gewrichtspijn medicatie

Gewrichtspijn medicatie: Top 5 beste keuzes!

Ben je opzoek naar vrij verkrijgbare gewrichtspijn medicatie? Dan hebben we hier de 5 beste opties voor je op een rijtje gezet!

Wanneer je gewrichten stijf, ontstoken en pijnlijk worden, kan het doen van zelfs basisactiviteiten pijnlijk en vervelend zijn. Soms is de pijn tijdelijk, zoals het soort pijn dat je zou kunnen voelen na een lange dag zittend werken. Maar voor de velen mensen die aan artritis lijden, is gewrichtspijn een chronische aandoening die moet worden behandeld.

Gelukkig is er aan gewrichtspijn medicatie geen tekort. Niet elke medicatie is echter even effectief of even veilig voor langer gebruik, dus het is verstandig om vooraf wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat neemt of aanbrengt.

Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste vrij verkrijgbare gewrichtspijn medicatie. Hier zijn 5 toppers uitgekomen, welke we in dit artikel uitlichten.

Lees gauw verder om de beste gewrichtspijn medicatie voor jou te ontdekken!

Beste gewrichtspijn medicatie: Top 5!

We zijn opzoek gegaan naar de beste gewrichtspijn medicatie die je zonder recept kunt kopen en daar is een top 5 uit ontstaan. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, beoordelingen en meer.

We hebben verschillende soorten gewrichtspijn medicatie in deze lijst opgenomen, zalf/gel, capsules en tabletten. Ook hebben we volledig natuurlijk tabletten opgenomen.

Bekijk de verschillende opties en vergelijk ze eventueel om de beste gewrichtspijn medicatie voor jou te kiezen. Je kunt ook verschillende opties proberen, zoals een gel en tabletten.

Beste gewrichtspijn zalf:

1. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%

Ben je opzoek naar pijnverlichting voor je gewrichtspijn? Dan is deze Voltaren Emulgel 2.32% een van de beste middeltjes om aan te brengen op de pijnlijke plekken. Het is een ontstekingsremmende gel van hoge kwaliteit, die wordt gebruikt voor de lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn, zoals veroorzaakt door artrose, in de knieën en vingers.

Deze gewrichtspijn gel bevat 2.32% diclofenac, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). Diclofenac werkt pijnstillend en ontstekingsremmend in de bron. De gel is voorzien van een handige doseer- en smeerdop zodat je het gemakkelij kkunt aanbrengen en je handen schoon kunt houden.

Het wordt aangeraden om de gel 2 maal per dag aan te brengen op de te behandelen zone gedurende maximaal 3 weken. Breng een hoeveelheid aan ter grootte van een kers voor de vingers, tot een walnoot voor de knieën.

2. Healthypharm Gel Diclofenac 1%

Healthypharm Gel Diclofenac 1%

Als gel je favoriete gewrichtspijn medicatie is dan is deze gel van Healthypharm ook nog een geweldige optie om voor te gaan. Het is ook een pijnverlichtende gel voor matige klachten aan de gewrichten. Deze gel is ideaal voor mensen met artrose. De pijnverlichting bouwt zich langzaam op gedurende de week dat je de gel gebruikt.

Het wordt aangeraden om dit middel 4 keer per dag aan te brengen op het gebied van de knie of hand die pijn doet. De benodigde hoeveelheid varieert afhankelijk van de grootte van de pijnlijke plek. Normaal gesproken zal een hoeveelheid in de orde van grootte van een kers tot een walnoot voldoende zijn.

Beste gewrichtspijn capsules:

3. Pharma Nord Glucosamine

Pharma Nord Glucosamine

Neem jij liever capsules om van gewrichtspijn af te komen? Dan zijn dit een van de beste capsules om te nemen. Pharma Nord Glucosamine Capsules, bevat als actief ingrediënt glucosamine. Glucosamine is een lichaamseigen stof die de opbouw van kraakbeen ondersteunt. Glucosamine wordt gewonnen uit de harde skeletdelen van garnalen. Mensen die allergisch zijn voor garnalen wordt afgeraden glucosamine te gebruiken.

Pharma Nord Glucosamine verlicht de belangrijkste symptomen van milde tot matige artrose van de knie zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Dit voedingssupplement voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen.

Het wordt aangeraden om 3 keer daags 1 capsule te nemen. Deze dosering levert de in het onderzoek gebruikte 1500 mg GS, tenzij anders geadviseerd. Neem het bij voorkeur tijdens/na de maaltijd in z’n geheel in.

4. Aleve Select 275mg Tabletten

Aleve Select 275mg Tabletten

Aleve Select is speciaal ontwikkeld voor langer aanhoudende lichaamspijnen zoals spierpijn, rugpijn, spit en gewrichtspijn. Het is een effectief langwerkende pijnstiller. Mensen willen van deze pijn af om te kunnen doorgaan, maar willen liever niet te veel pillen slikken. Aleve verlicht de pijn tot wel 12 uur lang. Zo kan je weer ongehinderd je dagelijkse bezigheden doen.

Deze pijnstiller werkt ook ontstekingsremmend en is daarom ook zeer geschikt voor reumatische pijn. Afhankelijk van de mate van pijn mogen er 1 tot 3 tabletten per dag geslikt worden.

Beste natuurlijke gewrichtspijn medicatie:

5. A.Vogel Atrosan Tabletten

A.Vogel Atrosan Tabletten

Ben je opzoek naar natuurlijke gewrichtspijn medicatie? Dan zijn deze tabletten van A.Vogel een geweldige keuze. A.Vogel Atrosan Tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Harpagophytum procumbens, ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn, zoals door artrose of artritis.

Het is een natuurlijke pijnstiller op basis van Harpagophytum procumbens. Dankzij de natuurlijke aard van deze tabletten kun je ze langdurig zonder zorgen gebruiken. Ook kun je ze gebruiken naast reguliere medicatie.

De aanbevolen dosering is 2 maal daags 1 tablet tijdens een maaltijd met water innemen.

Andere manieren om gewrichtspijn te verlichten

Naast het nemen van gewrichtspijn medicatie, zijn er meerdere dingen die je kunt doen om gewrichtspijn te verlichten. Hier volgen de beste tips:

– Beweeg voldoende

Als je gewrichtspijn hebt, dan is het misschien niet fijn of zelfs pijnlijk om te bewegen, maar het is toch zeer belangrijk om dit wel te doen. Door je gewrichten in beweging te houden gaan ze minder vast zitten en dus minder pijn doen. Ook kan het je spieren versterken en je uithoudingsvermogen vergroten.

Doe bijvoorbeeld dagelijkse, zachte rekoefeningen die je gewrichten door hun volledige bewegingsbereik bewegen. Gebruik hierbij een goede houding. Een fysiotherapeut kan je laten zien hoe je op de juiste manier zit, staat en beweegt.

Concentreer je op rek- en bewegingsoefeningen en geleidelijke progressieve krachttraining. Voeg aerobe oefeningen met een lage impact toe, zoals wandelen, fietsen of wateroefeningen, om je humeur te verbeteren en je gewicht onder controle te houden.

Zwemmen en fietsen behoren tot de beste oefeningen, omdat je met beide je gewrichten kunt trainen zonder ze te belasten. Omdat water drijvend is, verlicht zwemmen ook een deel van de druk op je gewrichten.

Vermijd activiteiten die veel impact en repetitieve bewegingen met zich meebrengen, zoals:

  • Rennen
  • Springen
  • Tennis
  • Krachtige aerobics

Overdrijf niet met de bewegingen, het is belangrijk om je rust te nemen en je grenzen te kennen. Er zijn ook wat sport activiteiten om te vermijden.

rood licht therapie voor gewrichtspijn

– Rood lichttherapie

Als je last hebt van gewrichtspijn dan kan een warmtelamp je ook veel pijnverlichtende voordelen bieden. Roodlichttherapie is een eenvoudige, niet-invasieve behandeling waarbij LED’s worden gebruikt om rode en nabij-infrarode (NIR) golflengten van licht aan het lichaam en de cellen te leveren. Roodlichttherapie kan de pijnsymptomen in gewrichten verbeteren.

Apparaten voor therapie met rood licht leveren geconcentreerde golflengten van therapeutisch licht aan je huid en cellen, wat kan helpen oxidatieve stress te verminderen en de cellulaire energieproductie te stimuleren (adenosinetrifosfaat of ATP). Dit helpt je lichaam zichzelf te versterken, wat leidt tot vele voordelen, waaronder een verbeterde bloedcirculatie en minder gewrichtspijn en -ontsteking.

Roodlichttherapie maakt doorgaans gebruik van twee verschillende lichtspectra, rood en nabij-infrarood.

Rood licht: Dit licht wordt geleverd met een golflengte van 660 nm en wordt gemakkelijk geabsorbeerd door oppervlakteweefsels en cellen. Mogelijke voordelen zijn huidverjonging en verbeterde genezing en bloedstroom.

Nabij-infrarood: geleverd op 850 nm golflengten, kan NIR-licht doordringen in diepere weefsels, wat leidt tot verbeterd herstel en ondersteuning van ontstekingen. Nabij infrarood licht is onzichtbaar voor het blote oog.

– Zorg voor een gezond gewicht

Als je momentele overgewicht hebt, dan is het belangrijk om af te vallen. Overgewicht kan complicaties van artritis verhogen en bijdragen aan artritispijn. Het aanbrengen van permanente veranderingen in levensstijl die leiden tot geleidelijk gewichtsverlies, is vaak de meest effectieve methode voor gewichtsbeheersing.

– Stop met roken

Als je momenteel rookt, dan is het verstandig om hiermee te stoppen. Roken veroorzaakt stress op het bindweefsel, wat de pijn bij artritis kan verhogen. Stoppen met roken klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om het toch serieus te nemen. Naast dat het je gewrichtspijn kan verminderen, is het ook beter voor je algehele gezondheid.

– Warme en koude therapie

Er is een reden dat een warme douche of een warm bad nemen zo rustgevend aanvoelt. Het kan je lichaam wat verlichting geven. Het plaatsen van warmte rond stijve gewrichten of het gebruik van een sauna of stoombad is een goede manier om stijve gewrichten en spieren te ontspannen en de bloedsomloop te vergroten. Een warmtekussen aanbrengen op de plek waar je pijn hebt, kan dus verlichtend werken. Bekijk hier een lijst met de beste warmtekussens.

Kou kan ook juist helpen. Zo kun je bijvoorbeeld een icepack of een zak bevroren groenten op het pijnlijke gebied aanbrengen gedurende 20-30 minuten per keer. Je kunt uitproberen of warmte of kou beter werkt tegen de pijn, of je kunt beide combineren en afwisselen.

natuurlijk middel tegen gewrichtspijn

Veelgestelde vragen over gewrichtspijn en gewrichtspijn medicatie

Hopelijk heb je hierboven de beste gewrichtspijn medicatie voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Wat is gewrichtspijn medicatie?

Gewrichtspijn medicatie is medicatie om je gewrichtspijn te verlichten. Er is medicatie op recept die je dokter voorschrijft, maar er is ook vrij verkrijgbare medicatie tegen gewrichtspijn. Die tweede is waar we in dit artikel op in gaan. Een niet-receptplichtig medicijn – ook wel een vrij verkrijgbaar medicijn – is elk medicijn dat je zonder recept kunt kopen.

Je kunt gaan voor een paracetamol of ibuprofen, maar veel mensen nemen liever iets wat meer gericht is op gewrichtspijn. De beste gewichtspijn medicatie zonder recept die we gevonden hebben, hebben we in dit artikel uitgelicht.

Er zijn ook nog zalfjes / gels die je plaatselijk op de huid kunt aanbrengen om de pijn te verlichten. Sommige van deze producten bevatten salicylaat als het actieve ingrediënt, terwijl andere capsaïcine, kamfer of menthol bevatten. Andere actieve ingrediënten kunnen ook pijnverlichtend werken.

– Waarom heb ik gewrichtspijn?

Gewrichtspijn is ontzettend vervelend, maar het komt helaas bij veel mensen voor. Pijn in je gewrichten kan veel verschillende oorzaken hebben. Voor veel mensen wordt gewrichtspijn veroorzaakt door artritis, een groep aandoeningen die wordt gekenmerkt door ontstekingen in de gewrichten. Het wordt meestal veroorzaakt door een afbraak van kraakbeen naarmate je ouder wordt.

Voor anderen kan gewrichtspijn worden veroorzaakt door een verwonding of infectie van de gewrichten, of een andere aandoening, zoals fibromyalgie of zelfs depressie. Het kan ook het gevolg zijn van een slechte houding of lange perioden van inactiviteit.

– Wat is artritis en waarom veroorzaakt het gewrichtspijn?

Artritis wordt gedefinieerd als een acute of chronische gewrichtsontsteking in het gewricht die vaak samengaat met pijn en structurele schade. Artritis is niet slechts één ziekte, het is een manier om te verwijzen naar meer dan 100 gewrichtsaandoeningen.

Symptomen van artritische gewrichten zijn pijn, stijfheid, verminderd bewegingsbereik en gewrichtsmisvormingen. Het meest voorkomende type artritis is artrose, dat de neiging heeft om met de leeftijd te verergeren. Reumatoïde artritis is een andere veel voorkomende auto-immuunziekte die activering en disfunctie van het immuunsysteem veroorzaakt, wat leidt tot ontsteking en bijgevolg pijn in de gewrichten.

– Hoelang moet ik gewrichtspijn medicatie gebruiken?

Als je pijn hebt door artrose die het grootste deel van de tijd aanwezig is, kan je zorgverlener je aanraden om regelmatig niet-voorgeschreven medicijnen in te nemen. Als je pijn niet continu is, kun je mogelijk je niet-voorgeschreven medicijnen innemen als dat nodig is, en stoppen wanneer de symptomen zijn verbeterd. Hoevaak en voor hoelang je gewrichtspijn medicatie moet gebruiken dat is dus per persoon verschillend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *