hoe werkt zilvershampoo

Zilver shampoo: Hoe werkt het en welke kiezen?

Of je nu natuurlijk blond bent of regelmatig je haren laat blonderen, het is een absolute must om meer te leren over zilver shampoo. Deze shampoo is echt “a blondes girl best friend!” Natuurlijk blond haar veranderd met de jaren. 

Licht gekleurd haar is vatbaar voor verkleuring; veroorzaakt door warmtestyling, haarproducten, zwemmen, vervuiling en het leven in het algemeen. Hierdoor krijgt blond haar vaak een warme, gele tint. Dat is waar zilvershampoo van past komt! Zilvershampoo maakt je haarkleur juist ‘koeler’.

Als je geblondeerd haar hebt is het ook handig om te gebruiken tussen haarkleuringssessies in, omdat het gemakkelijk helpt om je blonden lokken mooi te houden. Ontdek hier alles wat je moet weten over zilvershamoo en het kiezen van de juiste producten.

Hoe werkt zilver shampoo?

Zilver shampoo is paars van kleur. Deze paarsen kleur wordt gebruikt voor het corrigeren van warme kleuren in blond haar. Wanneer je je haar met gele tinten met paars kleurt, koelt het de toon van de gele tinten af, waardoor je een meer platina-look krijgt. Dit betekent dat het paars in een zilver shampoo de warme, schaduwrijke basis van blond haar neutraliseert en koperachtige tinten verbergt. Het koelt deze tinten af ​​door simpelweg hun tegenovergestelde kleur te zijn.

Voor een beter begrip van hoe dit werkt, kun je proberen paarse en gele verven samen in een palet te mengen. Je zult merken dat de uitkomst een gebroken wit, lichtgrijs of lichtbeige is. Dit is precies wat er gebeurt met je geelgekleurde haar wanneer het kennis maakt met paarse shampoo.

De kleur paars is het actieve ingrediënt, dus het is belangrijk om een ​​zilver shampoo te gebruiken die een donkere, rijke en levendige tint paars is om het beste uit zijn kleurcorrigerende eigenschappen te halen. Zilvershampoo maakt je haar dus tijdelijk koeler. Wanneer je deze koelere kleur wilt behouden, dien je de shampoo te blijven gebruiken.

zilvershampoo blond

Wat is de beste zilver shampoo?

Als je klaar bent om je gele tinten vaarwel te zeggen en hallo te zeggen tegen glanzende blond haar met koude tinten, dan is het tijd om een paarse shampoo toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine. Als je niet zo goed weet voor welk product je moet gaan, hebben we hieronder 3 shampoos uitgelicht welke bekend staan om hun kwaliteit!

Fudge Clean Blonde damage rewind violet shampoo

Prijs: €32,54 (1000ml)

De fudge zilver shampoo is een van de beste zilvershampoos die je ooit geprobeerd zult hebben! Naast dat deze shampoo je gele en koperkleurige tonen tegengaat, maakt het je haar ook grondig schoon. Deze Fudge silver shampoo bevat ook het unieke Hydrating Hair Drink Complex, dit is een samenstelling van ingrediënten die het haar supergezond, glanzend  en levendig maakt. Het bevat ook UV-bescherming tegen schadelijke effecten van de zon.

Gebruik voor het allerbeste resultaat na de Fudge shampoo ook de Fudge Violet Conditioner. Dit is ook verkrijgbaar als een Fudge Clean Violet Duo Pack met zowel een shampoo als een conditioner.

Als je het voor de eerste keer wilt uitproberen en niet meteen zo’n grote verpakking wilt kopen, kun je ook gaan voor de zilver shampoo fudge 250ml. Deze kost €17,95.

Let wel op: deze shampoo heeft een zeer sterke dosis pigment om de gele gloed te verwijderen. In het geval van poreus haar kan het violet uitslaan als je het er te lang in laat zitten voor je het uitwast.

Fanola No Yellow Zilvershampoo

Prijs: €18,75 (1000ml)

Aan de top van de beste zilvershampoos vind je naast Fudge zilvershampoo, Fanola zilvershampoo. Fanola is  een van de meest populaire shampoo die gebruikt wordt in blond(geblondeerd), Highlights, Balayage of grijs haar en is bedoeld om die mooie koele kleuren (ijs, as en grijs tonen) langer te behouden. 

Fanola is er ook in een geweldige foam conditioner en haarmasker voor de beste resultaten.

Schwarzkopf Reflex Silver Shampoo

Prijs: €15,23 (250ml)

De schwarzkopf zilvershampoo is speciaal ontworpen voor grijze en lichte haren. Naast dat het zorgt voor een mooie zilverglans voedt het je haar ook intens. Op een milde wijze worden gele tinten verwijderd. 

Hoe gebruik je zilver shampoo?

Er zijn nogal wat technieken om paarse shampoo te gebruiken om je blonde haar weer mooi te maken. Het kan afhangen van het soort blond waar je mee te maken hebt, evenals de droogheid of vettigheid van je haar en de textuur.

Natuurlijk, als we het simpel houden, is zilver shampoo gewoon een gewone shampoo en kan het als zodanig worden gebruikt. Je kunt het aanbrengen en wassen met een paarse shampoo zoals je zou doen met elke andere shampoo. Er zijn echter technieken om paarse shampoo te gebruiken om het meeste uit zijn kleurcorrigerende eigenschappen te halen, afhankelijk van je haartype, kleur en gewenste resultaten.

Hier volgen de aanbevolen stappen voor gemiddelde kleurcorrectie van normaal tot droog haar:

1. Reinig je haar met een gewone shampoo

Door je haar te wassen, wordt de opeenhoping van producten en andere verontreinigende stoffen verwijderd, waardoor een meer ontvankelijke haarschacht wordt gegarandeerd die je paarse shampoo gemakkelijker zal opnemen.

2. Breng ruim zilver shampoo aan van je kruin tot de punten.

Om het meeste uit deze applicatiestap te halen, moet je vooraf je haar observeren en bepalen welke probleemgebieden het meest baat zouden hebben bij een verkoeling. Concentreer je op deze gebieden wanneer je je zilver shampoo aanbrengt. Onthoud dat het het paars in de shampoo is dat hier echt het werk doet, dus als je deze shampoo voornamelijk op de hoofdhuid aanbrengt, in de hoop dat het product de uiteinden bereikt, krijg je ongelijkmatige kleuren. De tint van je haar zal bovenaan warmer worden en bij de uiteinde nog warm kleuren. Zorg er dus voor dat je het product gelijkmatig aanbrengt, of wat extra op de plekken waar het bijvoorbeeld warmer/geler kleurt.

3. Laat de paarse shampoo vijf minuten intrekken voordat je hem grondig uitspoelt.

Als je haar bijzonder geel of oranje is en je denkt dat je een grote dosis paars nodig hebt om het af te koelen, kun je de shampoo langer aanhouden. Let er wel op dat je het nooit langer dan 15 minuten in je haren laat zitten. Wanneer je dit doet zullen er wat paars/blauwe vlekken ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Dit kan gunstig zijn als je bijvoorbeeld grijs bent, maar niet zozeer als je een natuurlijke blonde look wilt behouden.

3. Vervolg met een zilver conditioner voor verdere toning, of anders een gewone conditioner

Sommige blondines zweren door de paarse tinten in te sluiten met een zilver conditioner. Omdat de paarse shampoo echter het meeste werk doet, is het ook mogeljik om een andere gewenste conditioner te gebruiken.

4. Gebruik na het spoelen een diep hydraterend haarmasker om je haar te verzachten en kroezen te voorkomen. 

Deze stap is essentieel als je gebleek haar hebt. Je kunt deze stap overslaan als je merkt dat het gebruik van zilver shampoo je niet uitdroogt. Als je merkt dat het wel zo is, of dat je hoe dan ook tegen kroezen vecht, probeer dan een diep conditionerend haarmasker voordat je het opnieuw uitspoelt.

5. Beoordeel de toon nadat je haar is gewassen en gedroogd.

Als je merkt dat er sterke lila tinten zijn waar je vanaf wilt, probeer dan opnieuw te reinigen met een gewone zuiverende shampoo. Sommige mensen hebben bijzonder poreus haar dat graag alles opzuigt wat erop wordt aangebracht. Als het gaat om paarse shampoo, kan poreus haar er heel, nou ja, paars uitzien. Als je echt niet van violette, blauwe en paarse tinten in je haar houdt, maar merk dat die paarse shampoo je inderdaad die pigmentatie heeft gegeven, wees dan niet bang! Gewoon opnieuw wassen met een zuiverende shampoo, en alle tijdelijke vlekken zijn zo verwijderd.

Hoe vaak moet je zilver shampoo gebruiken?

Voor het beste resultaat raden we je aan het een of twee keer per week te gebruiken om ervoor te zorgen dat je koper niet afdoet. Wees gewaarschuwd dat als je het te regelmatig gebruikt of te lang laat zitten, je haar een paarse tint kan krijgen. Maak je geen zorgen als dit gebeurt, want het zal snel vervagen, maar je kunt het proces ook versnellen door je haar opnieuw te wassen met gewone shampoo totdat het pigment vervaagt.

Zorg er ook voor dat je haar goed verzorgd is voordat je het product gaat gebruiken. Wanneer je het aanbrengt op erg droog en beschadigd haar, zal het minder goed werken. De shampoo heeft vocht nodig om de kleur te bufferen.

Voor wie is zilvershampoo?

Zilvershampoo is voor mensen met licht haar, of dat nu geverfd, natuurlijk of geïntroduceerd via highlights is – paarse shampoo heft de gele ondertonen van je lichtgekleurde haar op en houdt het helder en mooi. Wat wordt precies bedoeld met licht gekleurd? Als je haar een van de onderstaande kleuren heeft, werkt zilver shampoo voor jou:

  • Blond
  • Platina
  • Asblond / zeer lichtbruin
  • Zilver grijs
  • Wit
  • Pastel (gebleekt en gekleurd met koelere schaduwpastelkleuren)

De sleutel hier is: paarse shampoos werken alleen op licht gekleurd haar. Dus als je een volle brunette bent, zal deze shampoo niets voor je doen. Ben je echter een brunette met blonde highlights dan kun je het wel weer gebruiken. Het zal ervoor zorgen dat je highlights mooi van kleur blijven, zonder gelig te worden. Paarse shampoo heeft geen effect op donkerder haar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het beïnvloeden van donkere haar wanneer je het enkel voor je highlights gebruikt.

Als je gebleekt haar hebt, is een paarse shampoo een absolute must-have. Je bent waarschijnlijk gewend aan de teleurstelling van een dof, bananenhaar haar nadat je de salon hebt verlaten en een paar weken verder bent. Het is in deze omstandigheden niet nodig om je haar meteen opnieuw te verven. Het gebruiken van een zilvershampoo in je gebruikelijke wasroutine is genoeg om je blonde haren helder en koel te houden.

blondeer shampoo
zilvershampoo

Is er een verschil tussen een paarse shampoo en zilver shampoo?

Er is geen verschil tussen de twee, omdat ze beide uitwisselbaar naar hetzelfde verwijzen. Paars is de eigenlijke kleur van de shampoo en omdat het is ontworpen om de haartinten te herstellen en wat glans toe te voegen, waardoor een zilverachtige reflectie ontstaat, wordt ook de term zilver gebruikt.

Verwacht geen wonderen

Hoewel het een super product is om je haren een mooiere, koelere kleur te geven, is het geen wondermiddel. Ten eerste zijn de resultaten tijdelijk, dus je zult het product moeten blijven gebruiken om de koelere kleur te behouden. Daarnaast veranderd het niet veel aan je haar kleur zelf. Als je niet blij bent met je blonde kleur nadat je de kapper hebt verlaten, denk dan niet dat zilver producten je in Blake Lively of Gwen Stefani zullen veranderen. Zilver shampoos en conditioners zijn geweldig om de kleur die je al hebt te behouden en koeler te maken. Het geeft je geen totaal andere kleur.

Het is ook zo dat je bij dik, grof en resistent haar niet zoveel verschil zult zien als bij superfijn haar dat gevoeliger is voor het veranderen van kleur. Je haartype heeft er dus ook grotendeels mee te maken hoe groot de kleurverandering zal zijn.

Veel gestelde vragen over zilvershampoo

Vraag: Deze shampoo is donkerpaars. Zal het mijn haar verven?

Het is belangrijk om te onthouden dat paarse shampoo GEEN haarverf is. Hoewel het te lang laten staan ​​van een paarse shampoo kan resulteren in een licht lila tint, zal het je haar nooit paars verven. Elke eventuele vlek kan worden verholpen door een gewone shampoo op de aangetaste plekken te gebruiken!

Vraag: Ik ben een brunette met blonde highlights, kan ik mijn highlights mooier maken met zilver shampoo? En zal de zilver shampoo mijn donkere haar lichter maken?

Paarse shampoo werkt alleen op lichtgekleurd haar, dus het zal alleen je highlights verzorgen. Het heeft helemaal geen invloed op je donkerdere haar!

Vraag: Moet ik zilver aanbrengen op droog of nat haar?

Het hangt ervan af voor wat voor een toningbehandeling je gaat. Als je haar een intensieve kleurcorrectie nodig heeft, vooral als je heel licht haar (platina, zilver of wit) hebt dat in de loop van de tijd vergeeld is, dan wil je misschien je paarse shampoo als toner op droog haar aanbrengen. Spoel vervolgens uit na een langere absorptieperiode (tot 15 minuten). Als je de zilver shampoo echter regelmatig gebruikt om je haar lichtjes te kleuren, dan kun je het het beste op nat haar aanbrengen als onderdeel van je normale wasroutine.

Vraag: Hoe vaak moet ik mijn haar wassen met zilver shampoo?

Het hangt af van hoe snel je haar verkleurt en hoe vaak je je haar in het algemeen wast. Sommige mensen merken dat het dagelijks wassen van hun haar de natuurlijke oliën kan verwijderen, met als resultaat droog haar. Als dat voor jou het geval is, gebruik dan zilver shampoo als onderdeel van je onregelmatige wasroutine. Als je echter merkt dat je haar erg gemakkelijk verkleurt en je vaker een toner nodig hebt, probeer dan vaker te wassen of gebruik paarse shampoo op specifieke gebieden als behandeling.

Vraag: Als ik een zilver shampoo gebruik, wanneer kan ik dan resultaten verwachten?

Als je je zilver shampoo correct hebt gebruikt, zie je direct na het spoelen kleurcorrectieresultaten. Als je geen verschil ziet, betekent dit dat je ofwel te weinig paarse shampoo gebruikt en / of deze niet lang genoeg hebt laten zitten.

Vraag: Kan ik zilver shampoo gebruiken op hairextensions?

Het is het beste om zilver shampoo niet op haarextensies te gebruiken, omdat de ingrediënten in paarse shampoo een negatieve reactie kunnen hebben met de ingrediënten die worden gebruikt om extensions te lijmen. Dit betekent dat je shampoo de lijm kan oplossen, waardoor je beschadigde extensions krijgt. Over het algemeen is het in dit geval het beste om geen zilver shampoo te gebruiken. Als je het nog steeds graag wilt proberen, kijk dan naar de ingrediënten van je zilver shampoo en vraag je kapper of deze ingrediënten je haarverlengingslijm oplossen.

Vraag: Kan ik zilver shampoo gebruiken op mijn krullen?

Een groot nee als het gaat om de verzorging van krullend haar, zijn met sulfaat beladen shampoos. Helaas bevatten veel zilver shampoos sulfaten, dus ze zijn niet bepaald 100% veilig voor krullend haar. Als je echter je blonde krullen wilt behouden, moet je misschien een compromis sluiten. Gebruik je paarse shampoo alleen als het absoluut noodzakelijk is (als je haar duidelijk verkleurd) Wees specifiek waar je de paarse shampoo op je lokken gebruikt; als je delen van je haar niet geel of koperachtig zijn, laat ze dan met rust. Gebruik voor je normale wasroutine je sulfaatvrije, krullend haarvriendelijke shampoo en siliconenvrije conditioner. Introduceer alleen zilvere shampoo wanneer dat nodig is. Als je merkt dat de sulfaten in je paarse shampoo je krullen uitdrogen en je krulpatroon verstoren, hoe spaarzaam je het ook gebruikt, volg dan altijd je kleurcorrectiebehandeling op met een diep conditionerend haarmasker.

1 thought on “Zilver shampoo: Hoe werkt het en welke kiezen?”

  1. Ik vind zilvershampoo ook echt een fijn product. Ik gebruik het voor zowel mijn eigen haar als mijn extensions. Zo blijven ze mooi licht en koel. Een goede conditioner gebruiken is wel aan te raden, omdat blonde haren natuurlijk poreus zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *