Cellulitis verminderen | De beste cellulite tips!

Wil jij je cellulites verminderen? Je bent niet de enige. Vraag het aan een dermatoloog en zij zullen je vertellen dat meer dan 90% van de vrouwen last heeft van hobbelige plekken op de huid, die zich meestal rond de dijen en de billen verzamelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat cellulitis hartstikke normaal is en dat het niets is om je voor te schamen. Op Instagram zie je steeds meer beroemdheden van Ashley Graham tot Demi Lovato die trots hun cellilutis tonen. Het omarmen van dit natuurijk fenomeen is dus het beste wat je kunt doen.

Heb je toch veel last van je cellulites en doet het je zelfvertrouwen niet veel goeds, dan zijn er gelukkig wat stappen die je kunt ondernemen om je cellulitis te verminderen. Hoewel chirurgie en dure laserbehandelingen misschien de beste keuze zijn om het volledig te verwijderen, zijn er talloze producten op de markt die beloven cellulites in grote maten te verminderen. Helaas zijn niet alle producten even betrouwbaar. Lees verder om erachter te komen hoe je cellulites nou echt kunt verminderen!

Wat is cellulitis?

Cellulitis ontstaat wanneer vetophopingen door het bindweefsel onder de huid naar boven komen. Hierdoor ontstaat een oneffen oppervlak. Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd, omdat het hier een beetje op kan lijken. Hoewel cellulitis mensen van alle groottes treft omdat iedereen vetcellen heeft, komt het vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, vanwege de verschillen in vet-, spier- en bindweefselverdeling. Cellulitis wordt vaak aangetroffen op je heupen, dijen, buik, billen en borsten.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Cellulitis wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vet onder de huid. Sommige vrouwen zijn er meer vatbaar voor dan anderen. De hoeveelheid cellulitis die je hebt en hoe opmerkelijk deze is, kan worden gebaseerd op je genen, lichaamsvetpercentage en leeftijd. De dikte van je huid heeft ook invloed op het verschijnen van cellulitis. Mensen van alle lichaamstypes en gewichten kunnen cellulitis krijgen.

De verdeling van vet bij vrouwen is beter zichtbaar dan bij mannen. De collageenvezels tussen de huid en spieren scheiden het onderliggende vet in meerdere zakken. Cellulitis kan zichtbaarder worden naarmate je ouder wordt en je huid dunner wordt en haar elasticiteit verliest. Dit legt het gerimpelde bindweefsel eronder bloot.

Cellulitis kan worden veroorzaakt door:

 • hormonen
 • slecht dieet
 • een ongezonde levensstijl
 • opgehoopte gifstoffen
 • genetica
 • gewichtstoename
 • te weinigbeweging
 • zwangerschap

Welke voedingsmiddelen veroorzaken cellulitis?

Hoewel geen dieet of voedselgroep de oorzaak is van – of de oplossing is voor – je cellulitis, kunnen bepaalde dingen het probleem wel verergeren.

 • Zoutrijke voedingsmiddelen, zoals bewerkte kant-en-klaarmaaltijden. Veel natrium verhoogt het vasthouden van water in je lichaam, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken en het uiterlijk van cellulitis kan versterken.
 • Alcohol en frisdranken die veel suikers bevatten en kunnen bijdragen aan de opslag van vet.
 • Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan geraffineerde suiker (denk aan: koekjes, cakes en dergelijke) die ook kunnen bijdragen aan de opslag van vet.

Probeer een dieet te volgen dat rijk is aan vitamine C, die collageen stimuleert (je kent het wel: het zit in kiwi’s, sinaasappels en tomaten, om er maar een paar te noemen), waardoor je huid er gladder uitziet.

Hoe cellulitis verminderen?

Naast een gezondere levensstijl zijn er verschillende manieren en producten op de markt die cellulitis drastisch helpen te verminderen. Hier volgen ze op een rijtje:

1. Droog borstelen

Droog borstelen is erg nuttig bij het verminderen van cellulite- en het is vrij goedkoop om te proberen. Het borstelen van je huid met deze speciale droog borstel biedt de volgende voordelen: verbeterde lymfestroom en ontgifting, afschilfering en minder zichtbare cellulitis. Door met kleine, cirkelvormige bewegingen te borstelen, wordt de bloedsomloop in het gebied gestimuleerd, waardoor de huid verstevigd wordt en de verschijning van kuiltjes tijdelijk wordt verminderd. Het droog borstelen van de huid, door dode huidcellen te verwijderen, helpt ook de opname van crèmes en oliën te bevorderen.

SIMIA™ Dry Brushing Huidborstel | Anti-Cellulitis Borstel 

Deze droog borstel met hoogwaardige natuurlijke haren ligt prettig in de hand. De borstel kun je nat gebruiken om de huid schoon te maken, te scrubben en te masseren in bad of onder de douche. De lichaamsborstel is ook ideaal om droog te gebruiken om de bloedcirculatie te stimuleren en zo cellulite te verminderen. Uit een wetenschappelijk onderzoek door dermatologen is gebleken dat na 3 weken gebruik al een gemiddelde afname van cellulite van 30% te zien was. Een ander voordeel van deze borstel is dat je huid egaler bruin wordt door het verwijderen van ophopingen van dode huidcellen.

Het wordt aangeraden om de borstel meerdere keren per week te gebruiken voor een zachte en gezond uitziende huid. Het is ook belangrijk dat je voorzichtig opbouwt,  zodat de huid hieraan kan wennen. In de eerste week maximaal 3 keer in de week borstelen. Na 1 week kan dit verder opgebouwd worden naar behoefte.

2. Cupping therapie

Cupping therapie is een hele effectieve manier om cellilute te verminderen. Wanneer cupping wordt uitgevoerd, worden de cups aangebracht waardoor een zuiging ontstaat. Cupping is een tiltechniek en kan zowel statisch als dynamisch (glijdend) worden uitgevoerd. Er wordt op de huid gezogen, de omgekeerde druk helpt de cellulitis te verbreken. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het vet en de gifstoffen die vrijkomen, worden afgevoerd naar het lymfedrainage-netwerk. Omdat cupping therapie ook een efficiëntere afvoer van de lymfeklieren bevordert, worden deze gifstoffen snel uit het lichaam verwijderd.

Van cupping is ook bekend dat het de fascia die de huid en spieren verbindt, verlicht. Op deze manier wordt de vochtophoping verminderd en krijgt de huid een meer cellulitisvrij en gezond uiterlijk. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over cupping!

Anti Cellulite Cups Set Met Borstel

Prijs: €29,99

Deze anti cellulite set werkt perfect om je cellulitis mee te verminderen. De cups zijn geschikt voor alle lichaamsdelen. Door de verschillende maten cups kunnen zowel grote oppervlakten op het lichaam als gevoelige plekken zoals het gezicht gemasseerd worden. De cellulite cups zijn gemaakt van siliconen van medische kwaliteit en daardoor ook geschikt voor een extra gevoelige huid.

Cellulite borstel
De cellulite borstel versterkt het effect van de cellulite cups. Masseer de huid eerst met de borstel om de diepe weefsels los te maken. Je huid is dan al ‘voorbereid’ op de massage met de cellulite cups hierna. Bij andere sets zonder cellulite borstel zal je merken dat cellulite wegkrijgen moeilijker gaat.

3. Masseren

Hoewel het compleet wegwerken van cellulitis niet mogelijk is, kan het wel waardevol zijn om de huid te masseren om zo de microcirculatie te bevorderen en de lymfestroom te stimuleren.

Cellulitisbehandelingen die massage omvatten, baseren hun technieken en theorieën op het concept dat krachtige massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor overmatige hoeveelheden vocht worden verminderd in gebieden met cellulitis.

Relax & Tone Massageapparaat Anti Cellulite

Prijs: €32,88

Met dit fijne massage apparaat ga je cellulite en huidstriemen tegen terwijl je geniet van een heerlijke massage. Daarnaast helpt het apparaat ook nog eens met overtollig vet verwijderen. 

Het geheim van de Relax & Tone is zijn roterende kop, die een niet-gecentreerde as heeft. Met 2500 trillingen per minuut dringen de vibraties van dit massageapparaat tot diep in de huidlagen door.

4. Cellulite crème

Er zijn veel verschillende crèmes op de markt die beweren cellulite te verminderen. Het feit is echter dat ze niet allemaal doen wat ze beloven. Hieronder volgen van crèmes van goede kwaliteit, die dat wel doen!

Kan cellulitis verminderen door te sporten?

Het kan zeker helpen om te sporten. Dit helpt niet alleen om het lichaamsvetgehalte lager te houden, het verbetert ook de bloedsomloop en spierspanning in gebieden die gevoelig zijn voor cellulitis. Een verbeterde bloedsomloop houdt zowel de huid als het bindweefsel gezonder, en helpt ook bij het elimineren van afvalstoffen en het overmatig vasthouden van vocht, wat het uiterlijk van cellulitis verergert.

Enkele oefeningen om uit te proberen:

Kun je helemaal van cellulitis afkomen?

In één woord? Nee. Cellulitis kan nooit volledig worden verwijderd en de aanwezigheid, ernst en locatie ervan worden grotendeels bepaald door hormonen en genetica. Een combinatie van goede voeding en lichaamsbeweging zal echter de vetlaag onder de huid verminderen, waardoor cellulitis minder opvalt. Een gezonde voeding kan ook de huid en het bindweefsel verbeteren; waardoor ze sterker, gezonder en soepeler worden. Door gehydrateerd te blijven en goed te eten, wordt het vasthouden van water voorkomen, wat de verschijning van cellulitis verergert. Daarnaast kan het gebruik van bovenstaande producten het uiterlijk van cellulitis in grote maten verminderen. Een combinatie van deze producten + een gezondere levensstijl zal wonderen doen!

Medische procedures om cellulitis te verminderen

Met de stappen die we hierboven hebben benoemd kun je je cellulitis al heel erg verminderen. Heb jij echter extreme last van cellulitis dan zijn er ook wat medische procedures die je kunt proberen. De volgende procedures kunnen worden uitgevoerd door een arts of dermatoloog. Je huisarts kan je helpen te bepalen welke behandeling het beste bij je past.

Cryolipolyse

Cryolipolysis, of CoolSculpting, is een niet-invasieve procedure die cellulitis verwijdert door de vetcellen onder de huid te bevriezen. Hierdoor scheuren de vetcellen en wordt hun inhoud door het lichaam opgenomen. Er zijn verschillende behandelingen nodig om een ​​centimeter vet op te lossen. Het kan drie tot vier maanden duren om een ​​merkbare vermindering van cellulitis te zien.

Echografie

Echografie is een niet-invasieve procedure waarbij geluidsgolven worden gebruikt om vet in de buik en dijen te verwijderen. Resultaten duren twee tot drie maanden. Het wordt aanbevolen om echografie te combineren met een andere cellulitisbehandeling.

Cellfina

Cellfina is een niet-chirurgische ingreep. Tijdens de procedure wordt een naald gebruikt om de taaie banden onder de huid te verbreken om cellulitis op de dijen en billen te verwijderen. Resultaten zijn zichtbaar in slechts drie dagen en kunnen tot drie jaar aanhouden.

Akoestische golftherapie

Deze behandeling is ontwikkeld om cellulitis te verminderen. Het werkt door het bindweefsel te laten trillen in delen van het lichaam die vatbaar zijn voor cellulitis. Dit helpt de productie van collageen te stimuleren en te verhogen, waardoor het uiterlijk, de textuur en de elasticiteit van de huid worden verbeterd.

Laser- en radiofrequente behandelingen

Deze medische therapieën gebruiken weefselmassage met combinaties van radiofrequente technologie, infrarood licht en diode laserenergie om cellulitis te behandelen. Warmte en afzuiging kunnen ook worden gebruikt.

Vacuümondersteunde precieze weefselafgifte

Deze procedure verbreekt de taaie banden onder de huid met een apparaat met kleine mesjes. De banden worden doorgesneden, waardoor het weefsel naar boven kan bewegen om de kuiltjes in de huid op te vullen. Resultaten kunnen tot drie jaar duren.

Carboxytherapie

Tijdens deze procedure brengt een technicus koolstofdioxide in net onder de huid. Aangenomen wordt dat dit de bloedtoevoer naar het gebied verhoogt, wat de verschijning van cellulitis kan helpen verminderen. Je kunt last krijgen van ongemak en tijdelijke blauwe plekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *