celestien werking

Celestien werking: Alles wat je moet weten!

Wil je meer leren over de celestien werking? Dan zijn we hier om je daar meer over te vertellen!

Edelstenen en kristallen hebben altijd de menselijke verbeelding aangetrokken. Ze zijn zeer populair vanwege hun schoonheid en energetische werking. Celestien is hier geen uitzondering op. Celestien is een prachtige edelsteen, welke bekend staat om zijn stralende blauwe en/of witte kristallen.

In dit artikel gaan we dieper in op de werking van celestien, evenals de voordelen, kenmerken en manieren om de steen op te nemen in je leven.

Lees gauw verder om meer te leren over de celestien werking!

Wat is celestien?

Celestien is een sulfaatmineraal en wordt gevonden in de minerale groep van de strontium mineralen. Het heeft de chemische formule SrSO4 en is een zacht, bros mineralensoort. Het heeft een hardheid van ongeveer 3 op de schaal van Mohs. Het heeft ook een laag specifiek gewicht van ongeveer 2,95 g/cm3.

Deze bijzondere edelsteen al sinds de oudheid bekend en populair. Het werd voor het eerst beschreven door de Duitse mineraloog J.C. Welter in 1791. Het mineralen is gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië.

Celestien komt meestal voor in heldere, blauwe of stralende witte kristallen. Soms zijn er ook donkere, paarse of rode vlekken op de stenen te vinden.

celestien voordelen

Celestien werking

Zoals elke edelsteen en elk kristal, heeft ook celestien een unieke werking. Dit is de reden waarom veel mensen de steen (naast vanwege het uiterlijk) graag in huis halen of bij zich dragen.

Celestien wordt al sinds de oudheid beschouwd als een spirituele steen en er wordt gezegd dat het een aantal energetische voordelen biedt. Hieronder staan enkele van de voordelen die worden toegeschreven aan het bezitten van deze krachtige steen:

  • Harmoniseren van energieën: Celestien kan de energieën in het lichaam harmoniseren en emotionele blokkades verminderen, waardoor het lichaam en geest in balans blijven.
  • Verbeterde (spirituele) communicatie: Het wordt gezegd dat deze edelsteen het vermogen om te communiceren verbetert, waardoor het gemakkelijker wordt om in contact te komen met engelen, geesten en hogere wezens.
  • Stressvermindering: Als je veel stress ervaart, dan is dit ook een geweldige steen voor jou. Er wordt gezegd dat het stress vermindert en het lichaam en geest ontspant, waardoor het lichaam beter in staat is om te genezen.
  • Spirituele groei: Deze steen staat ook bekend om zijn vermogen om het spirituele bewustzijn te verhogen en het vermogen om verder te groeien en te evolueren in spirituele zin.

Houd er rekening mee dat deze voordelen voornamelijk worden verkondigd door spirituele tradities en niet door wetenschappelijk bewijs. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor deze energetische voordelen en dat elke persoon individueel moet bepalen of celestien de juiste keuze is voor hen.

Celestien gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop je celestien kunt gebruiken en kunt toevoegen aan je leven. Hieronder hebben we de meest populaire manieren voor je op een rijtje gezet.

– Sieraden

Een geliefde manier om celestien in je leven op te nemen, is door het te dragen als sieraad. Edelstenen en kristallen zijn zeer populair in sieraden en zo ook celestien. Door het te verweken in een ketting, oorbellen, armband of ring, draag je het ook veel bij je, waardoor je constant kunt genieten van de voordelen die het met zich meebrengt.

celestien ketting

– Meditatie en spirituele praktijken

Vanwege de krachtige werking van deze edelsteen, wordt hij veel gebruikt in meditaties en spirituele praktijken. Het wordt gezegd dat het energieën in het lichaam harmoniseert en het vermogen om te communiceren met hogere machten verbetert. Bovendien bevorderd het spirituele groei.

– Decoratie

Vanwege het prachtige uiterlijk van de steen is hij ook zeer populair om te gebruiken als decoratie. Zo kun je je interieur verrijken door een mooie celestien steen op bijvoorbeeld je dressoir te plaatsen. Bovendien worden er ook beeldjes van deze steen gemaakt.

– Industrieel gebruik

Celestien wordt ook veel gebruikt in de chemische industrie als basisgrondstof voor de productie van strontiumcarbonaat, dat wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder de productie van vuurwerk en glassoorten. Het mineralen wordt ook gebruikt als een additief in de landbouw om de bodem te verbeteren.

Celestien energetisch reinigen en opladen

Zoals je misschien al weet als je meerdere edelstenen hebt, is het belangrijk om alle edelstenen en kristallen af en toe energetisch te reinigen en op te laden. Op deze manier kunnen ze zuiver en krachtig blijven werken.

Er zijn verschillende manieren om een celestien energetisch te reinigen en op te laden:

  • Zoutwater: Dompel de Celestien onder in een bak met koud water en voeg een theelepel zout toe. Laat het ongeveer een uur in het water staan en spoel vervolgens grondig af onder stromend water.
  • Seleniet: Leg de celestien samen met seleniet, een ander kristal. Seleniet is een zeer bijzonder kristal, omdat het andere edelstenen en kristallen kan reinigen en opladen. Het is dus altijd fijn om deze in huis te hebben. Doe dit voor een aantal uur, of een hele nacht om je steen volledig te reinigen en op te laden. Lees hier meer over de werking van seleniet.
  • Volle maan: Een andere populaire manier om edelstenen te reinigen en op te laden is door ze in het maanlicht te leggen, wanneer het volle maan is. Leg je stenen dan bij voorkeur buiten, maar als dit niet nodig is, dan voor het raam direct onder het maanlicht. Naast maanlicht kan zonlicht ook helpen om je stenen op te laden en te reinigen.
  • Salie: Een veelgebruikte en zeer effectieve manier om je edelstenen te reinigen en op te laden is met behulp van salie. Steek simpelweg wat witte salie aan en haal je stenen door de rook. Bovendien kun je ook je hele huis reinigen met behulp van salie. Lees hier meer over de werking van salie.
salie werking

Conclusie

Celestien is een prachtige, waardevolle en veelzijdige edelsteen met tal van spirituele, decoratieve en industriële toepassingen. De celestien werking is zeer krachtig en kan veel voordelen bieden, vooral op spiritueel niveau. Zo kan het helpen de energieën in het lichaam te harmoniseren, spirituele groei bevorderen en communicatie met hogere machten verbeteren.

Wanneer je een celestien aanschaft, is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Dit doe je vooral door hem af en toe energetisch te reinigen en op te laden. Dit kun je o.a. doen door je stenen in het maanlicht te leggen of salie te gebruiken.

Veelgestelde vragen over celestien

– Wat is Celestien?

Celestien is een blauwachtige of blauw-witte variëteit van kwarts. Het wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege de schoonheid. Daarnaast wordt deze bijzondere steen gewaardeerd om zijn kalmerende en harmoniserende eigenschappen. Het heeft veel voordelen op energetisch niveau, zoals het harmoniseren van energieën, verbeteren van spirituele communicatie en het bevorderen van spirituele groei.

– Waar wordt celestien gevonden?

Celestien wordt meestal gevonden in mariene sedimentaire omgevingen, zoals in afzettingen rond oude meren en rivieren. Het kan ook worden aangetroffen in hydrothermale omgevingen en in mineralenrijke gangen en aders.

– Hoe wordt celestien gevormd?

Celestien wordt gevormd uit de afzeting van sulfaatmineralen in waterrijke omgevingen. Het proces van vorming vindt plaats wanneer strontium-ionen zich ophopen in het water en zich hechten aan andere mineralen, zoals sulfaten. Deze samenstellingen kristalliseren vervolgens uit in de vorm van celestien.

– Waar komt celestien het meeste voor?

Er zijn grote celestietvoorraden gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Spanje, Oostenrijk, Tsjechië en Marokko. Sommige van de grootste celestietvoorraden ter wereld bevinden zich in Ohio, Verenigde Staten en Banská Bystrica, Slowakije.

– Hoe wordt Celestien gebruikt in het spirituele leven?

Celestien wordt vaak gebruikt in meditatie en healing practices omdat het wordt geassocieerd met de verhoging van bewustzijn en verbetering van de communicatie met het goddelijke. Het wordt ook gebruikt om angsten en spanningen te verminderen en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

– Is celestien een kostbare edelsteen?

Celestien is beschikbaar in grote hoeveelheden en is daarom niet zo kostbaar als sommige andere edelstenen. Dit maakt het echter niet minder waardevol en populair onder sieradenliefhebbers en spirituele zoekers.

– Hoe bepaal ik de kwaliteit van celestien?

De kwaliteit van celestien wordt bepaald door factoren zoals kleur, helderheid, transparantie en afwezigheid van inclusies. Een hogere kwaliteit celestien zal meestal helderder en blauwer van kleur zijn en minder inclusies bevatten. Hier zul je waarschijnlijk ook wat meer voor betalen.

– Kan ik een sieraad met celestien dragen bij het zwemmen of douchen?

Ja je kunt deze edelsteen dragen tijdens het zwemmen of douchen zonder zorgen te maken dat het beschadigd raakt. Het is echter wel verstandig om sieraden met edelstenen regelmatig schoon te maken om ze in goede staat te houden.

– Kan de steen vervagen of veranderen van kleur?

Ja, net zoals de meeste andere edelstenen kan celestien een beetje vervagen of veranderen van kleur als het blootgesteld wordt aan direct zonlicht of andere intense lichtbronnen. Het is belangrijk om edelstenen op te bergen in een donkere, droge plek wanneer ze niet worden gedragen om vervaging te voorkomen.

– Is celestien een natuurlijke of kunstmatige steen?

Het is een natuurlijke steen, maar let op, want degene die je op de markt vindt kunnen zowel natuurlijk als kunstmatig zijn. Veel opties op de markt zijn natuurlijk, maar er zijn ook kunstmatige varianten die met behulp van chemische processen zijn gemaakt. Het is belangrijk om altijd te controleren of de celestien die je koopt natuurlijk of kunstmatig is, omdat dit de waarde en kwaliteit van de steen kan beïnvloeden. Ook zullen de hierboven genoemde spirituele voordelen mogelijk niet gelden bij kunstmatige stenen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *