beste collageenpoeder

Gezichtsreinigingsborstels: werken ze echt?

Gezichtsreinigingsborstels zijn niet nieuw. In feite zijn ze al vele jaren op de markt verkrijgbaar en niet zonder reden, het is een zeer handig en populair hulpmiddel voor goede huidverzorging. 

Momenteel is het ook een echte trend in de skin care routine, maar werken gezichtsreinigingsborstels echt? In dit artikel gaan we de gezichtsreinigingsborstel verkennen. Je leert precies wat het apparaat is en doet, voor welk huidtype het ideaal is en wat de voordelen van het gebruik van de borstel zijn.

Wat zijn gezichtsreinigingsborstels?

Gezichtsreinigingsborstels zijn hét elektrische gereedschap van de huidverzorgingswereld. Het is een apparaat wat je kan opladen of wat batterijen bevat. De motor veroorzaakt een repetitieve beweging die je helpt bij het reinigen van je gezicht. 

Sommige apparaten gebruiken een cirkelvormige beweging en andere apparaten kunnen heen en weer bewegen. Er zijn ook borstels die trillen in plaats van bewegen. De motorische functie gecombineerd met de borstelharen, zorgen ervoor dat je poriën diep gereinigd worden.

Een sonische borstel beweegt met een hoge frequentie. Dit zorgt voor meer dan 300 reinigingsbewegingen per seconde. Veel van de gezichtsreinigingsinstrumenten worden als sonische beschouwd. Deze borstels claimen fijne lijntjes en rimpels te verminderen en bieden een diep reinigende werking.

Wat zijn de voordelen van gezichtreinigers?

Het gebruik van een gezichtsreinigingsborstel heeft tal van voordelen. Veel mensen vinden het een gemakkelijkere manier om je gezicht schoon te maken en anderen vinden het geweldig als een mini-gezichtsbehandeling. Een van de grootste voordelen van het gebruik van de borstel is echter het vergroten van de natuurlijke cyclus van je huid. De borstel verwijdert de dode huidcellen sneller dan normale dagelijkse reiniging ze zou verwijderen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de huid sneller collageen aanmaakt. Door de verhoogde productie van collageen ziet de huid er strakker en jonger uit.

Het is ook goed om een gezichtsreinigingsborstel te gebruiken als je last hebt van puistjes en acne. De borstel dringt diep door in je poriën en verwijdert overtollige olie en vuil van de huid. Dit houdt je huid helderder. Als je een medicamenteuze acnebehandeling gebruikt, zal het afstoten van de dode huid er ook voor zorgen dat je medicatie dieper doordringt.

Sommige huidverzorgingsdeskundigen zeggen dat het gebruik van een gezichtsreinigingsapparaat de bloedsomloop in je gezicht kan verbeteren. De stimulatie van de borstel op het huidoppervlak zorgt voor een verhoogde doorbloeding. Deze verhoging kan je een gezonder uiterlijk geven.

Zijn gezichtsreinigingsborstels goed voor alle huidtypes?

Een gezichtsreinigingsborstel is goed voor elk huidtype. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste borstel voor jouw huidtype uitkiest.

– Normale huid:

Als je een normale huid hebt, kun je je gezichtsreinigingsborstels vaker gebruiken. Dermatologen zijn het erover eens dat het het beste is om de borstel om de dag te gebruiken. Als je huid echter bijzonder dik en niet gevoelig is, kan je dermatoloog het dagelijks gebruik goedkeuren. De normale huid kan een micro-polijstborstel met verschillende koppen aan om over te schakelen van dagelijkse naar wekelijkse behandelingsstijlen. De FOREO LUNA 2 gezichtsreinigingsborstel voor de normale huid is een geweldige borstel wanneer je een normale huid hebt, welke dus niet vettig, droog of gevoelig is.

– Vette huid: 

Als je huid wat vetter is, kun je je gezichtsreinigingsborstels waarschijnlijk dagelijks gebruiken zonder dat er nadelige gevolgen ontstaan. De overtollige olie zal je huid beschermen tegen overmatig drogen en het zal veel minder vatbaar zijn voor puistjes als je de gezichtsreinigingsborstel regelmatig gaat gebruiken. De FOREO LUNA 2 gezichtsreinigingsborstel voor de vette huid werkt als een wondermiddel voor mensen met een vettige huid. Deze borstel is speciaal ontworpen voor mensen met een vet huidtype. 

– Droge huid:

Een droge huid kan strak aanvoelen als het reinigingsapparaat te veel wordt gebruikt. Mogelijk wilt je je exfoliërende behandelingen beperken tot een of twee keer per week. Zorg er ook voor dat je ijverig bent in je vochtinbrengende routine. De peeling kan een beetje een uitdrogend effect hebben, maar als je ervoor zorgt dat je het hulpmiddel niet te veel gebruikt of je vochtinbrengende crème overslaat, zou je nog steeds moeten kunnen genieten van de diep reinigende voordelen. Een borstelhaar met lage haren en een lage stand is een goede keuze voor een droge huid.

– Gecombineerde huid:

Als je een gecombineerde huid hebt, is het het beste om het gebruik van je borstel te beperken tot een paar keer per week om uitdroging van de reeds droge gebieden te voorkomen. Als je huid normaler / vettiger is, kunt je deze waarschijnlijk om de dag zonder problemen gebruiken. Een zachte siliconen sonische gezichtsreiniger werkt goed voor een gecombineerde huid. De FOREO LUNA 2 gezichtsreinigingsborstel voor de gecombineerde huid is een uitstekende keuze wanneer dit je huidtype is!

– Gevoelige huid:

Als je een gevoelige huid hebt, moet je wat voorzichtiger zijn bij het overschakelen naar een gezichtsreinigingsborstel. Je kunt de borstel het beste maximaal twee keer per week gebruiken. Je kunt het meer als een behandeling beschouwen dan als een dagelijks reinigingsapparaat. Probeer je reinigers niet onmiddellijk na of voor het inbrengen van de borstel te verwisselen. Dit is handig om te kijken of je reageert op het penseel of op het proces. Zo kun je er zeker van zijn dat de irritatie van het gereedschap komt en niet van de nieuwe reiniger. Druk bij het gebruik van de borstel niet te hard op de huid en gebruik het apparaat niet te lang. Als de instructies van je apparaat het gebruik in een tijdsbestek van 3-5 minuten aanbevelen, ga dan voor het laagste aantal. De FOREO LUNA 2 gezichtsreinigingsborstel voor de gevoelige huid, is een geweldige optie wanneer je een gevoelige huid hebt. De borstel is speciaal ontwikkeld voor dit huidtype, en zorgt ervoor dat je geen irriratie zult krijgen na gebruik.

Gebruik geen gezichtsreinigingsborstels als je lijdt aan psoriasis of eczeem. Je wilt de borstel ook niet gebruiken op een verbrande of kapotte huid. Na een agressieve gezichtsbehandeling zoals microdermabrasie, moet je de gezichtsborstel ook vermijden gedurende de tijd die je schoonheidsspecialiste heeft aangegeven.

Hoe gebruik je een elektrische gezichtsreiniger?

Een gezichtsreinigingsapparaat toevoegen aan je huidverzorgingsroutine is niet moeilijk. In het huidige proces verandert er eigenlijk heel weinig. Begin met het verwijderen van je make-up. Een zware of dikke foundation is moeilijk schoon te maken met je gezichtsreinigingsborstel en kan tijdens het reinigen in je poriën worden geduwd. Gebruik een make-upremover en een handdoek of wattenschijfje om je make-up te verwijderen voordat je verder gaat met het reinigingsproces.

Kies een zeer zacht schuimende reiniger die is samengesteld voor jouw huidtype. Je wilt geen reinigingsmiddelen gebruiken die microbeads of andere exfoliërende deeltjes bevatten, omdat het te schurend is in combinatie met de borstel.

Gebruik de borstel en reiniger volgens de instructies van de fabrikant. Het wordt aangeraden om je je concentreren op het T-gebied (neus, kin, voorhoofd) van het gezicht, want daar hopen vuil en oliën zich over het algemeen op. Wees voorzichtig om niet te hard met de borstel te drukken en gebruik deze ook niet buiten de aanbevolen tijdslimieten. Gebruik de borstel ook niet vaker dan wordt aanbevolen om overmatige exfoliatie te voorkomen.

Gebruik nooit je gezichtsreinigingsborstel rondom je ooggebied. De huid rond de ogen is erg delicaat en het gezichtsreinigingsapparaat is veel te hard voor dit gebied. Je kunt de huid beschadigen door de borstel in dit gebied te gebruiken.

Wat is de beste gezichtsreinigingsborstel?

Gezichtsreinigingsborstels zijn ontzettend populair en er zijn veel verschillende apparaten op de markt. Hieronder volgt een korte omschrijving van 3 top apparaten die bekend staan om hun goede kwaliteit. 

FOREO LUNA 2

Prijs: €169,-

Als we het hebben over gezichtsreinigingsborstels, is de FOREO LUNA 2 absoluut een van de meest populaire al dan het populairste apparaat op de markt. Deze elektrische gezichtsreinigingsborstel is ontworpen in Zweden. De cleaning brush is verstrekt met een volledige niet-schurende methode voor een natuurlijk mooie, stralende en jonger uiziende huid. Het kost maar 2 minuten elke ochtend en avond om het apparaat te gebruiken. Hierdoor is het dusmakkelijk te introduceren in je huidige gezichtsverzoringsroutine!

Luna 2 biedt verschillende borstels voor verschillende huidtypes, hierdoor past het apparaat altijd perfect bij jouw huid. De cleaning brush beschikt over een T-Sonic reinigingssysteem met 12 verstelbare pulsering intensiteiten. Daarnaast heeft het een totaal geoptimaliseerd ontwerp om een gezichtsreiniging en anti-aging te leveren die compleet op maat is gemaakt. Op deze manier kan de reinigingsborstel voor het gezicht aan ieders specifieke huidverzorgingsbehoeften voldoen. Er is ook een speciale gezichtsborstel voor mannen. 

Tot 8.000 T-Sonic (transdermale sonische) pulseringen per minuut worden door zachte siliconen aanraakpunten geleid uit een krachtige motor. Dit zorgt voor een nog diepere reiniging en het verdrijven van 99,5% van vuil en vet plus make-up resten. Dode huidcellen worden ook meteen verwijderd. Dit leidt tot vermindering van de zichtbaarheid van poriën en verbetering van de absorptie van huidverzorgingsproducten. Na gebruik zal je huid er zacht en stralend uit zien en een verfijnde textuur hebben.  

Ook beschikt het apparat over een geavanceerde anti-aging modus. De lagere frequentie pulseringen worden door de rimpelgevoelige gebieden geleid, wat de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes verzacht en verminderd. Tegelijkertijd komt je huid er hierdoor elastischer en straker uit te zien.

De Luna 2 is enorm hygiënisch en veilig door de hypoallergene silicone wat de opbouw van bacteriën tegengaat. Je hoeft de borstel dan ook nooit te vervangen. Een ander voordeel is dat je het apparaat slechts 1 uur hoeft op te laden voor zo’n 450 keer gebruik.

Remington Reveal FC1000

Prijs: €74,22

De Remington gezichtsreinigingsborstel maakt gebruik van slimme en geavanceerde reinigingstechnologie. Dit zorgt ervoor dat je huid er mooi, gezond en stralend uit komt te zien. De cleansing brush wordt geleverd met 3 borstels. Een voor de normale huid, een voor de gevoeligehuid en een massage borstel.  Het apparaat is zeer gemakkelijk in gebruik en ligt ook lekker in de hand door de slanke vormgeving. De Dual action-borstelkop met draai- en trilfunctie optimaliseert het reinigingsproces. Het verwijdert onzuiverheden en vuil die zich in de poriën hebben verzameld. Hierdoor kunnen verzorgingsproducten weer volledig worden opgenomen door de huid en optimaal hun werk doen.

De borstel heeft een timer van één minuut en pulseert elke 20 seconden. Zo weet je op welk moment een andere gezichtszone aan de beurt is voor een grondige dieptereiniging. Je kunt het apparaat instellen op 3 verschilende snelheden. Na opladen kun je de cleansing brush 30 keer gebruiken. Het apparaat is volledig waterdicht. Het is dus mogelijk deze te gebruiken onder de douche. Door de ledlampjes rond de borstelkop heb je goed zicht op je huid tijdens het reinigen.

Carmen FC1800 Sonic

Prijs: €57,99

De Carmen FC1800 Sonic Cleaning Brush beschikt over geavanceerde Sonische-technologie met 20 000 bewegingen om je huid optimaal te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Dagelijks gebruik zal resulteren in een schonere, gezondere en gladdere huid. Het apparaat heeft 3 verschillende snelheden en de Timer Program Mode geeft met een korte trilling aan wanneer het tijd is om verder te gaan naar een andere zone van het gezicht. Zo geef je ieder deel van je gezicht de aandacht die het nodig heeft.

Er worden bij de Carmen Sonic Facial Brush standaard 2 opzetborstels meegeleverd. De eerste is voor het zacht reinigen en masseren van de huid. De tweede is een opzetstuk voor rolmassage en zorgt voor een strakke en stevigere huid. Afhankelijk van jouw huidtype zijn er verschillende borstels los verkrijgbaar. De Carmen Sonic Facial Brush is waterbestendig en  kan onder de douche gebruikt worden. Daarnaast is de reinigingsborstel draadloos en kan deze met de USB-microstekker opgeladen worden.

Siliconen versus borstelharen

Over het algemeen heb je twee soorten gezichtsreinigingsapparaten: een met haren en een met siliconenuitsteeksels. Kiezen tussen de twee is over het algemeen een persoonlijke voorkeur of op basis van je huidtype.

Als je een gevoeligere huid hebt, is siliconen misschien de beste optie omdat de noppen veel zachter voor de huid zijn dan de borstelharen. De opzetborstels met borstelharen zijn meestal steviger. Wanneer je de borstel echter regelmatig gebruikt, zullen ze wat van hun stevigheid verliezen. Dit type kan dus ook worden gebruikt op een gevoelige huid als je voorzichtig bent met de druk die wordt uitgeoefend tijdens het reinigen.

De borstelharen bieden een diepere peeling dan de siliconen noppen. De stevige haren kunnen dieper in de poriën reiken en ze zijn sterker exfoliant. Dat wil niet zeggen dat de siliconenborstel het vuil en de olie niet van je huid zal verwijderen, want dat zal het zeker doen. Het biedt echter mogelijk niet de diepere reiniging zoals een borstel met haren.

Een van de grootste voordelen van het kiezen van de siliconenborstel is dat deze beter bestand is tegen bacteriën. Een gezichtsreinigingsborstel met haartjes kan gemakkelijk bacteriën ophopen als hij na elk gebruik niet goed wordt schoongemaakt. Hoewel je ook je siliconenborstel moet schoonmaken, loop je hierbij niet het gevaar dat er klonterende haren ontstaan wanneer het niet goed schoon gemaakt wordt. Het duurt ook wat langer voor de haren droog zijn. De langere droogtijd kan leiden tot bacteriegroei of zelfs schimmelvorming als je het apparaat niet juist schoonmaakt.

Gezichtsreinigingsborstels en puistjes

Wanneer je je gezichtsreinigingsborstel voor het eerst gebruikt, ongeacht welk type je ook kiest, zul je merken dat je huid de eerste paar weken een beetje irriteert. Dit is volkomen normaal.

De eerste huiduitbarstingen zijn te wijten aan verstopte poriën. Er zullen veel opgebouwde dode huidcellen zijn die de reinigingsborstel zal verwijderen. Deze cellen vinden hun weg naar je poriën, verstoppen ze en veroorzaken puistjes. Zodra je huid gewend is geraakt aan het proces en je de opbouw hebt verwijderd, zal je huid weer schoon zijn en zullen de puisjes weg gaan/verminderen. Je huid zal schoner dan ooit zijn!

Tips voor newbies:

  • Voordat je de overstap maakt naar de gezichtsreinigingsborstel, wordt aangeraden een gezichtswas te gebruiken voor acnebehandelingen. Kies een reiniger die salicylzuur of glycolzuur bevat. Dit zal helpen om de eerste uitbraakperiode die veel mensen de eerste weken na het overstappen op de tool ervaren, te verminderen. Een goede gezichtsreiniger is Paula’s Choice Skin Perfecting.
  • Haast je niet! Introduceer de gezichtsreinigingsborstel langzaam in je dagelijkse routine in plaats van met volle kracht te beginnen. Begin het apparaat een paar keer per week te gebruiken en dan kun je de komende weken de frequentie langzaam verhogen.
  • Als je actuele acnemedicatie gebruikt, breng deze dan aan na het reinigen met de gezichtsborstel. Zoals eerder genoemd, zorgt de exfoliërende factor van de borstel ervoor dat de medicijnen dieper in de poriën doordringen.
  • Wees niet te agressief met je reiniging. Het is mogelijk om jezelf eerstegraads brandwonden te bezorgen door te hard drukken of te krachtig wrijven. Als iets ongemakkelijk voelt, verlicht dan de druk die je uitoefent.
  • Houd je penseel schoon. Je opzetborstel moet na elk gebruik worden schoongemaakt, anders loop je het risico bacteriën in je huid te brengen. Spoel het af onder warm water en gebruik een make-upborstelreiniger of ongeparfumeerde zeep om de borstelharen schoon te maken. Zorg ervoor dat je het laat drogen voordat je het opbergt. Het is ook een goed idee om het eenmaal per week in alcohol te dompelen om eventuele achtergebleven bacteriën te doden. Je opzetborstel moet minstens elke drie maanden worden vervangen. Verander het eerder als aanbevolen door de fabrikant.
  • Deel je penseel nooit met iemand anders. Net zoals je je make-upborstels of je tandenborstel niet mag delen, moet je gezichtsreinigingsapparaat ook als een persoonlijk item worden beschouwd. Jij en je vriend kunnen bacteriën tussen jullie tweeën verspreiden als je dezelfde borstel gebruikt.

Conclusie

Het antwoord op de vraag: “Werken gezichtsreinigingsborstels echt?” is ja zeker! Apparaten voor gezichtsreiniging kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om toe te voegen aan je skin care routine. Wanneer je voor het eerst de borstel gebruikt, let dan op wat je huid je vertelt en houd ze goed schoon, je zult grote voordelen zien. Binnen een mum van tijd heb jij die mooie, schone en heldere huid waar je altijd van gedroomd hebt!

1 thought on “Gezichtsreinigingsborstels: werken ze echt?”

  1. Mijn huid is zoveel beter geworden na het gebruik van een gezichtsreinigingsborstel😍

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *