geen baardgroei op wangen

Geen baardgroei op wangen: Zo los je het op!

Heb je geen baardgroei op je wangen? Je bent zeker niet de enige! Het is algemeen bekend dat een baard op de wangen laten groeien moeilijk is. Natuurlijk zijn er mannen die zonder moeite een volle baard kunnen laten groeien, maar de meeste mannen hebben hier wat meer moeite mee. De wangen zijn de langzaamste plekken om op te vullen, en zelfs veel van de mannen die een indrukwekkende kinbaard en snor kunnen laten groeien, hebben vaak geen volle baardgroei op hun wangen.

Een baard met kale plekken of minder begroeide plekken op de wangen komt bij het overgrote deel van de mannen voor en kan voor veel frustratie zorgen. Sommige mannen hebben zelfs helemaal geen baardgroei op hun wangen. Je vraagt je misschien af of er iets is wat je hier tegen kunt doen. Het antwoord is ja, ja dat is er! En dat is precies waar we in dit artikel diep op ingaan.

Lees gauw verder om te ontdekken hoe je de baardgroei op je wangen kunt stimuleren!

Wat regelt de baardgroei op de wangen?

Je vermogen om gezichtshaar te laten groeien wordt grotendeels bepaald door genetische factoren. Ook kunnen hormoonspiegels gezichtshaar in grote mate beïnvloeden. Gezichtshaar is namelijk een type haar dat “het androgene haar” wordt genoemd, wat betekent dat het groeit als reactie op hormonale stimulatie. De baard die op de wangen groeit, wordt ook grotendeels gecontroleerd door de androgene hormonen, omdat het ook androgene haren zijn.

Natuurlijk heb je ook een goede bloedsomloop, de juiste voedingsstoffen, voldoende slaap enzovoort nodig, maar de androgene hormonen (testosteron en DHT) en de receptoren die ze uit het bloed binden, zijn de belangrijkste ontwikkelaars van baardgroei.

Dit is de reden waarom gezichtshaar, borsthaar, armhaar, beenhaar en schaamhaar allemaal zullen beginnen te groeien nadat je de puberteit hebt bereikt, omdat dan je androgene hormonen zullen stijgen en je lichaam gevoeliger wordt voor hun acties .

Een dikkere baard laten groeien is echter niet zo eenvoudig als het verhogen van je testosteron- of DHT-niveaus. De hoeveelheid die je baard groeit, wordt bepaald door de DHT-gevoeligheid van je haar. Deze gevoeligheid wordt grotendeels weer bepaald door je genetica.

Dit zijn alle factoren die de groei van gezichtshaar op de wangen beheersen:

  • Genetica
  • Niveaus van testosteron (T) en dihydrotestosteron (DHT)
  • Gevoeligheid van de lichamelijke androgeenreceptoren voor testosteron & DHT
  • Bloedcirculatie in het gezicht
  • Leeftijd

Waarom heb ik geen baardgroei op mijn wangen?

Heb jij geen baardgroei op je wangen? Dan vraag je je vast af waar dit aan ligt. Als je helemaal geen baard kunt laten groeien, dan zou het logische antwoord zijn dat je hormoonspiegels laag zijn en dat de receptoren in het gezicht die de hormonen uit het bloed opnemen niet gevoelig genoeg zijn.

Als je echter wat baardgroei op je gezicht hebt, maar het groeit alleen op bepaalde plekken de wangen, dan zijn je hormoonspiegels hoogstwaarschijnlijk in orde en lijken de receptoren ook hun werk te doen. Dit is bij veel mensen het geval. Dit wordt ook wel een gaten baard genoemd.

Maar waarom groeit er dan geen baard op de wangen?

Waarschijnlijk is dit te wijten aan slechte voedingsgewoonten, je leeftijd, een zwakke bloedsomloop in de wangen of gewoon onbekende genetische factoren. Je hormonen kunnen ook een rol spelen, maar het is niet de meest waarschijnlijke boosdoener als je een baard goed kunt laten groeien in andere delen van het gezicht.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de baardgroei op je wangen te stimuleren. Lees gauw verder om de beste technieken te ontdekken.

Baardgroei op wangen stimuleren – De beste tips!

1. Gebruik Minoxidil

De meeste mannen die al hebben gezocht naar manieren om hun haar te laten groeien zijn waarschijnlijk bekend met Minoxidil. Dit vrij verkrijgbare middel tegen haarverlies is de meest gebruikte haargroei middel tip de markt met honderden onderzoeken die het gebruik ondersteunen.

Het wordt veel gebruikt op de hoofdhuid, maar wat veel mannen niet weten, is dat Minoxidil net zo goed werkt op je gezichtshaar, borsthaar en zelfs op de wenkbrauwen.

Er is wetenschappelijk onderzoek om dat te bewijzen en er zijn duizenden studies, rapporten en voor-na foto’s beschikbaar op verschillende online forums en verschillende social media zoals Facebook, Instagram en Youtube. Met zowat alleen maar positieve reviews kun je er zeker van zijn dat dit product echt doet het beloofd.

De manier waarop Minoxidil de baardgroei stimuleert is op de volgende manieren:

  • Stimulatie van de bloedsomloop.
  • Vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese).
  • Modulatie van de prostaglandinen.
  • Het vergroten van de grootte van de haarzakjes.

Let wel op dat Minoxidil enkel bijwerkingen kan hebben, vooral als je het niet goed gebruikt. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing door en gebruik het niet achteloos. Gebruik het altijd veilig.

Koop hier Minoxidil

vollere baard

2. Gebruik speciale baardgroei olie

Er zijn een aantal speciale baardgroei oliën op de markt, die de baardgroei stimuleren. Dit zijn verzorgende oliën die vol zitten met ingrediënten waarvan het bewezen is dat ze de haargroei versnellen. 

Baardgroeioliën zijn vochtinbrengende, leave-in conditioneringsproducten die dus speciaal zijn ontwikkelt om je baardhaar sneller te laten groeien. Deze formules bevatten drageroliën (bijvoorbeeld jojoba, amandel of kokosolie, etherische oliën (die haargroei bevorderen en typisch 1-2 extra elementen voor haargroei, zoals bijvoorbeeld biotine of grapefruit zaadolie.

Bekijk hier verschillende baardgroei oliën

3. Gebruik een derma roller op je wangen

Een derma roller is een geweldige apparaat om de baardgroei op de wangen en in het algemeen te stimuleren. Je rolt de derma roller, gevuld met kleine micronaalden, over je gezicht. Terwijl de naaldjes de huid doorboren, reageert het lichaam door meer bloed en voedingsstoffen binnen te halen om de schade te herstellen. Wees gerust, het klinkt misschien pijnlijk, maar dit valt reuze mee. Veel gebruikers geven aan het pijnloos te vinden.

De effectiviteit van microneedling om de gezondheid van de huid te verbeteren is algemeen bekend. Het wordt gebruikt voor veel verschillende dingen, van het verminderen van rimpels en het verminderen van acne tot het bevorderen van haargroei op de hoofdhuid en op het gezicht.

Naast het activeren van de productie van collageen en keratine, kan microneedling met een derma roller de baardhaargroei helpen verbeteren door de voedingsrijke bloedtoevoer naar het gebied te stimuleren. Een gezonde bloedsomloop is noodzakelijk voor een gezonde haargroei en een gezonde huid. Een dermaroller kan ook stamcelgroeifactoren activeren.

Ga voor een naaldlengte van 0,5 tot 0,75 cm en gebruik de roller ongeveer 1 tot 2 keer per week. Gebruik de derma roller nooit 2 dagen achter elkaar, want je huid heeft tussendoor tijd nodig om te rusten en te genezen.

Wanneer je een een derma roller gebruikt in combinatie met Minoxidil en/of een baardgroei olie, bereik je de beste resultaten.

Let wel op, wees altijd voorzichtig met het gebruik van dermaroller. Lees eerst goed de gebruiksaanwijzing door, voordat je aan de slag gaat.

Bekijk hier verschillende derma rollers

4. Breng pepermuntolie aan op je wangen (verdund)

Pepermuntolie is een etherische olie die geweldig werkt om de baardgroei te stimuleren. Dit is te wijten aan het feit dat pepermuntolie de niveaus van IGF-1-groeihormoon in de haarzakjes direct verhoogt.

Het voordeel van pepermunt olie is dat het vrij goedkoop is en de enige etherische olie is met bewijs voor een baardgroei. Het is ook volledig natuurlijk, dus het kan geen kwaad om het te proberen.

Zorg er wel voor dat je etherische pepermuntolie altijd verdund met een dragerolie (bijvoorbeeld jojobae olie of amandelolie), anders is het veel te hard voor je huid. Dit geldt voor elke etherische olie die je op je huid aanbrengt. Meng bijvoorbeeld een hand vol dragerolie met 1 of 2 druppels pepermuntolie. Dit is al genoeg voor de haargroei bevorderende effecten.

Koop hier pepermunt olie

5. Laat je hormonen controleren (testosteron en DHT)

Zoals we al eerder verteld hebben: gezichtshaargroei wordt gereguleerd door de androgene hormonen, voornamelijk testosteron en dihydrotestosteron. Als je daarom veel kale plekken op je wangen hebt, of wanneer je helemaal geen baardgroei op je wangen hebt, kan het slim zijn om je hormoonspiegels te laten controleren.

Als blijkt dat je niveaus laag zijn, is het belangrijk om eraan te werken om deze te verhogen om je de baardgroei op je wangen te bevorderen. Daarnaast heeft het verhogen van deze hormonen nog veel meer voordelen voor de kwaliteit van je leven.

Het is ook mogelijk om je niveaus op natuurlijke wijze te verhogen door meer te slapen, gewichten op te heffen, op een bepaalde manier te eten en vele andere dingen.

Lees hier verschillende manieren waarop je je testosteron kunt verhogen.

6. Eet gezond

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen tekort hebt aan belangrijke baardvoedingsstoffen. Je lichaam gebruikt energie om gezichtshaar uit de follikels te laten groeien, en hetzelfde geldt voor de baardgroeihormonen die het produceert.

Bovendien gebruikt je lichaam vitamines en mineralen als cruciale co-factoren tussen de talrijke processen, waarvan vele rechtstreeks bijdragen aan de baardgroei op je wangen.

Als je energie-inname (calorieën) te laag is en je vitamine- en mineraleninname niet goed is, dan lijdt je baardgroei hier zeker aan. Dit gebeurt direct omdat het de lichaamsfuncties belemmert die het haar produceren dat uit de follikel komt, en indirect omdat het je vermogen belemmert om de hormonen te produceren die nodig zijn voor de groei van gezichtshaar.

Een lichaam dat niet aan zijn energiebehoeften voldoet, zal uiteindelijk energie gaan besparen door de processen die niet essentieel zijn om te overleven neerwaarts te reguleren; en helaas is haargroei in het gezicht dan een van de onnodige.

Kortom: genoeg eten en elke dag de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgen, is een belangrijk onderdeel van het stimuleren van baardgroei op de wangen en in het algemeen. Focus op vitamine A, D, E en vooral de mineralen zink, magnesium, jodium, selenium en koper.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *