De 12 beste etherische oliën voor je huid

Etherische oliën of ook wel essentiële oliën genoemd worden al lang geprezen vanwegen de verschillende voordelen; deze natuurlijke plantenextracten kunnen van alles doen, van je helpen ontspannen tot het verlichten van verkoudheidsverschijnselen tot het verbeteren van je huid . Niet alle etherische oliën zijn hetzelfde – ze bieden allemaal verschillende voordelen. Er is een oneindige lijst met opties die er zijn. Het is dan ook belangrijk om verstandig te kiezen, vooral wanneer je ze gaat gebruiken als onderdeel van je huidverzorgingsprogramma. Blijf lezen om de beste etherische oliën voor je huid te ontdekken!

Wat zijn etherische oliën precies?

Etherische oliën zijn verbindingen die uit planten worden gewonnen. De oliën vangen de geur en smaak van de plant, of ‘essentie’, op. Hierdoor worden ze ook vaak essentiële oliën genoemd.

Unieke aromatische verbindingen geven elke etherische olie zijn karakteristieke essentie. Etherische oliën worden verkregen door middel van destillatie (via stoom en / of water) of mechanische methoden, zoals koude persing. Etherische oliën worden dan ook vaak gebruikt voor aroma therapie.

Nadat de aromatische chemicaliën zijn geëxtraheerd, worden ze gecombineerd met een dragerolie om een product te creëren dat je rechtstreeks op de huid kan aanbrengen voor ontelbaar veel voordelen. De manier waarop de oliën worden gemaakt, is belangrijk, omdat etherische oliën die via chemische processen worden verkregen, niet als echte etherische oliën worden beschouwd. Het is dus belangrijk dat je altijd voor pure ongeraffineerde etherische oliën gaat.

De beste etherische oliën voor je huid

Etherische oliën hebben ontzettend veel voordelen voor je huid. Elke olie heeft zijn eigen aparte eigenschappen en voordelen. Hieronder volgende de 12 beste etherische oliën voor je huid. Door op de bijbehorende plaatjes te klikken kun je de oliën bestellen en zelf uitproberen!

1. Tea tree olie

Puistjes bestrijden? Tea tree olie is misschien wel je geheime wapen in de zoektocht naar een zuivere huid. Met bewezen antibacteriële voordelen is het ook een effectieve ontstekingsremmer, beide belangrijke eigenschappen van een ingrediënt dat acne bestrijdt. Het is vermeldenswaard dat dit een van de weinige etherische oliën is die rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht, maar als je voorzichtig wilt zijn, kun je proberen om een ​​paar druppels met je vochtinbrengende crème te mengen om een ​​doe-het-zelfbehandeling te creëren, of gebruik een van de de vele voorgeformuleerde, huidverhelderende producten die het bevatten. Zorg dat je gaat voor 100% biologische, pure tea tree olie.

2. Marula olie

Ondanks het feit dat marula olie is vol zit met omega-6- en omega-9-vetzuren, is het schokkend licht van gewicht. Het absorbeert snel om de huid glanzend te maken, maar zonder een vettig residu achter te laten. Ook is het rijk aan antioxidanten en biedt het antimicrobiële voordelen. Ter info: in zijn natuurlijke staat heeft het een amberkleurige en nootachtige geur; Als je een volledig pure versie wilt, zorg er dan voor dat deze deze kleur en geur heeft.

3. Argan olie

Deze Marokkaanse olie wordt vaak geprezen als een geweldige haarolie (en ja, dat is het ook), maar het is ook een topkeuze voor huidverzorging. Het hoge gehalte aan antioxidanten kan je teint helpen beschermen tegen de zon – hoewel het geen excuus is om te bezuinigen op zonnebrandcrème. Argan olie is niet alleen een geweldige vocht inbrengende crème, het kan ook helpen bij het reguleren van het natuurlijke olieniveau van je huid, een overwinning voor mensen met een vette, acne-gevoelige huid.

4. Rozemarijn olie

Laten we niet vergeten dat je hoofdhuid ook huid is en evenveel aandacht verdient als de huid van je gezicht. Betreed de schoonheid van de essentiële olie van rozemarijn, die de bloedvaten verwijdt om de bloedsomloop te stimuleren en bekend staat als een van de beste essentiële oliën voor het bevorderen van dikkere, gezondere lokken. Het heeft ook ontstekingsremmende effecten en helpt het natuurlijke olieniveau in evenwicht te brengen, let op de combinatie van huidtypes.

5. Lavendel olie

Je denkt waarschijnlijk aan etherische olie van lavendel omdat het te maken heeft met de bekende, ontspannende aromatherapeutische voordelen, maar het is ook een goede actuele optie, die in dezelfde categorie valt als tea tree olie, omdat het rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht. Net zoals het je geest kan kalmeren, kan het hetzelfde doen voor je huid, een goede keuze om kleine irritaties te helpen kalmeren.

6. Rozenbottel olie

Je weet waarschijnlijk al dat retinol één van de beste is zijn als het gaat om effectieve rimpelbestrijders, maar wist je dat rozenbottel olie een geweldige natuurlijke bron is van vitamine A, de voorloper van retinol? Vertaling: Het biedt vergelijkbare voordelen voor het stimuleren van de jeugd en de huid. Bovendien zit het boordevol vitamine C en is het uiterst rijk aan linolzuur en andere essentiële vetzuren, waardoor het een eersteklas hydrator is. Gebruik een paar druppels hiervan eenmaal per dag om van al deze bovengenoemde voordelen te profiteren.

7. Zoete sinaasappelolie

Vitamine C is een huidverzorgingsheld, een drievoudige bedreiging die werkt als een beschermende antioxidant, de huid verheldert en ook de productie van collageen stimuleert. Deze citrusolie zit er vol mee en is dus een goede optie om te gebruiken als je op zoek bent naar een gezonde, stralende huid. (En wie wil dat nou niet?). Het is ook een effectief samentrekkend, antiseptisch middel en heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor het ook een goede optie is voor mensen met een vette en / of acnegevoelige huid.

8. Jojoba olie

Leuk weetje: van alle (vele) oliën die er zijn, is jojoba degene die de olie die van nature in onze huid wordt aangetroffen het meest nabootst. Wat houdt dat precies in? Nou, het absorbeert onmiddellijk, verstopt de poriën niet en biedt een waslijst aan voordelen, denk aan diepe hydratatie, wondgenezing en tonnen antioxiderende bescherming.

9. Helichrysum olie

Ongetwijfeld de minst bekende optie op deze lijst, helichrysum etherische olie komt van een plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Europa. Het wordt al lang gebruikt vanwege zijn antischimmel- en antibacteriële eigenschappen, hoewel de beste eigenschap het vermogen is om wondgenezing te bevorderen (het exacte werkingsmechanisme is onbekend). Helichrysum bevat ook arzanol, een polyfenol met sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

Dit is een krachtige etherische olie, dus zorg ervoor dat je deze zeker verdunt met een dragerolie voordat je topisch aanbrengt. Het mengt ook heel goed met veel andere essentiële oliën, waaronder rozemarijn en lavendel.

10. Oregano olie

Dit is meer dan alleen de smaakmaker voor je pizza. Oregano etherische olie (niet te verwarren met oregano-bladextract dat vaak oraal wordt ingenomen om verkoudheid te bestrijden) bevat twee verbindingen die goed zijn voor je huid: carvacrol, een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten, en thymol, een antischimmelmiddel. Behalve dat het een goede keuze is voor schimmelproblemen zoals voetschimmel, is het ook geweldig om huidirritaties te kalmeren en te verzachten.

Oregano etherische olie is bijzonder krachtig, dus zorg ervoor dat je het verdunt, en in de meeste gevallen is slechts een druppel (of hooguit twee) voldoende.

11. Citroengras olie

Dit is één van de weinige oliën die huidveroudering tegen gaat; met dank aan zijn hoge concentratie aan antioxidanten die de huidbeschadiging door vrije radicalen helpen voorkomen. Bovendien is het van nature samentrekkend en antibacterieel, een uitstekende keuze voor een huid die gevoelig is voor puistjes en / of mensen die te maken hebben met volwassen acne en de gevreesde combinatie van zowel rimpels als puistjes

12. Wierook olie

Deze etherische olie heeft cytofylactische (letterlijke vertaling, ‘beschermt de cellen van het organisme’) eigenschappen waardoor het een sterke speler is tegen veroudering. Het kan rimpels en verkleuring helpen verminderen en bevordert ook de celregeneratie, een zegen voor wondgenezing.

Waar op letten bij essentiële oliën

Onthoud allereerst dat je te maken hebt met zeer krachtige, sterke ingrediënten. Afgezien van een paar specifieke uitzonderingen mogen etherische oliën nooit rechtstreeks op de huid worden aangebracht. Voeg in plaats daarvan een paar druppels toe aan een dragerolie, een neutrale, plantaardige olie, zoals amandel– of kokosolie.

Ten tweede is het vermeldenswaard dat allergische reacties op etherische oliën vaak voorkomen; speel veilig door een patch-test uit te voeren en je etherische oliemengsel op je binnenarm aan te brengen en de komende 24 uur te controleren op tekenen van irritatie. Dat gezegd hebbende, kunnen essentiële oliën, mits correct gekozen en gebruikt, van onschatbare waarde zijn voor de huidverzorging.

Lees hier welke stap gezichtsoliën aanbrengen precies hoort te zijn in je huidsverzoringsroutine!

1 thought on “De 12 beste etherische oliën voor je huid”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *