himalaya zoutlamp

Himalaya zoutlamp: Werking en voordelen!

Een himalaya zoutlamp is een aantrekkelijke toevoeging aan elke kamer. Ze zijn gemaakt van roze zoutkristallen die gewonnen zijn aan de rand van het Himalaya gebergte en variëren in kleur van lichtroze tot roze met een oranje tint, afhankelijk van de mineraalconcentratie. Ze hebben ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. Lees verder om ze allemaal te ontdekken!

Wat zijn Himalaya zoutlampen?

Himalaya Zoutlampen zijn gemaakt van stukjes Himalaya zoutkristallen. Deze kristallen zijn gesneden uit amberkleurig steenzout, uitgehold om er een gloeilamp in te passen. Als je ze aansteekt, geven ze een warme, roodachtig roze gloed af. Het zout in deze lampen is afkomstig uit de Himalaya, een bergketen die zich ongeveer 1500 kilometer door Pakistan, India, Bhutan en Nepal uitstrekt.

Naast dat ze een kamer verlichten en fungeren als prachtige interieurdecoratie doen ze nog veel meer. Zo kunnen ze de stemming stimuleren, de slaap verbeteren, allergieën verminderen, mensen met astma helpen beter te ademen, de lucht zuiveren en nog veel meer.

Echte Himalaya zoutlampen komen uit de Khewra zoutmijn in Pakistan. Het zout dat deze mijn produceert, heeft een roodachtige, roze of gebroken witte kleur. Er worden tal van nepproducten online verkocht. De echte versies zijn kwetsbaar en geven een zwak licht. De nepproducten zijn moeilijk te breken en gloeien helder.

Himalaya zoutlamp werking

Een zoutlamp werkt op twee manieren:

1. Het trek als het ware deeltjes naar binnen. Deze lampen trekken zogenaamde allergenen, gifstoffen en verontreinigende stoffen naar hun oppervlak, waardoor de lucht gereinigd wordt.

2. Ze balanceren elektromagnetische straling door negatieve ionen af te geven. Dagelijkse apparaten zoals mobiele telefoons, televisie, computers en tablets geven constant positieve ionen af ​​in de lucht. Deze en andere veelgebruikte elektronica kan een overstroom van elektromagnetische straling (EM) veroorzaken, die, hoewel onzichtbaar, naar verluidt enkele ernstige langetermijneffecten veroorzaakt. Van constante blootstelling aan EM-straling is bekend dat het vooral vermoeidheid veroorzaakt, stress verhoogt en het immuunsysteem verzwakt. Himalayazoutlampen zenden negatieve ionen uit en heffen positieve ionen op. Daarom helpen ze door elektromagnetische straling te neutraliseren, kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische opbouw te voorkomen.

Ionen zijn moleculen die een verandering van lading hebben ondergaan. Negatieve ionen hebben een elektron gekregen. Positieve ionen hebben er een verloren. Ionen zijn overal om ons heen. Sommige zijn afkomstig van deeltjes uit de ruimte die hun weg naar de aarde vinden. Anderen vormen dichter bij huis, door straling, zonlicht, bliksem of de botsing van waterdruppels in een waterval.

Sommige mensen zeggen dat ze zich na een storm verfrist en helderder voelen, een gevoel dat volgens hen te wijten is aan de hoeveelheid negatieve ionen in de lucht. Commerciële ionisatoren en zuiveringssystemen produceren ook negatief geladen ionen om schonere en comfortabelere binnenruimtes te creëren.

Himalaya zoutlampen produceren zogenaamd negatief geladen ionen, terwijl watermoleculen uit de lucht de warmte van het oppervlak aantrekken en vervolgens verdampen.

Himalaya zoutlamp voordelen

Himalaya zoutlampen bieden een scala aan gezondheids- en milieuvoordelen, waardoor ze zeer gunstig zijn voor in huis. Ontdek hier alle geweldige voordelen en reden waarom jij er zo snel mogelijk een zou moeten aanschaffen!

1. Verbetert je humeur

Positieve ionen in de lucht vergroten angst, chagrijnigheid en andere onaangename gevoelens. Veel onderzoeken suggereren dat negatieve ionen de stemming en het energieniveau verbeteren door serotonine in de hersenen te verhogen. Daarom kan een himalaya zoutlamp nuttig zijn voor mensen die lijden aan seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en andere vormen van depressie.

2. Helpt je beter te slapen

Overmatige blootstelling aan positieve ionen vermindert de bloed- en zuurstoftoevoer van de hersenen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. De negatieve ionen van een Himalaya zoutlamp zouden dit effect omkeren, waardoor ze een populair slaapmiddel zijn. Ook, in directe relatie tot chromotherapie, kan het rustgevende licht mensen helpen die aan slapeloosheid lijden.

3. Vermindert stress en bevordert ontspanning

Himalayazoutlampen kunnen worden gebruikt als hulpmiddel bij kleurentherapie (chromotherapie), een alternatieve methode voor het diagnosticeren en behandelen van een groot aantal ziekten. Ze produceren een zacht licht in tinten van omgevingsoranje, geel en rood dat onder andere helpt bij stress, aandachtstekortstoornis en algemene ontspanning. Aangenomen wordt dat het serene licht fysieke, spirituele en emotionele energieën in evenwicht brengt.

4. Verbetert de concentratie en prestaties

Blootstelling aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbetert de algehele prestaties. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor Himalaya zoutlampen de concentratie geweldig verbeteren. Ze zorgen ook voor een boost van de neurotransmitter serotonine, heet gelukshormoon, wat letterlijk het geluksgevoel creëert.

5. Verhoogt het energieniveau

Positieve ionen putten de energie uit het lichaam uit en himalaya zoutlampen zorgen dus voor het tegenovergestelde. De negatieve ionen verhogen het energieniveau, wat een verfrissend effect geeft, vergelijkbaar met het gevoel van verjonging dat wordt bereikt door tijd door te brengen in de natuur.

6. Verhoogt de bloedstroom

Bepaalde studies hebben gesuggereerd dat negatieve ionen, zoals die worden uitgezonden door Himalaya zoutlampen, de bloedstroom kunnen versnellen. Deze boost helpt verschillende aandoeningen van het vaatstelsel te verbeteren en kan bepaalde schade aan de longen voorkomen.

7. Bestrijd astma en allergieën

Aangenomen wordt dat Himalaya zoutlampen stof, schimmel, meeldauw en huidschilfers van huisdieren uit de binnenlucht filteren. Net zoals een neusspray zout gebruikt om de luchtwegen vrij te maken, helpen ze allerhande allergiesymptomen te verlichten. Degenen die worstelen met astma beweren ook te profiteren van Himalayazout. Het is zo’n effectief ademhalingshulpmiddel dat bepaalde fabrikanten Himalayazoutinhalatoren hebben geproduceerd die gericht zijn op patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen.

8. Reinigt de lucht

Negatieve ionen hebben enig vermogen om schadelijke deeltjes uit de lucht te verwijderen. Wanneer ionen zich ophopen op bacteriën of pollen, neutraliseren ze de verontreinigende stoffen. Studies suggereren dat negatieve en positieve ionen ziektekiemen kunnen doden.

Himalaya roze zoutlampen helpen de lucht te reinigen door middel van een operatie genaamd hygroscopie, die verontreinigde watermoleculen uit de directe omgeving aantrekt en absorbeert en ze opsluit in het zoutkristal. Het proces heeft het verbazingwekkende vermogen om sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Dit voordeel is bijzonder populair, omdat zoute lucht als een algemene gezondheidsbevorderaar werkt en kan helpen de luchtkanalen vrij te maken.

9. Verbetert de algehele ademhaling

Trilharen zijn de eindige haren die langs de luchtpijp lopen en werken als microscopisch kleine ademhalingsfilters. Volgens studies verminderen positieve ionen de ciliale activiteit, terwijl negatieve ionen daarentegen een meer verhogend en positief effect hebben. Daarom wordt aangenomen dat Himalaya zoutlampen de ademhaling verbeteren door negatieve ionen vrij te geven die vreemde deeltjes filteren en de longen in het algemeen schoner houden.

10. Verlicht hoesten en andere symptomen van verkoudheid

Het is mogelijk dat de negatieve ionen die vrijkomen door Himalaya zoutlampen bescherming bieden tegen ziektekiemen in de lucht. Naast het verwijderen van deze verontreinigingen uit de lucht, stelt het zout het lichaam ook in staat om lucht effectiever te filteren in een poging om te voorkomen dat vreemde deeltjes in de longen terechtkomen. Dit kan de ontwikkeling van hoesten, niezen, keelpijn en andere kleine symptomen van verkoudheid voorkomen.

Himalaya zoutlamp kopen

zoutlamp himalaya
Himalaya Salt Dreams Rock Zoutlamp - €23,95
Himalaya Zout Theelichthouder - €14,95

Zoutlamp schoonmaken

Dompel de lamp nooit onder in water en laat hem nooit achter op een plek waar water rechtstreeks in contact komt met het oppervlak. Om de zoutlamp schoon te maken, kun je het beste gewoon een lichtvochtig washandje gebruiken om het oppervlak schoon te vegen. Gebruik ook geen zeep of andere reinigingsmiddelen.

Kan een zoutlamp gevaarlijk zijn?

Nee, over het algemeen zijn zoutlampen zijn niet gevaarlijk, maar juist ontzettend goed voor je. Het enige waar je op moet letten is dat je de lamp op een geschikte plaats neerzet, buiten het bereik van huisdieren en kleine kinderen. Zoutlampen zijn op geen enkele manier giftig van nature, maar het is natuurlijk niet goed als bijvoorbeeld je hond, kat of zelfs kind het zout eraf likt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *