etsy review

Etsy review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke en uitgebreide Etsy review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je fan bent van unieke en originele items voor jezelf of om als cadeau te doen, dan is Etsy de place to be. Als je echter nog nooit eerder wat besteld hebt op dit platform, vraag je je misschien af of Etsy betrouwbaar is en wat het precies voor soort website is. Ook ben je misschien benieuwd naar Etsy reviews om te kijken hoe andere mensen over deze website denken.

Om je te helpen hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar Etsy. We hebben de hele website doorgespit en zelf een bestelling gedaan om een beter beeld over Etsy te krijgen. Ook hebben we veel Etsy reviews van klanten gelezen om te kijken hoe zij over dit platform denken.

Lees gauw verder voor onze uitgebreide Etsy review!

Wat is Etsy?

Etsy is website die wereldwijd bekend is. Het is een platform waar je unieke en creatieve producten kunt kopen en verkopen. Het geeft een thuis aan een universum vol bijzondere en uitzonderlijke items, van unieke met de hand gemaakte producten tot vintage schatten.

In een tijd waarin meer en meer geautomatiseerd wordt, is de missie van Etsy om te zorgen dat menselijke connecties de kern van commercie blijven. Daarom hebben ze een plek gebouwd waar creativiteit kan opbloeien en dat kan omdat deze door mensen aangedreven wordt.

Ze helpen hun velen verkopers om van hun ideeën een succesvolle onderneming te maken. Het platform Etsy brengt ze namelijk in contact met miljoenen kopers die zoeken naar iets bijzonders en persoonlijks.

Etsy geeft verkopers dus de mogelijkheid om te doen waar ze van houden. Met de lage kosten, krachtige tools, steun en educatie helpen ze creatieve ondernemers hun onderneming starten, beheren en opschalen.

Daarnaast helpen ze kopers hun nieuwe favoriete items te vinden. Van het specifieke tot het onverwachte (of op verzoek speciaal voor jou gemaakte), de handige zoekfuncties op de website helpen kopers om alle door Etsy verkopers aangeboden bijzondere en unieke items te ontdekken.

etsy review

Etsy review: Is Etsy betrouwbaar?

Ja, Etsy is zeker betrouwbaar. De website werd in 2005 opgericht en sindsdien hebben ze miljoenen klanten over de hele wereld. Elke dag worden er items verkocht en klanten en verkopers blij gemaakt. Alles wat je op deze website besteld ontvang je spoedig bij je thuis.

Je moet natuurlijk wel slim gebruik maken van Etsy. Niet alle items zijn van dezelfde kwaliteit, dus voordat je iets gaat kopen is het slim om goed te kijken of het item echt de moeite waard is. Lees goed de product teksten door en bekijk de afbeeldingen. Veel items die vaak verkocht worden hebben ook reviews. Door deze goed door te lezen kom je al snel achter de kwaliteit van het item.

Bovendien zijn al je gegevens 100% veilig, of je nu een koper of een verkoper bent. Etsy verwerkt betalingen op hun veilige met SSL versleutelde platform. Daarnaast hebben ze veiligheidsspecialisten en een fraudedetectiesysteem om kopers en verkopers 24/7 te beschermen.

Etsy review: Beoordelingen

Om een eerlijke Etsy review te kunnen schrijven, is het natuurlijk belangrijk om de website zelf uit te testen en te kijken wat andere klanten over dit platform te zeggen hebben. Dit hebben we dan ook allebei gedaan. Hieronder vind je onze bevindingen:

– Onze beoordeling

Allereerst hebben we Etsy zelf beoordeeld door de hele website te scannen en onze favoriete items te bestellen. We vonden alles heel soepel gaan. Dankzij de gebruikersvriendelijke website met overzichtelijke navigatie hebben we snel prachtige artikelen gevonden om te kopen. Het bestellen en betalen ging vervolgens ook eenvoudig en snel. 

We hadden van te voren gecheckt hoelang het zou duren totdat de artikelen binnen zouden komen en dit was maar een aantal dagen. De artikelen kwamen ook op tijd en goed ingepakt aan.

De kwaliteit was zoals we verwacht hadden. Alles was in orde en precies zoals op de afbeelding en in de product omschrijving aangegeven. We zijn ontzettend blij met onze aankopen en zouden zo weer bestellen op Etsy!

– Klanten beoordelingen

Naast onze eigen beoordeling hebben we ook de beoordelingen van velen klanten doorgelezen. Op de website zelf kun je ontzettend veel beoordelingen lezen. Van veel producten kun je namelijk de klanten reviews zien. Dit is ontzettend handig als je twijfelt over een bepaald product. Bij populaire producten kun je soms wel tienduizenden reviews terug lezen, zoals je hieronder in de afbeelding kunt zien. Hierdoor wordt het nog makkelijk om van te voren de kwaliteit van een bepaald artikel in te schatten en de juiste artikelen te kopen.

Etsy review: Verkopen op Etsy

Je kunt geweldige en unieke items kopen op Etsy, maar je kunt ze ook zelf verkopen. Je kunt je met een paar klikken op de knop aansluiten bij het creatieve platform waar miljoenen shoppers elk jaar miljarden euro’s uitgeven om rechtstreeks bij creatieve ondernemers zoals jij te kopen.

Voor maar €0,19 kun jij je eerste item plaatsen. Dit zijn de listingskosten. Listings zijn vier maanden actief, óf tot ze verkocht worden. Je betaalt verder geen maandelijkse kosten. Je betaalt verder alleen transactiekosten, kosten voor de verwerking van de betaling, en kosten voor Offsite Ads als je iets verkoopt.

Etsy voorziet verkopers ook van krachtige tools. Deze tools en diensten maken het makkelijk om je onderneming te managen, promoten en ontwikkelen. Zo heeft Etsy een handige app, zodat je overal toegang hebt om je bestellingen te beheren, listings te wijzigen en kopers direct te antwoorden. Ook kun je gedetailleerde statistieken inzien over de prestaties van je shop die je helpen je verkopen te vergroten.

Bovendien staat het support team van Etsy altijd voor je klaar. Ze willen hun verkopers echt helpen bloeien en zijn daarom altijd beschikbaar en geven de beste adviezen en tips.

Etsy review: Verzenden

Als je iets besteld op Etsy wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk bij je aankomt. Hieronder lees je meer informatie over het verzendbeleid van Etsy.

– Verzendkosten

Elke verkoper bepaalt zijn eigen verzendkosten. Hierdoor kan het zijn dat de verzendkosten van het ene item gratis zijn, terwijl je voor de verzending van een ander item bijvoorbeeld 10 euro moet betalen (als het helemaal uit het buitenland komt). De tarieven voor de verzendkosten hangen af van het gewicht en de afstand.

– Verzendtijden

Hoelang het duurt voordat jij jouw item ontvangt, nadat je het gekocht hebt, is ook verschillend per item. Dit hangt natuurlijk af van waar het vandaan moet komen. Verzending naar een locatie in hetzelfde land duurt 2 dagen, terwijl verzending naar verschillende landen gemiddeld zo’n 10 dagen duurt.

Je kunt meestal de verwachte leverdatum voor je bestelling bekijken. Op Etsy.com, klik je op jouw account. Klik vervolgens op Aankopen en recensies. Indien bekend, staat de verwachte leverdatum rechts naast je bestelling.

etsy reviews

Etsy review: Retourneren

Als je een item wilt retourneren of ruilen, kan de verkoper bij wie je hebt besteld je het beste helpen. Iedere verkoper op Etsy beheert zijn of haar eigen bestellingen en neemt besluiten over annuleringen, restituties en retouren.

Verkopers zijn niet verplicht om retouren of ruilingen te accepteren of een restitutie te doen, tenzij dit in hun shopbeleid wordt vermeld. Ga naar de homepage van de shop en scroll omlaag om het shopbeleid te bekijken. Het is slim om dit van te voren na te kijken, als je wat extra zekerheid wilt en zonder risico wat wilt kopen.

Als de verkoper geen restituties uitbetaalt of retouren accepteert, kun je altijd nog een zaak openen bij Etsy.  Je kunt een zaak openen als: je je bestelling nooit hebt ontvangen of als je bestelling niet was zoals omschreven op Etsy.

Etsy review: Klantenservice

Als je vragen hebt over een bepaald item waarin je interesse hebt of als je een recente aankoop hebt gedaan, dan kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de verkopen. Deze reageren meestal heel snel.

Je kunt ook contact met Etsy zelf opnemen. Etsy heeft een vriendelijke en behulpzame klantenservice. De klantenservice kan je helpen met problemen met jouw account, shop of aankopen. Ook zullen ze al je vragen beantwoorden. Je kunt de klantenservice bereiken via de chat, telefoon of e-mail.

Conclusie

Uit deze Etsy review kun je concluderen dat wij dit platform 100% aanraden. We hebben zelf wat besteld op Etsy en zijn zeer tevreden met het gehele bestel- en verzend proces evenals met de kwaliteit van de gekochte items. 

Etsy is een betrouwbare website waar je unieke en originele items kun kopen voor jezelf of om cadeau te doen aan je geliefden. Het assortiment is zeer uitgebreid en gevarieerd waardoor je altijd wel iets kunt vinden wat bij je past.

Klanten zijn ook zeer te spreken over Etsy. Op de website zelf kun je ontzettend veel klanten reviews vinden van de verschillende populaire producten.

Veel plezier met winkelen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *