dyson airwrap review

Dyson Airwrap review

Ben je opzoek naar een eerlijke en uitgebreide Dyson Airwrap review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Toen de Dyson Airwrap in 2018 werd gelanceerd, ging het het in wezen tegen alles in wat we dachten te weten over het stylen van haar. We dachten dat je warmte nodig had (en ook veel) om haar te drogen, glad te maken en te krullen. Maar de wetenschappers en ingenieurs van Dyson hebben een manier bedacht om de luchtstroom te benutten, met name iets dat het Coanda-effect wordt genoemd, om haar te stylen zonder al te veel warmte. Het resultaat? Een professionele blowout, met slechts één tool, voor alle haartypes. En dat zonder schade aan het haar toe te richten!

Als je je afvraagt of de Dyson Airwrap het hoge prijskaartje waard is, zijn we hier om je te helpen. In deze Dyson Airwrap review bespreken we alles wat je moet weten over deze multifunctionele stylingstool, zodat je makkelijker een beslissing kunt maken.

Is de Dyson Airwrap het hoge prijskaartje waard?

Kortom, ja! Wij hebben de Dyson Airwrap zelf getest en zijn zeer positief verrast. In het begin waren we nogal sceptisch, want waarom is deze haartool zoveel duurder dan andere haarstylingstools?

Wij zijn erachter gekomen dat de Airwrap zijn hoge prijskaartje meer dan waard is. De technologie gaat veel verder dan alles waar je tot nu toe mee gewerkt hebt. Dit apparaat is niet te vergelijk met andere föhns, föhnborstels en krultangen op de markt. Na wat onderzoek ontdekte we dat het zes jaar en 200 ingenieurs kostte om meer dan 600 verschillende prototypes te ontwerpen. Dit is dus niet een apparaat wat zomaar op de markt is verschenen, er is ontzettend veel onderzoek aan vooraf gegaan.

Naast dat het een ontzettend fijne tool is om mee te werken, is er ook echt een verschil qua haargezondheid. Na gebruik voelt je haar niet warm aan, zelfs niet bij de hogere warmte-/snelheidsinstelling. dankzij enkele hightech-functies zoals ingebouwde temperatuurregeling. Hierdoor is deze verzorgingstool beter voor je haar en beschadigd het je haar niet tot nauwelijks. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere hete haartools.

Verder werkt de Dyson Airwrap slim en snel. Er zijn ontzettend veel verschillende haarstijlen nodig en deze zijn binnen een handomdraai gemaakt. Hier later meer over.

Al met al, als je het budget hebt, is de Dyson Airwrap een geweldige investering!

Voordelen:

 • Vriendelijker voor het haar – er wordt geen extreme hitte gebruikt
 • Voorzien van de nieuwste technologieën en functies, waarbij werk uit handen genomen wordt. 
 • Veel verschillende haarstijlen mogelijk
 • Creëert gezond ogende golven en krullen
 • Ook geschikt voor het steilen van haar
 • Verhoogt het volume in fijn, slap haar
 • Droogt het haar snel en stil
 • Bespaard tijd omdat het meerdere apparaten in één is

Nadelen:

 • Kost de eerste paar keer wat tijd om het helemaal onder de knie te krijgen
 • De investering niet waard voor heel kort haar
 • Gevoelig voor krassen
dyson airwrap review

Dyson Airwrap review: Wat is het precies?

Als je de Dyson Airwrap voor de eerste keer ziet, vraag je je misschien af wat het precies is. Is het een föhn, een föhnborstel of een krultang? Het antwoord is: allemaal! De Dyson Airwrap is een krultang, föhn en styler in één. Deze multifunctionele haarstylingstool van Dyson kan je haar tegelijkertijd drogen en stylen. Je hebt geen aparte föhn meer nodig. De Dyson Airwap styled je haar zonder extreme hitte, waardoor het haar niet beschadigd wordt.

Het apparaat beschikt over verschillende hulpstukken om verschillende looks te creëeren, waaronder een föhnmondstuk dat helpt om het haar voor te drogen, ronde en platte borstels waarmee je je haar kunt drogen terwijl je er doorheen borstelt, en krultangen om je te helpen veerkrachtig krullen te krijgen.

De Airwrap maakt gebruik van een speciale technologie die vergelijkbaar is met straalmotoren, die een draaikolk creëert om het haar naar de tonnen of opzetstukken te trekken, waardoor de lokken stevig tegen hun oppervlak blijven terwijl ook de hitte wordt gecontroleerd en aangepast, zodat je haar nooit verbrandt. Hierdoor stijl je je haar met deze alles in-één-tool op een snelle, gemakkelijke en bovenal veilige manier.

Door de ingebouwde warmteregelaar wordt de Dyson Airwap niet warmer dan 150 graden. Hierdoor blijft je haar gezond en pluisvrij. De 3 in 1 multistyler van Dyson is geschikt voor alle haartypen.

Dyson Airwrap review: Ontwerp

Zoals je zou verwachten van het hoogwaardige merk Dyson, en van een haarstylingtool die zo’n hoog prijskaartje heeft, is de AirWrap Multistyler prachtig gepresenteerd. Het wordt geleverd in een bruine opbergkoffer die aanvoelt als imitatieleer, met speciale compartimenten voor elk accessoire. De case sluit met een magnetische sluiting en ziet er netjes uit als je hem opent. Het is stijlvol genoeg om in je slaapkamer te hebben staan als pronkstuk.

De complete versie wordt geleverd met alle negen Dyson AirWrap Styler-accessoires:

 • 1 x pre-styling droger
 • 1 x stevige gladmakende borstel
 • 1 x zachte gladmakende borstel
 • 1 x ronde volumeborstel
 • 2 x 30 mm AirWrap krul-/golfvaten
 • 2 x 40 mm AirWrap krul-/golfvaten
 • 1 x opbergkoffer
 • 1 x antislipmat
 • 1 x filterreinigingsborstel

De Smooth+Control en de Volume+Shape worden elk geleverd met zeven accessoires. De AirWrap Smooth+Control bestaat uit de 30 mm en 40 mm vaten, plus de stevige gladmaakborstel, pre-stylingdroger, opbergkoffer, antislipmat en filterreinigingsborstel. Het heeft niet de zachte gladmakende borstel of de ronde volumeborstel.

De Volume+Shape heeft de 30 mm vaten, zachte gladmakende borstel, ronde volumeborstel, pre-styling droger, opbergkoffer, antislipmat en filterreinigingsborstel. Het heeft niet de stevige gladmakende borstel of de 40 mm-vaten.

Verschillende stijlen mogelijk

De barrels van 30 mm zijn ideaal voor het maken van strakkere, meer veerkrachtige krullen en golven, en zijn handig voor het oefenen van krullen en golven wanneer je begint. Deze kleinere vaten passen ook veel beter bij fijn of korter haar dan de 40 mm vaten. Om je te helpen een prachtig symmetrische stijl te bereiken, is er een vat met de klok mee en een vat tegen de klok in.

De 40 mm barrels zijn voor het verkrijgen van lossere krullen of golven, en zijn perfect voor dikker en langer haar. Nogmaals, er is een met de klok mee 40 mm vat en een tegen de klok in voor symmetrische krullen of golven. Er zijn pijlen op elk van de vaten die aangeven in welke richting het haar zich zal wikkelen wanneer de styler wordt ingeschakeld.

De stevige gladmakende borstel van de AirWrap wordt gebruikt voor het creëren van gladdere, rechtere stijlen met minder kroezen – dit alleen al zou de hoeveelheid product die je nodig hebt om voor en na het stylen te gebruiken, moeten verminderen. De zachte gladmakende borstel helpt bij het creëren van een föhn-afwerking, met bolvormige borstelharen die zachter zijn voor je hoofdhuid.

Mensen met slap of fijn haar zullen het meest geïnteresseerd zijn in de ronde volumeborstel. Het leidt lucht in je haar om het meer lift en volume te geven, waarbij de borstelharen ‘spanning creëren om je haar te vormen terwijl het droogt’.

Over drogen gesproken, alle versies van de Dyson AirWrap Styler worden geleverd met een pre-stylingdroger om je haar van nat naar vochtig te brengen (de vereiste staat voor de meest effectieve vorm van styling met de AirWrap). Hij is erg stil en effectief in gebruik.

Andere ontwerp kenmerken

De Styler zelf werkt op netstroom, ligt licht in de hand en is 272 mm (10,7 inch) hoog. Boven de cerise roze band die zich om de bovenkant van de AirWrap Styler wikkelt, is het gebied waar de verschillende stylingaccessoires snel in kunnen worden geschoven. De originele Airwrap Multistyler is zilver met roze, maar de Airwrap is ook in het goud met blauw te bestellen.

De bedieningsknoppen zitten in de richting van de bovenkant van het lichaam van de Styler. Er is een aan / uit-knop, plus bedieningselementen om door de vier warmte-instellingen en drie snelheidsinstellingen te fietsen. Een blauwe stip geeft de cool shot-functie (koele lucht) aan, die je nodig hebt om elke individuele krul of golf langer te laten zitten waardoor ze minder snel uitvallen.

dyson airwrap

Dyson airwrap review: Functies

De Dyson AirWrap droogt en stylet tegelijkertijd het haar, waardoor het hele proces sneller gaat en dat zonder extreme hitte te gebruiken. In plaats daarvan gebruikt het hoge druk, lucht met hoge snelheid, en beschermt het de natuurlijke glans van je haar en vermindert het kroezen en pluizen.

De Airwrap wordt aangedreven door de Dyson digitale motor V9, die een 13-bladige waaier heeft die draait tot 110.000 tpm en een druk van 3,2 kPa genereert – genoeg om een ​​van de coolste kenmerken van de AirWrap te creëren, een ‘aerodynamisch fenomeen’ genaamd de Coanda effect.

Het Coanda-effect komt van pas als je een gladdere afwerking wilt, omdat het je haar naar het oppervlak van de zachte of stevige gladmakende borstel trekt (welke je ook gebruikt), en lucht langs elke streng duwt om een ​​föhneffect te creëren. Het is handig voor degenen onder ons die het moeilijk vinden om een ​​salonföhntechniek thuis na te bootsen.

Als het gaat om krullen en golven, is het Coanda-effect als een draaikolk, die in wezen je haar aantrekt en om de tonnen wikkelt in plaats van dat je je haar zelf rond de tonnen wikkelt zoals je zou doen met een krultang of stijltang. Het doet dit door de lucht te buigen om je haar naar het vat te trekken. Het is pure magie en fascinerend om naar te kijken.

Je haar gladstrijken of krullen met Coanda is zowel vreemd en nieuw als briljant. Het is een compleet nieuwe manier van krullen, omdat je eigenlijk niets anders doet dan kleine delen van je haar in de ton brengen; raak gewoon je haar aan op het vat. Het Coanda-effect neemt het dan van je over. Bijna al het werk wordt je dus uit handen genomen.

De luchtstroom wordt in dezelfde richting van je haar geleid, waardoor het oppervlak van elke streng plat blijft om de natuurlijke glans te beschermen en kroezen te verminderen. Nogmaals, als je je haar natuurlijker wilt stylen en het niet wilt insmeren met chemisch antikroescrèmes en glansserums, dan is dit geweldig.

Een ander groot kenmerk van de Dyson AirWrap Styler is de intelligente warmteregeling, zoals die te vinden is op de Dyson Supersonic-föhn. De warmtecontroletechnologie van Dyson meet de luchtstroomtemperatuur van de Styler meer dan 40 keer per seconde en regelt de warmte om ervoor te zorgen dat deze onder een veilige 150 °C blijft. Ter vergelijking: sommige krultangen kunnen temperaturen bereiken van meer dan 200-300°C.

Het is duidelijk dat hoe vaker je je haar stijlt met extreme hitte, hoe vatbaarder het is voor breuk, vooral als je fijn of strak opgerold haar hebt. Dat soort schade kan maanden duren om uit te groeien of te herstellen met dure conditioneringsbehandelingen. De AirWrap omzeilt al die onzin en is daardoor zeer haarvriendelijk.

beste argan olie haar

Hoe gebruik je de Dyson Airwrap?

Als je eenmaal door hebt hoe de Dyson Airwrap werkt, dan is deze zeer eenvoudig in gebruik. We zullen je niet proberen te leren hoe je de Dyson Airwrap moet gebruiken – een video is zoveel waardevoller om het snel te leren en te begrijpen. En er zijn genoeg video’s op youtube, dus speur daar eens rond om er precies achter te komen hoe je het apparaat gebruikt.

Zorg er ook voor dat je de handleiding goed doorleest die bij de Dyson Airwrap geleverd wordt. Het is geen krultang. Het is geen föhn. Het is een hybride combinatie van de twee – en je gebruikt hem totaal anders dan je zou verwachten. Elke gewoonte die je hebt geleerd om je haar te stylen met hittetools, moet je vergeten wanneer je de Dyson Airwrap leert gebruiken.

Ons grootste advies zou zijn: als je de investering gaat doen om de Dyson Airwrap te kopen, zorg er dan voor dat je hem echt leert gebruiken. Ga er niet zomaar naar ‘raden’. Leer hoe het werkt door hun instructies te volgen en wat video’s te bekijken. En blijf oefenen. Na een aantal keer heb je het onder de knie en gaat het zeer gemakkelijk en snel. Ohja en je zult verbluft staat van de restultaten!

Een korte gebruiksaanwijzing om je vast wat op weg te helpen:

Laat je haar om te beginnen aan de lucht drogen of pak het ovaalvormige opzetstuk – de pre-stylingdroger genoemd – en begin te drogen totdat het ongeveer 80% droog is. Beslis vervolgens voor welke look je gaat en kies je hulpstuk – je kunt je haar steil maken, een beetje veerkracht toevoegen of een krul creëren. Als je voor een golvende of gekrulde look gaat, klik je op het vat van het juiste formaat , neem dan een haarlok van 2,5 cm en laat de luchtstroom van het apparaat je haar vastpakken en om de cilinder wikkelen. Houd vijf tot tien seconden vast en druk vervolgens op de koelknop om de golf vast te zetten voordat je het loslaat. Herhaal dit vervolgens op de andere plukken haar. Er is een beetje een leercurve hier, maar het duurt niet lang om het onder de knie te krijgen.

Waarom moet je haar 80% droog zijn?

Waterstofbindingen breken af ​​in nat haar en moeten opnieuw worden gevormd om haar te stylen. Dat kan gebeuren door lucht of warmte te gebruiken – in het geval van Airwrap is het een combinatie van beide. Omdat ze samen worden gebruikt, heb je minder warmte nodig om de stijl te bereiken en beperk je blootstelling aan schade. Als je op volledig droog haar stylet, haal je lucht uit de vergelijking, dus om de waterstofbruggen te manipuleren, moet je meer warmte gebruiken. Het kan vallen en opstaan ​​​​om het juiste vochtigheidsniveau te vinden dat het beste werkt voor jouw haartype. Je wilt net genoeg vocht in het haar zodat de waterstofbruggen niet volledig zijn uitgehard.

Waarom hebben de vaten pijlen?

De pijlen laten zien in welke richting de lucht stroomt, en dat is de manier waarop de krul zich zal wikkelen, weg of naar het gezicht toe. De meeste stylisten geven aan dat haar er het meest natuurlijk uitziet als je in afwisselende richtingen gaat, de ene sectie in de richting van je gezicht en de andere weg. Om dit te doen, moet je de tonnen verwisselen als de lucht van elke ton stroming gaat maar in één richting. Als je naar de pijlen in een spiegel kijkt, kun je erachter komen in welke richting de krul zal bewegen.

Hoe houd je het apparaat schoon?

De sets worden allemaal geleverd met een filterborstel. Trek simpelweg de kap van de onderkant van het apparaat en gebruik de borstel om het filter schoon te maken. Hierdoor blijft de luchtstroom sterk en blijft het apparaat als nieuw werken. Je kunt het filter ook onder warm water laten lopen en aan de lucht laten drogen. Om de vaten schoon te maken, veeg je van boven naar beneden met een vochtige, warme doek. Om de borstels schoon te maken, trek je eventuele haren uit met je vingers of gebruik je een kam.

Waarom is een oorspronkelijk stofzuiger bedrijf actief in de haarbranche?

Dyson is oorspronkelijk een bedrijf wat hoogwaardige stofzuigers en ventilatoren verkoopt. Je zult je daarom misschien afvragen waarom ze ineens haarverzorgingstools zijn gaan maken. Nou, dit komt omdat het bedrijf onderzoek is gaan doen naar consumenten en op deze manier kwamen ze erachter dat veel consumenten op zoek waren naar een multifunctioneel haarhulpmiddel dat een totaaloplossing zou kunnen zijn voor al hun stylingbehoeften.

Föhns kunnen traag en zwaar zijn, stijltangen kunnen het haar beschadigen door extreme hitte, terwijl krultangen in het haar blijven haken en scheuren kunnen veroorzaken. Daarom heeft Dyson een 3-in-1-product gemaakt met dezelfde motor als in hun stofzuigers, maar dan net een beetje opnieuw ontworpen. Ze hebben gebruik gemaakt van wat ze het Coanda-effect noemen, waarbij lucht met hoge snelheid in de cilinder een straalmotorachtige draaikolk creëert door sleuven in de cilinder, waardoor haar naar het oppervlak van het gereedschap wordt getrokken.

De Airwrap heeft ook een ingebouwde kraalthermistor die de temperatuur bijhoudt en die gegevens worden teruggevoerd naar een regulerende microprocessor om ervoor te zorgen dat de warmte die wordt uitgestoten nooit te hoog is voor het haar. Hierdoor wordt deze tool veel minder heet dan andere stylingstools en is het daardoor veel beter voor je haar.

Alternatieve voor de Dyson Airwrap

Heb je nog twijfels of vind je het prijskaartje van de Dyson Airwrap toch wat te hoog? Geen zorgen, er zijn een aantal geweldige alternatieve voor een lagere aanschafprijs. Ze zijn wellicht niet zo veelzijdig als de Dyson Airwrap, maar ze kunnen je haar zonder twijfel transformeren naar prachtige lokken. Hier volgen 2 föhnborstels en 1 krultang van hoge kwaliteit. Let op, met föhnborstels creëer je volume, een slag of steil haar. Als je echt krullen wilt maken, ga dan voor een krultang.

1. ENZO 4 in 1 Föhnborstel

4 in 1 fohnborstel

De föhnborstel van ENZO professionals is een zeer populaire multifunctionele föhnborstel. Je koopt namelijk niet zomaar 1 föhnborstel, maar 4 verschillende opzetstukken. Verder is deze föhnborstel zeer handig in gebruik. Door het 2 meter lange snoer van 360 graden kom je overal makkelijk bij en hoef je niet pal naast een stopcontact te staan. Het apparaat is voorzien van een krachtige luchtstroom en handige functies.

In deze set vind je de volgende opzetstukken:

 • Concentrator (föhn): Met deze kleine föhn kan jij snel en gemakkelijk je haar droog maken. Door dit unieke design gaat dit ook nog eens sneller dan bij de meeste föhns op de markt.
 • Puntrol Borstel: Deze borstel heeft een relatieve kleine diameter, waardoor deze zeer geschikt is voor het blazen van kleine krullen.
 • Halve borstel: Oftewel rechte kam, met deze tool masseer je je hoofdhuid en daardoor creëer je een mooie steile look.
 • Grote rolborstel: In tegenstelling van de puntrol borstel heeft de grote borstel een wat grotere diameter. Dit zorgt ervoor dat je grote golven in je haar kan blazen.

2. Babyliss 2736El Krulborstel 

Babyliss 2736El - Krulborstel

Babyliss 2736El Krulborstel is een apparaat van zeer hoge kwaliteit. Het is ideaal om een mooie slag of meer volume in je haar te creëren. Het is een automatisch roterende warme lucht borstel met verschillende opzetstukken. Zo ontvang je ook een platte borstel en een smalle blaasmond. Hiermee kun je ook perfect steile lokken maken en je haar een salonwaardige blowout geven.

Deze föhnborstel is zeer fijn in gebruik en doet al het werk voor je. De opzetstukken zijn gemakkelijk te verwisselen en de föhn ligt fijn in de hand.

3. Philips StyleCare Prestige BHB878/00

Philips StyleCare Prestige BHB878/00

Een van de beste krultangen op de markt is de Philips MoisturePrect automatische krultang. Met dit apparaat creëer je prachtige, glanzende krullen dankzij het innovatieve slimme krulsysteem. Dankzij het unieke open design met langere staven style je twee keer zoveel haar tegelijk en blijft de natuurlijke vochtbalans behouden.

Met 1 druk op de knop heb je prachtige krullen. De Curl Boost-technologie krult elke lok op een professionele manier. Verder is de krultang voorzien van ionenverzorging. De negatieve ionen nemen statische elektriciteit weg, verzorgen het haar en sluiten de haarschubben, zodat het haar nog intenser glanst. Het resultaat: glad, glanzend en pluisvrij haar. Keratine is een essentieel onderdeel van je haar en zorgt ervoor dat haar sterk en gezond blijft en er prachtig uitziet. De keramische krulstaaf is verrijkt met keratine om soepel glijden en bescherming tijdens het stylen te garanderen.

Het apparaat is voorzien van automatische feedback met het Curl Ready-geluid. Verder zijn er 27 stylingmogelijkheden mogelijk om elk type krul te maken. Ook is het apparaat zo ontworpen dat het vastzitten van haren voorkomen wordt.

Lees hier onze volledige review van de Philips StyleCare Prestige 

Dyson Airwrap review: Conclusie

Dyson had geen ongelijk toen hij zei dat de AirWrap Multistyler een nieuwe manier was om haar te stylen. Het is het hoogtepunt van zes jaar productontwikkeling, 103 verleende patenten en 170 hangende patenten. Dat is ontzettend veel onderzoek en investering voor een haarstylingtool.

Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. De AirWrap is fantastisch voor het droog stylen, glad/steil maken, krullen en golven van haar. Het werkt in principe voor alle haartypes, maar wanneer je hele erg kort haar hebt is het de investering misschien niet waard.

De resultaten na de Dyson Airwrap zijn fenomenaal. Krullen zijn krullen zijn veerkrachtig en glanzend, gladde stijlen zijn meer gepolijst en minder kroezend, en over het algemeen voelt het haar zijdezacht en gezonder aan.

Is deze geweldige multitool-styler iets voor jou? Als je het geld ervoor over hebt, dan absoluut. Het antwoord hangt echter ook af van je haartype, hoeveel je van het stylen van je haar houdt en hoe belangrijk je kapsel voor jou is. En natuurlijk hoe belangrijk het voor je is om je haar op een niet-beschadigende manier te drogen en te stylen, en nog sneller ook dan wanneer je meerdere tools zou gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *