gezonde kookboeken

Gezonde kookboeken: Top 10 beste boeken!

Ben je op zoek naar gezonde kookboeken? Dan hebben we hier een top 10 van de beste, lekkerste en meest gezonde kookboeken op de markt!

We hebben geen controle over onze genetica, maar wel over de manier waarop we ons lichaam voeden. Gezond eten – samen met lichaamsbeweging – is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het risico op het ontwikkelen van chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en kanker te verminderen.

Ook is gezonde voeding erg belangrijk als je wilt afvallen of een gezond gewicht wilt behouden. Je kunt calorieën immers veel sneller opnemen dan dat je ze kunt verbranden!

Ons drukke moderne leven maakt het ons echter niet altijd gemakkelijk om gezonde maaltijden te bereiden. Zelfs als je zelf kookt en je denkt gezonde ingrediënten uit de supermarkt mee te nemen, kun je het nog mis hebben. Tegenwoordig zijn ontzettend veel producten bewerkt. Denk maar aan veel kant en klare pakjes en zakjes. Deze zit vol met suikers en zout.

Je wenden tot gezonde kookboeken is dan ook een slimme optie en ze kunnen je helpen lekker, gezond en gevarieerd te eten. Lees gauw verder voor de top 10 gezonde kookboeken!

Gezonde kookboeken – Top 10

1. Top

Auteur: Natalia Rakhorst en Walter Rakhorst

Stel je eens voor dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Dat klopt, en dit boek is het resultaat! In het gezonde kookboek ‘TOP’ delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren.

Recepten die ooit ontwikkeld zijn voor de leden van het Project Gezond afslankprogramma. En die enorm geschikt zijn voor het maken van een geweldig lekker en alledaags kookboek. Dit komt omdat elk Project Gezond recept aan een aantal gouden regels moet voldoen. Een recept moet in de eerste plaats perfect smaken. Verder moet het eenvoudig en vlot te maken zijn en niet te veel en vooral normale ingrediënten bevatten. Tot slot is het natuurlijk de bedoeling dat een recept gezond is. Zo is het overgrote deel van de recepten in dit receptenboek gezond. Heel soms wordt er echter van af geweken. Er zullen dus ook een aantal wat minder gezonde recepten in staan. Sommige gerechten zijn nu eenmaal erg lekker, maar wat minder gezond.

Van pulled pork tot gegrilde zalm, van boerenomelet tot bananenpannenkoek en van Hollandse pot tot Mexicaans. Je vindt het allemaal in dit kookboek. Elk recept is voorzien van een paginagrote foto, duidelijke bereidingsinstructies en de exacte voedingswaarden. Geniet van de heerlijke recepten en laat je elke dag opnieuw inspireren om weer een smakelijk gerecht op tafel te zetten!

2. Afslank receptenbijbel

Auteur: Drs. Oscar Helm

Let op: Dit is een eBoek, geen fysiek boek

Wil je wilt weten hoe je kunt afvallen, maar toch heerlijk kunt eten met gemakkelijk te bereiden recepten? Probeer dan eens de afslank receptenbijbel uit!  De afslank receptenbijbel is een eBoek met meer dan 100 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat. Eén van de belangrijkste redenen is dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn door een saai en eentonig eetpatroon, en een enorme lijst regels en beperkingen. Hierdoor gaan mensen snel jojoën. Ze vallen misschien eerst snel af, maar komen daarna weer 2 x zoveel aan. Je hebt het vast wel eens om je heen zien gebeuren, of bij jezelf. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Door simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen. De afslank receptenbijbel laat je precies zien hoe!

3. Eet als een expert

Auteur: Marijke Berkenpas en Gaby Herweijer

In bestseller ‘Eet als een expert’ scheiden de experts van I’m a foodie zin van onzin van voedselhypes, en bundelen overzichtelijk onderbouwd voedingsadvies over lekker gezond eten.

Eet als een expert is het superhandig, heerlijk en inspirerende handboek van de experts van I’m a foodie. Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Liesbeth Smit en Jolien Klamen scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema’s. I’m a foodie maakt wetenschap zo lekker!

4. Nooit meer diëten

Auteur: Sandra Bekkari

Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. Veel mensen struggelen met gezond koken. Vaak worden woorden en zinnen als ‘saai’, ‘niet lekker’, ‘hongergevoel blijft’ en ga zo maar door opgenoemd. Het wordt tijd om deze vooroordelen voor eens en voor altijd te stoppen. De Sana-methode bewijst dat het ook anders kan. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, biedt Sana een manier aan om een gezond voedingspatroon toe te passen in de dagelijkse en smakelijke keuken.

Sandra Bekkari heeft haar strepen als voedingsdeskundige al verdiend: met haar voedingsadviesbureau ‘Sana’ begeleidde ze samen met een team van consulenten al heel wat mensen naar een gezondere levensstijl. In haar boek ‘Nooit meer diëten’ brengt ze haar wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis op een concrete en praktische manier naar de lezers. Een omschakeling in 7 stappen, waarbij de focus ligt op goede gewoontes die grote veranderingen kunnen teweegbrengen.

5. Karola’s kitchen

Auteur: Mme Karolien Olaerts

Gezond eten is makkelijker dan je denkt! Dat gezonde en eerlijke voeding belangrijk is, weten we allemaal. Waarom blijft het dan toch zo moeilijk om de theorie in de praktijk om te zetten? Veel mensen eten ongezond en veel mensen kampen met overgewicht. Je bent wat je eet, dus gezond eten is dan ook enorm belangrijk. Het draagt bij tot een energiek en gezond lichaam. Als voedingswetenschapper, healthy foodblogger en voormalig snackliefhebber weet Karolien Olaerts als geen ander hoe echt iedereen zich een gezond en eco friendly eetpatroon kan aanmeten. Aan de hand van heldere achtergrondinformatie, eerlijke anekdotes en eenvoudige recepten toont ze je hoe je stapsgewijs je eetgewoonten kan wijzigen.

6. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Auteur: Natalia Rakhorst Walter Rakhorst

Deze bestseller (al meer dan 150.000 exemplaren verkocht!) is een absolute must in je boekenkast als je gezond wilt koken. Dit boek hoort dan ook zeker thuis in deze top 1o van gezonde kookboeken.

Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. De auteurs van dit boek denken daar echter heel anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. Elke dag opnieuw! Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. De manier van eten die Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier jarenlang volhouden. Dit zorgt ervoor dat de kilo’s die je kwijtraakt voorgoed wegblijven.

Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie voor koken. Inmiddels is gebleken dat dit een perfecte combinatie is. Project Gezond begon als een online afslankprogramma waarbij leden elke week een nieuw weekmenu en nieuwe recepten ontvangen. Vanwege de vele verzoeken die vanuit de online community kwamen hebben Natalia en Walter ervoor gekozen om Project Gezond ook ‘offline’ beschikbaar te maken in de vorm van dit boek.

7. Echt eten

Auteur: Pascale Naessens

Echt Eten. Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger dan ooit tevoren. Deze titel geeft de visie op voeding van Pascale Naessens weer en vat meteen samen hoe krachtig voeding is voor ons leven en welzijn. Met 75 eenvoudige lowcarbgerechten maakt Pascale Naessens dit statement helemaal waar. Lekker en gezond eten klaarmaken is kan ontzettend leuk en simpel zijn. Wie op deze manier kookt, neemt zijn lot in eigen handen om zichzelf en zijn of haar familieleden sterk en gezond te maken.

Het boek staat ook boordevol lifestyle-ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen en bruikbare informatie over voeding en gezondheid. Het boek staat boordevol gerechten volgens haar bekende, typische en favoriete methode: gematigd low carb met heel veel verse en pure ingrediënten. En, lekker meegenomen: het boek bevat veel heerlijke gezonde desserts.

Wil je op een simpele en leuke manier gezond en koolhydraatarm eten? Wil je je BMI verlagen? Dan is dit kookboek echt iets voor jou! Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen is een kookboek waarin een hoop nieuwe en sommige all time favorieten recepten zijn gebundeld. Met 192 pagina’s staan er genoeg recepten in voor elk moment van de dag. Van broodjes tot soepjes en van smakelijk pasta tot overheerlijke desserts! Bij de recepten staat het aantal koolhydraten vermeld, zodat je dit zelf niet meer uit hoeft te rekenen. Ook ontvang je weekmenu’s om het nog makkelijker voor je te maken.

9. Veg!

Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall

Ben je vegetarisch of wil je meer vegetarisch gaan eten? Dan is dit gezonde vegetarische kookboek echt wat voor jou! In een top 10 met gezonde kookboeken, mag een vegetarisch boek natuurlijk niet ontbreken. Steeds meer mensen gaan minder vlees eten, vanwege de gezondheidsvoordelen. Daarnaast is vegetarisch eten niet alleen gezond het is ook nog eens ongelofelijk lekker. Je kunt zoveel verschillende heerlijke recepten maken, dat je het vlees geen seconde zult missen.

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risoniotto – zulke gerechten doen je toch meteen watertanden? En ze komen allemaal uit dit boek, waarin groenten de hoofdrol spelen.

Hugh Fearnley-Whittingstall is presentator van het programma ‘River Cottage’ en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al zeven andere River Cottageboeken geschreven, maar in ‘Veg!’ neemt hij ons mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen voor de vegetariër is dit een kookboek vol inspiratie, maar ook voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten.

10. FitChef

Auteur: Mark van Oosterwijck

‘FitChef’ richt zich op mensen die gezonder willen leven en er beter uit willen zien: fitter en strakker, met meer spieren en minder vet. De recepten zijn bedoeld voor iedereen die op zijn voeding let, niet urenlang in de keuken wil staan, maar toch lekker en gevarieerd wil eten. Het boek bevat 105 snelle en heerlijke  recepten voor elk moment van de dag: van eiwitshakes tot zelfgemaakte snacks, van snelle ontbijtgerechten tot lekkere lunchsalades, en van vlees-, vis- en vegetarische maaltijden tot toetjes met pure ingrediënten. Allemaal boordevol eiwit en andere voedingsstoffen om fit te worden én te blijven. Daarnaast geeft het boek je veel praktische voedingstips om gezond eten in praktijk te brengen. Dit gezonde kookboek laat zien dat gezond eten eigenlijk heel eenvoudig is en ook nog eens heerlijk smaakt.

Daarnaast geeft het boek tips om gezond eten in de praktijk te brengen. Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? Hoeveel koolhydraten kun je eten? Hoe ga je een hongergevoel tegen? Wat voor vetten kun je niet missen? Welke producten zijn handig om op voorraad te hebben?  Hoe herken je suiker en eet je zo natuurlijk mogelijk? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een helder antwoord. Kortom: een prachtig vormgegeven hardcover boek met 246 pagina’s aan no-nonsense informatie over gezond eten in de praktijk en meer dan 105 eiwitrijke recepten om fit te worden én te blijven!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *