citrien werking

Citrien werking: Alles wat je moet weten!

Wil je meer leren over de citrien werking? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Citrien is een prachtige en unieke edelsteen die al eeuwenlang wordt gekoesterd vanwege zijn levendige gele kleur en helende eigenschappen. 

Deze edelsteen is een variëteit van kwarts en wordt vaak de “steen van de geest” genoemd vanwege zijn vermogen om te helpen met mentale helderheid en focus. Ook wordt hij vaak de “steen van overvloed” genoemd, aangezien welvaart en overvloed ook een belangrijke eigenschap van de steen is.

Lees gauw verder om meer te leren over de citrien werking, voordelen, toepassingen en meer!

Wat is citrien?

Citrien is een mooie edelsteen met unieke eigenschappen. Net zoals elke edelsteen, heeft ook de citrien zijn eigen voordelen en werking, waar we in dit artikel dieper op ingaan.

Laten we eerst de fysieke eigenschappen van citrien eens beter bekijken. Citrien is een geeloranje tot roodoranje variëteit van kwarts. De kleur is te danken aan de aanwezigheid van ijzeronzuiverheden in de kristalstructuur. 

De kleur kan variëren van lichtgeel tot diep oranje en zelfs bruinrood. Citrien is een duurzame edelsteen en heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs, wat hem geschikt maakt voor dagelijks gebruik. De edelsteen wordt meestal gevonden in vulkanisch gesteente, in granietpegmatieten en in bepaalde soorten metamorf gesteente.

Citrien wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn mooie kleur en bijzondere eigenschappen. In de oudheid geloofde men dat citrien de kracht had om te genezen en te beschermen tegen negatieve energie. Men dacht ook dat het succes en overvloed zou brengen, waardoor het een zeer populaire keuze was voor kooplieden en zakenmensen. 

Citrien wordt vandaag de dag nog steeds zeer gewaardeerd vanwege zijn vermogen om mentale helderheid en focus te bevorderen en om welvaart te bevorderen. Veel mensen dragen citrien vaak bij zich en gebruiken het in meditaties.

Citrien werking

We hebben hierboven al wat verteld over de werking van citrien, maar we gaan er hier nog even wat dieper op in. Citrien is een krachtige energiesteen waarvan wordt aangenomen dat het veel voor je kan betekenen, voor zowel je fysieke als het energetische lichaam.

Fysieke werking citrien:

Op fysiek niveau zou citrien ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben, waardoor het nuttig kan zijn bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen. Studies hebben aangetoond dat citrien het vermogen heeft om ontstekingen te verminderen en te beschermen tegen cellulaire schade. Deze eigenschappen kunnen te wijten zijn aan de aanwezigheid van sporenelementen in de edelsteen, zoals ijzer en titanium.

citrien werking

Energetische werking citrien:

De citrien werking op energetisch niveau is zeer krachtig. Hier volgen e belangrijkste energetische eigenschappen van deze unieke steen:

– Lichaam reinigen en in balans brengen

Op energetisch niveau zou citrien het vermogen hebben om de energie in het lichaam te reinigen en in balans te brengen. Er wordt gezegd dat het helpt om negatieve energie op te ruimen, mentale helderheid en focus te bevorderen en een gevoel van positiviteit en vreugde te brengen. 

– Beschermt tegen negatieve energie

Er wordt ook aangenomen dat het de kracht heeft om te beschermen tegen negatieve energie, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik in feng shui.

– Helpt bij dromen manifesteren

Citrien staat ook bekend als de “steen van manifestatie” vanwege zijn vermogen om gedachten en dromen werkelijkheid te laten worden. Er wordt gezegd dat het helpt de geest te concentreren, het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen te vergroten en positief denken te bevorderen. 

– Zorgt voor overvloed

Ook staat de citrien voor overvloed en kan het je helpen welvaart te manifesteren. Het dragen van een citrien bij je, of het neerzetten van een citrien in je kantoor, kan helpen om je doelen te manifesteren en je verlangens te verwezenlijken.

– Brengt zonnevlechtchakra in balans

Bovendien wordt er ook gezegd dat het helpt om de zonnevlechtchakra in balans te brengen, het energiecentrum dat wordt geassocieerd met zelfrespect, persoonlijke kracht en zelfvertrouwen. Dit kan helpen om negatieve emoties zoals angst, woede en schuld los te laten en een gevoel van innerlijke rust en balans in lichaam en geest te brengen.

Citrien in sieraden

Citrien is ook een populaire keuze voor sieraden en mode. De levendige gele kleur maakt het een perfecte keuze om elke outfit een vleugje kleur toe te voegen. Citrien wordt vaak gebruikt in ringen, oorbellen, armbanden en hangers. De unieke kleur en duurzaamheid van citrien maken het tot een veelzijdige edelsteen die bij elke outfit kan worden gedragen, formeel of casual.

De meeste mensen gebruiken citrien echter als sieraad voor de werking. Door een citrien dicht bij je te dragen, haal je er de meeste voordelen uit.

Citrien als woondecoratie

Een andere manier om citrien te gebruiken is in de vorm van woondecoratie. Citrien is een krachtige energiesteen die kan helpen om elke kamer op te fleuren en een gevoel van positiviteit en vreugde in je huis te brengen. 

Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het plaatsen van een citrien in je woonkamer, kantoor, slaapkamer of elke andere kamer waar je veel tijd doorbrengt. Je kunt citrien stenen ook in veel verschillende groottes en formaten kopen.

Citrien en feng shui

Van citrien wordt ook aangenomen dat het de kracht heeft om te beschermen tegen negatieve energie, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik in feng shui. Het plaatsen van citrien in de welvaartshoek van je huis, of in de zuidoostelijke hoek van je kantoor, wordt verondersteld rijkdom en overvloed aan te trekken. 

Er wordt ook gezegd dat het gunstig is voor mensen in het bedrijfsleven of degenen die in de verkoop werken, omdat het klanten zou aantrekken en deals zou helpen sluiten.

Citrien verzorgen en reinigen

Het is ook belangrijk om je citrien goed te verzorgen en te reinigen. 
 

Citrien verzorgen:

Als het gaat om het verzorgen van je citrien, is het relatief eenvoudig te onderhouden. De edelsteen is duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage. Het is echter nog steeds belangrijk om je citrien goed te verzorgen, zodat deze lang meegaat. 

Vermijd blootstelling aan agressieve chemicaliën of extreme temperaturen, en maak hem schoon met warm zeepwater en een zachte doek. Vermijd het gebruik van ultrasone reinigers of stoomreinigers, deze kunnen de edelsteen beschadigen.

Citrien energetisch reinigen:

Net zoals alle edelstenen, moet je ook een citrien af en toe energetisch reinigen. Er zijn verschillende manieren om edelstenen energetisch te reinigen, zoals:

  • Maanlicht: Plaats de edelsteen een paar uur in het maanlicht. Dit zal de stenen reinigen en opladen met de energie van de maan.
  • Zonlicht: Plaats de edelsteen een paar uur in de zon. Dit zal de stenen reinigen en opladen met de energie van de zon.
  • Salie: Steek wat salie aan en draai hiermee wat rondjes om je steen heen. Salie wordt vaak gebruikt om negatieve energie te reinigen. Lees hier meer over de reinigende werking van salie.
  • Seleniet: Leg de edelsteen op een stuk seleniet of houd de edelsteen vast terwijl je er seleniet tegenhoudt. Seleniet is een kristal dat wordt gezien als een krachtige reiniger van negatieve energie.
  • Water: Leg de edelsteen in een schaal met water. Voeg eventueel een paar druppels etherische olie toe. Laat de stenen een paar uur in het water liggen. Water wordt vaak gebruikt om edelstenen te reinigen.
  • Aarde: Graaf een kleine kuil in de grond en leg de edelstenen erin. Bedek de stenen met aarde. Laat de stenen een paar uur in de aarde liggen. De aarde wordt vaak gezien als een krachtige reiniger van negatieve energie.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige edelstenen niet geschikt zijn voor bepaalde reinigingsmethoden, zoals water of zonlicht, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke eigenschappen van de edelsteen die je wilt reinigen. Voor een citrien kun je alle bovengenoemde reinigingsopties gebruiken.

citrien voordelen

Voordelen van citrien

Citrien kan je veel voordelen bieden, waarvan we er een aantal al besproken hebben toen we het over de werking van citirien hadden. We hebben de meest gemelde voordelen van citrien hier overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

Overvloed en rijkdom aantrekken: Citrien staat bekend als de “steen van overvloed” en zou rijkdom en succes aantrekken. Het plaatsen van een citrien in je huis of kantoor wordt verondersteld om overvloed en zakelijk succes aan te trekken. Ook het dragen van een sieraad met citrien is zeer krachtig.

Verbetering van positieve energie: Citrien zou helpen om negatieve energie op te ruimen en een gevoel van positiviteit en vreugde te bevorderen. Er wordt ook aangenomen dat het beschermt tegen negatieve energie, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik in feng shui.

Manifestatie: Citrien staat bekend als de “steen van manifestatie” vanwege zijn vermogen om gedachten en dromen werkelijkheid te laten worden. Er wordt gezegd dat het helpt de geest te concentreren en het zelfvertrouwen te vergroten, wat kan helpen je doelen te manifesteren en je verlangens te verwezenlijken.

Genezende eigenschappen: Citrien zou ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben, waardoor het nuttig kan zijn bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen.

Het zonnevlechtchakra in evenwicht brengen: Van citrien wordt gezegd dat het helpt om het zonnevlechtchakra in evenwicht te brengen, het energiecentrum dat wordt geassocieerd met eigenwaarde, persoonlijke kracht en zelfvertrouwen. Dit kan helpen om negatieve emoties zoals angst, woede en schuld los te laten en een gevoel van innerlijke rust en balans in lichaam en geest te brengen.

Stimuleren van creativiteit en motivatie: Citrien wordt verondersteld stimulerende eigenschappen te hebben, die kunnen helpen om creativiteit en motivatie te stimuleren.

Conclusie

Citrien is een prachtige en bijzondere edelsteen met een rijke geschiedenis en vele helende eigenschappen. De levendige gele kleur en duurzaamheid maken het ook een populaire keuze voor sieraden en mode. 

Citrien staat ook bekend om zijn vermogen om mentale helderheid en focus te bevorderen, waardoor het een uitstekende keuze is voor meditatie en kristalgenezing. Ook staat de steen voor overvloed en kan hij helpen je dromen te manifesteren. 

Citrien kan op veel manieren worden gebruikt om je leven te verbeteren. Of je nu geïnteresseerd bent in de helende eigenschappen, het mooie uiterlijk van de sieraden of de inrichting van je huis, citrien is een edelsteen die het ontdekken waard is.

Veelgestelde vragen over citrien

Hopelijk weet je nu meer over de citrien werking, voordelen, toepassingen en meer. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Is citrien een natuurlijke of synthetische steen?

Citrien is een natuursteen die is gevormd uit verschillende kwartsmineralen. Sommige citrien op de markt is echter warmtebehandelde amethist of rookkwarts, die van kleur verandert in geel, waardoor het lijkt op natuurlijke citrien. Het wordt altijd aanbevolen om bij een betrouwbare bron te kopen om er zeker van te zijn dat je een echte natuurlijke citrien krijgt.

– Hoe reinig en laad ik mijn citrien op?

Van citrien wordt gezegd dat het zelfreinigend is, wat betekent dat het niet zo vaak gereinigd hoeft te worden als andere stenen. Het is echter alsnog wel slim je citrien af en toe te reinigen. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals we in dit artikel hebben besproken. Leg hem bijvoorbeeld een paar uur in het zon- of maanlicht. Je kunt ook salie gebruiken om je stenen te reinigen.

– Hoe kan ik citrien gebruiken in mijn dagelijks leven?

Citrien kan op veel manieren worden gebruikt om jeleven te verbeteren. Je kunt sieraden met citrien dragen, zodat je de steen constant bij je hebt. Ook kun je citrien in je huis of kantoor plaatsen om positiviteit en overvloed aan te trekken. Je kunt citrien ook integreren in je interieur door citrien edelsteen kandelaars, boekensteunen of zelfs een citrien geode te gebruiken.

– Kan citrien worden gebruikt voor fysieke genezing?

Van citrien wordt gezegd dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, waardoor het nuttig kan zijn bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen. Het wordt echter altijd aanbevolen om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat je citrien gebruikt voor een gezondheidstoestand.

– Is citrien een geboortesteen?

Veel stenen zijn geboortestenen voor een bepaalde datum. Citrien is de geboortesteen voor november.

– Hoe weet ik of mijn citrien echt of nep is?

Zoals je misschien al weet worden er helaas ook veel neppe edelstenen verkocht. Een manier om te zien of een citrien echt is, is door naar de kleur te kijken. Natuurlijke citrien heeft een gele of oranjegele kleur, terwijl synthetische citrien een intensere gele of oranje kleur kan hebben. 

Je kunt ook het gewicht van de steen controleren, omdat natuurlijke citrien meestal zwaarder is dan synthetische citrien. Bovendien kun je zoeken naar insluitsels, of kleine minerale kristallen, die meestal aanwezig zijn in natuurlijke citrien, maar niet in synthetische citrien.

– Hoe kan ik citrien gebruiken in mijn meditatiebeoefening?

Veel mensen gebruiken citrien tijdens het mediteren. Van citrien wordt gezegd dat het een krachtig hulpmiddel is voor manifestatie, waardoor het een geweldige steen is om te gebruiken tijdens meditatie. Je kunt tijdens het mediteren een citrien in je hand houden of voor je neerleggen. Je kunt tijdens je beoefening ook een citrien mala of meditatieketting gebruiken.

– Kan citrien worden gebruikt om relaties te verbeteren?

Van citrien wordt gezegd dat het een steen van overvloed en positiviteit is, die kan helpen om relaties te verbeteren. Er wordt aangenomen dat het communicatie en begrip bevordert en kan helpen om negatieve energie uit een relatie te verwijderen. Het plaatsen van een citrien in je woonkamer of in de relatiehoek van je huis kan helpen om de relaties met dierbaren te verbeteren.

– Hoe kan ik citrien gebruiken om rijkdom en succes aan te trekken?

Citrien staat bekend als de “steen van overvloed” en zou rijkdom en succes aantrekken. Het is daarom altijd slim om een citrien bij je te dragen of in je huis te plaatsen om overvloed en zakelijk succes aan te trekken. 

– Kan citrien worden gebruikt om stress en angst te verlichten?

Ja dat kan. Van citrien wordt gezegd dat het energieke eigenschappen heeft, die kunnen helpen om stress en angst te verlichten. Er wordt aangenomen dat het positiviteit en vreugde bevordert, en kan helpen om negatieve energie op te ruimen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *