Infrarood lamp: Voordelen, werking en meer!

Veel mensen zijn constant op zoek naar een betere gezondheid. Of ze nu pijn willen verlichten, hun leven willen verlengen of zich mooier willen voelen, mensen zijn altijd op zoek naar de volgende ‘beste’ oplossing, supplement, medicatie of dieet. Maar wat als het antwoord op veel van onze vragen zo eenvoudig als licht was? Het menselijk lichaam heeft licht nodig om gezond te zijn. De juiste soorten in de juiste dosering. Lees verder om alles te ontdekken over infrarood licht en de voordelen van het gebruik van een infrarood lamp.

Wat is infrarood licht?

Infraroodstraling (IR), of infraroodlicht, is een vorm van elektromagnetische straling die populair is geworden bij algemeen verkrijgbare infraroodlichtapparaten. Deze apparaten kunnen lasers, lampen of zonnebankachtige machines zijn.

De natuurlijke, niet-invasieve en pijnloze infrarood lichttherapie, ook wel bekend als Low Level Laser (LLLT) en fotobiomodulatie, wordt door ons ervaren als warmte en is het onzichtbare deel van het lichtspectrum van de zon. Het is de warmte die je voelt als je in je auto stapt en de warmte die je op je huid voelt als je ontspant op het strand. We stralen allemaal van nature elke dag infraroodwarmte uit (zelfs als we iemand knuffelen).

In het verleden absorbeerden mensen grote hoeveelheden rood en infrarood licht van de zon en – geloof het of niet – van kampvuren en haarden. Omdat de meeste mensen tegenwoordig vuur vermijden in plaats van zich eromheen te verzamelen, is een primaire bron infrarood licht allang vergeten.

Dankzij de vooruitgang in de infraroodtechnologie kun je nu genieten van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van zonnebaden – zonder de huidbeschadigende uv-straling.

Infrarood apparaten kunnen mensen helpen af vallen, ontstekingen helpen verminderen, pijn verlichten en zelfs de stemming verbeteren. Met behulp van handige lampen wordt infrarood lichttherapie gebruikt om je natuurlijke inname van dit licht aan te vullen, en de voordelen ervan op specifieke delen van het lichaam te richten wanneer dat nodig is.

Wat doet infrarood licht met je lichaam?

Infrarood licht dringt diep door in je lichaam (2-7 mm) helemaal tot in de binnenste lagen van je huid, tot je spieren, zenuwen en botten. Infrarood stimuleert vervolgens de lokale bloedcirculatie, wat meer genezende voedingsstoffen en pijnverlichtende componenten naar het gebied brengt, terwijl het een ontgiftend zweet bevordert.

Onderzoek in de afgelopen decennia heeft aangetoond dat deze specifieke lichtfrequentie een krachtige helende boost geeft aan je lichaam op cellulair niveau.

Verderop in dit artikel vindt je de volledige lijst met wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie

Hoe profiteer je van infrarood licht / een infrarood lamp?

Je hoeft niet naar een dokterspraktijk te gaan en honderden euros uit te geven voor de geweldige voordelen van infrarood licht. Met gebruiksvriendelijke draagbare roodlicht apparaten, zoals een infrarood lamp kun je het in het comfort van je eigen huis ervaren. Richt het apparaat gewoon op het te behandelen gebied en laat de doordringende rode lichtgolven hun werk doen. Vergeet niet alle kleding die het behandelingsgebied bedekt, uit te trekken voordat je je infraroodlamp gebruikt. Het licht mag dan aangenaam warm aanvoelen, maar het wordt niet heet en zal je nooit verbranden.

Infrarood lamp kopen

Hier volgen 3 populaire infrarood lampen van de beste kwaliteit en met vele positieve klanten beoordelingen.

Een behandeling met infrarood licht heeft een helende werking bij o.a. gewrichtspijn , spierpijn, verkoudheidssymptomen en meer. Daarnaast stimuleert infrarood licht de bloedsomloop en verlicht het bepaalde pijnklachten. Deze infrarood lamp is dan ook een zeer nuttige aanvulling wanneer je je lichaam bij bovenstaande klachten graag wilt ontlasten. De krachtige infraroodlamp van maar liefst 300 Watt (meer dan veel andere infraroodlampen) is duurzaam en zal snel verlichting brengen. Een behandeling van 15 minuten is al meer dan voldoende en is dan ook de maximaal instelbare tijd van de automatische timer.

Kenmerken:

 • 100% infraroodlicht
 • Met timerfunctie
 • Verstelbare hoek (0°-30°) – Kantelbaar
 • Bescherming tegen oververhitting

De Beurer IL50 Infraroodlamp is te gebruiken bij verkoudheid, spanning, spierpijn en als je wilt profiteren van alle andere voordelen hierboven benoemd. Het warme infraroodlicht zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling, waardoor je lichaam zich beter en een stuk sneller zal kunnen herstellen.

Deze infrarood lamp beschikt over een traploos instelbare kantelhoek van 0 tot 50 graden, waardoor je deze gemakkelijk kunt richten op precies de plek die je wilt behandelen. Na het instellen van de timer (1 tot 15 minuten) kun je genieten van de heerlijke warmte. Zodra de tijd verstreken is, zal de timer het apparaat automatisch uitschakelen. Deze lamp heeft een vermogen van 300 Watt.

Deze lamp is zowel comfortabel als zeer veilig. De actieve ventilatie beschermt het apparaat tegen oververhitting. Tevens houdt de keramische glazen plaat al het UV-licht tegen.

Verlicht je pijn met de comfortabele warmte van deze fijne infrarood lamp van Liroma. Ook deze lamp is klinisch bewezen en verhoogt plaatselijk de bloedcirculatie en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, wat je spieren helpt herstellen en gewrichtspijn vermindert. 

De doordringende warmte van deze 275 Watt lamp zorgt voor pijnverlichting van gewrichten / rugpijn en bevordert de bloedcirculatie en stofwisseling, waardoor het lichaam zich sneller beter en zal herstellen. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden bij het ontspannen van de spieren of als gezichtsbehandeling voor mensen met huidproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld acné, eczeem of psoriasis.

Het materiaal van de lampenkap is voorzien van roestvrij staal om contact met de lamp en brandwonden te voorkomen. Door de extra gaasafdekking wordt aanraking met de bol afgeschermd, waardoor je je dus niet kunt verbranden. Je kunt deze lamp eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen en ook de hoogte kun je gemakkelijk verstellen. De lamp heeft een 360 graden rotatie en een flexibel draaiarm. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de temperatuur en een timer instellen .

De apparaten van Liroma® zijn uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen. De werking is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.

Infrarood lamp voordelen

Het gebruiken van een infraroodlamp is ontzettend gezond voor je. Met infraroodtherapietechnologie kun je alle krachtige voordelen van de zon benutten, zonder te worden blootgesteld aan UV licht en zonder bijwerkingen. Het is zelfs zo veilig dat het wordt gebruikt om pasgeboren baby’s warm te houden in het ziekenhuis, en ons lichaam straalt het natuurlijk uit! Benieuwd naar alle voordelen en naar alle manieren waarop je infraroodlichttherapie kunt toepassen? Lees gauw verder!

1. Vermindert pijn en ontsteking

Infraroodtherapie is een effectieve en veilige remedie tegen pijn en ontstekingen. Het kan diep doordringen door de huidlagen, naar de spieren en botten. Omdat infraroodtherapie de bloedsomloop in de huid en andere delen van het lichaam verbetert, kan het zuurstof en voedingsstoffen naar de beschadigde weefsels brengen, waardoor genezing wordt bevorderd. Het helpt pijn te verlichten, ontstekingen te verlichten en te beschermen tegen oxidatieve stress.

Het volgende kan bijvoorbeeld met een infrarood lamp behandeld worden:

 • Gewrichtsontsteking en pijn
 • Spierpijn
 • Rugletsel (bijv hernia)
 • Sport verwondingen
 • Zenuwpijn (beknelde zenuwen / ischias / neuropathie)

Atleten van wereldklasse (Tiger Woods is er een van) gebruiken het al jaren om snel te herstellen van sportblessures. Artsen gebruiken het, fysiotherapeuten gebruiken het, en natuurlijk acupuncturisten.

2. Detox voor het hele lichaam

Infrarood is de optimale golflengte om te ontgiften. Infrarood lampen kunnen je lichaam ontgiften door mogelijk kankerverwekkende zware metalen en chemicaliën te verwijderen. Ontgiftingen zijn ook belangrijk omdat ze het immuunsysteem kunnen versterken. Tegelijkertijd helpt ontgifting biochemische processen om goed te functioneren, waardoor de voedselvertering wordt verbeterd.

Infraroodtherapie kan via sauna’s worden toegepast. In infraroodsauna’s stijgt de kerntemperatuur van het lichaam, wat leidt tot ontgifting op cellulair niveau. Infrarood sauna’s worden hierdoor ook beschouwd als 7 keer effectiever in het ontgiften van zware metalen en andere milieutoxines dan gewone sauna’s.

De resultaten:

 • Een diep zweet op cellulair niveau, waar gifstoffen aanwezig zijn (zoals cadmium, lood en kwik).
 • Verbeterd metabolisme, bloedcirculatie en weefseloxygenatie.
 • Toxine ontgifting kan buitengewoon nuttig zijn voor fibromyalgie, de ziekte van Lyme, chronische vermoeidheid, colitis, elke auto-immuunziekte en zelfs ADHD.

Deze geweldige resultaten worden bereikt bij lagere temperaturen dan een traditionele stoomsauna en kunnen veel beter worden verdragen door mensen die goed tegen de hoge hitte van stoomkamers kunnen.

3. Versnelt het herstelproces van spierblessures

Infraroodtherapie verbetert de werking van de mitochondriën in cellen, waardoor de groei en het herstel van nieuwe spiercellen en weefsels wordt geactiveerd. Met andere woorden, infrarood licht kan het herstelproces na een spierblessure versnellen.

4. Versnelt de wondgenezing

Studies hebben aangetoond dat infrarood therapie de wondgenezing kan versnellen. Er is waargenomen dat dit proces werkt door een tijdelijke toename van ontstekingsremmende verbindingen en groeifactoren mogelijk te maken.

Bepaalde cellen die fibroblasten worden genoemd, zijn nauw betrokken bij de gezondheid van de huid. Ze helpen bij het synthetiseren van collageen, helpen wonden te genezen en helpen bij het creëren van de nodige ingrediënten voor andere essentiële dermatologische processen. Onderzoekers hebben aangetoond dat infrarood therapie de fibroblastconcentraties kan verhogen.

5. Verlicht de ziekte van Lyme

Veel mensen hebben last van de ziekte van Lyme, waardoor velen levenslange aandoeningen als artritis, vermoeidheid en zelfs neurologische schade achterlaten.

De positieve effecten van infraroodlichttherapie op deze symptomen kunnen verlichting bieden voor patiënten met de ziekte van Lyme. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat directe toepassing van infrarood licht op artritische, pijnlijke gewrichten een verzachtende verlichting biedt.

Van de cellulaire verjongingseffecten van lichttherapie is ook bekend dat ze gevoelens van vermoeidheid en lethargie verbeteren. Algemene verbeteringen in het immuunsysteem worden ook opgemerkt.

6. Verlicht symptomen van psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening waarbij de huidcellen snel veranderen. Hoewel het proces niet zichtbaar is voor het menselijk oog, zijn de eindresultaten dat wel. Personen met psoriasis ontwikkelen ruwe, pijnlijke plekken op hun huid die mensen soms zilverachtige schubben noemen. De aandoening is een auto-immuunziekte zonder bekende genezing, maar er zijn opties om de symptomen ervan te verlichten.

De infrarode lichtstralen dringen diep in de huidcellen door en vertragen de groeisnelheid van de door psoriasis aangetaste cellen. Dit proces vermindert de schilfers, ook wel plaques genoemd, en biedt verlichting van de pijn die ze veroorzaken.

7. Versterkt het immuunsysteem

Tijdens uw sessie wordt uw kerntemperatuur van het lichaam verhoogd met ongeveer 3 graden (F), wat een kunstmatige koorts nabootst. Terwijl uw lichaam de koorts probeert te bestrijden, wordt het immuunsysteem van uw lichaam versterkt. De natuurlijke weerstand van uw lichaam wordt ook verhoogd door de eliminatie van ziekteverwekkende gifstoffen en afvalstoffen via uw zweet.

8. Bevordert diepe ontspanning

Het meest directe en merkbare effect van het gebruik van een infrarood lamp is enorme ontspanning, wat op zichzelf aanzienlijke gezondheidsvoordelen kan hebben. Het kan zorgen voor stress verlichting en betere slaap.

9. Verbetert de huidtint

Het is aangetoond dat het acne, eczeem, psoriasis, brandwonden, laesies en snijwonden verlicht. De huidskleur wordt verbeterd met 3 keer meer transpiratie en een verhoogde bloedcirculatie die diep ingebedde onzuiverheden en dode huidcellen verdrijft, terwijl voedingsstoffen naar het huidoppervlak worden getrokken voor een verbeterde tint, elasticiteit, textuur en kleur.

10. Mogelijke genezing van kanker

Infraroodtherapie is een potentieel levensvatbare kankerbehandeling. Studies tonen een significante activering van nanodeeltjes aan wanneer ze worden blootgesteld aan infraroodstraling, waardoor ze zeer giftig worden voor omringende kankercellen. Een van die modaliteit is foto-immunotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een geconjugeerd antilichaam-fotoabsorberend complex dat zich bindt aan kankercellen.

11. Verlaagt de bloeddruk

De kerntemperatuur van het lichaam stijgt langzaam en stimuleert de verwijding van de bloedvaten. Dit resulteert in een verhoogde bloedstroom, lagere bloeddruk, verhoogde hartslag en hartminuutvolume – zonder dat je een spier hoeft te bewegen.

12. Kan helpen bij gewichtsverlies en vermindering van cellulitis

Infrarood licht kan helpen bij het verminderen van cellulitis en het afbreken van klonten vet, water en gifstoffen die in zakken onder de huid zijn opgesloten. Het kan calorieën verbranden en hierdoor helpen het gewicht onder controle te houden. Er is echter niet veel bewezen onderzoek om dit met zekerheid te zeggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *