Gezicht cupping voordelen en hoe doe je het zelf?

Welkom bij onze blog over gezicht cupping! Ontdek de voordelen van deze innovatieve schoonheidsbehandeling die wonderen kan verrichten voor je huid. Gezicht cupping is een eeuwenoude techniek die de doorbloeding verbetert, spanning vermindert en je natuurlijke gloed herstelt. In deze blog delen we de voordelen, wetenschap, tips en meer van gezicht cupping. Ga mee op reis naar een stralende, jeugdige huid!

Wat is cupping?

Cupping therapie is een eeuwenoude vorm van alternatieve geneeskunde die de laatste tijd steeds populairder wordt. Bij deze behandeling plaatst een therapeut speciale cups op de huid en creëert zo een zuigkracht. Hoewel de redenen om voor cupping te kiezen variëren, strekt het scala aan voordelen zich uit tot pijnverlichting, ontstekingsremming, verbeterde doorbloeding, diepe ontspanning en algeheel welzijn. Naast het behandelen van verschillende aandoeningen, worden aan cupping nog andere voordelen toegeschreven, zoals het verminderen van vetophopingen, cellulitis en rimpels. In deze blog zullen we dieper ingaan op de vele aspecten en voordelen van cupping therapie.

Is gezicht cupping hetzelfde als cupping van het lichaam?

Hoewel beide vormen gebaseerd zijn op hetzelfde principe van herstel, zijn er wel enkele verschillen tussen gezichts- en lichaamscupping. Gezichtscupping maakt gebruik van kleinere en zachtere cups. Deze cups worden voorzichtig over de huid bewogen om de fasciale lagen zachtjes omhoog te trekken. Dit bevordert de bloedcirculatie naar het gebied en vernieuwt de huid zonder sporen achter te laten.

Na verloop van tijd kan deze praktijk je teint verbeteren en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Aan de andere kant wordt lichaamscupping voornamelijk gebruikt om pijn en klachten te verlichten.

Bij lichaamscupping worden vaak wel cupsporen achtergelaten, die echter een diagnostisch doel dienen. De grootte, vorm en kleur van deze vlekken weerspiegelen de mate van “stagnatie” of ophoping van celafval. Deze vlekken vervagen geleidelijk wanneer je lymfestelsel het afval verwerkt. In deze blog zullen we dieper ingaan op zowel gezichts- als lichaamscupping en de specifieke voordelen die ze bieden.

Hoe werkt cupping voor gezicht?

Gezichtscupping werkt door middel van het zuigeffect dat bloed naar het huidgebied onder de cup trekt. Dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar het weefsel en stimuleert de vorming van nieuwe bloedvaten.

Daarnaast bevordert cupping een gecontroleerde ontstekingsreactie. Bij cupping ontstaat er een vorm van trauma zonder pathogenen, bekend als steriele ontsteking. Door het vacuümeffect van de cup worden verschillende weefsellagen van elkaar gescheiden, wat resulteert in microtrauma en kleine scheurtjes. Dit leidt tot een ontstekingsreactie en activeert de aanwezigheid van witte bloedcellen, bloedplaatjes en andere genezende middelen in het behandelde gebied. Deze processen dragen bij aan de bevordering van genezing en revitalisatie van de huid.

In deze blog zullen we dieper ingaan op de werking van gezichtscupping en de specifieke voordelen die het kan bieden voor je huid.

Wat zijn de voordelen van gezicht cupping?

Gezicht cupping heeft de volgende voordelen:

 • verhoging van de zuurstofrijke bloedcirculatie
 • versterking huid en bindweefsel
 • stimulering cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen
 • ontspannen spierspanning

Hierdoor ontstaan de volgende zichtbare voordelen:

 • een stralende huid
 • poriën verkleinen
 • minimaliseert de verschijning van littekens, fijne lijntjes en rimpels
 • toont kin, kaaklijn, hals en decolleté
 • vermindert wallen 
 • reguleert olieproductie
 • verbetert de afgifte van voedingsstoffen en productopname

Kun je thuis gezichtscups gebruiken?

Het gebruik van gezichtscups thuis is mogelijk met verschillende sets die gemakkelijk zelf te hanteren zijn. Er zijn cups gemaakt van hard plastic en cups die zacht en flexibel zijn. Beide typen kunnen even effectief zijn, dus het hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Het is belangrijk om altijd de instructies van je cupping set op te volgen. Over het algemeen worden de volgende stappen aanbevolen:

 1. Reinig je gezicht en dep het zachtjes droog.
 2. Masseer je gezicht lichtjes met je handen om spanning te verminderen.
 3. Hoewel gezichtsolie optioneel is, kan het aanbrengen van een dun laagje op je huid helpen om blauwe plekken tijdens het verplaatsen van de cups te verminderen.
 4. Begin met het plaatsen van een kleine cup op je kin en rond je mond. Laat de cup enkele seconden op zijn plaats zitten en ga vervolgens naar een nieuw gebied.
 5. Indien nodig kun je kleinere cups vervangen door grotere cups, bijvoorbeeld wanneer je naar je voorhoofd gaat.
 6. Ga door totdat je alle gewenste gebieden succesvol hebt behandeld.
 7. Als je gezichtsolie hebt gebruikt, reinig dan je gezicht en dep het droog.
 8. Gebruik indien gewenst een scheutje warm water om je poriën weer te openen.
 9. Ga verder met je gebruikelijke schoonheids- of huidverzorgingsroutine.

Het gebruik van gezichtscups kan de opname van producten verhogen, dus dit is een goed moment om kwalitatieve producten aan te brengen. Het is normaal dat je na het cuppen lichte roodheid en irritatie opmerkt, maar dit zou binnen enkele uren moeten verdwijnen.

Het is belangrijk om de grenzen van je eigen comfort en huidgevoeligheid te respecteren tijdens het gebruik van gezichtscups. Als je twijfels hebt of ernstige huidaandoeningen hebt, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen voordat je met gezichtscupping begint.

Cupping set gezicht kopen

Er zijn verschillende gezicht cupping sets van hoge kwaliteit. Hieronder hebben we een top keuze uitgelicht.

Fasciq – Facial cupping set – Cupping set massage gezicht

Prijs: €16,95

De siliconen gezicht cupping set van Fasciq bestaat uit 2 mini en 2 medium cups en wordt gebruikt voor behandelingen van gezicht, hals en decolleté. De mini gezicht cups zijn geschikt voor de behandeling van oogcontouren en voor rimpels op de bovenlip. De medium gezicht cups dien je voor de rest van het gezicht, hals en decolleté te gebruiken.

Afmeting facial cups:
2 x medium cup :  3,8 cm x 8 cm
2 x mini cup :  1,5 cm x 5 cm

Deze gezicht cuppen hebben vele voordelen. Zo activeren ze de bloedsomloop, stimuleren het aanmaken van collageen en elastine, zorgen voor diepe reiniging van je poriën, verwijderen dode huicellen en talg en verminderen rimpels. 

Is cupping gevaarlijk?

Nee, zowel lichaamscupping als gezichtscupping zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Het is echter belangrijk om het correct uit te voeren en niet te lang op één plek te blijven hangen. Als je ervoor kiest om deze vorm van therapie zelf uit te proberen, is het altijd verstandig om eerst de instructies zorgvuldig door te lezen.

Hoewel gezichtscupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen. Deze bijwerkingen treden meestal op tijdens of direct na de behandeling. Mogelijke tijdelijke bijwerkingen kunnen duizeligheid, misselijkheid en transpiratie zijn.

Zal cupping blauwe plekken achterlaten?

Normaal gesproken zal gezichtscupping geen blauwe plekken veroorzaken. Er kunnen echter blauwe plekken ontstaan als de cups te lang op dezelfde plek blijven zitten. Zelfs in slechts vijf seconden kan er verkleuring optreden, dus het is belangrijk om de cups in beweging te houden tijdens de behandeling.

Veelgestelde vragen over gezicht cupping

Nu je meer weet over de geweldige voordelen van gezicht cupping, zijn er misschien nog wat andere vragen waar je antwoord op wilt. Hieronder hebben we een aantal van de meestgestelde vragen over gezicht cupping op een rijtje gezet.

– Is gezicht cupping pijnlijk?

Gezicht cupping mag over het algemeen geen pijn veroorzaken. De cups creëren een zachte zuigkracht op de huid, wat als ontspannend en comfortabel wordt ervaren. Het is echter belangrijk om de juiste techniek en druk toe te passen om ongemak te voorkomen.

– Hoe lang duurt een gezicht cupping sessie?

Een gezicht cupping sessie duurt meestal ongeveer 10 tot 15 minuten. Het kan worden opgenomen als onderdeel van een uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine of als een op zichzelf staande behandeling.

– Kan ik thuis gezicht cupping uitvoeren?

Ja, er zijn speciale gezichtscupping sets beschikbaar waarmee je thuis zelf gezicht cupping kunt uitvoeren. Het is echter belangrijk om de juiste techniek te leren en de instructies nauwkeurig te volgen om de beste resultaten te bereiken en mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

– Zijn er bijwerkingen van gezicht cupping?

Bij correct gebruik zijn de bijwerkingen van gezicht cupping meestal minimaal. Mogelijke tijdelijke bijwerkingen kunnen zijn lichte roodheid, tijdelijke afdrukken van de cups, of een licht trekkend gevoel op de huid. Deze verdwijnen meestal binnen enkele uren.

– Kan iedereen gezicht cupping proberen?

Over het algemeen kan bijna iedereen gezicht cupping proberen, maar er zijn enkele uitzonderingen. Mensen met bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea of actieve acne kunnen beter voorzichtig zijn of helemaal afzien van gezicht cupping. Ook als je last hebt van gevoelige of beschadigde huid, open wonden, bloedende stoornissen of gebruik maakt van bloedverdunners, is het verstandig om eerst advies in te winnen bij een dermatoloog of arts.

– Hoe vaak moet ik gezicht cupping doen voor resultaten?

De frequentie van gezicht cupping kan variëren, afhankelijk van je huidtype en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het 1 tot 3 keer per week te doen voor optimale resultaten. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen huid en te letten op eventuele tekenen van overstimulatie. Als je twijfelt, raadpleeg dan een professional.

– Kan gezicht cupping cellulitis verminderen?

Gezicht cupping wordt soms genoemd als een methode om de verschijning van cellulitis op het gezicht te verminderen. Hoewel er geen garantie is dat het cellulitis volledig zal elimineren, kan het de doorbloeding bevorderen en de huidtextuur verbeteren, waardoor de verschijning van cellulitis mogelijk vermindert.

– Kan gezicht cupping de gezichtsspieren verstevigen?

Ja, gezicht cupping kan helpen bij het verstevigen van de gezichtsspieren. De zachte zuigkracht van de cups stimuleert de spieren en kan bij regelmatig gebruik de toon en stevigheid van de gezichtsspieren helpen verbeteren.

Conclusie

Gezicht cupping bevordert de bloedsomloop, wat kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wallen te verminderen en nog meer. Je kunt thuis experimenteren met cupping van het gezicht. Wanneer je het goed doet is het risicoloos, pijnloos en laat het geen blauwe plekken achter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *