chakra yoga cursus

Chakra yoga: Online cursus chakra’s openen

Chakra yoga, wat is het precies en wat is het doel? Wil jij je chakra’s reinigen, openen en balanceren? Dat kan met yoga nidra! In dit artikel leer je meer over wat chakra’s precies zijn en wat yoga nidra precies is, en waarom deze twee zo’n geweldig duo zijn. Ook ontdek je een online cursus om je chakra’s te openen en balanceren met yoga nidra. Lees gauw verder om alles te ontdekken wat er te weten valt over dit onderwerp!

Wat leer je in de cursus?

Alles is energie. Van je gedachten tot je emoties en je fysieke lichaam. Wanneer energie niet optimaal functioneert in je lichaam, is dit soms lastig te veranderen. Vaak is dit het gevolg van overtuigingen, gewoontes en mentale programmeringen die we al veel eerder in ons leven ‘geïnstalleerd’ hebben. Ze zijn opgeslagen in ons onderbewust zijn, dus vaak zijn we er niet eens bewust van.

Toch valt er met de juiste intenties en commitment goed te werken met de chakra’s. Het is in feite waar de gehele Yoga traditie op gebaseerd is. En iets wat al duizenden jaren overleefd heeft, moet wel iets goeds te bieden hebben toch?

Dat is exact waar we in deze cursus mee aan de slag gaan. We maken een reis door de chakra’s. We ontdekken waar de chakra’s voor staan en wat onze blokkades zijn bij ieder chakra.

Vervolgens gebruiken we de oude traditionele Yoga Nidra techniek om diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier brengen we de chakra’s weer in balans zodat ze samen een goed-functionerend en georkestreerd geheel vormen wat je ondersteund bij het leven van je mooiste leven.

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn de geconcentreerde energiecentra van het lichaam. Het woord chakra betekent letterlijk “wiel” in het Sanskriet en symboliseert de stroom van energie in ons lichaam. Het zijn draaiende ‘wielen’ van energie/licht. Chakra’s hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie op te nemen en uit te stralen om ons op een optimaal niveau te laten functioneren. Elk van de chakra’s wordt geassocieerd met een bepaald lichaamsdeel en de juiste werking ervan. Als je chakra’s uit balans zijn kan dit een negatieve invloed hebben op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

We hebben grote en kleine chakra’s in onze energetische lichaamssystemen. Wanneer een chakra niet goed functioneert of geblokkeerd is, is er meer kans op ziekte. Ons welzijn op alle niveaus kan van invloed zijn op en wordt beïnvloed door de chakra’s. Als we ons depressief voelen, nemen we misschien niet de maximale hoeveelheid energie op voor onze behoeften. Als we ons lichaam niet voeden met de juiste voeding en voedingsstoffen, kunnen we minder energie binnenkrijgen dan meer. Als we gevoelens zoals woede, schuld, schaamte etc. “blokkeren”, of onze waarheid niet spreken, kunnen we onbewust onze gezonde energiestroom belemmeren.

Veel zaken kunnen onze chakra’s dus verstoren en uit balans brengen. Het is dan ook enorm belangrijk om te zorgen dat je chakra’s weer in balans komen, om je mooiste leven te kunnen leven.

Wat houdt chakra’s balanceren in?

Chakra balanceren is het proces van het bereiken van een plaats van balans tussen geest, lichaam en gezondheid. Het zorgt voor een harmonieuze stroom van energie door het hele lichaam. Van focussen op het algehele welzijn tot ontspannen en geaard voelen, elk van de 7 hoofdchakra’s is van uniek belang. Ze beginnen helemaal aan het einde van je ruggenmerg en gaan helemaal naar de top van je hoofd.

Wat zijn de verschillende chakra’s?

Het is belangrijk om je bewust te worden van de 7 chakra’s die in je lichaam aanwezig zijn, omdat het zal helpen bij het opsporen van diepgewortelde problemen in het lichaam voordat ze aan de oppervlakte komen.

Het lokaliseren en analyseren van de chakra’s kan helpen bij het helen van oude emotionele en fysieke wonden. Hier is een blik op de locatie van de 7 chakra’s in ons lichaam en hun functies:

1. De wortelchakra

De wortelchakra is de eerste chakra van het lichaam en bevindt zich in de basis van de wervelkolom. De rol van de wortelchakra is om je geest, lichaam en ziel te verbinden met de aarde. Dit chakra is van nature vrouwelijk en geeft ons het gevoel dicht bij de aarde te zijn. Het is bekend dat het ons geaard en verbonden houdt met de energie van de aarde.

Kleur: Rood

2. Het sacrale chakra

Het sacrale chakra bevindt zich direct onder de navel – drie centimeter onder de navel om precies te zijn. Dit chakra is verbonden met het lymfestelsel en is verantwoordelijk voor het uiten van emoties. Het helpt je ook om in contact te komen met je seksuele verlangens.

Kleur: Oranje

3. Het zonnevlechtchakra

Het derde chakra bevindt zich net onder de ribbenkast. Het wordt geassocieerd met zelfvertrouwen, zelfdiscipline en wijsheid. Dit chakra is ook verantwoordelijk voor het ‘onderbuikgevoel’. Een onderbuikgevoel is een signaal krijgen over iets dat niet goed voor je is.

Kleur: Geel

4. Het hartchakra

Het vierde chakra staat bekend als het hartchakra en wordt geassocieerd met liefde en mededogen. Het bevindt zich in het midden van de borstkas. Dit chakra is verantwoordelijk voor emotionele genezing en een gezonde mentale gezondheid.

Kleur: Groen

5. De keelchakra

Deze chakra wordt geassocieerd met het uiten van je uitdrukkingen en creatief zijn. Het keelchakra bevindt zich recht boven het hart en is verantwoordelijk voor het uiten van de waarheid en het delen van je mening met anderen.

Kleur: Blauw

6. Het derde oog chakra

De zesde chakra is de derde oogchakra, wat zich losjes vertaalt naar “voorbij wijsheid”. Deze chakra is verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie over jezelf en buiten de materialistische wereld. Het bevindt zich tussen de wenkbrauwen – het derde oog.

Kleur: Indigo

7. De kruinchakra

Van het zevende chakra is bekend dat het verantwoordelijk is voor de directe verbinding met de almachtige en de bewuste energie. Deze chakra bevindt zich op de bovenkant van je hoofd en wordt geassocieerd met het boeddhistische concept van het bereiken van nirvana. Door te proberen deze chakra in balans te brengen, krijg je inzicht in jezelf en breng je je andere chakra’s in balans.

Kleur: Violet en/of wit

chakra

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk yogaslaap. Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar de diepe staten van bewuste ontspanning binnengaat. Het is een systematische oefening om het bewustzijn van onze buitenwereld naar de binnenwereld te verplaatsen.

Het brengt ons in een staat van diepe slaap waar onze zintuigen, intellect en geest ontspannen. We worden vrij van de concepten tijd, ruimte en rede. Wanneer dit gebeurt, neemt de hersenactiviteit af en gaat het lichaam in de helende staat. Daarom wordt er ook gezegd dat een uur yoga Nidra hetzelfde voordeel kan geven als een slaap van vier uur. Als het lichaam in een helende staat komt, kun je de gifstoffen op cellulair niveau opruimen, de geest verfrissen en bagage uit het onderbewustzijn verwijderen.

Yoga Nidra kan door iedereen worden beoefend. Het biedt enorme voordelen voor iedereen die moeite heeft om los te laten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out en angst. Het is ook zeer heilzaam en heeft een grote genezende kracht voor iedereen die een dieper gevoel van vrede wil ervaren en een diepere verbinding met zichzelf wil maken. De beoefening van Yoga Nidra leidt ons naar een staat van harmonieus, rustgevend zijn. Vanaf hier kunnen we genezen, herstellen en ontwaken voor ons ware, gelukzalige en eeuwige Zelf. Deze sublieme praktijk wint over de hele wereld aan populariteit naarmate meer en meer mensen de helende krachten ervan ervaren, terwijl lopend onderzoek de doeltreffendheid ervan blijft bewijzen.

Herstel de balans in jouw chakra’s met de yoga nidra chakra cursus

In de online chakra cursus ontdek je waar precies jouw blokkades zitten en hoe je deze kunt herstellen. Het balanceren van je chakra’s en het beoefenen van yoga nidra is de perfecte combinatie om je blokkades te achterhalen en deze diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier worden alle chakra’s weer in balans gebracht en kan jij je mooiste leven leven!

Je leert onder andere:

 • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden
 • Wat Yoga Nidra precies is en welke relatie het heeft met de chakra’s
 • Hoe het chakra systeem werkt en functioneert
 • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van ieder chakra
 • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt
 • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
 • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht

Wat zit er inclusief de cursus ‘Yoga Nidra – Reis door de chakra’s?

Als je de Yoga Nidra Chakra curus aanschaft, ontvang je direct het volgende:

 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten – Waarde: € 47
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s – Waarde: € 47
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s – Waarde: € 27
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Voor wie is de cursus interessant?

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de chakra’s en met  praktische oefeningen en technieken wil werken aan de balans in de meest belangrijke energiecentra van het lichaam. Ook is de cursus geweldig om te volgen als je op zoek bent naar diepe ontspanning of wil werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, limiterende gewoontes of diepgewortelde programmeringen en conditioneringen.

Wat is de prijs van de yoga nidra chakra cursus?

De normale prijs van deze cursus is €222,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige programma echter voor €87,-.

Dankzij de niet-goed-geld-terug garantie loop je geen risico. Als je na het volgen van het chakra Yoga Nidra programma niet 100% happy bent, kun je binnen 30 dagen na je aankoop een mailtje sturen. Je geld wordt dan direct terug gestort zonder moeilijke vragen of opmerkingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *