CeraVe Cleanser review

CeraVe Cleanser review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke CeraVe Cleanser review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

CeraVe heeft verschillende cleansers, geschikt voor verschillende huidtypes. We hebben onderzoek gedaan naar deze cleansers en zijn alles te weten gekomen wat jullie moeten weten voordat je er een aanschaft. In dit artikel vertellen we kort wat over alle vier deze cleansers. Zo leggen we uit welke cleanser bij welk huidtype past en welke dus het beste voor jouw specifieke huid is.

We hebben zelf  één cleanser uitgeprobeerd, namelijk de CeraVe Hydrating Cleanser. In deze CeraVe Cleanser review laten we dan ook weten wat we van dit product vinden.

Lees gauw verder voor een uitgebreide CeraVe Cleanser review!

CeraVe Cleanser review: De verschillende opties

CeraVe heeft vier verschillende cleansers, of eigenlijk drie en één micellair water. We hebben al deze opties hieronder op een rijtje gezet met een korte omschrijving erbij. 

– CeraVe Hydrating Cleanser 

CeraVe - Hydrating Cleanser

De CeraVe Hydrating Cleanser is een reinigingsmelk voor de normale tot droge huid. Het is een niet-schuimende gel achtige textuur, welke de huid intensief reinigt en hydrateert.

Dit product, is net zoals alle producten van CeraVe voorzien van MVE-technologie. Dit gepatenteerd afgiftesysteem zorgt voor een continue vrijgave van de hydraterende ingrediënten gedurende 24u.

De hydraterende reinigingscrème van CeraVe is een zachte reiniger, die door de aanwezigheid van de ceramiden zorgt voor een versterking van de huidbarrière en laat de huid toe om zijn natuurlijke vocht vast te houden. Deze formule beschermt de huidbarrière zonder deze uit te drogen. Het product is bovendien niet-comedogeen, niet-irriterend, zonder parfum en geschikt voor de gevoelige huid.

– CeraVe Foaming Cleanser

CeraVe - Foaming Cleanser

De CeraVe Foaming cleanser, is zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, een schuimende reiniger. Qua ingrediënten is deze reiniger hetzelfde als de vorige besproken reiniger. Net zoals alle producten van CeraVe beschikt dit product over MVE-technologie, ceramiden en andere reinigende en hydraterende ingrediënten.

Deze licht schuimende formule is geschikt voor de normale tot vette huid. Je kunt de reiniger op zowel het gezicht als lichaam gebruiken.

– CeraVe SA Smoothing Cleanser

CeraVe - SA Smoothing Cleanser

Heb je een vette huid? Dan is dit de beste gezichtsreiniger voor jou! Deze cleanser heeft een licht schuimende textuur. De cleaners reinigt en exfolieert om de huid te verzachten en glad te maken. Ook voor de droge tot ruwe huid is deze cleanser zeer geschikt. Een belangrijk ingrediënt in deze gezichtsreiniger is salicylzuur. Dit ingrediënt verwijdert de dode huidcellen en exfolieert zachtjes. In veel acne behandelingen vindt je ook salicylzuur omdat het zo goed werkt tegen puistjes en onzuiverheden.

Verder beschikt deze cleaner over niacinamide, wat ook een geweldig acne meestrijdend ingrediënt is. Bovendien kalmeert het de huid. Verder beschikt het product over ceramiden. Deze helpen om de huidbarrière te herstellen en te beschermen.

– CeraVe Micellair Water 

Micellair water is een milde reiniger die overtollig talg, vuil en make-up verwijdert, zonder de huid af te spoelen met water. Deze gezichtsreiniger is ontwikkeld met dermatologen en helpt de huidbarrière te herstellen door middel van drie essentiële ceramiden. Bovendien hydrateert de cleanser gelijktijdig door toevoeging van hyaluronzuur en het verzacht de huid met behulp van niacinamide.

Dit product is niet-comedogeen, niet-irriterend, zonder parfum en geschikt voor de gevoelige huid.

CeraVe Cleanser review: Welke is het beste voor mij?

De ene gezichtsreiniger / cleanser is niet per se beter dan de andere, maar de een kan wel beter zijn voor jou. Gezichtsreinigers zijn namelijk geen one-size-fits-all, en het is belangrijk om je specifieke huidtype te kennen, zodat je de formule kunt kiezen die je huid de ingrediënten geeft die ze nodig heeft en ongewenste bijwerkingen helpt te voorkomen. 

De ideale formule voor gezichtsreiniger hangt af van je huidtype, dat van seizoen tot seizoen kan veranderen en zelfs kan fluctueren op basis van hormonale of omgevingsfactoren (zoals reizen naar een klimaat waar je huid niet aan gewend is).

De vijf belangrijkste huidtypes zijn normaal, droog, vettig, gecombineerd en gevoelig. Er zijn verschillende opties voor gezichtsreinigers voor elk, en je kunt ook kiezen op basis van je textuurvoorkeuren.

Ontdek hier welke cleanser het beste bij welk huidtype past:

Normale huid:

Dit huidtype ervaart geen overmatige droogheid of vettigheid en is over het algemeen vrij van zichtbare poriën, acne en gevoeligheid. Voor dit huidtype kun je in principe elke cleanser gebruiken. Denk in dat geval na over wat je fijn vindt een gel formule of een schuimende formule. Op de afbeelding hieronder kun je zien hoe beide eruit zien.

cerave cleanser review
Droge huid:

De huid wordt als droog beschouwd als er geen water en natuurlijke oliën zijn. Dit huidtype kan een ruwe textuur, zichtbare lijnen en rimpels, dofheid en verlies van elasticiteit hebben, evenals verhoogde gevoeligheid en een strak, oncomfortabel gevoel.

Degenen met een droge huid moeten het vochtgehalte van de huid behouden en verbeteren. Niet-schuimende of zachte lotion-achtige gezichtsreinigers kunnen overtollige olie en vuil effectief verwijderen zonder dat de huid gestript aanvoelt. Gebruik daarom de Hydrating cleanser van CeraVe voor de droge huid.

De cleanser is niet-comedogeen, geurvrij en bevat drie essentiële ceramiden voor een effectieve reiniging van de huid zonder de huidbarrière te verstoren.

Vette huid:

Een vette huid produceert te veel talg en krijgt waarschijnlijk vergrote poriën, mee-eters, puistjes en ongewenste glans.

Het kiezen van de juiste gezichtsreiniger is een belangrijke eerste stap in elke huidverzorgingsroutine voor een vette huid. Dagelijks reinigen met een zacht schuimend reinigingsmiddel voor de vette huid kan ervoor zorgen dat de huid fris aanvoelt en er gezond uitziet, terwijl ongewenste glans, vergrote poriën, mee-eters of acne worden geminimaliseerd. 

Als je een vette huid hebt, moet de ideale gezichtsreiniger voor de behoeften van je huid vakkundig worden samengesteld door dermatologen om op een zachte en effectieve manier vuil en overtollig talg te verwijderen, zonder de poriën te verstoppen of je huid te ontdoen van zijn natuurlijke oliën.

Als je een vette huid hebt dan is de CeraVe SA Smoothing Cleanser de beste optie voor jou. CeraVe’s niet-comedogene gezichtsreinigers voor de vette huid zijn geformuleerd met drie essentiële ceramiden om het vocht van de huid vast te houden en de beschermende barrière van je huid te herstellen.

Ze bevatten een reeks heilzame ingrediënten, zoals hyaluronzuur om het natuurlijke vocht van je huid te behouden, kaolienklei om overtollige olie te absorberen en exfoliërende ingrediënten zoals salicylzuur. Salicylzuur is een wonder ingrediënt tegen acne en onzuiverheden.

Gecombineerde huid:

Dit huidtype heeft droge en vettige gebieden. Het is gebruikelijk om op sommige plekken dofheid en een ruwe textuur te hebben en vergrote poriën, mee-eters en glans op andere (vooral rond de neus, kin en voorhoofd).

Voor de gecombineerde huid kun je het beste of de hydrating cleanser gebruiken of de foaming cleanser.

Gevoelige huid:

Gevoelige huidtypes hebben de neiging om te reageren op externe factoren, waaronder huidverzorging. Tekenen van een gevoelige huid kunnen een branderig, irriterend gevoel en roodheid zijn.

Een gezichtsreiniger zou de gevoelige huid niet verder moeten irriteren. Voor de (zeer) gevoelige huid kun je het beste voor de zachte Micellair Water van CeraVe gaan. Deze bevat geen ingrediënten waar de gevoelige huid op zou kunnen reageren. Deze cleanser helpt verstoring van de huidbarrière te helpen voorkomen.

gladskin review

CeraVe Hydrating Cleanser Review: Onze ervaringen

We hebben een van de cleansers aangeschaft en zelf uitgeprobeerd, namelijk de Hydrating Cleanser. Deze is geschikt voor de normale tot droge huid. We zijn zeer enthousiast over dit product. Het product voelt heel zacht en comfortabel aan op de huid.

Bovendien is het een geweldige reiniger die in één beweging alle make-up en viezigheid van je gezicht haalt. Onze huid voelde na het gebruik van deze cleanser heel schoon aan, zonder dat de huid trekkerig werd, wat we gewend waren van sommige andere gezichtsreinigers. Hierdoor merk je echt dat er verzorgende en hydraterende ingrediënten in deze cleanser zitten. Het droogt de huid absoluut niet uit.

De textuur van de reinigingsmelk/gel voelt heel fijn aan en na gebruikt voelt de huid ook heel zacht aan. Het product smeert makkelijk uit is eenvoudig weer af te spoelen.

Al met al zijn we dus ontzettend enthousiast over deze reiniger en we blijven hem zeker gebruiken!

Conclusie

Uit deze CeraVe Cleanser review kun je concluderen dat wij de cleansers van dit merk zeker aanraden. We hebben goed onderzoek gedaan naar de verschillende cleansers. Zo hebben we grondig gekeken naar de ingrediënten en hebben we uitgezocht welke cleanser bij welk huidtype past.

We zijn er tijdens dit onderzoek al snel achter gekomen dat CeraVe een zeer hoogwaardig merk is met geweldige reinigers voor iedereen. Alle reinigers zijn voorzien van een aantal standaard ingrediënten, zoals ceramiden, om de huid te voeden en hydrateren.

We hebben zelf ook één cleanser uitgeprobeerd, namelijk de hydrating cleanser. We zijn zeer enthousiast over dit product en raden het iedereen aan.

Probeer de cleanser die bij jouw huidtype en voorkeuren past uit en geniet van een stralende, schone en gezonde huid!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *