gezichtsstomer

Gezichtssauna: Voordelen, werking en meer!

Een gezichtssauna of ook wel gezichtsstomer genoemd, is eigenlijk hetzelfde als een gewone sauna, maar dan speciaal voor je gezicht. Je hebt de beweringen vast wel eens gehoord: gezichtsstomers openen je poriën, laten het product dieper doordringen en zorgen voor een helderdere en egalere huid. Bovendien is het voor sommigen het meest bevredigende deel van een schoonheidsspecialist bezoek, heerlijk relaxen en lekker even helemaal niks doen terwijl de warme stoom je huid verzorgd. Lees verder om erachter te komen of het de moeite waard is om een gezichtssauna voor thuis te kopen!

Wat doet een gezichtssauna eigenlijk?

Het gebruik van een gezichtsstomer in combinatie met reiniging helpt niet alleen je poriën te reinigen, het helpt ook de huid te verzachten zodat verzorgingsproducten makkelijker binnen kunnen dringen en beter hun werking kunnen doen.

Zo werkt het: stoom verhoogt de temperatuur van je huid, die op zijn beurt het vuil in je poriën verwarmt. Het vuil en de oliën die je poriën verstoppen, zijn meestal de consistentie van harde boter, maar met een beetje warmte kunnen ze worden gesmolten tot zachtere boter. Het blijft alleen zacht zolang de huid vochtig is. Zodra je poriën open zijn, is het gemakkelijker om de huid te reinigen en eventuele congestie te verwijderen.

Normaal gesproken is je vaste schoonheidsspecialiste de sleutel tot het ontgrendelen van een schonere huid, maar naarmate sociale afstand de nieuwe norm wordt en lokale bedrijven worden gesloten, kan het even duren voordat je weer een behandeling kunt krijgen. Als je overweegt het heft in eigen handen te nemen, moet je investeren in een hoogwaardige gezichtsstomer. Met deze beautytool kan je de spa-ervaring eenvoudig naar je badkamer brengen.

4 professionele gezichtsstomers

Carmen Perfect Steam FS2800

Prijs: €24,99

Deze professionele gezichtsstomer heeft een dubbele functie; het kan gebruikt worden als gezichtsstomer of als neusmasker. Met behulp van het neusmasker wordt de stoom geconcentreerd op je neus. Hierdoor worden ook de moeilijk bereikbare neusholtes grondig gereinigd. Als je last hebt van een neusverkoudheid kan dit helpen om je luchtwegen vrij te maken. Door een ander masker op het apparaat te plaatsen, wissel je van functie. Het voorgevormde gezichtsmasker zorgt voor extra comfort. De gezichtsstomer is daarnaast voorzien van een eenvoudig te vullen waterreservoir, maatbeker, controlelampje en aan-/uit schakelaar. 

Lenv Gezichtssauna 

Prijs: €19,51

Deze fijne gezichtssauna komt inclusief verwisselbare inhalator voor inademen door mond en neus. Met het inhalator voor neus kun je een verstopte neus verlichten en de luchtwegen vrij te maken. Dankzij het aromaopzetstuk zorg je voor ontspanning voor de geest en ziel. Dit opzetstuk zorgt voor een gezonde inademing, bijvoorbeeld met gebruik van etherische oliën. Het regelmatig gebruik van de gezichtssauna helpt bij het verwijderen van mee eters en andere onzuiverheden, stimuleert de bloedsomloop van het gezicht en maakt je huid stralender en zachter.

MEASTEAM® Gezichtssauna 

Prijs: €24,90

Deze effectieve gezichtssauna heeft net zoals de andere 2 professionele gezichtsstomers een  aparte inhalator voor de neus. Het water van deze gezichtsstomer kookt binnen 3 minuten en heeft 2 verschillende intensiteiten niveaus, afhankelijk van de gevoeligheid van je huid. Je kunt er ook verschillende essentiele oliën ingooien voor een echte spa ervaring.

Beurer FC72  Gezichtssauna

Prijs: €54,99

Deze luxe gezichtssauna is voorzien van een geïntegreerde ionengenerator. Deze zorgt ervoor dat de naar buiten stromende watermoleculen extra worden verrijkt met ionen, waardoor de stoom nog fijner wordt. Ook zorgen de ionen voor een nog diepgaandere hydratatie, een zachtere opperhuid en een verbetering van de structuur van het huidweefsel. Het reservoir is verwijderbaar en vaatwasser bestendig. De sproeier is verstelbaar voor optimaal gebruiksgemak.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een thuissauna?

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een gezichtsstomer thuis is dat het de bloedcirculatie naar de huid verhoogt door de interne temperatuur van de huid te verhogen. Wanneer je de temperatuur van de huid verhoogt, stroomt zuurstof naar het oppervlak en voedt het de huidcellen met nieuwe voedingsstoffen. Een ander voordeel van gezichtsstomen is hydratatie. Het is wel belangrijk dat je meteen na het stomen een vochtinbrengende crème, toner of serum aanbrengt. 

Waar valt een gezichtssauna in volgorde van je huidverzorgingsroutine?

De juiste volgorde is: Reinigen, stomen, serum aanbrengen en eindigen met een vochtinbrengende crème.

gezichtsstomer
gezichtssauna

Do’s en don’t van een gezichtssauna

Do: Gebruik een gezichtssauna om je huidverzorgingsproducten beter te laten werken.

Niet alleen helpt het opruimen van je poriën om je huid te zuiveren, maar het maakt ook de weg vrij zodat je andere huidverzorgingsproducten de huid kunnen penetreren en effectiever werken. Door je poriën met stoom te openen, wordt de huid veel ontvankelijker voor producten die je daarna op je gezicht aanbrengt, wat het effect ervan versterkt.

Het is ook gunstig tijdens de wintermaanden of voor mensen met een droge huid omdat het de hydratatie helpt verhogen. Haal het meeste uit de hydratatieboost door deze af te sluiten met een vochtinbrengend slaapmasker.

Don’t: Stoom je gezicht te veel.

Het wordt aangeraden om je stoomtijd onder de 15 minuten te houden en deze te beperken tot een of twee keer per week. Gebruik je het meer dan dat, dan kan je huid droog en ontstoken raken. Zoals met alles wat je voor de eerste keer probeert, is aan te raden langzaam te beginnen – eenmaal per week gedurende vijf tot tien minuten – om te zien hoe je huid reageert voordat je all-in gaat.

Do: Gebruik een stomer op een schone huid.

Welke manier je ook kiest om je stomer te gebruiken, zorg ervoor dat je hem nooit gebruikt terwijl je nog make-up op hebt. Wanneer je dit wel doet zal de make-up namelijk dieper in je poriën worden geduwd. Zorg ervoor dat je ook je huid reinigt na het stomen om alle smurrie te verwijderen die mogelijk naar de oppervlakte is gekomen.

Nog een belangrijke opmerking om te onthouden tijdens het stomen: houd altijd een afstand van minstens vijf centimeter tussen jou en de gezichtssauna – en hou je ogen gesloten om te voorkomen dat de hitte je ogen irriteert.

Don’t: Doe-het-zelf stomen.

Nadat je hebt gelezen over alle voordelen van gezichtsstomen, kom je misschien in de verleiding om een ​​bak water te koken en daarboven te gaan hangen met je gezicht. Doe dit nooit! Je hebt hier geen controle over. Wanneer het water te koud is heeft het geen zin en wanneer het water te heet is kun je mogelijk brandwonden oplopen.  

Do: Controleer je huidtype.

Stomen in het gezicht is goed voor mensen met een vette of acnegevoelige huid omdat het de talg verzacht zodat je onzuiverheden gemakkelijker kunt verwijderen. Een gezichtssauna is echter niet goed voor alle huidtyps. Wanneer je een gevoelige huid hebt of last hebt van aandoeningen zoals eczeem of rosacea wordt het afgeraden om een gezichtssauna te gebruiken. Je huidaandoening kan mogelijk verergeren door de hitte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *