wenkbrauwen natuurlijk opvullen

Wenkbrauwen opvullen op een natuurlijke manier!

Wenkbrauwen vormen je gezicht en hebben een grote impact op je uitstraling. Volgens een onderzoek zijn we zelfs minder herkenbaar als je onze wenkbrauwen weghaalt dan wanneer je onze ogen weghaalt (deze theorie is uiteraard getest met photoshop hehe). Het is dan ook belangrijk dat je wenkbrauwen er goed uit zien! Wenkbrauwen opvullen is hierbij je beste vriend en helpt je om je ogen beter tot hun recht te laten komen.

Er zijn mensen met hele lichte wenkbrauwen, ‘bushy’ wenkbrauwen of helemaal geen wenkbrauwen. Alle wenkbrauwen zijn verschillend. Als je zelf je wenkbrauwen dunner maakt of in model probeert te brengen door het gebruik van een wax of een pincet,  kan dit soms een ongemakkelijke wenkbrauwvorm achterlaten. 

Ongeacht je wenkbrauwsituatie kun je ze op een manier bijwerken waardoor ze er natuurlijk uitzien en dat is door ze op te vullen met specifieke technieken, gereedschappen en kleuren. Lees hieronder alle tips en tricks voor het natuurlijk opvullen van je wenkbrauwen!

Stappenplan wenkbrauwen opvullen

Stap 1:Borstel eerst je wenkbrauwen

Voordat je je wenkbrauwen opvult, begin je met het borstelen van je wenkbrauwen. Dit is altijd de eerste stap. Gebruik hiervoor een wenkbrauwborstelje om je wenkbrauwen iets naar boven te borstelen, met de haargroeirichting mee. Nadat je je wenkbrauwen hebt opgevuld, kun je ze weer omhoog borstelen om de kleur te mengen en eventuele weerbarstige haartjes weer te vormen. Gebruik een fijn borsteltje die de haartjes goed van elkaar kan scheiden.

Shop hier wenkbrauw borsteltjes

Stap 2: Kies een kleur

Als je donker haar hebt, kies dan een kleur die een of twee tinten lichter is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Aan de andere kant, als je licht haar hebt en je je wenkbrauwen meer wilt laten opvallen, kies dan voor een tint die een halve tot een hele tint donkerder is.

Stap 3: Selecteer de juiste tools en producten

In deze stap ga je je wenkbrauwen opvullen! Er zijn verschillende soorten wenkbrauw producten. Zo heb je brow kits of afzonderlijke producten. Als je producten afzonderlijk koopt, overweeg dan of een wenkbrauwpoeder, potlood of mousse het beste bij jou en je wenkbrauwen past. Als je net begint, zal het even duren om te leren welke tools het beste werken voor je wenkbrauwen en hoe je het product correct kunt gebruiken voor de beste resultaten:

– Wenkbrauw poeder

Als je poeder gebruikt, neem dan een stijve, gebogen borstel. De stijve borstelharen van de borstel zijn geweldig voor controle bij het aanbrengen van het product en het bepalen van je wenkbrauwvorm. Breng het poeder in hoeken aan door de manier waarop je haar groeit te volgen.

Bekijk hier verschillende wenkbrauw poeders

beste wenkbrauw poeder

– Wenkbrauw potlood

Degenen die een potlood kiezen, zullen merken dat ze geweldig zijn om schaarse plekken op te vullen/ in te kleuren. Werk hun magie door het potlood lichtjes vast te houden en haarstreken te tekenen in de schaarse gebieden. Je kunt hier ook een stijve, gebogen borstel gebruiken om de lijnen indien nodig te verzachten.

Bekijk hier verschillende wenkbrauw potloden

– Wenkbrauw gel

Wanneer je voor een gel kiest, kun je grijze wenkbrauwen bedekken, de haarkleur onmiddellijk verdiepen en voor wat houdkracht zorgen. Veeg gewoon over je wenkbrauwen alsof je mascara op je wimpers aanbrengt – vermijd wel meerdere lagen op je wenkbrauwen. Dit zal er niet mooi uit komen te zien.

Bekijk hier wenkbrauw gel

Breng producten voorzichtig aan

Zorg ervoor dat je een spiegel hebt. Welke methode je ook kiest, gebruik een lichte hand en probeer niet te veel product te gebruiken. Druk ook niet hard op de huid. Het is altijd gemakkelijker om kleur toe te voegen dan om het te verwijderen. Dit soort afstemming helpt je bij het beheer van je product, zodat je het niet per ongeluk overdrijft. Terwijl je bezig bent met je wenkbrauwen is het verstandig om af en toe wat stappen naar achter te doen en het resultaat te bekijken vanaf een afstand in je spiegel. Zo kun je snel zien of het er mooi en natuurlijk uit ziet.

Als je merkt dat de kleur die je hebt gekozen te donker of de verkeerde tint is, zal het lijken alsof je nepwenkbrauwen hebt geschilderd. Het is soms moeilijk te zeggen hoe het product er op jou en je wenkbrauwhaar uitziet door simpelweg naar de tube of kleur te kijken die op de verpakking is gedrukt. Neem je tijd om een goed product uit te kiezen.

Vorm je wenkbrauwen

Als het gaat om het vormgeven van je wenkbrauwen voor een natuurlijke (in plaats van dramatische) look, overweeg dan wat het beste bij je gezichtsvorm past. Het belangrijkste dat je wilt doen bij wenkbrauwen opvullen, is een vorm creëren door kleine haarachtige streken te gebruiken. Zorg ervoor dat de voorkant van je wenkbrauwen niet vierkant is of te hard lijkt. Je wilt ook niet het uiteinde van je wenkbrauw te ver strekken, waardoor je gezicht naar beneden kan trekken. 

Tot slot, voor een natuurlijke uitstraling, vermijd een boog die te puntig of overdreven is en concentreer je in plaats daarvan op een eenvoudige en vloeiende curve. Als je het lastig vindt om zelf de juiste vorm aan je wenkbrauwen te geven, gebruik dan speciale wenkbrauw vormpjes.

De meest voorkomende wenkbrauw fouten die mensen maken.

1. Los gaan met een pincet

“Gooi je pincet in de prullenbak!” Nee grapje, dit is niet helemaal waar. Bewaar je pincet, maar gebruik het verstandig. Als je donker haar hebt en je moet af van ingegroeide haartjes, haartjes in het midden van je wenkbrauwen of achterblijvers eruit trekken, doe dit dan zeker, maar word niet pincet-verslaafd! Als je wenkbrauwen flink moeten worden gerepareerd, maak dan een afspraak bij een schoonheidsspecialist, want daar gaat het vaak mis.

2. Pincet gebruiken op het verkeerde moment en de verkeerde manier

Gebruik je pincet na het douchen. Je haren zijn dan zachter en je poriën staan open. Maak dus ook niet de fout om je huid te ‘verdoven’ met ijs voor het epileren. Kou vernauwt de poriën en kan de haarzakjes steviger vasthouden. Als je je echt zorgen maakt over de pijn, gebruik dan een verdovende spray op een wattenstaafje en vervolgens op de huid.

Trek de haartjes eruit in de groeirichting. De haartjes moeten als het ware uit het haarzakje glijden. Trek niet tegen de richting in, want dit kan leiden tot ingegroeide haartjes. Trek de huid strak door de huid voorzichtig en stevig vast te houden met je vrije hand. Dit resulteert in minder pijn aan de huid. Als het haar te kort is om vast te pakken met je pincet, duw het pincet dan niet in de huid. 

Krassen, bloeden of zelfs littekens kunnen het gevolg zijn van verkeerd omgaan met je pincet. Wat overtollig haar hebben is een betere optie dan vechten tegen een duidelijk beschadigde huid. Wacht in plaats daarvan gewoon tot het haar wat langer is en gemakkelijk kan worden vastgepakt.

Hier volgen wat tips voor het zelf epileren van je wenkbrauwen:

-Bedenk eerst welke vorm je je wenkbrauwen wilt geven.

Het is belangrijk dat je van te voren weet welke haren je wilt verwijderen. Als je niet weet waar je moet beginnen, gebruik dan een witte eyeliner of concealer op het haar dat je wilt verwijderen, zodat je niet van de koers verdwaalt.

Gebruik een goede kwaliteit pincet.

Er zijn veel verschillende soorten pincetten en het is belangrijk dat je over een goede kwaliteit pincet beschikt. Je zult gefrustreerd raken en het proces zal uiteindelijk twee keer zo lang duren als je pincet eraf glijdt of het haar breekt in plaats van dat je ze eruit trekt. Bekijk hier verschillende pincetten.

Trim je wenkbrauwen.

Een grote fout die mensen vaak maken bij het aanpassen van hun wenkbrauwen, is meer haar verwijderen, terwijl het trimmen van de overtollige lengte een beter idee is. Voor mensen met grotere wenkbrauwen helpt dit om ze er netter en verzorgder uit te laten zien. Gebruik hiervoor een klein wenkbrauwknippertje. Wees wel voorzichtig dat je niet teveel van de haren afknipt!

Epileer de bovenkant van je wenkbrauwen wat, indien nodig.

Soms hoor je dat je nooit de bovenkant van je wenkbrauwen moet aanraken, maar dat is niet altijd het geval. Hoewel je zeker niet de boven vorm moet aanpassen, zorgt het verwijderen van de losse haren boven de vorm voor een meer gedefinieerde, zuivere look en kan het ervoor zorgen dat de wenkbrauwen er gelijkmatiger uitzien.

Ga niet te dicht bij de spiegel staan.

Met enige afstand van de spiegel kun je je wenkbrauwen beter in balans brengen en het “hele plaatje” zien. Hierdoor is de kans kleiner dat ze ongelijk worden. Nadat je je vorm hebt aangebracht, kun je dichtbij komen om de fijnere, lichtere haartjes beter te bereiken.

Ga niet voor een vorm die niet bij je gezicht past.

Houd er rekening mee dat het vormen van je wenkbrauwen niet twee perfecte halve cirkels of bogen betekent. Verwijder slechts het overtollige haar om je ogen beter te omlijsten, langs je natuurlijke bogen.

eyebrows

3. Je wenkbrauwen niet behandelen

Als je wilt dat je wenkbrauwen groeien (misschien na een slechte ervaring), moet je ze met voedende producten behandelen zoals je met je huid ook zou doen. Het gebruik van een goede wenkbrauw serum wordt in dat geval aangeraden. Je kunt je wenkbrauwen op deze manier helpen sneller en gezonder te laten groeien door een mix van de juiste ingrediënten.

Shop hier wenkbrauw serum

4. Elke keer naar een andere wenkbrauw specialist/schoonheidspecialist gaan

Indien je het heft liever niet in eigen handen neemt wanneer het gaat om het vormen van je wenkbrauwen, kun je hiervoor naar een specialist gaan. Het is belangrijk dat je een vaste specialist vindt die je wenkbrauwen voor je doet. De eerste sessie zal wat langer duren, maar daarna gaan de afspraken een stuk sneller. 

Als je eenmaal een specialist hebt gevonden die je wenkbrauwen maakt zoals je ze wilt, zorg er dan voor dat je er altijd naar teruggaat. Ze kennen je wenkbrauwen en weten precies hoe jij ze wilt hebben. Dit helpt teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast kun je altijd aan hem of haar vragen hoe je je wenkbrauwen zelf het beste kunt verzorgen.

5. Niet in detail naar je wenkbrauwen kijken

Een andere fout is dat mensen niet goed naar hun eigen wenkbrauwen kijken. Bestudeer je wenkbrauwen eerst goed voordat je er aan gaat zitten. Kijk bijvoorbeeld waar je schaarse plekken hebt (dus delen van je wenkbrauw waar minder haar groeit). Veel mensen hebben geen behandelingen nodig zoals microblading over de hele wenkbrauwen, alleen op plaatsen waar het haar vlekkerig is. Volg dezelfde aanpak bij het opvullen van je wenkbrauwen. Kijk waar er schaarse gebieden zijn en vul deze op.

6. Besparen op producten

Als het gaat om je wenkbrauwen opvullen, is het gebruik van bepaalde producten een persoonlijke voorkeur. Er zijn gels, poeders en potloden, en het hangt ervan af wat je gewend bent. Waar je ook voor kiest, het is wel heel belangrijk dat de producten van goede kwaliteit zijn. Geef wat meer uit aan je wenkbrauwproducten. Sommige producten zijn waterbestendig, gaan langer mee en zijn beter voor bepaalde huidtypen. Ga daarom niet besparen op goede kwaliteit producten.

7. Ga niet voor 100% symmetrie

Onthoud: je wenkbrauwen zijn zusjes, geen identical twins! Maak jezelf dus niet gek met het idee dat ze er precies hetzelfde uit moeten zien. Natuurlijk is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk overeen komen en geen complete andere vorm hebben, maar sla hier niet in door. Wanneer je teveel de focus legt op perfecte symmetrische wenkbrauwen, kan dit resulteren in teveel wegplukken of bij wenkbrauwen opvullen, teveel bijtekenen. Dit geeft vaak geen mooi resultaat.

Lees hier ook alle tips om je wenkbrauwen natuurlijk voller te maken zonder make-up!

1 thought on “Wenkbrauwen opvullen op een natuurlijke manier!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *