gua sha gebruiken

Gua Sha gebruiken? Alles wat je moet weten!

Als je op zoek bent naar het magische hulpmiddel dat je hele schoonheidsroutine zal veranderen, zoek dan niet verder dan een Gua Sha. In dit artikel leren we je een Gua Sha gebruiken op de juiste manier.

Deze hartvormige huidverzorgingstool is niet alleen ontworpen om je er beter uit te laten zien (later meer over alle verbluffende voordelen), maar ook om je te helpen ontspannen en tot rust te laten komen wanneer je een spa-waardige behandeling nodig hebt. En het mooiste van alles: het geeft geweldige resultaten voor een klein prijskaartje.

Lees gauw verder om te ontdekken hoe een Gua Sha te gebruiken en wat de voordelen zijn!

Wat is een Gua Sha?

Gua Sha’s worden al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt en worden ‘de Botox van het Verre Oosten’ genoemd vanwege hun verstevigende en verhelderende voordelen.

Hoewel de Gua Sha-gezichtstool onlangs mainstream is geworden, is deze een stuk ouder dan je denkt. Deze moderne gezichtsschraaptechniek is gebaseerd op een traditionele Chinese geneeswijze die bekend staat als Gua Sha. Gua betekent aaien of drukken, en Sha verwijst naar roodheid. Volgens vroege beoefenaars stimuleert de roodheid die wordt verkregen door te schrapen de huid om zichzelf te genezen. Hoewel de hedendaagse Gua Sha-beoefening minder intens is, zal het je nog steeds een goed gevormd gezicht geven, samen met andere geweldige resultaten!

Het is een behandeling waarbij een platte jade of rozenkwartssteen in opwaartse bewegingen over de huid wordt geschraapt om stijve spieren te ontspannen en weefseldrainage te bevorderen.

De gua sha staat erom bekend de spieren in het gezicht te ontspannen, de huid te liften en te verstevigen, de lymfedrainage te bevorderen en de opname van huidverzorgingsingrediënten te verhogen.

Gua Sha kopen

Voorat je een Gua Sha kunt gebruiken, dien je er natuurlijk een te kopen. Als je er nog geen hebt, ga dan opzoek naar een Gua Sha. Niet elke Gua Sha is van dezelfde kwaliteit dus zorg ervoor dat je een echte steen koopt om van alle voordelen te kunnen profiteren.

Bekijk hier verschillende Gua Sha stenen

Onze top 3:

Gua sha kopen
LimberLux Rose Quartz Gua Sha Set - €29,95
Demiracle® Amethist Gua Sha Schraper & Amethist Hart - €29,99
Demiracle Gua Sha Jade Schraper
Demiracle Gua Sha Jade Schraper - €7,49

Gua Sha gebruiken

Een Gua Sha gebruiken is niet zo simpel als gewoon de steen over je gezicht bewegen. Er dient een speciale techniek achter te zitten. Hieronder geven we per plek aan hoe je de Gua Sha kunt gebruiken. We hebben hieronder ook een afbeelding toegevoegd waar de juiste richtingen op zijn aangegven evenals wat de steen op welke plaats doet.

– Achterkant van de nek

Voor de massage kunt je je favoriete serum, olie of vochtinbrengende crème aanbrengen op je nek. De Gua Sha helpt bij de opname van vitale ingrediënten. De steen kan voor gebruik ook in de koelkast worden bewaard voor een extra verkoelend effect.

Gebruik de bovenkant of ‘bovenkant van het hart en sleep de Gua Sha met stevige druk naar de achterkant van de nek, van onder naar boven. Wanneer je de haarlijn bereikt, gebruik dan drukkende bewegingen op het gebied van de nek dat het meest gespannen aanvoelt. Herhaal deze beweging een aantal keer.

– Zijkanten van de nek

Veeg met de naar binnen gebogen kant van de Gua Sha de zijkant van de nek van het sleutelbeen naar de kaaklijn. Wanneer je de kaaklijn bereikt, maak je korte, scherpe drukbewegingen. Herhaal deze beweging een aantal keer voordat je naar de andere kant van de nek gaat.

– Keel

Gebruik de bovenzijde van de gua sha (dus waar de twee bogen van het hart zitten) met lichte druk om de keel te masseren. Begin tussen de sleutelbeenderen en veeg de steen omhoog langs de ronding van de nek voordat je de twee punten gebruikt om druk uit te oefenen op de kaaklijn.

– Kaak

Met de gua sha op zijn kant, gebruik je de top van het hart’ om vegende bewegingen over de kaaklijn te maken. Begin bij de kin en beweeg de steen omhoog richting het oor. Herhaal deze beweging een aantal keer voordat je naar de andere kant gaat.

– Jukbeenderen

Gebruik de langste zijde van de gua sha om de jukbeenderen te masseren. Begin net boven de mond en aan de zijkant van de neus en sleep de steen omhoog, de contouren van de jukbeenderen volgend, richting de haarlijn met gemiddelde druk. Herhaal deze beweging weer een aantal keer voordat je naar de andere kant gaat.

– Ogen

Gebruik de langste ronding van het hart om het gebied onder de ogen te masseren. Plaats de gua sha plat tegen de binnenste ooghoek en oefen lichte druk uit om naar buiten te vegen in de richting van de haarlijn. Herhaal deze reeks voordat je naar de andere kant gaat.

– Wenkbrauwen

Plaats de kleinere ronding van het hart onder de wenkbrauw en de langere ronding boven de wenkbrauw voordat je vegende bewegingen maakt die de vorm van de ogen volgen naar de haarlijn toe. Gebruik zachte druk.

– Voorhoofd

Trek met de langste zijde van de gua sha de steen omhoog van net boven de wenkbrauwen naar de bovenkant van het voorhoofd. Herhaal deze beweging aan de ene kant van je voorhoofd een aantal keer, voordat je naar de andere kant gaat.

De voordelen van Gua Sha

Nu je weet wat een Gua Sha is en hoe je deze kunt gebruiken, is het natuurlijk ook handig om te weten waarom je het precies zou willen doen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van een Gua Sha gezichtsbehandeling.

1. Lymfedrainage

Een traag lymfesysteem kan wallen, gezwollen huid, vermoeidheid, acne en andere huidproblemen veroorzaken. Omdat lymfecirculatie alleen mogelijk is door spierbeweging of massage, is het gebruik van een Gua Sha de beste manier om deze te vergroten.

2. Gaat om met cystische acne

Een Gua Sha is een geweldig hulpmiddel om te gebruiken bij acne. De Gua Sha-tool helpt puistjes, roodheid en de grootte van acne te verminderen door congestie te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Kijk echter wel uit, gebruik een Gua Sha niet op een beschadigde huid.

3. Bestrijdt acnelittekens

De Gua Sha brengt vers bloed naar het oppervlak van de huid, wat de huidcellen vernieuwt, waardoor de zichtbaarheid van acnelittekens wordt verminderd. Voor effectieve en snelle resultaten kun je je Gua Sha gebruiken in combinatie met een vitamine C serum. Bekijk hier lijst met de beste vitamine C serums.

4. Vermindert wallen

Omdat de Gua Sha lymfe en andere vloeistoffen uit je gezicht verwijdert, wordt je huid strakker en meer gebeiteld. Hierdoor is het de perfecte tool om wallen tegen te gaan. Hierboven hebben we aangegeven hoe je een Gua Sha kunt gebruiken onder de ogen. Je veegt als het ware altijd naar buiten terwijl je een zachte druk uitoefent.

5. Vermindert donkere kringen en een doffe teint

Een verbeterde bloedcirculatie resulteert in minder donkere kringen en een jeugdige gloed. Dit geldt voor zowel het gebied onder de ogen als de rest van het gezicht. Je huid ziet er helderder uit en straalt meer.

6. Verzacht rimpels en fijne lijntjes

Een van de belangrijkste voordelen waarvoor veel mensen de Gua Sha gebruiken: het verzacht fijne lijntjes en rimpels zichtbaar. De Gua Sha ontspant je stijve gezichtsspieren en weefsels en verzacht zo tekenen van veroudering. Het is ook een geweldige tool om te gebruiken ter voorkoming van vroege huidveroudering.

7. Kaaklijn en jukbeenderen contouren

Door de Gua Sha consequent op de juiste manier over je gezicht te schrapen, krijgt je een mooie gedefinieerde kaaklijn en jukbeenderen. Naarmate de tijd verstrijkt, zal je gezicht er natuurlijker en beter uit gaan zien! Voor je het weet heb jij je contourset niet meer nodig!

gua sha gebruiken

Veelgestelde vragen over Gua Sha

Hopelijk weet je bij deze hoe je een Gua Sha moet gebruiken en heb je je favoriete tool uitgekozen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen!

– Kan ik een serum gebruiken met mijn Gua Sha?

Ja zeker. Dit wordt zelfs aangeraden omdat de Gua Sha ervoor zorgt dat huidverzorgingsproducten beter in de huid kunnen trekken. Daarnaast is het niet fijn om een Gua Sha op de blote huid te gebruiken zonder serum, omdat dit huiduitslag en irritatie kan veroorzaken. Serums zijn bovendien geweldig voor huidverzorging omdat ze licht van gewicht zijn en veel actieve ingrediënten bevatten om de huid te verbeteren.

– Welke serum moet ik gebruiken met mijn Gua Sha?

Dit is afhankelijk van wat je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld huidveroudering tegen wilt gaan dan zijn Retinol serum en vitamine C serum geweldige opties. Beide zijn ook goed tegen acne en onzuiverheden.

Bekijk hier een lijst met de beste gezichtsserums

– Kan ik beter een serum of een olie gebruiken in combinatie met mijn Gua Sha?

Als je je Gua Sha-tool overdag gebruikt, is het aanbrengen van een serum beter omdat het licht van gewicht is. In tegenstelling tot olie zal het je huid niet vettig of plakkerig maken. Het is echter per persoon verschillend en ligt er maar net aan wat je fijner vindt. Je kunt het dus allebei uitproberen en zien wat voor jou het beste werkt.

– Hoe vaak moet ik mijn Gua Sha gebruiken?

Het wordt aanbevolen om ten minste driemaal per week een Gua Sha gezichtsbehandeling te doen voor de beste resultaten en om deze te behouden. Je kunt ervoor kiezen om het ‘s ochtends te doen om wallen te verminderen of ‘s avonds, net voor het slapengaan, om je gezichtsspieren te ontspannen.

– Hoe maak je je Gua Sha schoon en bewaar je deze?

Het goed schoonmaken van je Gua Sha steen is zeer belangrijk. Een vieze Gua Sha kan verschillende huidproblemen veroorzaken, zoals acne, vettigheid, puistjes en meer. Om ervoor te zorgen dat je steen altijd goed schoon is, raden we aan om het voor en na elk gebruik met een zachte handdoek af te vegen. Voor een diepere reiniging kun je de handdoek in een sopje (water + je reinigingsmiddel) dopen en vervolgens de Gua Sha voorzichtig afvegen. Dit verwijdert de bacteriën die zich op je steen hebben opgehoopt. Vermijd het gebruik van heet water, omdat dit de stenen  kan beschadigen. Voordat je je Gua Sha weer in de doos plaatst, moet je er ook voor zorgen dat deze volledig droog is.

– Kan een Gua Sha kapot gaan?

Ja dat kan. Omdat je Gua Sha’s zijn gemaakt van halfedelstenen, zijn ze kwetsbaar. Als je ze laat vallen, kunnen de kristallen beschadigd raken, waardoor de resultaten veranderen. Het is erg belangrijk om met uiterste zorg met je Gua Sha om te gaan. Je kunt je steen het beste op een droge plaats bewaren en ergens waar het niet zal vallen. Je kunt het zelfs in je koelkast (of een make-up koelkast) bewaren voor een extra verkoelend effect.

– Is Gua Sha veilig?

Gua Sha is een veilige techniek, maar je moet wel weten hoe je een Gua Sha moet gebruiken. Als je het niet op de juiste manier gebruikt kan het huidirritatie en blauwe plekken als gevolg hebben. Lees daarom goed dit artikel door en ga altijd voorzichtig om met je Gua Sha. Oefen een lichte druk uit op de huid, maar druk nooit te hard. Gebruik ook altijd een serum.

Gebruik ook geen Gua Sha op een kapotte huid. Als je bijvoorbeeld een open wond of infectie hebt of verbrand bent, gebruik dan geen Gua Sha.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *