Droge lippen: Zo verhelp je schrale lippen!

We hebben allemaal wel eens last van droge lippen. De één heftiger en vaker dan de ander. Een goede lipverzorging is een van de gemakkelijkste componenten van je schoonheidsroutine, maar wordt misschien wel het meeste over het hoofd gezien. Hoewel een goede verzorging van je lippen belangrijk is voor de algehele gezondheid van je huid, kent niet iedereen de nodige hulpmiddelen of stappen.

Veel mensen hebben last van gebarsten lippen. Dit is niet alleen vervelend, maar het was ook nog eens pijnlijk zijn. Het kan zelfs zorgen voor bloedingen.

Bij het bestrijden van droge lippen, speelt vocht een hele grote rol. Hydratatie in je lichaam, extern vocht in de lucht en de producten die je gebruikt, dragen allemaal bij aan je vochtgehalte, wat helpt bij een celvernieuwing zonder schilfers of gesprongen lippen. Het verzorgen van je lippen hoeft niet veel tijd te kosten en met een beetje moeite kun je jouw droge lippen snel vaarwel kussen. Lees verder om erachter te komen hoe je je droge lippen kunt verhelpen!

Stappenplan droge lippen verzorgen

Hier volgt een simpel stappenplan om je droge lippen te verzogen. Neem deze stappen op in je schoonheidsroutine en je zult snel de zachte, gehydrateerde lippen krijgen die je verdient!

1. Scrub regelmatig

Voordat je je lippen hydrateert, is het belangrijk om eerst de droge, dode huid te verwijderen. Hoewel het exfoliëren/scrubben van je lippen een onnodige stap lijkt, is het eigenlijk een van de belangrijkste stappen. Dit proces verwijdert de bovenste laag dode huidcellen, waardoor het aangebrachte vocht later goed in je lippen kan worden opgenomen. Zorg er dus voor dat je je lippen voorbereidt om het meeste uit je producten te halen.

Er zijn veel verschillende manieren om de tere huid van je lippen te exfoliëren. Scrub je schrale lippen bijvoorbeeld onder de douche, net voordat je eruit gaat. Tegen die tijd sta je waarschijnlijk z’on 10 minuten onder de douche en zijn je lippen zacht van het stromende water en de stoom. Dit is het perfecte moment om een ​​nat washandje te pakken en zachtjes over je lippen te wrijven totdat de dode huid begint los te weken. Omdat het water je lippen al langere tijd zacht heeft gemaakt, zou dit proces snel en gemakkelijk moeten zijn. Pas op dat je niet te hard wrijft, want dat zal alleen maar meer losse velletjes op je lippen als gevolg hebben. Oefen eenvoudig lichte druk uit wanneer je je lippen met het washandje masseert en veeg de overtollige dode huid weg als je klaar bent.

Er zijn ook tal van leuke doe-het-zelfrecepten voor het scrubben van de lippen, zoals het combineren van honing met bruine suiker in een potje en het mengsel in je lippen masseren. De korrelige textuur van de suiker werkt als een natuurlijke exfoliant, terwijl de honing geweldig is om te hydrateren. Dit brouwsel smaakt ook heerlijk en is gemakkelijk te maken als je wat extra tijd over hebt. Daarnaast zijn er vele goede lipscrubs op de markt met de juise ingrediënten om je lippen op een perfecte manier te scrubben en ze ondertussen te verzorgen. Ongeacht de methode die je kiest, onthou dat deze lipvoorbereidingsstap zeker de moeite zeker waard is.

2. Nachtmasker voor je lippen

Nu je lippen glad zijn, is het tijd om ze te hydrateren. De beste manier om dit te doen is met een lipbehandeling die ‘s nachts werkt terwijl je slaapt. Net als bij een gezichts-, voeten- en zelfs billenmaskers, geeft een lipmasker je ‘s nachts de hydratatieboost die nodig is om de dag door te komen.

Je masker ‘s nachts laten zitten is ook ideaal, want dan herstelt je lichaam zichzelf. De celvernieuwing en genezing door het hele lichaam is in deze periode op zijn hoogtepunt, dus een behandeling versterkt dit natuurlijke proces alleen maar. Voel je vrij om op elk moment van de dag een masker op te brengen, maar houd er rekening mee dat je misschien niet dezelfde resultaten ziet omdat je lichaam niet in dezelfde herstellende modus is.

Breng gewoon een dikke laag aan op je lippen, bij voorkeur direct na het scrubben, en laat de zalf een nacht intrekken. Er zijn verschillende effectieve lipmaskers op de markt, hier volgen wat aanraders:

3. Lippenbalsem

Nu je de dode huid hebt weggesrubt en wakker bent geworden met zachte, verzorgde lippen, kun je ‘s ochtends eenvoudig het resterende masker wegvegen en de volgende stap vervullen: een lippenbalsem opsmeren.

Met de bovenstaande stappen kom je al een heel eind, maar het is ook aan te raden om eens kritisch naar je make-up te kijken. Kies je lipsticks en glossen met zorg – zorg ervoor dat vochtinbrengende ingrediënten zoals sheaboter of kokosolie bovenaan de ingrediëntenlijst staan. En vermijd natuurlijk uitdrogende producten waardoor je lippen uitgedroogd aanvoelen nadat je ze eraf haalt. Zelfs als je een lipproduct met een mooie kleur vindt, is het niet de moeite waard om al je harde werk ongedaan te maken. Als het je doel is om altijd droge lippen te vermijden, neem dan de extra tijd om de ingrediëntenlijst te lezen en kies het product dat bij jouw past.

Het is ook belangrijk om je lipverzorging zo nodig aan te passen. Hoewel deze routine in de zomer misschien meer dan voldoende is, is het handig een zwaardere balsem te gebruiken in de wintermaanden, wanneer de lucht droger is. Of, wanneer je niet zoveel water drinkt op een dag dan dat eigenlijk nodig is, kunnen je lippen en de rest van je huid droger zijn dan normaal. Kortom, luister naar wat je lichaam je vertelt en deze routine zal vlekkenloos zijn.

Schrale lippen voorkomen

Hier volgen een aantal tips om schrale en droge lippen te voorkomen:

1. Lik niet aan je lippen. Als je constant aan je lippen likt, worden ze alleen maar meer uitgedroogd. Omdat speeksel snel verdampt, zijn je lippen na het likken droger dan voorheen.

2. Gebruik geen lippenbalsems met smaak. Als je lekkere dingen op je lippen smeert, kom je in de verleiding om te likken. Hoewel gearomatiseerde lippenbalsems misschien leuk zijn en lekker ruiken, kunnen ze leiden tot een droge, gebarsten mond – wat helemaal niet leuk is.

3. Gebruik zonnebrandcrème voor je lippen. Als je een dagje in de zon plant, gebruik dan een lippenbalsem met zonnebrandcrème. Het helpt voorkomen dat je lippen verbranden en dat je lippen droog worden en gaan barsten. Shop hier voor speciale zonnebrancrème voor je lippen

4. Bedek je mond wanneer nodig. Vooral koude lucht kan je lippen uitdrogen. Door ze met een sjaal te bedekken wanneer je de woeste temperaturen tegemoet gaat, kun je ze beschermen.

5. Blijf uit de buurt van allergenen. Je kunt gevoelige lippen hebben die geïrriteerd raken als ze in contact komen met parfums, kleurstoffen of geuren. Houd cosmetica en producten met deze ingrediënten dus ver bij je mond vandaan.

6. Blijf van binnen en van buiten gehydrateerd. De winterlucht kan droog zijn, dus houd de lucht in huis vochtig met een luchtbevochtiger. Zorg er ook voor dat je veel water drinkt om uitdroging te voorkomen, wat kan leiden tot een droge huid en droge lippen. Shop hier voor een luchtbevochtiger.

Ernstige gevallen van gebarsten lippen

Als je hele droge lippen hebt en je merkt dat je lippen niet genezen, wat je ook probeert, kan er een onderliggende aandoening zijn en is het verstandig om een arts te raadplegen.
Gebarsten lippen kunnen geïnfecteerd raken, omdat bacteriën via scheuren en barsten kunnen binnendringen. Dit staat bekend als cheilitis en moet door een arts worden behandeld.

We hebben allemaal wel eens last van droge, gesprongen lippen. En in de meeste gevallen zijn zorgvuldige aandacht en preventie de sleutels om je lippen er beter uit te laten zien en beter te laten voelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *