Review GreenPan

GreenPan Review: Aanrader of niet?

Denk je erover om GreenPan kookgerei te kopen, maar twijfel je of dit iets voor jou is? En vraag je je af of GreenPan een goed merk is en hoe het zich verhoudt tot anderen? Lees dan hier een uitgebreide GreenPan review!

In deze GreenPan review bespreken we de voor- en nadelen van GreenPan-kookgerei en zul je alles te weten komen wat je moet weten voordat je zelf een Greenpan pan aanschaft. Zo kun je zelf beslissen of het merk de moeite waard is of niet.

Lees gauw verder voor een uitgebreide GreenPan review!

Wat is GreenPan voor merk?

GreenPan is een Belgisch merk met een internationale reputatie. Het merk is opgericht twee schoolvrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman. GreenPan creëerde origineel en gezond kookgerei van keramiek met antiaanbaklaag. Het is het vertrouwde merk voor niet-giftige, gemakkelijk schoon te maken en gebruiksvriendelijke potten en pannen.

GreenPan is het merk voor iedereen die écht gezond wil koken! Alle potten en pannen hebben een gezonde keramische Thermolon™ antikleeflaag. Die is gemaakt met natuurlijke grondstoffen, zoals zand en bevat géén PFAS. Iets wat de meeste merken van antikleefpannen wél nog steeds doen. Met de keramische antikleeflaag van GreenPan ben je dus zeker dat er geen toxische stoffen kunnen vrijkomen, zelfs als je graag kookt op hoge temperaturen.

De voordelen van GreenPan:

 • Niet giftig: Alle producten bevatten een gezonde Thermolon keramische coating, die volledig PFAS-vrij is en geen schadelijke giftige chemicaliën bevat.
 • Niet-klevend: De keramische antiaanbaklaag is zijdezacht. Je hebt minder olie of boter nodig en je hoeft niet te schrobben achteraf. Gezond, snel & makkelijk!
 • Milieuvriendelijk: Er wordt ook gedacht aan onze planeet. Daarom komt bij de productie van onze Thermolon keramische antiaanbaklaag 60% minder CO2 vrij in vergelijking met traditionele antiaanbaklagen.

Waarom kiezen voor GreenPan en niet voor andere pannen?

Koken is iets prachtigs. Het brengt vreugde aan huishoudens over de hele wereld, brengt gezinnen bij elkaar en, als het goed wordt gedaan, kan ons gezond houden.

Maar ondanks vele inspanningen om gezond te koken, kunnen alle gestoomde groenten en andere gezonde voedingsmiddelen in de wereld de giftige chemicaliën die uit gevaarlijk kookgerei in voedsel komt niet tenietdoen.

Wat is ‘gevaarlijk’ kookgerei precies? Nou, je zou ervan schrikken hoeveel pannen eigenlijk ‘gevaarlijk’ zijn, vooral in de wereld van pannen met antiaanbaklaag. Traditionele pannen met antiaanbaklaag bedekt met teflon, aluminium en zelfs roestvrij staal kunnen allemaal schadelijk zijn voor je gezondheid.

In 2007 is hier echter verandering in gekomen, toen Wim De Veirman en Jan Helskins een pan maakten die voedsel schoon en vrij van giftige stoffen houdt.

Met GreenPan kookgerei met antiaanbaklaag kun je minder olie verbruiken terwijl de ingrediënten in het voedsel vrij blijven van stiekeme chemicaliën die tijdens het kookproces worden toegevoegd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere pannen met antiaanbaklaag.

GreenPan Review: De voor- en nadelen

Voordelen:

 • Keuze uit verschillende sets en soorten pannen
 • Gemaakt van gerecycled aluminium
 • De antiaanbaklaag is volledig gifvrij: PTFE- en PFAS-vrij
 • Ook hele hoge hitte produceert geen giftige dampen
 • Kan pannen veilig blijven gebruiken, zelfs nadat de antiaanbaklaag is versleten
 • Het merk zet zich in voor duurzaamheid, heeft een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie en de fabriek draait op 30% hernieuwbare energie
 • 50 medewerkers toegewijd aan kwaliteitscontrole
 • Beperkte levenslange garantie op defecten, 2 jaar garantie op antiaanbaklaag

Nadelen:

 • Keramische antiaanbaklaag heeft een iets kortere levensduur dan PTFE (maar is dus wel veiliger)
 • Met de hand wassen voor de langste levensduur
 • Prijziger dan sommige andere opties

GreenPan Review: Een aantal populaire collecties

GreenPan heeft veel verschillende collecties, welke er allemaal net iets anders uitzien qua design. Hieronder bespreken we drie van de meest populaire collecties.

– GreenPan Memphis

greenpan memphis keramische koekenpan

Als je opzoek bent naar een GreenPan review, dan is de kans groot, dat je van plan bent keukengerei uit de GreenPan Memphis collectie te kopen. Dit is een van de meest populaire en meestverkochte pannencollecties van het merk. De collectie bestaat uit 3 koekenpannen in verschillende maten: 20 cm, 24 cm, 28m. Je kunt ze ook in een 3-delige set kopen.

Ook vind je in de collectie een hoogwaardige wokpan, grillpan, hapjespan en pannenset.

De PFAS-vrije GreenPan™ Memphis keramische pannen zijn perfect voor de dagelijkse keuken. Deze pannen beschikken uiteraard over een Thermolon™ Infinity keramische antikleeflaag en warmen snel gelijkmatig op voor uitstekende kook- en bakresultaten zonder kleven. Bovendien is de antikleeflaag versterkt met diamanten, waardoor het extra duurzaam is. Het is ook geen problemen als je metalen spatels gebruikt tijdens het koken.

Bovendien hebben de GreenPan Memphis Kermamische pannen een energiebesparende inductiebodem en zijn deze geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie en oven. De ergonomische handgrepen in bakeliet blijven altijd koel waardoor de pannen gemakkelijk in gebruik zijn.

– GreenPan Cambridge

Een andere zeer populaire pannen collectie van GreenPan is Cambridge. Deze pannen zijn beschikbaar in het zwart, maar ook in de mooie kleur brons. Net zoals alle pannen van GreenPan is de Cambridge collectie 100% PFAS- vrij. De pannen warmen snel en gelijkmatig op voor uitstekende bakresultaten. De Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag is bovendien versterkt met diamant en bestand tegen metalen spatels.

De pannen kleven niet en warmen gelijkmatig op voor een perfecte garing van alle ingrediënten. Ze kunnen gebruikt worden op inductie, mogen in de oven tot 180°C en zijn vaatwasserbestendig. Voor de langst mogelijke houdbaarheid wordt het daarentegen toch aangeraden om ze met de hand schoon te maken.

De collectie bestaat uit verschillende groottes koekenpannen, wokpannen en hapjespannen, grillpannen, kookpannen en steelpannen.

– GreenPan Mayflower

Als je opzoek bent naar een mooi design in je pannenset, dan is de Mayflower collectie van GreenPan misschien wel wat voor jou. Deze collectie bestaat uit prachtige pannen in een blauwe kleur met houten handvaten.

Met de PFAS-vrije GreenPan Mayflower Keramische Pannenset bereid je lekkere en gezonde gerechten op alle vuren, ook inductie. De potten en pannen hebben uiteraard allemaal de welbekende gezonde Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag die zorgt voor perfecte bakresultaten. Na het koken zijn deze potten en pannen bovendien in een handomdraai weer schoon.

De collectie bestaat uit verschillende pannen, waaronder een koekenpan, kookpan en steelpan. Allemaal hebben ze een ergonomische houten handgreep en zijn ze bestand tegen metalen spatels.

GreenPan Review: Veelgestelde vragen

Hopelijk heb je veel aan deze GreenPan Review en kun je nu beslissen of je dit merk in huis wilt halen of niet. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Is de antikleeflaag van GreenPan 100% veilig voor mijn gezondheid?

Ja, GreenPan is absoluut een van de meest gezonde keukenmerken ooit. De antikleeflaag van GreenPan bevat niet de schadelijke chemische stof PFAS en is gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen, zoals zand. Je bent dus zeker dat er geen schadelijke dampen kunnen vrijkomen, zelfs als je graag bakt op zeer hoge temperaturen. De antikleeflaag kan temperaturen aan tot 450°C en zal nooit afbladderen. Zo helpt GreenPan je veilig én gezond koken.

– Wat zijn PFAS?

Zoals zojuist benoemd bevat GreenPan keukengerei geen PFAS. Maar wat is PFAS precies? PFAS zijn chemicaliën die worden gebruikt om producten bestand te maken tegen water, olie en vuil. Het wordt echter steeds duidelijker dat ze zeer schadelijk zijn voor mens en milieu.

Tijdens het productieproces kan PFAS in de lucht, het water, de bodem en dus in onze voedselketen terechtkomen. Denk maar aan de vis, het vlees, het fruit, de groenten en zelfs het kraanwater. Giftige dampen kunnen ook vrijkomen wanneer een pan met een traditionele antiaanbaklaag oververhit raakt, die we vervolgens inademen. Als gevolg hiervan nemen we elke dag een dosis PFAS binnen zonder het te beseffen.

In 2007 ontwikkelde GreenPan gelukkig de eerste pannen met een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag genaamd Thermolon™. Het is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals diamant en een derivaat van zand.

– Zijn de pannen van GreenPan milieuvriendelijk?

Dat zijn ze zeker, het merk is niet voor niets ‘Green’ Pan. Alle GreenPan producten worden geproduceerd met respect voor het milieu. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen speelt daarbij een belangrijke rol: geen schadelijke chemicaliën die terechtkomen in de natuur en in onze voedselketen. Daarnaast wordt bij de productie van de Thermolon™ keramische antikleeflaag 60% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van traditionele antikleeflagen.

– Waar wordt GreenPan kookgerei gemaakt?

GreenPan kookgerei is ontworpen in België en gemaakt in een ISO-bekroonde fabriek van GreenPan in Jiangmen, China.

– Hoeveel collecties biedt GreenPan aan?

GreenPan heeft bijna een dozijn unieke kookgereicollecties en ze roteren voortdurend van producten. Enkele van de meest populaire zijn: Memphis, Mayflower, Cambridge, Brussels, Barcelona en Copenhagen.

– Is GreenPan ovenbestendig?

Ja zeker. Alle kookgerei van GreenPan is ovenbestendig, maar de temperatuurclassificaties verschillen per collectie. Het kookgerei heeft een bereik van 160 – 315°C, terwijl de deksels variëren tussen 176 – 315°C.

– Is GreenPan vaatwasmachinebestendig?

GreenPan biedt vaatwasmachinebestendige opties, maar raadt handwas aan. Gebruik bij voorkeur een zachte doek of een niet-schurende spons en warm zeepsop om de levensduur van het kookgerei te behouden.

– Is GreenPan inductie-compatibel?

Veel van de GreenPan collecties zijn inductie-compatibel, maar niet allemaal. Let hier dus goed op wanneer je een beslissing gaat maken. Lees altijd goed de productspecificaties door.

– Komt GreenPan met garantie?

GreenPan biedt 2 jaar garantie op de keramische antiaanbaklaag en levenslange garantie op de pan. De garantie dekt fabricagefouten en fabricagefouten.

– Moet je olie gebruiken in pannen van GreenPan?

Alleen omdat een pan antiaanbaklaag is, wil nog niet zeggen dat je weg kunt komen zonder olie te gebruiken. Maar wees gerust, je hoeft slechts een fractie te gebruiken van wat je gewend bent met andere pannen. Het merk moedigt klanten aan om voor het koken slechts een scheutje olie aan hun pan toe te voegen.

Conclusie

GreenPan is een betrouwbare, gezondheidsbewuste en milieuvriendelijke keuze voor alle kookliefhebbers. Er is geen twijfel over mogelijk dat GreenPan een van de beste is in de categorie keramische antiaanbaklaag. Het bedrijf was niet alleen een pionier op het gebied van keramische anti-aanbakbewegingen, maar het innoveert en verfijnt zijn collecties al meer dan tien jaar.

Nu je alle feiten hebt, is het tijd om te beslissen of GreenPan geschikt voor jou is. Hier zijn enkele tips om je te helpen beslissen:

 • GreenPan kookgerei is iets voor jou als je opzoek bent naar:
 • Keramisch kookgerei van een bekend en hoogwaardig merk
 • Ovenvaste keramische antiaanbakpannen.
 • Niet-giftig, milieuvriendelijk kookgerei dat tijdens de productie 60% minder CO2 aan het milieu uitstoot dan traditioneel kookgerei met antiaanbaklaag.
 • Een merk dat duurzame praktijken toepast; GreenPan maakt zoveel mogelijk gebruik van upcycled RVS en aluminium.
 • Een verscheidenheid aan keuzes in constructie en ontwerp.
 • Een door beroemdheden goedgekeurd keramisch kookgerei met antiaanbaklaag.

GreenPan kookgerei is misschien niet iets voor jou als je:

 • Een krap budget hebt en bent op zoek naar een goedkoper alternatief.
 • Liever een langer houdbare antiaanbaklaag wilt (wel met gifstoffen).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *