’s. Soms geven we het systeem, de gemeenschap, onze families en partners de schuld, maar we vergeten dat wij, zakenvrouwen, een grote rol spelen in dit stereotype.

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Stel je je bijdrage in een vergadering liever uit tot je 100% zeker bent van je idee? Nou, je bent niet de enige. We maken allemaal dit soort fouten. Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken. In haar boek illustreert ze 101 onbewuste fouten die vrouwen maken die hun carrière saboteren.

Het boek is geschreven voor ambitieuze vrouwen die zich richten op het krijgen van de hoekkantoren in hun bedrijven, maar het het is ook een sterk aanbevolen boek voor elke pas afgestudeerde dame voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Lois, de schrijfster van het boek, is zelf bedrijfstrainer en coach. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen hielp. Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. Al met al een super handig boek voor elke vrouw die carrière wilt maken. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

Bestel het boek ‘Nice girls don’t get the corner office’ hier

2. Feminist fataal

Alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam

Als je dit boek leest, zul je regelmatig bij jezelf denk ‘had ik dit maar geweten toen ik jonger was!’ De verstikkende en onrealistische schoonheids idealen die we vandaag de dag kennen kunnen je helemaal gek maken. Het kan een erkeerd beeld schetsen over je zelf en over hoe de vrouw er in het algemeen uit zou moeten zien. Hier worden veel vrouwen onzeker van. De schrijfster van dit boek, Dorien is dj, journalist én feminist.

Het boek geeft antwoord op vragen als ‘waarom is er nog steeds ongelijkheid tussen man en vrouw’, ‘waarom zijn mensen met een witte huidskleur bevoorrecht’ en ‘Waarom is seksuele voorlichting vooral bangmakerij en gaat het nauwelijks over plezier?’

De schrijfster leert je meer over wat feminsme precies is en behandeld vragen als: ‘ben je een slechte feminist als je je benen scheert?’ en ‘Is het oppervlakking om als feminist van glitteroogschaduw te houden?’. Dit boek is toegankelijk, persoonlijk en een ideaal handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in feminisme en hier meer over wilt leren. Hierbij komen belangrijk zaken aanbod zoals seksualiteit, racisme, gender en je lichaam.

Bestel het boek ‘Feminist fataal’ hier!

3. You are a bad ass

Je bent blij met je leven, hebt een fijn huis, leuke vriendinnen, maar toch zijn er nog wel wat dingen die je anders zou willen zien, beter zelfs. Misschien wil je wel een nieuwe baan? Of een leuke man? Elke maand wat geld opzijzetten, je droom achterna of gewoon eindelijk een kitten in huis nemen? Wat je #lifegoals ook zijn, Jen neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, carrière of je relaties een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.

Als je ooit een meer directe peptalk nodig had, is het boek “You Are a Badass” precies wat je nodig hebt. De schrijfster, is eerlijk in haar aanpak: je hoeft niet te wachten op een levensveranderende gebeurtenis om je leven daadwerkelijk te veranderen. Je zult oude, beperkende overtuigingen moeten loslaten en vasthouden aan je beslissing om het leven te creëren dat je verlangt alsof je leven ervan afhangt.

Of je nu wilt dat je romantische leven verandert of dat je carrière een succes wordt, je kunt besluiten om de veranderingen te maken die nodig zijn om een gelukkig leven te leiden, en wel nu! Dit is één van de meest inspirerende boeken voor vrouwen die meer uit het leven willen halen. Dus… wil jij je dromen volgen en je #lifegoals waarmaken? Lees. Dit. Boek.

Bestel het boek ‘You’re a bad ass’ hier!

4. Babe, you got this

Van meisje met dromen naar vrouw met succes

In dit boek draait het allemaal om vrouwen die een eigen bedrijf oprichten of die carrière maken binnen het bedrijf waar ze werken. Echte boss babes! Dit inspirerende boek laat je precies zien hoe slimme en ambitieuze vrouwen de top bereiken.

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een droombaan, een eigen bedrijf, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden natuurlijk continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je bent niet de enige als je jezelf wel eens afvraagt: Wanneer ga ík al die successen bereiken, die bruisende carrière en dat fantastische privéleven?

In het boek ‘Babe, you got this’, hebben de schrijfsters meer dan twintig succesvolle en inspirerende vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe hebben zij hun doelen bereikt en hoe wisten zij precies waar hun kracht lag? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop jouw ideeën en jezelf aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? Een burn out zit natuurlijk niemand op te wachten! Dit boek geeft je handvaten om al je dromen te verwezenlijken en is dan ook een van de waardevolste zelfhulpboeken voor vrouwen. Girls support girls!

Bestel het boek ‘Babe, you got this’ hier!

5. Girl, Stop Apologizing

Een schaamtevrij plan voor het omarmen en bereiken van je doelen

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie? Girl, Stop Apologizing is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we nou écht zijn en wat ons talent is.

De schrijfster van dit boek, Rachel Hollis, is bot en tegelijkertijd je grootste fan, dus haar kick-your-butt-houding zal je helpen los te komen en te gaan voor wat je echt wilt. Een voor een doorbreekt ze de excuses (lees: leugens) die je jezelf voedt en die je ervan weerhouden grote dingen te bereiken. Ze geeft je een waterdicht plan voor wat je moet doen om je doelen en ambities te realiseren.

Als je het gevoel hebt dat je verdrinkt in het behagen van mensen, niet in staat bent om nee te zeggen, en het moeilijk vindt om je talenten te vinden en ze vervolgens uit je longen te zingen, zal Hollis je helpen te verliezen wat je tegenhoudt. Your time to shine is now! Ben je daar klaar voor? Schaf dit boek dan gauw aan en niets staat je meer in de weg!

Bestel het boek ‘Girl, Stop Apologizing’ hier!

6. Onzichtbare vrouwen

waarom we leven in een wereld voor en door mannen ontworpen

Onzichtbare vrouwen is een krachtig en prikkelend boek dat je kijk op de wereld voorgoed verandert. Stel je eens een wereld voor waarin een voorgeschreven medicijn voor jouw lichaam verkeerd is en de eindeloze uren die je elke week werkt niet erkend of gewaardeerd worden. Komt iets hiervan je bekend voor? Grote kans dat je een vrouw bent. Onzichtbare vrouwen toont aan hoe in een wereld die grotendeels voor mannen is ingericht de halve bevolking systematisch genegeerd wordt. De vrouwen dus. Het boek onthult de ‘genderdatakloof’ die wordt veroorzaakt door eeuwige, consequente discriminatie van vrouwen.

Veel feiten zullen de meeste vrouwen niet choqueren. We weten al dat we minder worden betaald, dat we thuis veel meer onbetaald werk doen en dat we de onevenredige slachtoffers zijn van huiselijk geweld. Maar het is niettemin nuttig en ontnuchterend om het op deze manier op te lijsten, om getallen te hebben om onze pijn en ellende te kwantificeren. Door onbalans in procenten te zien, krijgt het proces van begrip en bestrijding ervan een belangrijke dimensie.

Caroline Criado Perez, de schrijfster van dit boek, brengt voor het eerst een indrukwekkend aantal wereldwijde casestudy’s, verhalen en nieuw onderzoek samen. Van overheidsbeleid en medisch onderzoek tot technologie, werkplekken, stadsplanning en de media – Onzichtbare vrouwen onthult de verborgen manieren waarop vrouwen vergeten worden en de impact van die uitsluiting op hun gezondheid en welzijn.

Bestel het boek ‘onzichtbare vrouwen’ hier!

7. Women Don’t Owe You Pretty

Let op, dit boek is alleen beschikbaar in het Engels.

Het boek ‘Women Don’t Owe You Pretty, zal je vertellen dat…

  • Je van seks zou moeten houden, maar seksisme zou moet haten
  • Je je energie moet beschermen
  • Het leven te kort is, dump hem!
  • En dat je mannen niets verschuldigd bent, en zeker niet mooi zijn.

Dit boek mag zeker niet missen in de lijst met inspirerende boeken voor vrouwen! Florence’s debuutboek zal alle progressieve hoeken van het feministische gesprek onderzoeken; van onveiligheidsprojectie en het weigeren om troost te vinden in de tekortkomingen van andere vrouwen, tot de beslissing om ze te daten of te dumpen, helemaal tot het uitpakken van de mannelijke blik en hoe deze onze identiteit vormt.

Dit boek is een toegankelijke sprong in het feminisme, voor mensen in alle stadia van hun reis die proberen de manier waarop ze zichzelf zien te hervormen en te transformeren. In een wereld die vrouwen vertelt dat we niet genoeg of te veel zijn, wordt het tijd dat we onze woede en onzekerheden niet meer op onszelf richten en terugvechten om de giftige structuren van onze patriarchale samenleving opnieuw vorm te geven.

Het boek van Florence zal je helpen om het beperkende verhaal waarmee je je hele leven gebombardeerd bent aan te pakken en uit te dagen, en het feminisme op je eigen voorwaarden te bepalen. Je bent tenslotte de liefde van je eigen leven!

Bestel het boek ‘Women Don’t Owe You Pretty’ hier!

8. On top

Jouw handboek voor online succes

Het boek ‘On top’ is geschreven door Anna Nooshin. Je kent haar vast wel van haar Instagram en Youtube account. Tegenwoordig is ze ook al meerdere keren op tv geweest als presentatrice. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de hele wereld rond voor haar werk. We kunnen niet meer om haar heen, het is een echte boss babe!

Haar zelf geschreven boek ‘On Top’ is een must have inspiratiegids voor vrouwen die wel eens denken: is dit alles? Het boek zit boordevol humor, zelfspot en herkenbare situaties. Anna deelt in het boekt haar ideeën en tips over hoe jij het beste uit jezelf kan halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie never before seen–privéfoto’s, waarbij ze niet terugdeinst om zichzelf van een hele andere kant te laten zien.

Je leert in het boek wat Anna over de jaren heen zelf geleerd heeft. Ook verteld ze wat er gebeurd als je ineens on top staat en hoe je leven en sociale contacten veranderen. Wat gebeurt er precies als je je dromen gaat najagen, en als het lukt? Leer dit en nog veel meer van Nederlands meest succesvolle fashion blogger!

Bestel het boek ‘On top’ hier!

9. Damn, Honey

Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt

De belangrijkste boodschap uit dit boek is: Doe waar je zelf zin in hebt en laat je niet gek maken door de sociale – en vaak irreële – verwachtingen van de maatschappij. Het boekt maakt een statement als het gaat om body positivity, vrouw(on)vriendelijkheid en de sociale druk op jonge tienermeisjes met influencers die vaak een compleet verkeerd beeld propageren.

Je hebt één van de volgende opmerkingen vast wel eens gehoord: “Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg.” “Wees blij dat je nageroepen wordt”. “Vrouwen lokken het zelf wel een beetje uit met de kleding die ze dragen”. Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Deze opmerkingen horen vele vrouwe zo vaak, dat het normaal lijkt te zijn. Maar dat is het niet! “Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren” en “Mannen hebben het ook zwaar”, volgen daar vaak nog op. We zouden allemaal feministen moeten zijn, en dit boek verteld je daar alles over.

De tekst leest, afgewisseld met hier en daar wat quotes, makkelijk weg en heeft de juiste tone of voice voor alle vrouwen van jong tot oud. Het zet wellicht niet aan tot baanbrekende veranderingen, maar het plant wél een zaadje in het brein van de lezer. Op humoristische, luchtige wijze propageren de twee schrijvers het enige juiste dat telt: doen waar JIJ zelf zin in hebt. Dat is het enige wat belangrijk is! Schaf dit zelfhulpboek voor vrouwen snel aan en je zult geen spijt krijgen.

Bestel het boek ‘Damn, Honey’ hier!

10. Heb je nou al een vriend?

50 reacties op shit waar je als vrouw mee moet dealen

Last but not least in de lijst met inspirerende boeken: ‘Heb je nou al een vriend?’

‘Heb je nou al een vriend?’ ‘Zou je dat wel doen?’ ‘Draaf je niet een beetje door met dat feminisme?’ ‘Pssst, meisje! Pssst!’ Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent op een familiefeestje, in de kroeg of je loopt zomaar op straat en iemand stelt dé vraag waar jij totaal niet op zit te wachten. Of maakt die opmerking die je echt al honderd keer hebt gehoord. Pfff wat kan dat vervelend zijn! Als je dat helemaal zat bent, ben je niet de enige en dan is dit boek perfect voor jou. Marie Lotte en Nydia, de schrijfsters van dit boek, zijn er namelijk ook behoorlijk klaar mee, en geven voor eens en altijd antwoord op 50 vragen en opmerkingen waar je als vrouw mee moet dealen.

Bestel het boek ‘Heb je nou al een vriend? hier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *