droogtrainen protocol voor mannen

Droog trainen voor mannen: Volledig stappenplan

Er wordt vaak gezegd dat het opbouwen van spieren en het verliezen van vet elkaar uitsluiten. Om lichaamsvet te verliezen, moet je minder eten en om spieren toe te voegen, moet je meer eten, dus het kan soms onmogelijk lijken om deze twee doelen te bereiken. Toch is niets minder waar. Met de juiste voeding en de juiste beweging kun jij tegelijkertijd vet verliezen en je spiermassa verhogen. Droog trainen voor mannen bestaat dan ook uit een combinatie van de juiste voeding en de juiste trainingen om precies dit resultaat te behalen.

In dit artikel ontdek je wat droog trainen precies is en waar je allemaal op moet letten. Ook wordt er een online programma aangeraden voor snelle en maximale resultaten. Lees gauw verder om te ontdekken hoe je je mouwen strakker en je spijkerbroek losser kunt maken!

Wat is droog trainen?

Droog trainen, in de fitness wereld ook wel ‘cutten’ genomd, is een term die je vaak in de sportschool voorbij hoort komen. Maar wat betekent het precies? Droog trainen is niets meer dan je vetpercentage verlagen en je spiermassa opbouwen. Dit doe je door je aan een strikt dieet te houden en de juiste oefeningen te doen. Je spiermassa wordt hierdoor beter zichtbaar en je spieren krijgen meer definitie.

Beginnen met droog trainen

Hier volgen de belangrijkste punten om op te letten wanneer je gaat beginnen met droogtrainen. Verderop in dit artikel vind je nog een digitaal programma, om je te helpen je resultaten te versnellen en maximaliseren.

1. Eet minder (of in sommige gevallen meer)

Als je tijdens het droogtrainen wat vet wilt verliezen (wat meestal het geval is als je gaat droog trainen) is het een must om wat minder te gaan eten. Wat voor fat burners of hulpmiddelen je ook gebruikt, vet verliezen gaat niet lukken als je niet wat minder gaat eten. Vooral als je al redelijk wat spiermassa hebt, is het essentieel dat je je voeding aanpast. Hoeveel je precies minder eet, hangt vooral af van hoeveel je nodig hebt – maar het is belangrijk er geen extreem tekort gehanteerd wordt (zoals dat bij de meeste crashdiëten het geval is). Dagelijks ongeveer 400-500 calorieën minder eten is al een heel goed startpunt om geleidelijk aan vet te verliezen en tegelijkertijd zoveel mogelijk van je spiermassa te behouden.

In sommige gevallen moet je juist meer gaan eten. Als je van jezelf al vrij mager bent en nog geen spieren hebt, zul je juist wat in calorieën omhoog moeten gaan. Als je in dat geval spieren wilt opbouwen, zul je ook meer moeten gaan eten. Wees dus vooral niet bang om calorieën te consumeren. Kies voedingsmiddelen met complexe koolhydraten (zoals die in zoete aardappelen en bruine rijst) in plaats van eenvoudige koolhydraten (witbrood en suikerhoudende frisdrank). Je krijgt meer voedingsstoffen en vezels uit een zoete aardappel dan een snee witbrood, ook al zijn de calorieën hetzelfde. Groenten bevatten voor het grootste deel veel voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën. Het beste is om zo veel mogelijk variatie in gezonde voedingsmiddelen te consumeren. Eiwitten zijn ook erg belangrijk. Ze zijn essentieel om spieren te herstellen en spieren op te bouwen.

2. Eet veel eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor het herstellen en opbouwen van spieren. Ze zijn ook perfect om spiermassa op te bouwen terwijl je vet verliest. Om dit te doen zou je ongeveer tussen de 2,3 en 3,1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten consumeren. Bovendien moet deze eiwitinname gelijkmatig over de dag worden verdeeld. Als algemene regel geldt dat u ten minste 25 tot 30 gram eiwit in elke maaltijd moet opnemen – en zelfs iets meer als je vegetariër of veganist bent.

Eet dus genoeg voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten, waaronder kip, kwark, tonijn, eieren, zalm en proteïne shakes. Zowat elke fanatieke sporter voegt wel proteïne shakes / eiwitshakes toe aan hun dieet. Dit is een makkelijke en effectieve manier om snel veel eiwitten binnen te krijgen en spieren op te bouwen.

Koop hier eiwitshakes.
Vergeet echter ook de andere macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vet) niet. Zodra je je nodige eiwitten hebt bereikt, is het een kwestie van de rest van je benodigde calorieën in te vullen met koolhydraten en vetten.
 

3. Verlies langzaam gewicht

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zo snel mogelijk zoveel mogelijk gewicht te verliezen, zijn drastische gewichtsdalingen meestal het gevolg van het verliezen van niet alleen vet, maar ook spiermassa. Een halve tot een kilo per week afvallen is meer dan genoeg. Zodra het hierboven komt loop je mogelijk te hard van stapel.

4. Eet genoeg groenten

Spieropbouwende groenten zoals broccoli en spinazie zijn niet alleen rijk aan vitamines en mineralen – ze helpen ook bij het reguleren van de niveaus van vrij oestrogeen in de bloedbaan, en dat is belangrijk voor mannen die spiermassa proberen op te bouwen.

5. Stop met het eten en drinken van troep

Sla de slechte dingen over: je weet al dat je zoete snoepjes, frisdrank en gefrituurde vetbommen moet vermijden. (Light frisdrank werkt ook niet per se beter, omdat het een fysieke reactie kan veroorzaken die ook tot gewichtstoename leidt.) Onderschat ook niet hoeveel calorieën je binnen krijgt door het consumeren van bier en sterke drank. Je hoeft ze niet helemaal te laten vallen, maar als je minder drinkt, is dit zowel beter voor je lichaam, lever als portomonnee.

6. Krachttraining: Gebruik (zware) gewichten minimaal 3 keer per week

Genoeg over voeding, er moet ook nog getraind worden! Je bent een grote, krachtige man, dus train hier ook naar! Het is belangrijk om gewichten training te doen om je spieren op te bouwen. Bouw hierbij steeds op naar zwaardere gewichten. Veel mensen die proberen af ​​te vallen, voeren hun cardiovasculaire activiteit op. Dit kan gunstig zijn, maar niet als het krachttraining vervangt. We moeten minstens twee dagen per week trainen met gewichten om de bestaande spiermassa te behouden en drie of meer keer per week om spieren op te bouwen.

7. Houd je cardiotraining kort maar krachtig

Als het erom gaat het meeste vetverlies en spiergroei uit je cardiovasculaire trainingen te halen, kun je je het beste concentreren op intervaltrainingen met hoge intensiteit, zoals herhaalde sprints op de loopband, elliptische trainer of fiets. Deze trainingen zullen vet verbranden tijdens het opbouwen van spieren, terwijl steady-state cardio met lage tot matige intensiteit zowel vet als spieren verbrandt.

8. Geef je spieren een pauze

De meeste mensen denken dat meer beter is. Als het gaat om het opbouwen van spieren, is dit niet waar. Spieren hebben juist ook rust nodig om te groeien. Hoewel de exacte rust tijd enigszins zal verschillen van persoon tot persoon en van training tot training (daarom moet je naar je lichaam luisteren!), is het volgens velen het beste om een bepaalde spiergroep een tot twee dagen te laten rusten voordat je deze weer d.m.v. krachttraining gaat trainen. Dus als je op maandag een intensieve krachttraining voor het onderlichaam uitvoert, wacht dan tot ten minste woensdag om je onderlichaam opnieuw te trainen. Op dinsdag kun je dan je bovenlichaam trainen, en zo wissel je het telkens af. Plan vervolgens elke week ten minste één tot twee dagen volledige rust na zware trainingen.

9. Wees mentaal sterk

Zet door en geef niet op! Je mindset is misschien wel belangrijkste om te trainen wanneer je grote resultaten wilt behalen. Klamp je ook niet vast aan je weegschaal: het opbouwen van spieren zal gewicht toevoegen dus schrik niet als je juist wat aankomt in plaats van afvalt. In plaats van alleen op de weegschaal te vertrouwen, kijk eens goed naar je lichaam en energieniveau.

Wees ook geduldig. Dit is voor velen misschien de moeilijkste tip van allemaal. Je zult misschien merken dat je in het begin grote resultaten behaalt, maar dat dit na verloop van tijd wat langzamer gaat. Het wordt steeds moeilijker om spieren op te bouwen terwijl je vet verliest naarmate je meer getraind en slanker wordt. Dit is normaal, zo werkt het menselijk lichaam. Hoe meer overtollig vet we moeten verliezen, hoe gemakkelijker het is om snel kilo’s vet te verliezen. Hoe meer spieren we nodig hebben, hoe gemakkelijker het is om spiermassa te krijgen. Als je dichter bij je doel komt, zullen er meer subtiele veranderingen in je vet- en spierniveau plaatsvinden. Raak hierdoor niet ontmoedigd. Geduld hebben en blijven doorzetten is hierbij de gouden combi.

10. Gebruik de juiste supplementen

Het gebruik van de juiste sport suppelementen kunnen je een heel eind opweg helpen. Denk aan whey eiwitpoeder, creatine en ZMA supplementen.

Droog trainen protocol voor mannen

Wil je wat hulp bij het realiseren van je droomlichaam? Dan kan het droog trainen protocol voor mannen je helpen. Dit programma helpt je om binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage te verlagen voor een strakker, sterker en gespierder lichaam (zonder jojo effect). 

Ze onderscheiden zich van andere fitness programma’s en personal trainers door het net even wat anders aan te pakken. De coaches Henry en Rinus helpen al sinds 2013 mannen online om hun ideale gewicht te bereiken, waarbij de focus ligt op krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl.

Wat zit er inbegrepen in het droog trainen protocol voor mannen?

Nadat je het droog trainen protocol voor mannen aanschaft krijg je direct toegang tot alle informatie die jij nodig hebt om het lichaam van je dromen te krijgen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Onderdeel 1: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies (E-Book waarde €47)
 • Onderdeel 2: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio (E-Book waarde €47)
 • Onderdeel 3: Progressie meten en het plan bijstellen (E-book waarde €27)
 • Bonus 1: Handige Macrocalculator (Excel waarde €37)
 • Bonus 2: Trainingsschema’s voor in de gym en thuis (PDF waarde €37)
 • Extra bonus: Gratis toegang tot de DTA support groep (Groepscoaching waarde onbetaalbaar)

Wat is de prijs van het droogtrainen protocol voor mannen?

De officiële prijs is €292,-, maar er is een eenmalige introductieprijs van €67,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Voordelen van het droogtrainen protocol voor mannen

 • De exacte methode die de coaches gebruiken om hun vetpercentage te verlage
 • Alles wat je nodig hebt in één simpel te volgen protocol. Jij krijgt alle praktische en nuttige informatie die jij nodig hebt om resultaat te bereiken.
 • De ​exacte strategieën voor blijvend vetverlies (geen jojo effect meer)
 • Uitleg ​hoe de coaches ”diëten” (alles eten wat je lekker vindt en toch vet verliezen)
 • Inzicht in jouw dagelijkse calorieverbruik (voor jouw lichaam en levensstijl)
 • Uitleg over effectief trainen voor optimaal resultaat (​krachttraining en cardio)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *