Het boze oog: Wat is het en hoe kom je ervan af?

Er bestaan veel culturen, mythen en tradities in de wereld. Een van de meest populaire is de legende van het boze oog. Het is zeer waarschijnlijk dat je het boze oog ooit in je leven bent tegengekomen – of het nu in schilderijen, verhalen, sieraden of culturen is. Maar wat is de betekenis precies achter het boze oog? Lees verder om erachter te komen wat het precies is en hoe je je ertegen kunt beschermen.

Boze oog betekenis

Het boze oog is een vloek uit de Griekse cultuur die vele decennia heeft doorgemaakt en nog steeds bestaat. Het stelt dat wanneer iemand jaloers op je is, ze de macht hebben om je een ‘boze blik’ te geven en pech op je af te sturen. Deze negatieve blik kan opzettelijk of onbewust worden gegeven door familieleden, vrienden, collega’s en zelfs kennissen, en de resultaten kunnen destructief zijn voor je welzijn.

In wezen iis het geen ingewikkeld concept; het komt voort uit de overtuiging dat iemand die veel succes of erkenning behaalt, ook de afgunst opwekt van de mensen om hen heen. Die afgunst manifesteert zich op zijn beurt als een vloek die hun geluk ongedaan zal maken.

Vanwege deze overtuiging is bescherming tegen het boze oog iets waar veel mensen actief naar op zoek zijn. Daarom gebruiken mensen tegenwoordig speciale sierraden en juwelen als een symbool van bescherming tegen pech en ongeluk.

De geschiedenis

Ongeveer 40% van de culturen in de wereld gelooft in een of andere vorm in het boze oog. Er wordt over geschreven in oude Romeinse en Griekse teksten, evenals in de Koran en de Bijbel. In feite heeft deze vloek een hele lange geschiedenis die teruggaat tot 3.000 v.Chr. Hoewel de wetenschap is geëvolueerd en de tijden zijn veranderd sinds het is ontstaan, is het altijd het eenvoudigste antwoord geweest op ‘waarom gebeuren er slechte dingen met goede mensen?’.

Hoe bescherm je jezelf tegen het boze oog?

Denk jij dat je getroffen bent door deze voek en wil je het boze oog weghalen? Of heb je nergens last van, maar wil je je beschermen zodat je er nooit last van kan krijgen? Lees dan gauw verder voor de beste manieren om er snel van af te komen en om jezelf te beschermen.

Veel mensen die in het boze oog geloven, hebben geprobeerd manieren te vinden om zichzelf en dierbaren ertegen te beschermen. Een van de meest populaire vormen van bescherming hiertegen is zonder twijfel het dragen van sieraden. Blauw wordt gebruikt om spirituele bescherming aan te duiden. Er zijn echter meerdere manieren om er vanaf te komen. Hieronder worden 5 populaire manieren benoemd. 

5 manieren om jezelf te beschermen tegen het boze oog

1. Het dragen van sieraden met het oog symbool

Het dragen van het boze oog symbool is voldoende om jezelf tegen het boze oog te beschermen. Dit wordt meestal gedaan door het dragen van sieraden met boze ogen, wat tegenwoordig ook is uitgegroeid tot een enorm fashion statement bij zowel gelovigen als niet gelovigen.

Zo’n sierraad bevat meestal een blauw met wit oog. Bijna iedereen is wel bekend met dit beschermende talisman. Ze worden ook wel nazars genoemd, het is een blauwe glazen kraal met een witte, lichtblauwe en zwarte cirkel in het midden die eruit ziet als een oog. Vaak wordt dit symbool het ‘boze oog’ genoemd, terwijl het juist hetgene is wat je beschermt tegen de ‘vloek’ zelf. Het is gebruikelijk geworden om de talismen die zijn ontworpen om het boze oog af te weren de naam van de vloek te geven, maar dit is technisch onjuist. Het boze oog is de vloek, elke talisman heeft zijn eigen naam.

Het symbool kan in veel soorten sieraden worden verwerkt, waaronder kettingen, ringen, armbanden en ander soort accessoires.

‘Boze oog’ kopen:
boze oog kralen
Boze oog kralen - €6,95
boze oog sleutelhanger
Sleutelhanger boos oog - €9,95
Boze oog armband - €16,95
oorbellen boze oog
Boze oog oorbellen - €21,90
Lucardi 9 Karaat hanger hamsa met evil eye €79,99

2. Aura reiniging

Je aura is het energieveld dat je lichaam omgeeft. Het werkt als een magnetisch energieveld dat emoties, gezondheid, psychische gebeurtenissen en omstandigheden om je heen oppikt. Je aura kan stress ervaren als je energie uitwisselt met de mensen om je heen, en dat is precies waarom je je aura van tijd tot tijd moet schoonmaken. Het schoonmaken / reinigen van je aura helpt je met het afweren van het kwade oog en andere negatieve energieën.

3. Spiegel Talisman

Vanwege de reflecterende eigenschap van spiegels, denken mensen dat ze je pech terug zullen kaatsen naar de afzender. Deze overtuiging zorgt ervoor dat sommige mensen spiegels in hun deuropeningen en andere veelgebruikte kamers in hun huis plaatsen om pech en ongeluk af te weren. Ook kun je kleine spiegeltjes in je sierraden en kleding verwerken.

4. Kokosrituelen

Kokosrituelen omvatten het nemen van een kokosnoot en deze tegen de grond slaan. De kokosnoot zou moeten lijken op de pech en het boze oog dat je heeft vervloekt. Deze methode vindt typisch plaats in een ‘pure omgeving’, zoals een tempel of kapel. Je neemt bij dit ritueel de kokosnoot eerst in je rechterhand, draait hem drie keer om je hoofd en visualiseert de kwade krachten die je treffen. Stel je vervolgens de ogen van de kokosnoot voor als de boze ogen en sla de kokosnoot kapot. Het idee is om de kokosnoot zo ver mogelijk van je huis kapot te maken, om ervoor te zorgen dat de pech niet terug naar je toe trekt.

5. Magneet reiniging

Andere tradities geloven dat een ‘magneetreiniging’ effectief helpt om de pech en ongeluk van je af te trekken. Het ritueel houdt in dat de magneet van je hoofd tot je tenen over je lichaam gaat. De legende zegt dat je dan de magneet moet verbranden, in een poging om de negatieve energieën en al het slechte dat het met zich meebrengt te verbranden. Magneten hebben de kracht om de getroffen persoon van de ‘vloek’ af te helpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *