Gezicht cupping voordelen en hoe doe je het zelf?

Wat is cupping?

Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut een paar minuten speciale cups op je huid legt om zuigkracht te creëren. Mensen kiezen voor cupping voor veel verschillende doeleinden, waaronder om te helpen bij pijn, ontsteking, doorbloeding, ontspanning en welzijn. Cupping kan veel aandoeningen behandelen. Naast het behandelen van ernstige aandoeningen heeft het nog meer voordelen zoals het verminderen van vet, het verminderen van cellulites en het verminderen van rimpels.

Is gezicht cupping hetzelfde als cupping van het lichaam?

Ja en nee. Hoewel ze gebaseerd zijn op hetzelfde restauratieprincipe, worden gezichts- en lichaamscuppen anders uitgevoerd. Gezichtsbekers zijn doorgaans kleiner en zachter. Ze zijn gewend om de huid voorzichtig weg te trekken van diepere lagen fascia. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied en verjongt de huid zonder kopsporen achter te laten.

Na verloop van tijd verbetert deze praktijk je teint en vermindert het fijne lijntjes en rimpels. Cupping van het lichaam wordt daarentegen voornamelijk gebruikt om pijntjes en kwalen te verlichten.

Cup sporen worden bijna altijd achtergelaten, maar dienen wel een diagnostisch doel; de grootte, vorm en kleur weerspiegelen de hoeveelheid “stagnatie” of de opeenhoping van celafval. Deze vlekken vervagen als je lymfestelsel het afval verwerkt.

Hoe werkt cupping voor gezicht?

Het zuigeffect trekt bloed naar het huidgebied onder de cup. Dit verzadigt het omliggende weefsel met vers bloed en bevordert de vorming van nieuwe bloedvaten.

Cupping bevordert ook een steriele ontsteking. Steriele ontsteking is een vorm van pathogeenvrij trauma. Bij cupping is het het gevolg van mechanisch trauma.

De vacuümachtige zuigkracht scheidt verschillende weefsellagen, wat resulteert in microtrauma en scheuren. Dit veroorzaakt een ontstekingsreactie en overspoelt het gebied met witte bloedcellen, bloedplaatjes en andere genezende hulpmiddelen.

Wat zijn de voordelen?

Gezicht cupping heeft de volgende voordelen:

 • verhoging van de zuurstofrijke bloedcirculatie
 • versterking huid en bindweefsel
 • stimulering cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen
 • ontspannen spierspanning

Hierdoor ontstaan de volgende zichtbare voordelen:

 • een stralende huid
 • poriën verkleinen
 • minimaliseert de verschijning van littekens, fijne lijntjes en rimpels
 • toont kin, kaaklijn, hals en decolleté
 • vermindert wallen 
 • reguleert olieproductie
 • verbetert de afgifte van voedingsstoffen en productopname

Kun je thuis gezichtscups gebruiken?

Er bestaan verschillende ​​cupping sets voor thuis, welke vrij makkelijk zelf te gebruiken zijn. 

Sommige cups zijn gemaakt van hard plastic, terwijl andere zacht en beweegbaar zijn. Beide kunnen even effectief zijn, dus het is uiteindelijk aan jouw persoonlijke voorkeur.

Volg altijd de aanwijzingen op je cupping set. Algemene richtlijnen suggereren deze stappen:

 • Was je gezicht en dep zachtjes droog.
 • Masseer je gezicht licht met je handen om de spanning te verminderen.
 • Hoewel gezichtsoliën optioneel zijn, kan het aanbrengen van een licht laagje op je huid het risico op blauwe plekken tijdens het verplaatsen van de cups helpen verminderen.
 • Begin met het aanbrengen van een klein kopje op je kin en rond je mond. Laat de beker een paar seconden op zijn plaats zitten en ga dan omhoog naar een nieuw gebied.
 • Verwissel zo nodig kleinere cups voor grotere cups, bijvoorbeeld wanneer je bij je voorhoofd komt.
 • Ga door totdat je alle gewenste gebieden met succes heeft gecupt.
 • Als je een gezichtsolie hebt gebruikt, maak je gezicht dan schoon en dep hem droog.
 • Gebruik eventueel een scheutje warm water om je poriën weer te openen.
 • Ga door met je schoonheids- of huidverzorgingsroutine

Facial cupping verhoogt de  productabsorptie, dus dit is het moment om goede producten aan te brengen. Je kunt na het cuppen lichte roodheid en irritatie opmerken. Dit is normaal en zou binnen een paar uur moeten verdwijnen.

Cupping set gezicht kopen

Fasciq – Facial cupping set – Cupping set massage gezicht

Prijs: €16,95

De siliconen gezicht cupping set van Fasciq bestaat uit 2 mini en 2 medium cups en wordt gebruikt voor behandelingen van gezicht, hals en decolleté. De mini gezicht cups zijn geschikt voor de behandeling van oogcontouren en voor rimpels op de bovenlip. De medium gezicht cups dien je voor de rest van het gezicht, hals en decolleté te gebruiken.

Afmeting facial cups:
2 x medium cup :  3,8 cm x 8 cm
2 x mini cup :  1,5 cm x 5 cm

Deze gezicht cuppen hebben vele voordelen. Zo activeren ze de bloedsomloop, stimuleren het aanmaken van collageen en elastine, zorgen voor diepe reiniging van je poriën, verwijderen dode huicellen en talg en verminderen rimpels. 

Is cupping gevaarlijk?

Nee! Zowel lichaam als gezicht cupping is niet gevaarlijk. Het is wel belangrijk dat je het goed doet en niet te lang op één plek blijft hangen. Wanneer je ervoor kiest om deze vorm vana therapie zelf te proberen, lees dan altijd goed eerst de instructies door. 

Hoewel cupping van het gezicht over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er kleine bijwerkingen mogelijk. Ze treden meestal op tijdens of onmiddellijk na de behandeling. Zo kun je tijdelijk last krijgen van: duizeligheid, misselijkheid en zweten. 

Zal het blauwe plekken achterlaten?

gezichtscupping mag geen blauwe plekken achterlaten. Er kunnen echter blauwe plekken ontstaan ​​als de cups te lang op dezelfde plaats blijft staan. Verkleuring kan optreden in slechts vijf seconden, dus zorg ervoor dat je de cup in beweging houdt.

Conclusie

Gezicht cupping bevordert de bloedsomloop, wat kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wallen te verminderen en nog meer. Je kunt thuis experimenteren met cupping van het gezicht. Wanneer je het goed doet is het risicoloos, pijnloos en laat het geen blauwe plekken achter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *