eufy deurbel review

Eufy deurbel review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke en betrouwbare Eufy deurbel review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Innovaties in videodeurbellen vliegen de pan uit. Elk nieuw product beloofd een “betere” manier om je voordeur en veranda in de gaten te houden. Wanneer we echter naar al deze geavanceerde video deurbellen kijken, springt er één met kop en schouders bovenuit: de Eufy Video Deurbel. Met zijn nieuwste videodeurbel op batterijen, heeft Eufy een van de beste oplossingen tot nu toe bedacht.

In dit artikel leggen we je uit hoe de Eufy video deurbel precies werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat klanten over deze deurbel zeggen. Ook bespreken we de verschillende modellen waar je uit kunt kiezen.

Lees gauw verder voor een uitgebreide Eufy deurbel review!

Hoe werkt de Eufy deurbel?

Als je hebt besloten om je ouderwetse ding-dong-deurbel een boost te geven, is er tegenwoordig genoeg keuze. De Eufy video deurbel is zonder twijfel een van de beste opties om voor te gaan. De Eufy video deurbel op batterijen is een slimme deurbel boordevol functies die je met een beetje doe-het-zelf-kennis zelf kunt installeren. De deurbel is voorzien van zeer scherpe videokwaliteit. Het is een van de beste videodeurbellen op de markt wat betreft prijs, betrouwbaarheid en prestaties. Eufy blaast de concurrenten allemaal omver op basis van de prijs/kwaliteit verhouding.

Het is onder vele consumenten de favoriete slimme deurbel dankzij het eenvoudige installatie, de intuïtieve bediening en het ontbreken van doorlopende kosten. Het is niet de goedkoopste, maar het is de beste. En als je kijkt wat je krijgt voor de prijs, dan zijn de kosten het dubbel en dwars waard.

De Eufy video deurbel werkt met een HomeBase. Deze wordt op de wifi-router in je huis aangesloten. Hij verbindt de deurbel met je thuisnetwerk (en van daaruit met internet voor bediening op afstand). Het fungeert ook als je deurbel en heeft 16 GB interne opslag waar het door beweging geactiveerde videoclips opslaat.

Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere videodeurbellen, de Eufy Videodeurbel je niet dwingt om te betalen voor een online abonnement om opgenomen clips op te slaan, dus het is volledig gratis om te gebruiken. Dat is een echte bonus, aangezien deurbelabonnementen nog wel eens hoge kosten met zich mee kunnen brengen.

eufy deurbel review

Wat maakt de Eufy video deurbel uniek ten opzicht van andere video deurbellen?

Eufy onderscheidt zich onder de videodeurbelmerken door de hoge kwaliteit en één ander ding: lokale opslag. Het slaat maandelijkse cloudopslagkosten over en helpt je privacy te beschermen door je video van internet te houden wanneer je deze niet bekijkt.

Hoewel lokale opslag de opvallende functie is, levert Eufy’s 2K-resolutie over het algemeen scherpere video’s op dan concurrenten met 1080p. De Eufy Video Doorbell 2K (op batterijen), onze favoriete Eufy-deurbel, combineert beide functies in een draadloos pakket met flexibele installatie-opties.

Ook heeft de de Eufy deurbel een beeld van 4:3, wat je kunt zien op de afbeelding hierboven Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel andere video deurbellen welke een veel kleiner beeld hebben. Je ziet met de Eufy deurbel dan ook een stuk meer.

Het is een dure deurbel, maar de lokale opslag houdt de lopende kosten laag.

Eufy deurbel review: 2 verschillende modellen

Deze review gaat vooral over de Eufy Video Deurbel Inclusief HomeBase. Dit is zonder twijfel de beste en meest verkochte video deurbel van Eufy. Er is echter ook nog een budget optie. We bespreken beide hieronder. De rest van dit artikel gaat echter over nummer 1. 

1. Eufy Video Deurbel Inclusief HomeBase

eufy deurbel review

Dit is de meest populaire, meest complete en daardoor ook beste deurbel van Eufy.

De draadloze videodeurbel werkt op batterijen, waardoor je hem gemakkelijk zelf installeert. Bedraad installeren is in dit geval niet nodig. Bovendien zit je niet vast aan maandelijkse kosten. Al je gegevens worden lokaal opgeslagen, wat betekent dat je nooit hoeft te betalen voor cloudopslag. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere video deurbellen. Bovendien is deze deurbel voorzien van AI (Artificial Intelligence) om mensen te kunnen detecteren. Dankzij de 2-weg audio kun je ook met mensen praten die voor de deur staan.

Met de ingebouwde Sony 2K-sensor en professionele lens kan je alles bekijken met een perfecte resolutie. Zo zie je al je bezoekers scherp in detail wanneer ze voor de deur staan. De verhoogde beeldverhouding van 4: 3 zorgt er ook voor dat je van top tot teen zicht krijgt op iedereen die nadert en het biedt je elke keer de perfecte kijkhoek.

Dankzij de bewegingssensor, slimme menselijke detectie en activiteitszones heb je totale controle en wordt alles gedetecteerd. Niets zal je meer ontgaan. Je ontvangt realtime meldingen wanneer iemand nadert, zodat je nooit een levering mist of gasten buiten laat wachten.

Eufy deurbellen zijn ontworpen om zowel je huis als je portemonnee te beschermen. Je schaft de deurbel eenmalig aan en er zitten verder geen maandelijkse kosten aan verbonden. Dit scheelt je uiteindelijk in kosten en zorgt voor veel gebruikersgemak. Al je gegevens worden lokaal opgeslagen, wat betekent dat je nooit hoeft te betalen voor cloudopslag. Opslag waarop je kunt vertrouwen zit inbegrepen. De AES-256-gegevenscodering van militaire kwaliteit zorgt ervoor dat je opnamen privé blijven bij verzending en opslag. Alle opnames worden direct opgeslagen op de HomeBase (basisstation) die zich in je huis bevindt. Dit betekent dat zelfs als iemand de deurbel met geweld zou verwijderen, al je gegevens veilig blijven.

Zoals eerder vermeld werkt de Eufy video deurbel op batterijen. Dit kan je misschien afschrikken omdat batterijen natuurlijk op kunnen gaan, maar wees niet gevreesd. De batterijduur van deze deurbel is maar liefst 180 dagen. Zo kun je wel een half jaar lang genieten van perfecte toezicht op slechts één lading. Als de batterij uiteindelijk leeg is, heb je hem snel en eenvoudig weer opgeladen.

Je kunt deze Eufy video deurbel ook zonder HomeBase kopen. Deze losse deurbel werkt echter alleen in combinatie met een Eufy HomeBase. Wanneer je deze nog niet hebt adviseren we je om de set inclusief HomeBase aan te schaffen. 

2. Eufy Video Deurbel 1080P – Inclusief draadloze gong en 16 GB SD-kaart

Als je een kleiner budget hebt, dan is dit misschien de beste Eufy deurbel voor jou. De Eufy Video Doorbell 1080p (op batterijen) heeft een lage prijs van ongeveer €100. Toch moet je de camera om de paar maanden handmatig opladen, dus de lagere prijs is voor sommige mensen niet genoeg.

Maar de Eufy 1080p batterijdeurbel onderscheidt zich op twee manieren ten opzichte van zijn duurdere broers en zussen. Ten eerste gebruikt de lokale opslag microSD-kaarten en je kunt deze uitbreiden tot 128 GB, wat 32 keer de capaciteit is van Eufy’s bedrade deurbellen. Elk vastgelegd moment wordt lokaal opgeslagen op de wifi-deurbel in je huis via geavanceerde codering.

Het is ook de enige Eufy-cameradeurbel die cloudopslag gebruikt. Eufy rekent ongeveer €3 per maand om 30 dagen video voor één camera op te slaan, waardoor het een van de meer betaalbare cloudplannen op de markt is.

De batterijduur van deze video deurbel is ongeveer 4 maanden, wat lager is dan de andere Eufy video deurbellen. De deurbel moet er telkens af worden gehaald om opgeladen te worden, dus dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn.

Verder is deze deurbel ook voorzien van menselijke detectie en 2-weg audio. Je ontvangt direct meldingen als iemand nadert, zelfs als diegenen niet op de deurbel drukt. Je kunt communiceer met bezoekers door in realtime te praten of via vooraf ingestelde reacties. Verder heeft de video deurbel een scherpe 1080p-weergave van iedereen die je voordeur nadert. De geavanceerde WDR en beeldverhouding van 4: 3 zorgen ervoor dat je elke keer een kleuraccuraat beeld van top tot teen krijgt.

Eufy deurbel review: Voor- en nadelen

Voordelen:

  • 2K-videoresolutie en dus uitstekend zicht op je voordeur
  • Geavanceerde pakketdetectie
  • Gebruiksvriendelijke app
  • 3–6 maanden batterijduur
  • Geen verplichte maandelijkse kosten, ingebouwde opslag
  • Deurbelgeluid inbegrepen
  • Werkt met Amazon Alexa en Google Home

Nadelen:

  • Moet verwijderd worden om op te laden
  • Aparte hub / home base vereist

Eufy deurbel review: Klanten beoordelingen

Wij zijn zeer enthousiast over de Eufy video deurbel, maar wat vinden klanten van deze deurbel? Nou het overgrote deel is zeer tevredenen blij met hun aankoop. Met meer dan 400 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Klanten zijn vooral erg te spreken over het zeer goede en scherpe beeld en geluid. Ook geven ze complimenten over het feit dat er geen verborgen kosten zijn. Klanten geven aan dat alles naar behoren werkt en dat de deurbel snel en gemakkelijk te installeren is. Over de App zien we ook veel lovende woorden. Zo schijnt deze zeer gebruikersvriendelijk te zijn en vloeiend te werken zonder problemen.

Eufy deurbel review: Design

Deze deurbel van Eufy heeft twee belangrijke componenten, de deurbelcamera zelf en de HomeBase.

De beveiligingsdeurbel heeft, zoals je zou verwachten, een vrij slank, eenvoudig ogend geheel zwart ontwerp met een camera aan de voorzijde en een ingebouwde microfoon, terwijl de Eufy HomeBase eruitziet als een geheel witte draadloze router – het is vrij eenvoudig maar toch een beetje lomp.

De HomeBase fungeert als brein voor het hele systeem. Het slaat alle beelden veilig op – wat betekent dat als je camera ooit wordt gestolen, alle video’s nog steeds veilig binnenin wordt opgeslagen. Sterker nog, Eufy gebruikt een gepatenteerde communicatietechnologie die energiezuiniger is dan standaard Wi-Fi, waardoor de draadloze camera maandenlang kan werken zonder op te laden.

De HomeBase ondersteunt maximaal 16 apparaten, wat betekent dat als je je thuissysteem ooit wilt uitbreiden met bijvoorbeeld een aantal Eufy Cam 2-camera’s, het geen gedoe is. De HomeBase kan ook dienen als een bel, wat leuk is, maar je krijgt ook telefoonmeldingen op zowel iOS als Android als je die ook wilt.

Eufy deurbel review: Installatie

Het instellen van het systeem kan eventjes wat werk en concentratie zijn, maar het instiet zo moeilijk als je misschien zou verwachten. Eufy levert in de doos een handige montagebeugel die de deurbelcamera vasthoudt, plus een montagewig voor het geval je de camera in een hoek moet plaatsen. Schroeven en ankers zijn ook aanwezig als je in betonnen gevelbeplating moet boren.

Als je een beetje handig bent, dan heb je de installatie klus in minder dan 10 minuten geklaard. Er wordt ook een complete handleiding meegeleverd om je hiermee te helpen. Voordat je de camera echter  buiten in de behuizing monteert, moet je ervoor zorgen dat deze volledig is opgeladen (de microUSB-poort bevindt zich in een rubberen flap aan de achterkant) en is gekoppeld aan de HomeBase- en Eufy-app.

Gelukkig is dat laatste vrij eenvoudig te doen. Je downloadt de app, maakt een account aan als je er nog geen hebt en tikt op de optie ‘nieuw apparaat toevoegen’. De HomeBase zendt een hoge toon uit die, wanneer deze door de deurbelcamera wordt gehoord, de twee aan elkaar koppelt. Nogmaals, dit hele proces duurde opnieuw vijf tot tien minuten en zou niet al te moeilijk moeten zijn.

review eufy deurbel

Eufy deurbel review: Prestaties

De Eufy video deurbel is een enorme stap vooruit in zowel resolutie als prestaties op zijn voorgangers en veel van de concurrenten. De camera wordt zeer snel geladen en geeft een haarscherp beeld.

Dit heeft voor een deel te maken met de HomeBase die het toneel vormt voor een snellere verbinding, maar je moet ook rekening houden met de 2K-cameraresolutie die twee keer zo helder is als 1080p-beveiligingscamera’s en vier keer de helderheid van 720p-camera’s zoals de eerste generatie Ring.

Het andere verschil met de voorgangers is dat het opneemt in een beeldverhouding van 4:3, wat betekent dat je de gezichten van mensen kunt zien wanneer ze dicht bij de deur staan ​​en dit kan cruciaal zijn wanneer je kleine details voor bijvoorbeeld een politierapport moet zien, mocht dat ooit nodig zijn.

Helaas, hoewel de helderheid mooi is, ondersteunt deze Eufy-camera alleen Wide Dynamic Range in plaats van High Dynamic Range, wat betekent dat kleuren wat ingetogener zijn en detail kan verliezen in zeer heldere situaties. Gelukkig heeft Eufy een zeer goede nachtmodus en is het geweldig om de bijzonder donkere delen van j eigendom in de gaten te houden.

De andere potentiële fout die sommige mensen over de Eufy Camera aangeven, is dat, omdat hij opneemt met een resolutie van 2K, hij vrij snel door de 16 GB aan opslag aan boord kan kauwen. Het contrapunt dat we daar zouden maken, is dat 16 GB nog steeds meer dan twee weken aan beeldmateriaal kan opslaan, en Eufy zal uiteindelijk de mogelijkheid bieden om opslag via USB op de HomeBase toe te voegen.

Een ander punt is dat er soms een kleine vertraging kan zitten in het spreken van een bericht en het ontvangen ervan. Over het algemeen is dit niet heel goed merkbaar, maar als je hele gesprekken wilt voeren via de deurbel, kan dit soms wat lastig zijn. Gelukkig kun je met de Eufy-app een aantal vooraf ingestelde antwoorden verzenden die je snel kunt verzenden, zoals ‘Laat het pakket alsjeblieft aan de deur’ of ‘We komen er zo aan’.

Eufy deurbel review: Batterijduur

Na je eerste lading heeft de Eufy deurbel een batterijlevensduur van ongeveer 180 dagen, afhankelijk van het aantal gebeurtenissen dat op een dag wordt geactiveerd en hoe vaak je een livestream opzet.

Helaas betekent dit dat de levensduur van de batterij echt afhankelijk is van waar je de camera houdt, waar hij naar wijst en hoe dicht hij bij de straat is. Als je in de stad woont met mensen die constant langskomen, dan zal de batterijduur waarschijnlijk iets minder dan 6 maanden zijn. Maar in het land, met slechts een paar triggerende gebeurtenissen per dag, kun je ruim 6 maanden met een lading doen.

Wanneer je de deurbel opnieuw moet opladen, moet deze uit de behuizing worden gehaald. Opladen duurt ongeveer zes uur, wat betekent dat je om de paar maanden waarschijnlijk naar bed moet zonder een deurbelcamera – wat een klein ongemak is. Dit kan wat vervelend zijn, maar het is maar 1 keer per half jaar, dus de meeste mensen zien dit niet als een groot nadeel.

Eufy deurbel review: Veelgestelde vragen

– Zitten er maandelijkse kosten verbonden aan Eufy deurbellen?

Nee. Alle Eufy-deurbellen slaan video lokaal op zonder een cloudserver. Toch kun je upgraden naar cloudopslag op de batterijgevoede versie van de Eufy 1080p-deurbel als je wilt. Andere Eufy-deurbellen ondersteunen geen cloudopslag.

– Kan ik een Eufy deurbel gebruiken zonder bel?

Eufy deurbellen op batterijen hebben geen bestaande deurbel in je huis nodig. Hoewel de bedrade modellen een bel nodig hebben, gebruiken ze deze alleen voor stroom en kunnen ze deze niet activeren zoals een traditionele deurbelknop. In dit artikel wordt de deurbel op batterij besproken, dus daar is geen bestaande deurbel voor nodig.

– Is Eufy een goed deurbelmerk?

Ja zeker. Het is en zeer hoogwaardig merk. Op het gebied van videokwaliteit blinkt Eufy uit en houdt het gemakkelijk de concurrerende merken bij. De deurbellen zijn misschien prijzen, maar zeker niet te duur en Eufy biedt uitgebreide online klantenondersteuningsbronnen die gemakkelijk te doorzoeken zijn. Bovendien overtreft de unieke benadering van lokale opslag en privacy-first-functies vaak grotere concurrenten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *